DE SPORTVISSERS, AFGEKORT : SPV

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SPORTVISSERS, AFGEKORT : SPV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.827.930

Publication

26/07/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t

\

i

u

N

u



NEERGELEGD

:13 -07- 2011

GRIFFIE PekLZBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN

*11115038*

Ondernemingsnr : 0424.827.930

3ar,z tng

(voluit) : De Sportvissers, V.Z.W.

(verkort). SPV

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Vorsenborgstraat 7 - 2800 MECHELEN

Onde:iie':p ede : Wijziging Bestuur

Wijziging raad van bestuur

Overlijden voorzitter

Tuymans Willy : Zomerstraat 22 - 2570 Duffel

Ontslag Putverantwoordefijke

Van Win Benny : Dijlestraat 65B - 3140 Keerbergen

Ingevolge de algemene vergadering van 24/06/2011 is de raad van bestuur vanaf heden als volgt

samengesteld :

Voorzitter : Van Gastel Harry : Brusselsesteenweg 104 - 1980 Zemst - 57.08.21-201.34

Secretaris : Van Loock Marcel : Provinciestraat 39 - 2570 Duffel - 56.11.20-063.08

Penningmeester : Le Pyge Monique : Vorsenborgstraat 7 - 2800 Mechelen - 59.08.21-072.11

Bij beslissing algemene vergadering dd 24/06/2011 is overeengekomen :

Nieuw adres Maatsch.zetet = Vorsenborgstraat 7, 2800 Mechelen

Onderwerp akte "Gecoördineerde statuten - Wijziging Raad van Bestuur"

Benaming en maatschappelijke zetel

Artikel 1

De vereniging is opgericht onder de benaming "De Sportvissers", vereniging zonder winstoogmerk. In de hierna volgende artikelen zal zij genoemd worden ais "de vereniging". De zetel van de vereniging is gevestigd te 2800 Mechelen, Vorsenborgstraat 7. De zetel kan verplaatst worden bij een eenvoudige beslissing van de bstuursraad.

Doel

Artikel 2

Het doel van de vereniging is het bevorderen van de sportvisserij, in de breedste zin van het woord, d.w.z. : voorlichting, materiaalkennis, het uitzetten van vissoorten op de in huur zijnde wateren, het inrichten van prijskampen tussen de vereniging en andere visverenigingen, het uitbaten van een clublokaal.

Leden

Artikel 3

Het aantal leden is onbeperkt, maar mag nooit minder dan 3 bedragen. De vereniging kan beslissen om ereleden en steunende leden aan te werven. Ereleden worden benoemd op de algemene vergadering, deze zijn vrijgesteld van de jaarlijkse bijdragen. Steunende leden zijn leden die de vereniging met een jaarlijkse bijdrage, hoger dan het bedrag van de lidmaatschap, steunen.

Op de :aatste biz, van Luik 8 vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumeiitel" ende notaris, hetzij van de perso(o)n;en) bevoegd de verenging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

, r,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/07/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

LLL1k B - Vervolg

Artikel 4

Om lid van de vereniging te worden moet men zich schriftelijk tot het secretariaat of persoonlijk tot een van de bestuursleden wenden. Eventuele bezwaren worden onderzocht door de bestuursraad. Bij het weigeren van een kandidaat is de bestuursraad niet gehouden de reden op te geven. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, schriftelijke ontslagneming, wanbetaling, bewuste handelingen strijdig met de statuten, het visreglement, het huishoudelijk reglement en uitsluiting. De uitsluiting dient uitgesproken te worden door de algemene vergadering. Bij zware overtredingen kan de voorzitter echter een voorlopige uitsluiting uitspreken tot aan de eerstvolgende vergadering.

Algemene vergadering

Artikel 5

De algemene vergadering is het hoogste autoriteit van de vereniging en bestaat uit alle vaste leden. Alle leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. Elk lid heeft één stem. De jaarlijkse algemene vergadering wordt door de bestuursraad samengeroepen op een plaats door de bestuursraad te bepalen. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen zo dikwijls belegd worden als de bestuursraad het nuttig acht of wanneer 1/5 van de leden daartoe een met reden omkleed verzoek indient. In dit laatste geval schrijft de bestuursraad een buitengewone algemene vergadering voor binnen de maand volgend op het verzoek. De oproepingsbrief moet de agenda bevatten. Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/20 van de leden dient op de agende geplaatst te worden. De vereniging houdt een register van de beslissingen genomen op de algemene vergaderingen bij dat door alle vaste leden kan worden geraadpleegd.

Raad van Bestuur

Artikel 6

De raad van bestuur bestaat uit minstens 3 leden en wordt door en uit de leden verkozen. Ingeval de vereniging echter slechts 3 leden telt, mag de raad van bestuur slechts uit 2 personen bestaan. In alle gevallen moet het aantal leden van de raad van bestuur lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering teneinde zelfcontrole te voorkomen.

Artikel 7

De raad van bestuur heeft een algemene bevoegdheid inzake het bestuur en de vertegenwoordiging van de vereniging. Bovendien beschikt de raad van bestuur over een restbevoegdheid. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden die de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering verleent. De raad van bestuur is gemachtigd om bij het ontstaan van één of meerdere tussentijdse vacatures een voorlopige plaatsvervanger aan te duiden tot de eerstvolgende algemene vergadering. De raad van bestuur wordt om de vijf jaar verkozen of herkozen door middel van de algemene vergadering.

Ontbinding

Artikel 8

Tot ontbinding van de vereniging kan alleen overgegaan worden in een afzonderlijk daartoe belegde algemene vergadering welke ten minste 4 weken op voorhand moet worden bijeengeroepen. De bezittingen worden alsdan overgemaakt aan het O.C.M.W. van de gemeente Sint-Katelijne-Waver.

Huishoudelijk reglement

Artikel 9

Het huishoudelijk reglement wordt vastgesteld door de beheerraad en regelt alle zaken waarin deze statuten niet voorzien. Het mag geen bepalingen bevatten in strijd met deze statuten.

De raad van bestuur is vanaf heden als volgt samengesteld :

Voorzitter : Van Gastel Harry, Brusselsesteenweg 104, 1980 Zemst

Secretaris : Van Loock Marcel, Provinciestraat 39, 2570 Duffel

Penningmeester : Le Pyge Monique, Vorsenborgstraat 7, 2800 Mechelen

Allen zijn van Belgische nationaliteit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso - Naam en handtekening

Coordonnées
DE SPORTVISSERS, AFGEKORT : SPV

Adresse
ZOMERSTRAAT 22 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande