DE VRIENDEN VAN HETPALEIS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VRIENDEN VAN HETPALEIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.471.906

Publication

19/03/2014
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ier van de fz'eci3xZief: vol Keeplzand fio flail;sa,per!!,

Griffie

0 5 ~l~i 2014

io MI 'Ji I II

Ondernemingsar : 04 5.471.906

Benaming

(voluit) : de Vrienden van HETPALEIS

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem

Onderwerp akte ; Statutenwijziging op de Algemene vergadering van 31 ontslag-benoeming-herbenoeming bestuurders

De Algemene vergadering van 31 januari 2013 wijzigt de volgende artikels september 2007:

Artikel 3 : De vereniging heeft tot algemeen doel, de belangstelling voor de kinderen- en' jongerenvoorstellingen van HETPALEIS te sensibiliseren en te stimuleren, en dit voor alle bevolkingsgroepen.; Zij zal tevens initiatieven in het leven roepen ten behoeve van de expansie van het HETPALEIS in binnen- en buitenland. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

wijzigt naar:

Artikel 3: Doel

De vereniging heeft tot algemeen doel de nodige fondsen (ledenbijdragen, sponsoring, subsidies) te verwerven om de financiële ondersteuning van de HETPPALE1SREVOLUTIE  jeugdtheaterdeelname voor kansarme jongeren, uitgenodigd via de gekende kanalen  jaarlijks mogelijk te maken.

Verder tracht de vereniging de belangstelling voor de kinder- en jongerenvoorstellingen van HETPALEIS te sensibiliseren en te stimuleren en dit voor alle bevolkingsgroepen.

' Zij zal tevens initiatieven in het [even roepen ten behoeve van de expansie van HETPALEIS son in binnen-

en buitenland.

Artikel 5: De vereniging bestaat uit actieve leden en steunende leden. Het aantal actieve leden is onbeperkt, zonder minder dan drie te mogen bedragen

wijzigt naar

Artikel 5: Lidmaatschap

De vereniging bestaat uit bestuurs-, actieve,- en steunende leden. Het aantal leden is onbeperkt, zonder minder dan drie te mogen bedragen.

De algemene vergadering bestaat uit minimaal zestien actieve stemgerechtigde leden vanuit de raad van- bestuur waarvan twaalf particuliere leden, drie personeelsleden van HETPALE1S son en de voorzitter van HETPALEIS son.

De personeelsleden in vast dienstverband van HETPALE1S son zijn elk jaar steunend lid van de vereniging ten gevolge van hun bijdrage en inspanningen in de werving van fondsen na hun arbeidsprestaties. Om actief, lid van de vereniging te kunnen worden, moeten zij een schriftelijk verzoek richten aan de voorzitter, dit binnen een termijn van dertig dagen voor de algemene vergadering. Na de goedkeuring van hun kandidatuurstelling op de jaarlijkse algemene vergadering, rekening houdend met de goedkeuringsvoorwaarden van dit orgaan,. worden zij automatisch actief lid.

Aile actieve leden maken deel uit van de algemene vergadering van de vereniging.

Artikel 9: De vereniging wordt beheerd door een Raad van Bestuur, gekozen uit de actieve leden. Hun aantal moet minimum drie en maximaal elf bedragen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

januari 20131

van de statuten van 1i

Moo2.2

Luik B - Vervolg

wijzigt naar: -

Artikel 9

De raad van bestuur bestaat uit vijftien bestuursleden gekozen uit de actieve leden, Twee leden moeten vertegenwoordigd zijn vanuit het onderwijs, vijf leden worden afgevaardigd door het bedrijfsleven, twee leden vertegenwoordigen de sociaal-culturele wereld, drie personeelsleden vanuit hun functie van son HETPALEIS nl. de directeur, de zakelijk leider het hoofd van de educatieve werking of communicatie en drie leden hebben geen uitgesproken vertegenwoordigingsfunctie maar hebben een grote bekommernis naar de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 10: De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, één ondervoorzitter, één secretaris en een penningmeester met daarnaast één tot zes gewone bestuurders. de directeur van NETPALEIS is uit hoofde van zijn functie gecoöpteerd bestuurder met stemrecht, Buiten het automatische mandaat van de directeur van i HETPALEIS, kunnen er nog 2 werknemers van HETPALEIS, die actief lid zijn van de vereniging, bestuurder worden van de vereniging. Ook zij hebben stemrecht.

Andere werknemers van NETPALEIS, die actief lid zijn van de vereniging en geen bestuurder zijn met stemrecht, kunnen gevraagd worden op een raad van bestuur voor advies of hulp. Deze laatste heeft in dit geval een uitsluitende adviserende rol en geen stemrecht.

wijzigt naar:

Artikel 10: De raad van bestuur kiest onder zijn stemgerechtigde bestuursleden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Artikel 11: De bestuurder worden benoemd voor een periode van drie jaar. Zij kunnen te allen tijde zelf ontslag nemen of worden afgezet door de Algemene Vergadering

wijzigt naar:

Artikel 11

De voorzitter wordt gekozen uit de vijf leden vanuit de economische wereld door de vijftien stemgerechtigde

bestuursleden. De wettelijke functies van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester worden verdeeld onder

" de andere bestuursleden. Alle vertegenwoordigingsmandaten worden vastgelegd voor vier jaar, maar om de stabiliteit en de continuïteit van de raad van bestuur te waarborgen, kan elk jaar slechts de helft van de vertegenwoordigde mandaten vervangen worden. Het ontslagrecht voor de bestuursleden en de wettelijk vertegenwoordigers blijft gehandhaafd, zodat zij op elk moment zich kunnen terugtrekken uit dit bestuursorgaan. Hun ontslag moet gericht worden aan de voorzitter en zal ingaan en bekrachtigd worden op de eerstvolgende raad van bestuur van de vereniging.

Alle bestuursleden worden benoemd voor een termijn van vier jaar, hun mandaat kan slechts één keer verlengd worden met uitzondering van de personeelsleden van HETPALEIS son.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, er worden geen zitpenningen uitgereikt.

Artikel 13

De raad van bestuur beheert de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur heeft als bevoegdheid het stellen van alle handelingen tot de verwezenlijking van het maatschappelijke doel en tot de vertegenwoordiging en het beheer van de vereniging, in de ruimste zin genomen. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden en handelingen, met uitzondering evenwel van degene die door de nieuwe vzw-wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht. De leden en de bestuurders zijn door deze huishoudelijke reglementen gebonden. De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden opdragen aan één of meer van zijn leden. Voor buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig ' verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

wijzigt naar:

Artikel 13

De raad van bestuur beheert de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

De raad van bestuur heeft als bevoegdheid het stellen van aile handelingen tot de verwezenlijking van het maatschappelijke doel en tot de vertegenwoordiging en het beheer van de vereniging, in de ruimste zin genomen. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden en handelingen, met uitzondering evenwel van degene die door de nieuwe vzw-wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden opdragen aan één of meer van zijn bestuursleden.

Voor buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derde, geldig verbonden door gezamenlijke handtekeningen van penningmeester en voorzitter.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

trIOD 22

Voor- , (:; - vervolg

,behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad



Artikel 14: De Algemene vergadering is samengesteld uit de actieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een ondervoorzitter, ingeval ook hijjzij belet of afwezig is , door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk actief lid kan zich door een ander lid op de Algemene v1e gallering bij volmacht laten vertegenwoordigen. Elk actief lid beschikt op de algemene vergadering over één stee: de actieve leden die zich bij stemming onthouden, worden geacht aanwezig te zijn voor wat de bepaling van het quorum betreft, doch als niet aanwezig voor wat de berekening van de meerderheid betreft.

wijzigt naar:

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit bestuursleden en actieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Ingeval hijszij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter, ingeval ook hij[zij afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuursleden.

Een actief lid kan zich door een ander actief lid op de algemene vergadering bij volmacht laten vertegenwoordigen.

Elk actief lid beschikt op de algemene vergadering over één stern. De actieve leden die zich bij stemming onthouden, worden geacht aanwezig te zijn voor wat de bepaling van het quorum betreft, doch ais niet aanwezig voor wat de berekening van de meerderheid betreft.

Artikel 16

De Algemene vergadering bepaat het bedrag van de jaarlijkse bijdrage die aan de actieve leden en aan de steunende leden gevraagd wordt. Enkel actieve leden zullen worden toegelaten tot de algemene vergadering na betaling van deze bijdrage.

wijzigt naar:

Artikel 16

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van de jaarlijkse bijdrage die aan de bestuursleden, aan de actieve leden en aan de steunende leden gevraagd wordt en legt dit voor aan de algemene vergadering.

Enkel steunende leden zullen worden toegelaten tot de algemene vergadering na betaling van deze bijdrage.

Artikel 17

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. Minstens eenmaal per jaar moet zij worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen maatschappelijke jaar en. de begroting van de inkomsten en uitgaven voor het volgende maatschappelijke jaar. Deze jaarvergadering moet worden gehouden in de loop van het tweede kwartaal volgend op het maatschappelijke jaar waarop de rekeningen betrekking hebben.

De raad van bestuur is bovendien verplicht telkens wanneer één vijfde van de actieve leden erom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter of door ten minste twee bestuursleden of één vijfde van de actieve leden. De actieve leden worden opgeroepen per gewone brief ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en tevens de agenda. Deze wordt vastgelegd door dq raad van, bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden in de varia mits de algemene vergadering er met gewone meerderheid in toestemt

wijzigt naar

Artikel 17

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De ~l'gemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. Minstens eenmaal per jaar moet zij worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen maatschappelijke jaar en de begroting van de inkomsten en uitgaven voor het volgende maatschappelijke jaar. Deze jaarvergadering moet worden gehouden in de loop van het tweede kwartaal volgend op het maatschappelijke jaar waarop de rekeningen betrekking hebben.

De raad van bestuur is bovendien verplicht telkens wanneer één vijfde van de actieve leden erom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

De oproepingen tot de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter of door ten minste twee bestuursleden. De actieve leden worden opgeroepen per mail ten minste veertien dagen voor de vergadering. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en tevens de agenda. Deze wordt vastgelegd door de raad van bestuur,

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden in de varia mits de algemene vergadering er met gewone meerderheid in toestemt

Artikel 24

Aldus opgemaakt in zoveel exemplaren als nodig en aangenomen met de vereiste meerderheid van stemmen op de bijzondere algemene vergadering van 29 Januari 2007 te Berchem.

wijzigt naar:

Aldus opgemaakt in zoveel exemplaren als nodig en aangenomen met de vereiste meerderheid van stemmen op de bijzondere algemene vergadering van 31 januari 2013 te Berchem.

Artikel 9. Naam

De vereniging draagt de naam de Vrienden van HETPALEIS.

Artikel Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijke arrondissement Antwerpen, in de Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem, De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de raad van bestuur naar elk ander adres in België overgebraoht worden.

Artikel 3s Doel

De vereniging heeft tot algemeen doel de nodige fondsen (ledenbijdragen, sponsoring, subsidies) te verwerven om de financiële ondersteuning van de HETPPALEISREVOLUTIE -- jeugdtheaterdeelname voor kansarme jongeren, Uitgenodigd via de gekende kanalen --jaarlijks mogelijk te maken,

Verder tracht de vereniging de belangstelling voor de kinder- en jongerenvoorstellingen van HETPALEIS te sensibiliseren en te stimuleren en dit voor alle bevolkingsgroepen.

Zij zal tevens initiatieven in het leven roepen ten behoeve van de expansie van HETPALEIS son in binnen-en buitenland.

Artikel 4 Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Artikels Lidmaatschap

De vereniging bestaat uit bestuurs-, actieve,- en steunende leden. Het aantal leden is onbeperkt, zonder minder dan drie te mogen bedragen.

De algemene vergadering bestaat uit minimaal zestien actieve stemgerechtigde leden vanuit de raad van bestuur waarvan twaalf particuliere leden, drie personeelsleden van HETPALEIS son en de voorzitter van HEIPALEIS son.

De personeelsleden in vast dienstverband van HETPALEIS son zijn elk Jaar steunend lid van de vereniging ten gevolge van hun bijdrage en inspanningen in de werving van fondsen na hun arbeidsprestaties. Om actief lid van de vereniging te kunnen worden, moeten zij een schriftelijk verzoek richten aan de voorzitter, dit binnen een termijn van dertig dagen voor de algemene vergadering. Na de goedkeuring van hun kandidatuurstelling op de jaarlijkse algemene vergadering, rekening houdend met de goedkeuringsvoorwaarden van dit orgaan, worden zij automatisch actief lid.

Alle actieve leden maken deel uit van de algemene vergadering van de vereniging.

Artikel 6

De actieve leden zijn de leden met volwaardige maatschappelijke rechten en verplichtingen. De steunende leden hebben slechts maatschappelijke rechten en verplichtingen in de mate dat deze hem uitdrukkelijk door de algemene vergadering worden toegekend, respectievelijk opgelegd,

Artikel 7

De actieve leden zijn vrij om op ieder tijdstip uit de vereniging te treden door schriftelijk hun uittreding ter kennis te brengen aan de raad van bestuur. De raad van bestuur zal het uittredende actieve lid akte geven van zijn ontslag.

Artikel 8

Een actief lid kan worden uitgesloten door een beslissing van de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist bij geheime stemming en op voorwaarde dat twee derden van de aanwezige actieve leden (effectief of door volmacht verlening) deze uitsluiting goedkeuren;

Actieve leden worden als ontslagnemend beschouwd bij het niet volbrengen van hun financiële verplichtingen.

De uittreding en de uitsluiting gaan in op de respectievelijke tijdstippen van kennisgeving aan de raad van bestuur, van beslissing van de algemene vergadering of van beslissing van de raad van bestuur. Ingeval evenwel ingevolge de uittreding of de uitsluiting het aantal actieve leden op minder dan drie zou worden gebracht, gaan de uittreding of de uitsluiting pas in op het tijdstip dat een nieuw actief lid is toegetreden, zodat

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad LAL j jt vervolg.. k10ID 2,2



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge de actieve leden steeds voldoende in aantal zijn.

Het lidmaatschap van de vereniging gaat eveneens teniet door overlijden.

Uitgetreden, uitgesloten of overleden actieve leden kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijke bezit van de vereniging. Evenmin hebben zij recht om de door hen gedane bijdragen of inbrengen terug te vorderen.

Artikel 9

De raad van bestuur bestaat uit vijftien bestuursleden gekozen uit de actieve leden. Twee [eden moeten vertegenwoordigd zijn vanuit het onderwijs, vijf leden worden afgevaardigd door het bedrijfsleven, twee [eden vertegenwoordigen de sociaal-culturele wereld, drie personeelsleden vanuit hun functie van son HETPALE1S nl. de directeur, de zakelijk leider het hoofd van de educatieve werking of communicatie en drie leden hebben geen uitgesproken vertegenwoordigingsfunctie maar hebben een grote bekommernis naar de doelstellingen van de vereniging.

Artikel 10

De raad van bestuur kiest onder zijn stemgerechtigde bestuursleden een voorzitter, een ondervoorzitter, een" secretaris en een penningmeester.

Artikel 11

De voorzitter wordt gekozen uit de vijf leden vanuit de economische wereld door de vijftien stemgerechtigede bestuursleden. De wettelijke functies van ondervoorzitter, secretaris en penningmeester worden verdeeld onder de andere bestuursleden. Alle vertegenwoordigingsmandaten worden vastgelegd voor. vier jaar, maar om de stabiliteit en de continuïteit van de raad van bestuur te waarborgen, kan elk jaar slechts; de helft van de vertegenwoordigde mandaten vervangen worden. Het ontslagrecht voor de bestuursleden en! de Wettelijk vertegenwoordigers blijft gehandhaafd, .zodat zij op elk moment zich kunnen terugtrekken uit dit bestuursorgaan. Hun ontslag moet gericht worden aan de voorzitter en zal ingaan en bekrachtigd worden op de eerstvolgende raad van bestuur van de vereniging.

Aile bestuursleden worden benoemd voor een termijn van vier jaar, hun mandaat kan slechts één keer verlengd worden met uitzondering van de personeelsleden van NETPALEIS son.

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit, er worden geen zitpenningen uitgereikt,

Artikel '12

De voorzitter of, ingeval hijEzij belet of afwezig is, zijn jhaar plaatsvervanger roept de raad van bestuur bijeen. De raad van bestuur moet bijeengeroepen worden telkens als vijf van zijn bestuursleden daarom schriftelijk verzoeken, met aanduiding van het onderwerp dat zij op de agenda wensen te brengen.

Elke bijeenroeping moet de agenda vermelden. De raad van bestuur mag slechts beslissingen treffen over punten die uitdrukkelijk op de agenda vermeld zijn.

Andere actieve leden kunnen eveneens uitgenodigd worden op de raad van bestuur wanneer hun aanwezigheid noodzakelijk is maar hebben geen stemrecht.

De voorzitter zit de vergadering van 'de raad van bestuur voor. Ingeval hij]zij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en ingeval ook hijlzij belet of afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuursleden. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen ingeval de meerderheid van de bestuursleden aanwezig is. Indien dit niet het geval is, kan binnen de twee weken een nieuwe vergadering plaatsvinden die geldig kan beslissen indien slechts twee bestuurders aanwezig zijn.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij anders is voorgeschreven door de nieuwe vzw-wetgeving. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of, ingeval van belet of afwezigheid is, de stem van diegene die hemjhaar vervangt.













C

Op de laatste blz. van ,duik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-s

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2,2

Luik B - Vervolg

De bestuursleden die zich bij stemming onthouden, worden geacht aanwezig te zijn voor wat de bepaling ' van het quorum betreft, doch als niet aanwezig voor wat de betrekking van de meerderheid betreft.

Elk bestuurslid mag schriftelijk een volmaoht geven aan één van de andere bestuurlid om hemihaar te vertegenwoordigen op de raad van bestuur, doch het bestuurslid mag slechts één enkel ander bestuurslid vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden de beslissingen genotuleerd in een schriftelijk verslag, opgesteld en opgenomen in een daartoe door de raad van bestuur gehouden register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle actieve leden, steunende leden en bestuursleden er inzage van kunnen

nemer4 verslagen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en door de bestuursleden die

erom verzoeken. Een kopie van elk verslag wordt toegezonden naar de andere bestuursleden.

Artikel 13

De raad van bestuur beheert de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en

buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur heeft als bevoegdheid het stellen van alle handelingen tot de verwezenlijking van het

maatschappelijke doel en tot de vertegenwoordiging en het beheer van de vereniging, in de ruimste zin

genomen. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden en handelingen, met uitzondering evenwel van degene die

door de nieuwe vzw-wet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering,

De raad van bestuur kan bepaalde bevoegdheden opdragen aan één of meer van zijn bestuursleden.

Voor buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derde, geldig verbonden door

gezamenlijke handtekeningen van penningmeester en voorzitter.

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit bestuursleden en actieve leden en wordt voorgezeten door

de voorzitter van de raad van bestuur. Ingeval hijjzij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door

de ondervoorzitter, ingeval ook hijjzij afwezig is, door de oudste van de aanwezige bestuursleden.

Een actief lid kan zich door een ander actief lid op de algemene vergadering bij volmacht laten

vertegenwoordigen.

EIk actief lid beschikt op de algemene vergadering over één stem. De actieve leden die zich bij stemming

onthouden, worden geacht aanwezig te zijn voor wat de bepaling van het quorum betreft, doch als niet

aanwezig voor wat de berekening van de meerderheid betreft.

Artikel 15

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1)het wijzigen van de statuten

2)het uitsluiten van een actief lid

3)het goedkeuren van de begrotingen en van de rekeningen

4)het vrijwillige ontbinden van de vereniging, het bestemmen van het maatschappelijke bezit van de

vereniging in geval van ontbinding

5)de benoeming en afzetting van de bestuursleden

6)de benoeming en afzetting van de commissaris (indien van toepassing (cf. artikel 21)) en het bepalen van

diens bezoldiging

7)de kwijting aan de bestuursleden en de commissarissen

8)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9)alsmede alle andere taken die haar uitdrukkelijk zijn voorbehouden door deze statuten.

Artikel 16

De raad van bestuur bepaalt het bedrag van de jaarlijkse bijdrage die aan de bestuursleden, aan de actieve

leden en aan de steunende leden gevraagd wordt en legt dit voor aan de algemene vergadering,

Enkel steunende leden zullen worden toegelaten tot de algemene vergadering na betaling van deze

bijdrage.

Artikel 17

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. Minstens eenmaal per jaar moet

zij worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen maatschappelijke jaar en

de begroting van de inkomsten en uitgaven voor het volgende maatschappelijke jaar. Deze jaarvergadering

moet worden gehouden in de loop van het tweede kwartaal volgend op het maatschappelijke jaar waarop de

rekeningen betrekking hebben.

De raad van bestuur is bovendien verplicht telkens wanneer één vijfde van de actieve leden erom verzoekt,

' een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen,

De oproepingen tot de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter of door ten minste

twee bestuursleden. De actieve leden worden opgeroepen per mail ten minste veertien dagen voor de

' vergadering. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering en tevens de agenda. Deze wordt

vastgelegd door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden in de varia mits de algemene

vergadering er met gewone meerderheid in toestemt.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 22

Luik B - Vervolg

Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten van de algemene vergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde actieve leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten ingeval die aanwijzing uitdrukkelijk is ingeschreven op de agenda en indien twee derde van de actieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit aantal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde actieve leden.

Voor elke wijziging van de statuten, voor de cntbinding van de vereniging en de uitsluiting van een actief lid is meerderheid van twee derde der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde actieve leden (bij valmacht) voreist, ook op de tweede vergadering.

Artikel 19

Van elke vergadering warden de beslissingen genotuleerd in een schriftelijk verslag, opgesteld en opgenomen in een daartoe gehouden register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en een kopie van elk verslag wordt toegezonden aan de actieve leden.

Artikel 20

Het maatschappelijke jaar voor het financieel beheer van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december van elk kalenderjaar,

De raad van bestuur bereidt jaarlijks de rekeningen van het afgelopen maatschappelijk jaar, de begroting van het volgende maatschappelijke jaar en een staat van het vermogen van de vereniging voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Op dezelfde jaarlijkse algemene vergadering wordt aan de raad van bestuur kwijting verleend voor het bestuur in het afgelopen maatschappelijke jaar,

Artikel 21

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen, vermeld in artikel 17,§5, van de nieuwe vzw wetgeving niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen. Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De raad van bestuur bepaalt de bezoldiging van de commissaris

Artikel 22

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank, één of

meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de voorwaarden van de vereffening.

Artikel 23

Ingeval van ontbinding worden de activa na delging van alle schulden overgedragen aan één of meer

verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven als dat van de vereniging,

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de vzw wetgeving toepasselijk, de algemene .

wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken terzake.

Aldus opgemaakt in zoveel exemplaren als nodig en aangenomen met de vereiste meerderheid van stemmen op de bijzondere algemene vergadering van 31 januari 2013 te Berchem.

Luc Allarts Jan van Sande

Voorzitter penningmeester

Op de algemene vergadering van 31 januari 2013 werd de samenstelling van de raad van bestuur en de algemene vergadering toegelicht en goedgekeurd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voort behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Samenstelling Raadivan'Bestuur '

Herbenoeming

Luc Allaerts, Deken Adamstraat 58, B-2300 Turnhout, 30/07/1959

Anja Geuns, Bachuslaan 10, B-2140 Borgerhout, 02/08/1969

Annemie Morbee, Broydenborglaan 37, B-2660 Hoboken, 19/01/1960

Dirk Vandervelden, E. Van Elewijckstraat 102, B-1780 Wemmel, 23/06/1978

Marleen Van Ouytsel, Seringenlaan 8, B-2020 Antwerpen, 10/07/1961

Barbara Wyckmans, Schuttersstraat4, B-3560 Lummen, 20/04/1952

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

6 Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Ontslag

Roger Peeters, Rucaplein 23 bus 23, B-2610 Wilrijk, 17/01/1942

Willy Winkelmans, Lepelstraat 101/2, B-9140 Steendorp, 06/01/1941

Nieuwe benoeming

Koenraad Freiberg, Richardstraat 39, B-2060 Antwerpen, 20/06/1973

Jan Van Sande, St.-Waldetruidistraat 61, B-2200 Herentals, 14/07/1985

Eveline Reusens, Vandenpeereboomstraat 86, B-2140 Borgerhout, 03/01/1985

Bart Verheist, Jagersdreef 36, B-2970 's Gravenwezel, 22/07/1963

Annie Poelmans, Paul Vekemanslaan 84 bus 7, B-2060, 04/11/1949

Marc Schoups, Van Schoonbekestraat 100, B -2018 Antwerpen, 24/10/1963

Wendy Willems, August Sniedersstraat 48, B-2060 Antwerpen, 21/01/1974

Godelieva Marien, Dascottelei 2137 bus 4, 6-2100 Deurne, 17/07/1950

De Raad van Bestuur bestaat uit:

Luc Alfaerts, Koenraad Freiberg, Anja Geuns, Annemie Morbee, Dirk Vandervelden, Marfeen Van Ouytsel, Jan Van Sande, Barbara Wyckmans, Eveline Reusens,

Bart Verheist, Annie Poelmans, Marc Schoups, Wendy Willems, Goedelieva Marien

Samenstelling Algemene Vergadering

Herbenoeming

Luc Alfaerts, Deken Adamstraat 58, B-2300 Turnhout, 30/07/1959

Anja Geuns, Bachuslaan 10, B-2140 Borgerhout, 02/08/1969

Annemie Morbee, Broydenborglaan 37, B-2660 Hoboken,19/01/1960

Dirk Vandervelden, E. Van Elewijckstraat 102, B-1780 Wemmel, 23/06/1978

Marleen Van Ouytsel, Seringenlaan 8, B-2020 Antwerpen, 10/07/1961

Barbara Wyckmans, Schuttersstraat4, B-3560 Lummen, 20/04/1952

Annelies Boumans, Leopoldslei 163, B-2930 Brasschaat, 26/02/1955

Willy Cole, Maarschalk Gerardstraat 26, B-2000 Antwerpen, 23/1/1947

Nikï Van Remoortel, Maarschalk Gerardstraat 26, B-2000 Antwerpen, 16/01/1951

Martina Temmerman, Hazenhof 42, B-9120 Beveren, 05/04/1964

Roger Peeters, Rucaplein 23 bus 23, B-2610 Wilrijk, 17/01/1942

Marina Hertogen, Atletenstraat 31, B-2020 Antwerpen, 16/04/1950

Christiane Lambrechts, P.Van de Wouwerstraat 33, B-2600 Berchem, 22/10/1949

Van Bouwel Raymond, Schanslaan 42, B-2150 Borsbeek, 29/05/1949

Willy Winkelmans, Lepelstraat 101/2, B-9140 Steendorp , 06/01/1941

Nieuwe benoeming

Koenraad Freiberg, Richardstraat 39, B-2060 Antwerpen, 20/06/1973

Jo Offeciers, Mortselstraat 22, B-2650 Edegem, 0410511950

Annick Schramme,Waterloostraat 40, B-2600 Berchem 11/12/1963

Jan Van Sande, St: Waldetruidistraat 61, B-2200 Herentals, 14/07/1985

Eveline Reusens, Vandenpeereboomstraat 86, B-2140 Borgerhout, 03/01/1985

Bart Verheist, Jagersdreef 36, B-2970 's Gravenwezel, 22/07/1963

Annie Poelmans, Paul Vekemanslaan 84 bus 7, B-2060, 04/11/1949

Marc Schoups, Van Schoonbekestraat 100, B -2018 Antwerpen, 24/10/1963

Wendy Willems, August Sniedersstraat 48, B-2060 Antwerpen, 21/01/1974

Godelieva Marien, Dascottelei 2137 bus 4, B-2100 Deume, 17/07/1950

Ontslag

Luc Vervoort, Victor Jacobslei 22, B-2600 Berchem, 19/03/1953

Nele Verbist, Ommeganckstraat 57, B-2018 Antwerpen, 18/06/1976

Nelleke Lyphart, Zakstraat 16 bus 3, B-2000 Antwerpen, 13/03/1942

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Luik 15 - Vervolg

De Algemene Vergadering bestaat uit:

Luc Allaerts, Annelles Boumans, Willy Cole, Koenraad Froberg , Anja Geuns, Annemie Morbee,

Jo Offeciers, Annick Schramme, Martins Temmerman, Dirk Vandervelden,

Marleen Van Ouytsel, Niki Van Remortel, Jan Van Sande, Barbara Wyckmans, Christiane Lambrechts,

Eveline Reusens, Bart Verhelst, Roger Peeters, Annie Poelmans, Marc Schoups, Marina Hertogen, Raymond

Van Bouwel, Wendy Willems, Godelieva Marie n, Willy Winkelmans

Om actief lid te zijn moet de ledenbijdrage betaald zijn. Dit is het geval voor alle bovenvermelde leden.

Luc Allaerts Jan van Sande

voorzitter penningmeester

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MaD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE VRIENDEN VAN HETPALEIS

Adresse
FILIP WILLIOTSTRAAT 9 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande