DELPHIA

Divers


Dénomination : DELPHIA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 844.476.753

Publication

13/11/2012
ÿþ M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



A 1 111111 II I Il iA

*12184818*

Ondernemingsnr : 0844.476.753 Benaming

(voluit) : DELPHIA

NEERGE1.-EdD

31 -i0- 2012

C~txi=tE ~ÉCTiffeV.i" C van KOONHANDEL MrCI fELl=N ,

(verkort) :

Rechtsvorm : PRIVATE STICHTING

Zetel : ELZENLAAN 46 BUS 4 - 2500 LIER

Onderwerp akte : VERPLAATSING MAATSCHAPELIJKE ZETEL

Beslissing van de Proces-Verbaal van de Raad van Bestuur van 01/10/2012

De maatschappelijke zetel, vanaf 1 oktober, naar 1180 Brussel (Ukkel) Drie Bomenstraat n° 16 te verplaatsen.

Aan de Heer Danny Dolphin, eikenboslaan 166, 1180 Ukkel, wordt vomacht verleend om alle nuttige en noodzakelijke formaliteiten te vervullen om inschrijving en/of wijziging te vorderen in het rechterpersonenregister alsook de inschrijving, wijziging, doorhaling in de KBO te verrichten.

Echt verklaard

G.CHOFFEE

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

28/03/2012
ÿþ1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

r-

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : Delphia

NEERGELEGD

16 -03- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDEL te MECHELEN

- Gl if iif

it

*iaosasso*

(verkort):

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Elzenlaan 46 bus 4, 2500 Lier

Onderwerp akte : OPRICHTING

Het gaat om een akte verleden voor Erik VAN TRICHT, geassocieerde no-taris te Merksem, stad, Antwerpen,op dertig januari tweeduizend en twaalf, "Gere-gistreerd vier bladen geen renvooien te Antwerpen, elfde kantoor der registratie op 01 feb. 2012. Boek 5/279 blad 59 vak 4. Ontvangen vijfentwintig euro (¬ 25). De Eerstaanwezend Inspecteur a.i. (getekend) Haes K.", waarbij

-De heer CHOFF!`E Gérard, geboren te Lyon op zestien april negentienhonderd tweeënveertig, wonende te 1180 Ukkel, Hamoirlaan 4412 ,

een private stichting heeft opgericht met de volgende statuten:

-De naam van de private stichting is Delphia.

- De zetel is gevestigd te 2500 Lier, Elzenlaan 46 bus 4.

- De private stichting is opgericht voor de verwezenlijking van een belangeloos doel, met name om schrijvers-filosofen binnen de Europese cultuur materieel en moreel te helpen, te ondersteunen en aan te moedigen

Om voormeld doelstelling te verwezenlijken, beoogt de stichting onder meer de volgende activiteiten:

De creatie en het beheer van een roerend vermogen dat moet toelaten dat jaarlijks een bedrag van minimaal 36.000 euro kan ter beschikking gesteld worden aan een of meerdere schrijvers-filosofen

De uitkering van de jaarlijkse som in maandelijkse schijven op een rekening die de begunstigde zal opgeven, eventueel door middel van een periodieke opdracht. Gelet op het doel van deze stichting zal de begunstigde de ontvangen gel-den vrij kunnen besteden,

Indien nodig, de aanpassing van toegekende som(men) teneinde te kunnen voldoen aan de verhoging van" de prijs voor een ongewijzigde levensstandaard, dan wel voor de aanpassing aan de gewijzigde levensstandaard van de begunstigde(n).

Indien nodig of gewenst, de betaling van bijzondere rekeningen met betrek-king tot de huisvesting, het onderhoud en/of de verzorging in de breedste zin van het woord van de begunstigde(n).

In het kader van het voorgaande, zal de raad van bestuur aile roerende en onroerende goederen mogen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen, alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die niet uitdrukkelijk vernield zijn.

-De stichting is opgericht voor onbepaalde duur.

-De volgende goederen zullen door de oprichters overgedragen aan de stichting: een som van 450.000 euro, geboekt op rekening bij KBC Bank op naam van de stichting.

-De stichting wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. De eerste raad van bestuur bestaat uit de volgende personen:

De heer CHOFFÉE Gérard, voornoemd

De heer HUSSON Jean François, geboren te Montrond-les-Bains op twee augustus negentienhonderd drieënveertig, wonende te F- 83100 Toulon, 1248, avenue Ortolan;

De heer DAUWELS Lucien Jules Clémentine Prosper Henri Marie Dym-phne, geboren te Antwerpen op dertien oktober negentienhonderd veertig, wo-nende te 12350 Malleville, La Ferme du Roc, Frankrijk.

Zij zijn benoemd voor onbepaalde duur.

De twee laatste bestuurders zijn in deze akte tussengekomen. Zij hebben kennis genomen van deze statuten en verklaren deze statuten en hun mandaat te aanvaarden.

De bestuurders zijn benoemd bij de oprichting van de stichting. Bijkomende bestuurders kunnen ten allen tijde worden benoemd. In geval van ontslag, overlij-den of afzetting van een bestuurder, moeten de overblijvende bestuurders binnen de 2 maanden een opvolger benoemen. De raad van bestuur kan hiervan alleen afzien indien het minimum aantal bestuurders, zoals voorzien in artikel 6.1. nog aanwezig is,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(.o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

4, .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Nieuwe bestuurders worden benoemd met een eenparig besluit van de raad van bestuur.

Bestuurders worden, behoudens een besluit in andere zin, benoemd voor onbepaalde duur.

Het mandaat van een bestuurder eindigt door ontslag, overlijden of afzetting.

Ieder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke ken-nisgeving aan de raad. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Afzetting van een bestuurder zal gebeuren door een beschikking van de rechtbank, waaruit blijkt dat de bestuurder kennelijk nalatig is geweest, de wettelijke of statutaire verplichtingen niet heeft geëerbiedigd of de goederen van de stichting heeft afgewend voor een andere doel dan dit van de stichting, in strijd met de statuten, de wet of de openbare orde.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een vaarzitter, een secretaris en een penningmeester. De secretaris stelt de notulen op van de vergadering en be-waart deze.

Zolang de oprichters of een van hen deel uitmaakt van de raad van bestuur, zal een van de oprichters het voorzitterschap waarnemen, tenzij de betrokkene zelf dit niet of niet langer wenst te doen.

De mandaten binnen de raad van bestuur zijn niet bezoldigd.

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrich-ten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen op verzoek van de voorzitter, de secretaris of wanneer de helft van de leden daarom verzoeken.

De voorzitter of een lasthebber zorgt voor de uitnodiging, verzenden per ge-wone brief, telefax of e-mail, volgens de wensen die iedere bestuurder eerder heeft laten weten aan de voorzitter, tenminste vijf dagen voor de datum voorzien voor de vergadering.

De uitnodiging vermeldt de agenda.

De bestuurder die een vergadering van de raad bijwoont of geldig vertegen-woordigd is, wordt als regelmatig opgeroepen beschouwd. Een bestuurder kan tevens verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproeping en dit voor of na de vergadering waarop hij niet aanwezig was.

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien tenminste de- helft van leden tegenwoordig of vertegenwoordigd is.

Iedere bestuurder kan schriftelijk of via een ander communicatiemiddel waarbij de juiste oorsprong op voldoende wijze kan worden vastgesteld, volmacht geven aan een ander lid van de raad om hem op een bepaalde vergadering te vertegenwoordigen. Een bestuurder mag slechts één van zijn collega's vertegenwoordigen.

De raad van bestuur vergadert in de zetel van de stichting of op de plaats die aangeduid is in de oproeping, onder voorzitterschap van haar voorzitter of indien er geen benoemd werd of indien hij afwezig is, onder voorzitterschap van de oudste bestuurder.

Besluiten worden collegiaal genomen. Dit impliceert dat de besluiten worden genomen bij absolute meerderheid van de stemmen van de tegenwoordige of ver-tegenwoordigde bestuurders, na gezamenlijke mondelinge beraadslaging, Zo de raad meer dan twee leden telt, zal bij gelijkheid van stemmen, de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn,

[n uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het be-lang van de stichting zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord, gegeven buiten vergadering. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

De besluiten van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen die on-dertekend worden door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het verlangen. De notulen worden ingelast in een speciaal register, De volmachten worden gehecht aan de notulen van de vergadering waarvoor ze zijn gegeven.

-De raad mag het dagelijks bestuur van de stichting opdragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurders, die alleen of gezamenlijk optreden. De raad van bestuur beslist omtrent hun benoeming, ontslag en bevoegdheid.

Indien een bestuurder wordt belast met het dagelijks bestuur van de ven-nootschap dan zal deze de titel van 'gedelegeerd bestuurder dragen. Wordt een niet-bestuurder belast met het dagelijks bestuur dan draagt hij de titel van 'directeur of 'algemeen directeur of elke andere titel waarmee hij of zij in het benoe-mingsbesluit wordt aangeduid.

De aangestelde is bevoegd voor het dagelijks bestuur en voor de vertegen-woordiging

-Het boekjaar begint op een januari en eindigt op eenendertig december.

-Binnen 6 maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije jaar op alsook de begroting van het volgende boekjaar en keurt zij die goed.

Indien wettelijk verplicht, legt de raad van bestuur de jaarrekening binnen de wettelijk voorziene termijn neer bij de Nationale Bank van België.

-De stichting moet de controle op hun financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid ervan ten aanzien van de wet en de statuten van de in de jaarrekening weer te geven verrichtingen, aan één of meer commissarissen opdragen onder de voorwaarden die voorgeschreven zijn door artikel 37, §5 van de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale ver-enigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

-De rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de stichting haar zetel heeft, kan op verzoek van een stichter of van een van zijn rechthebbenden, van een of meer bestuurders of van het openbaar ministerie de ontbinding uitspreken van de stichting.

MOD 22

i

" Voorbehouden aan het petgisch Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Dergelijk verzoek kan tot de rechtbank gericht worden wanneer de doelein-den van de stichting zijn verwezenlijkt, wanneer haar duur ten einde is gekomen en in de andere gevallen voorzien in de wet.

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt, kan hetzij tot de onmiddellijke af-sluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met in-achtneming van de statuten.

-Bij ontbinding van de stichting zal de vereffenaar het vermogen bestemmen voor een vereniging zonder winstoogmerk of een stichting met een gelijkaardig doel als dit van deze stichting.

De bestemming van het actief heeft slechts plaats na voldoening van de rechten van de schuldeisers.

-Voor al de niet geregelde punten is de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winst-oogmerk en de stichtingen van toepassing. Benoeming van voorzitter en secretaris

De heer Gérard CHOFFéE, voornoemd, wordt benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur,

De heer Lucien PAUWELS, voornoemd, wordt benoemd tot secretaris van de raad van bestuur.

De heer Jean-François HUSSON, voornoemd, wordt benoemd tot penning-meester van de raad van bestuur.

Dagelijks bestuur

De heer Gérard CHOFFéE wordt belast met het dagelijks bestuur van de stichting.

-Het eerste boekjaar zal aanvangen bij neerlegging van deze akte op de grif-fie van de rechtbank van koophandel en eindigen op eenendertig december twee-duizend en twaalf,

-Onmiddellijk na de oprichting heeft de raad van bestuur, samengesteld zoals voormeld, een vergadering gehouden onder voorzitterschap van de Heer Choffée, voornoemd. De secretaris wordt ontslagen van het opmaken van een verslag ingevolge de verslaggeving in deze akte. Daar allen aanwezig zijn, worden zij geacht regelmatig opgeroepen te zijn (artikel 10.1 van de statuten) met het oog op de eerste concrete invulling van het doel van de stichting.

Met eenparigheid van stemmen wordt er besloten dat de heer Alain de Be-noist, wonende Le Pré Vert, 11  140, Rue de VERSAILLES - 78150 LE CHES-NAY, als schrijver-filosoof, werkzaam binnen de Europese cultuur, als eerste in aanmerking komt om te kunnen genieten van een financiële ondersteuning door de stichting.

Te rekenen vanaf lapril 2012 zal hij maandelijks een bedrag ontvangen van 3.000 euro, te storten op rekening op zijn naam die hij zal aanduiden.

Deze beslissing wordt genomen onder de opschortende voorwaarde van neerlegging van deze akte op de griffie van de rechtbank van koophandel waar-door deze stichting haar rechtspersoonlijkheid zal verwerven en de mandaten van de bestuurders effectief zullen geworden zijn. Het bekomen van de rechtspersoon-lijkheid houdt bevestiging in van dit besluit in naam en voor rekening van de stich-ting.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Meester Erik Van Tricht, geassocieerd notaris te Merksein-Antwerpen

Tegelijk hiermee neergelegd

-uitgifte van de akte van oprichting van 30januari 2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/03/2012
ÿþ Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte M002.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

1 11111e1M1911 I

Réservé

au

Moniteur

belge

NEERGELEGD

16 -03- 2012

CI"iiFF1E RECHTBANK van

KaOPHANDEegMECHELEN

~..

N° d'entreprise : ee,t!çy-.s-\7 .7J

Dénomination

(en entier) : Delphia

(en abrégé) :

Forme juridique : fondation privée

Siège : Elzenlaan 46 boîte 4, 2500 Lier

Objet de l'acte : CONSTITUTION

I! s'agît d'un acte, comparu devant Erik VAN TRICHT, notaire associé à Merksem, Ville d'Anvers, le trente janvier deux mil douze «Geregistreerd vier bladen geen renvooien te Antwerpen, elfde kantoor der registratie op 01 feb. 2012. Boek 5/279 blad 59 vak 4. Ontvangen vijfentwintig euro (¬ 25) De Eerstaanwezend Inspecteur a.i, (Getekend) Haes K. », que :

-monsieur CHOFFÉE Gérard, né à Lyon le seize avril mil neuf cent quarante-deux, domicilié à 1180 Uccle, avenue Hamoir 44 12.

e constitué une fondation privée dont les statuts suivent :

-La dénomination de la fondation privée est Delphia.

-Le siège est établi à 2500 Lier, Elzenlaan 46 boite 4.

-La fondation privée est constituée pour la réalisation d'un but désintéressé, à savoir aider, soutenir et encourager matériellement et moralement des écrivains philosophes au sein de la culture européenne,

Pour réaliser cet objectif, la fondation se propose de mettre en oeuvre entre autres les activités suivantes : La création et la gestion d'un patrimoine mobilier qui doit permettre qu'annuellement un montant minimum de 36.000 euros puisse être mis à la disposition d'un ou de plusieurs écrivains philosophes.

Le versement du montant annuel par tranches mensuelles sur un compte que le bénéficiaire désignera, éventuellement au moyen d'un ordre de paiement périodique. Vu le but de cette fondation, le bénéficiaire pourra dépenser les fonds reçus librement.

Au besoin, l'adaptation de la (des) somme(s) attribuée(s) afin de pouvoir faire face à la hausse des prix pour un niveau de vie inchangé, ou l'adaptation au niveau de vie modifié du (des) bénéficiaire(s).

S'il est nécessaire ou souhaité, le paiement de factures particulières concernant le logement, l'entretien et / ou les soins au sens le plus large du terme du (des) bénéficiaire(s).

Dans le cadre de ce qui précède, le conseil d'administration pourra acquérir et aliéner tous biens mobiliers et immobiliers, engager et hypothéquer des biens, contracter et consentir des prêts et ouvertures de crédit, conclure tous contrats de location et contrats de prestation de services et, en général, faire tout ce qui est utile ou nécessaire, y compris les actes non expressément mentionnés.

-La fondation est constituée pour une durée indéterminée.

-Les biens suivants seront cédés à la fondation par le fondateur; une somme de 450.000 euros, à porter au compte auprès de la banque KBC au nom de la fondation,

-La fondation est administrée par un conseil d'administration composé de trois administrateurs au moins,

Le premier conseil d'administration est composé des personnes suivantes :

Monsieur CHOFFÉE Gérard, susnommé,

Monsieur HUSSON Jean François, né à Montrond-les-Bains le deux août mil neuf cent quarante-trois,

domicilié à F- 83100 Toulon, 1248, avenue Ortolan,

Monsieur PAUWELS Lucien Jules Clémentine Prosper Henri Marie Dymphne, né à Anvers le treize octobre

mil neuf cent quarante, domicilié à 12350 Malleville, La Ferme du Roc, France.

Ils sont nommés pour une durée indéterminée.

Les deux derniers administrateurs sont intervenus dans le présent acte. Ils ont pris connaissance des

présents statuts et déclarent accepter ces statuts et leur mandat.

Les administrateurs sont nommés lors de la constitution de la fondation. Des administrateurs

supplémentaires peuvent être nommés à tout moment En cas de démission, de décès ou de révocation d'un

administrateur, les autres administrateurs doivent nommer un successeur dans les 2 mois. Le conseil

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge MOE} 2.2

d'administration peut seulement y renoncer si le nombre minimum d'administrateurs, prévu à l'article 6.1., est encore présent,

Les nouveaux administrateurs sont nommés par décision unanime du conseil d'administration,

Sauf décision contraire, les administrateurs sont nommés pour une durée indéterminée.

Le mandat d'un administrateur prend fin par démission, décès ou révocation.

Chaque membre du conseil d'administration peut donner sa démission par notification écrite au conseil.

Après avoir donné sa démission, un administrateur est tenu de continuer à exercer son mandat jusqu'à ce qui puisse raisonnablement être pourvu en son remplacement.

La révocation d'un administrateur se fera par une ordonnance du tribunal, faisant apparaître que l'administrateur a manifestement été négligent, n'a pas respecté les obligations légales ou statutaires ou a détourné les biens de la fondation pour les destiner à un but autre que celui de la fondation, contraire aux statuts, à la loi ou à l'ordre public.

Le conseil d'administration choisit parmi ses membres un président, un secrétaire et un trésorier, Le secrétaire dresse le procès-verbal de la réunion et le conserve,

Tant que les fondateurs ou l'un d'eux fait partie du conseil d'administration, un des fondateurs occupera la présidence, sauf si le fondateur concerné lui-même ne souhaite pas ou plus le faire.

Les mandats au sein du conseil d'administration ne sont pas rémunérés,

Le conseil d'administration a le pouvoir d'accomplir tous actes d'administration nécessaires ou utiles à la réalisation du but de la fondation.

Le conseil d'administration est convoqué à la requête du président, du secrétaire ou lorsque la moitié des membres en font la demande.

Le président ou un mandataire se charge de l'invitation, à envoyer par simple lettre, télécopie ou courriel, suivant les désirs que chaque administrateur a communiqués antérieurement au président, au moins cinq jours avant la date prévue pour la réunion.

L'invitation mentionne l'ordre du jour.

L'administrateur qui assiste ou est valablement représenté à une réunion du conseil, est réputé avoir été régulièrement convoqué. Un administrateur peut également renoncer à se prévaloir de l'absence ou de l'irrégularité de la convocation, et ceci avant ou après la réunion à laquelle il n'a pas assisté,

Le conseil d'administration ne peut délibérer et décider valablement que si la moitié au moins des membres est présente ou représentée.

Tout administrateur peut, par écrit ou par tout autre moyen de communication permettant de constater à suffisance l'origine exacte, donner procuration à un autre membre du conseil pour le représenter à une réunion particulière. Un administrateur ne peut représenter qu'un seul de ses collègues.

Le conseil d'administration se réunit au siège de la fondation ou à l'endroit indiqué dans la convocation, sous la présidence de son président ou, si aucun président n'est nommé ou si le président est absent, sous la présidence de l'administrateur le plus âgé.

Les décisions sont prises collégialement. Ceci implique que les décisions sont prises à la majorité absolue des voix des administrateurs présents ou représentés, après délibération verbale commune. Si le conseil compte plus de deux membres, la voix du président est décisive en cas de partage des voix.

Dans des cas exceptionnels, lorsque la nécessité absolue et l'intérêt de la fondation le requièrent, les décisions du conseil d'administration peuvent être prises par accord écrit unanime, donné hors réunion. Cette procédure ne peut cependant pas être suivie pour arrêter les comptes annuels.

Les décisions du conseil d'administration sont consignées dans des procès-verbaux qui sont signés par le président de la réunion, le secrétaire et les membres qui le souhaitent. Les procès-verbaux sont insérés dans un registre spécial. Les procurations sont annexées au procès-verbal de la réunion pour laquelle elles ont été données.

-Le conseil d'administration peut déléguer la gestion journalière de la fondation à une ou plusieurs personnes, administrateurs ou non, agissant individuellement ou conjointement, Le conseil d'administration décide de leurs nomination, démission et pouvoirs.

Si un administrateur est chargé de la gestion journalière de la société, il portera le titre "administrateur délégué". Si une personne non administrateur est chargée de la gestion journalière, il porte le titre "directeur" ou "directeur général" ou tout autre titre dont elle sera désignée dans la décision de nomination.

La personne désignée est habilitée en matière de gestion journalière et de représentation.

-L'exercice commence le premier janvier et se termine le trente et un décembre.

-Dans les 6 mois de la date de clôture de l'exercice le conseil d'administration arrête les comptes annuels de l'année écoulée et dresse le budget de l'exercice suivant ; il les approuve.

Si cela est légalement obligatoire, le conseil d'administration dépose les comptes annuels dans le délai prévu par la loi, auprès de la Banque Nationale de Belgique,

-La fondation doit confier le contrôle de la situation financière, des comptes annuels et de la régularité au regard de la loi et aux statuts, des opérations à constater dans les comptes annuels est confié à un ou plusieurs commissaires aux conditions prescrites par l'article 37 § 5 de la Loi sur les associations sans but lucratif, les associations internationales sans but lucratif et les fondations.

-A la requête d'un fondateur ou d'un de ses ayants droit, d'un ou de plusieurs administrateurs ou du ministère public, le tribunal de première instance de l'arrondissement dans lequel la fondation a son siège, peut prononcer la dissolution de la fondation.

Telle requête peut être adressée au tribunal lorsque les buts de la fondation sont réalisés, lorsque sa durée vient à échéance et dans les autres cas prévus par la loi.

Réservé

au

Moniteur

belge

MOO 2.2

Volet B - Suite

Le tribunal prononçant la dissolution, peut soit décider la clôture immédiate de la liquidation, soit déterminer

le mode de liquidation et désigner un ou plusieurs liquidateurs.

Le tribunal autorise l'affectation des biens dans le respect des statuts.

-Erf cas de dissolution de la fondation, le liquidateur affectera l'actif à une association sans but lucratif ou à

une fondation ayant un but similaire à celui de la fondation.

L'affectation de l'actif n'intervient qu'après règlement des droits des créanciers.

-Pour tous les points non réglés, la loi du 27 juin 1921 sur les associations sans but lucratif, les associations

internationales sans but lucratif et les fondations est d'application.

-Ensuite monsieur Choffée, susnommé, a promis de ceder à !a fondation les biens énumérés à l'article 5

des statuts, dans les jours qui viennent.

Nomination du président, du secrétaire et du trésorier

Monsieur Gérard CHOFFÉE, susnommé, est nommé président du conseil d'administration.

Monsieur Lucien PAUWELS, susnommé, est nommé secrétaire du conseil d'administration.

Monsieur Jean-François HUSSON, susnommé, est nommé trésorier du conseil d'administration.

Gestion journalière

Monsieur Gérard CHOFFÉE est chargé de la gestion journalière de la fondation.

-Le premier exercice commencera lors du dépôt du présent acte au greffe du tribunal de commerce et se

terminera le trente et un décembre deux mil douze,

-Immédiatement après la constitution le conseil d'administration, composé comme il est dit, s'est réunion

sous la présidence de monsieur Choffée, susnommé. Le secrétaire est dispensé de la rédaction d'un procès-

verbal en raison du rapport fait dans le présent acte. Tous étant présents, ils sont réputés avoir été

régulièrement convoqués (article 10.1 des statuts) en vue de la première concrétisation du but de la fondation.

Il est décidé à l'unanimité que Monsieur Alain de Benoist, domicilié à wonende Le Pré Vert, 11 --140, Rue

de VERSAILLES - 78150 LE CHESNAY, actif comme écrivain philosophe au sein de la culture européenne, est

le premier à pouvoir prétendre à un soutien financier par la fondation.

A compter du 1er avril 2012 il touchera tous les mois un montant de 3.000 euros, à verser au compte ouvert

à son nom, qu'il indiquera.

Cette décision est prise à la condition suspensive du dépôt du présent acte au greffe du tribunal de

commerce par lequel la présente fondation acquerra la personnalité juridique et les mandats des

administrateurs seront devenus effectifs. L'acquisition de la personnalité juridique implique la confirmation de

cette décision au nom et pour le compte de la fondation.

POUR EXTRAIT CONFORME

maître Erik Van Tricht, notaire associé à Merksem, Ville d'Anvers,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ci-inclus:

-Expedition de l' acte de constitution du 30 janvier 2012

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, fa fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
DELPHIA

Adresse
ELZENLAAN 46, BUS 4 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande