DELTA-STICHTING

Divers


Dénomination : DELTA-STICHTING
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 409.324.261

Publication

03/10/2014
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

Griffie

2.4 SEP.2011º%

Benaming : Delta-Stichting

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : HercukJsstraat 2 bus 1,2600 Antwerpen

Ondernemingsnr : 409 324 261

Voorwerp akte : Statutenwijziging - ontslag en benoeming bestuurders

NOTULEN VAN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN DE VZW DELTA-STICHTING" GEHOUDEN OP 20 MEI 2011

De vergadering wordt om 17u10 geopend onder het voorzitterschap van de heer Peter Logghe,:

waarnemend voorzitter.

Hij stelt als secretaris en stemopnemer aan ; de heer Johan Vanslambrouck

De voorzitter stelt dat aangezien op de vorige algemene vergadering de vergadering niet in aantal was, de:

huidige vergadering rechtsgeldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen

Agenda:

1.Wijziging van de statutenteneinde deze conform te maken aan de thans geldende VZW  wetgeving

2.Ontslag van de raad van bestuur

3.Benoeming van nieuwe bestuurders

4.varia en rondvraag

Eerste voorstel : wijziging van de statuten

De tekst van de staten wordt vervangen door de hierna volgende bepalingen:

Artikel 1 . De vereniging werd opgericht te Antwerpen op 18 oktober 1965. De oprichters van de vereniging

zijn

Caluwe, Werner Jules August, Lang Ossegoor 15, Westmalle, bediende

Leenaards, Hendrik, Franselei 27, Kappellen, bediende

Pauwels, Lucien, Jules Clémentine Prosper Henri Marie Dyraphare, Zirkstraat 38, Antwerpen, redacteur

Artikel, 2. De vereniging heeft als naam ; " Deltastichting". Zij is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement

Antwerpen, Herculesstraat 2 bus 1 2600 Antwerpen,

De raad van bestuur kan de zetel binnen het gerechtelijk arrondissement Antwerpen verplaatsen bij

eenvoudig meerderheidsbesluit en mits de wettelijke publicatieformaliteiten te vervullen.

Artikel. 3. De vereniging mag niet minder dan vijf leden tellen.

Artikel 4. De vereniging heeft tot doel

"De vereniging is een Vlaams d.w.z. Zuid-Nederlandse vereniging met als doel begeleiding en ondersteuning te geven aan het sociaal-cultureel werk, op zelfstandige basis, waarbij de specialiteit van de dienstverlening ligt op het vlak van de geschiedenis en de actualiteit van de Vlaamse respectievelijk Heelnederlandse beweging, de Europese culturele diversiteit , de Europese eenmaking, de ecologie en de: volkscultuur.

De vereniging is onafhankelijk, onkerkelijk, pluralistisch en niet-partijgebonden en onderschrijft de: doelstellingen van het Europees Verdrag voor de bescherming van de Rechten van de Mens..

Ze wil haar doelstelling bereiken door o.m. het installeren van een documentatiecentrum met boeken en gespecialiseerde tijdschriften en de uitgave van eigen tijdschriften, het aanmaken en ter beschikking stellen van' audio, audiovisuele, video- en filmproducten, het aanmaken en ter beschikking stellen van ondersteuning,: advisering en /of begeleiding. aan erkende organisaties van, sociaal-cultureel werk en aan andere sociale,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

educatieve of culturele organisaties, waaronder ook begrepen activiteiten gerelateerd met volksdans en volksmuziek, het organiseren van informatiecampagnes en educatieve activiteiten, het opzetten van onderzoek van belang voor het sociaal-cultureel werk , het aanmaken van tentoonstellingen, het organiseren van

vormingsessies. De vereniging wil zich in het bijzonder bekwamen in het ontwikkelen van project

management. De vereniging kan aile activiteiten ontpooien die nuttig kunnen blijken tot het bereiken van het doel."

Artikel. 5. Nieuwe leden kunnen tot de vereniging toetreden onder de volgende voorwaarden:

1. Zij bevestigen dat ze de doelstelling van de vereniging onderschrijven.

2. Zij worden door de raad van bestuur voorgedragen als kandidaat lid.

3. Zij worden door de algemene vergadering met een twee derden meerderheid aanvaard.

De algemene vergadering kan over de toetreding van nieuwe leden enkel beslissen indien :

1. twee derden van de leden aanwezig is;

2 het punt op de dagorde de naam van de kandidaat vermeldt.

De aldus toegetreden leden hebben dezelfde rechten en verplichtingen als de stichtende leden,

Artikel . 6. Leden kunnen te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging bij aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur. Indien dit ontslag voor gevolg zou hebben dat het aantal leden daalt onder het statutaire minimum, dan is dit ontslag opgeschort totdat de algemene vergadering zich beraden heeft over de vervanging van het lid. Daartoe roept de raad van bestuur binnen de maand na ontvangst van de ontslagbrief een algemene vergadering samen.

Artikel. 7. De vereniging telt minstens drie bestuurders waarvan er één door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid wordt aangeduid als voorzitter, De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten aan een ander orgaan van de vereniging zijn toevertrouwd. Tegenover derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders. De bestuurders worden met een twee derden meerderheid benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan met een twee derden meerderheid een bestuurder ontslaan. Om rechtsgeldig te kunnen beslissen over de benoeming en ontslag van bestuurders dienen twee derden van de leden aanwezig te zijn. Over benoeming en ontslag van bestuurders kan enkel beslist worden wanneer dit punt op de agenda van de vergadering staat en de namen aangeeft van de betrokken kandidaat bestuurders of te ontslagen bestuurders. Het mandaat van bestuurder is drie jaar geldig en kan hernieuwd worden. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel . 8. Indien de wet zulks vereist benoemt de algemene vergadering een commissaris voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. De bezoldiging van de commissaris wordt goedgekeurd door de algemene vergadering.

Artikel . 9. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks het bedrag van de ledenbijdrage voor het daarop volgende kalenderjaar. Deze bijdrage mag niet meer bedragen dan (honderd) euro.

Art, 10. Bij ontbinding wordt het netto-actief van de vereniging door de algemene vergadering toegekend aan een of meerdere verenigingen met een gelijkaardig doel.

Artikel . 11, De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht.

Artikel . 12. De algemene vergadering wordt bij gewone brief en per e-post bijeengeroepen door de raad van bestuur in de volgende gevallen

1. telkens wanneer de wet of de'statuten dit voorzien;

2. ieder jaar in de loop van de maand april indien de raad van bestuur nalaat om de statutair voorziene jaarvergadering bijeen te roepen is elk lid gerechtigd om de algemene vergadering bijeen te roepen, mits naleving van de door de wet voorziene formaliteiten, De jaarvergadering wordt gehouden op dag, plaats en uur voorzien in de oproepingsbrief.

Artikel . 13. Een lid van de algemene vergadering kan zich enkel door een ander lid van de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Hiertoe dient een volmacht te worden opgemaakt waarbij de handtekening van het vertegenwoordigde lid gewettigd wordt door een daartoe gemachtigde instantie, Een volmacht kan slechts voor één welomschreven vergadering gelden. Elk lid van de algemene vergadering kan hoogstens één volmacht uitoefenen.

Artikel . 14. De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens in de gevallen waarin de wet of de statuten daar anders in voorzien. De algemene vergadering kan enkel rechtsgeldig beslissen indien de helft van het aantal leden aanwezig is, onverminderd de strengere bepalingen voorzien bij de artikelen 5, 7, 15 en 16. Indien een algemene vergadering niet in aantal is om geldig te kunnen beslissen roept de raad van bestuur of elk ander lid van de vergadering in het geval bedoeld in artikel 12 vijftien dagen na de eerste oproeping een nieuwe algemene vergadering samen met dezelfde agenda. Deze vergadering kan rechtsgeldig beslissen ongeacht het aantal aanwezigen, ook in de gevallen waarin een bijzonder quorum vereist wordt.

Artikel. 15. De statuten van de vereniging kunnen enkel gewijzigd worden met vier vijfden van de aanwezige stemmen. Indien de statutenwijziging betrekking heeft op één van de artikelen 4, 5, 7, 15 en 16 is eenparigheid van stemmen vereist.

Artikel , 16. Een lid kan worden uitgesloten door de- algemene vergadering met een twee derden meerderheid. Over de uitsluiting van een lid kan enkel worden beraadslaagd indien

1. dit punt op de agenda voorkomt en de naam opgeeft van het betrokken lid;

2. minstens twee derden van de leden aanwezig is op de vergadering.

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel . 17. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden bekendgemaakt door toezending per post en per e-post van de notulen van de vergadering. De raad van bestuur zorgt voor de bekendmaking van deze beslissingen ten aanzien van derden.

Artikel . 18. Naast de werkende leden kan de vereniging ook steunende leden toelaten Deze steunende leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Door hun lidmaatschap ondersteunen zij de vereniging en haar doelstellingen, De algemene vergadering bepaalt de rechten van deze steunende leden.

Artikel. 19. Tot de Koning een andere regeling heeft voorzien houdt de vereniging haar kosten en opbrengsten bij op kasbasis. Minstens eenmaal per jaar stelt de verantwoordelijke bestuurder een verslag op dat een overzicht biedt van alle inkomsten en uitgaven gegroepeerd per kosten of opbrengstensoort. Bovendien wordt een staat opgemaakt met daarin een overzicht van de bezittingen en schulden van de vereniging. Op de jaarlijkse algemene vergadering legt de verantwoordelijke bestuurder een begroting voor het komende werkjaar ter goedkeuring voor.

Dit voorstel wordt met 7 stemmen tegen 0 stemmen bij 0 onthoudingen aangenomen

Tweede voorstel :

De voltallige raad van bestuur wordt met ingang van vandaag ontslagen

Voorzitter : Dhr Paul Fleerackers ,Boomsesteenweg 380-382 , 2020 Antwerpen

Secretaris ; Dhr Patrick De Roo, Britselei 7 ,2000 Antwerpen

Penningmeester : Mvr Hilde De Lobel , Hof ter Elst 26 ,2060 Antwerpen

Bestuurder : Dhr Peter Logghe, Kattenstraat 80, 8850 Roeselare

Bestuurder : Dhr Roeland Raes, Tussenwege 14, 9920 Lovendegem

Bestuurder: Dhr Marcel Rüter, Larenseweg 203 , Nederland, 1222 HH Hilversum

Dit voorstel wordt met 7 stemmen tegen 0 stemmen bij 0 onthoudingen aangenomen

Derde voorstel

Met ingang van vandaag worden de volgende personen tot bestuurder benoemd

Bestuurder : Mvr Hilde De Lobel , Hof ter Elst 26 ,2060 Antwerpen

Bestuurder: Dhr Peter Logghe, Kattenstraat 80, 8850 Roeselare

Bestuurder: Dhr Roeland Raes, Tussenwege 14, 9920 Lovendegem

Bestuurder : Dhr Guido Verbeelen, Dennenlaan 10, Waasmunster

Vierde voorstel : aanstelling van een voorzitter

De heer Guido Verbelen wordt voorgedragen als voorzitter conform artikel 7 van de nieuwe statuten

Dit voorstel wordt met 7 stemmen tegen 0 stemmen bij 0 onthoudingen aangenomen

Rondvraag en varia

De heer Johan Vanslambrouck wordt verzocht om de nodige actie te ondernemen teneinde den nieuwe statuten en benoemingen neer te leggen ter griffie van de bevoegde rechtbank

Dit voorstel wordt met 7 stemmen tegen 0 stemmen bij 0 onthoudingen aangenomen

De vergadering wordt gesloten om 17u50

Als bewijs van deze vergadering werden deze notulen opgesteld.

Getekend Getekend

Voorzitter Bestuurder

Guido Verbelen Peter Logghe

s

Coordonnées
DELTA-STICHTING

Adresse
Zetel : HercukJsstraat 2 bus 1,2600 Antwerpen

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande