DEVRIEZE CONSULTING

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DEVRIEZE CONSULTING
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 634.693.071

Publication

07/08/2015
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



i i i

15 146A9*



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 7 JULf 2015

afrlêtiing iRntyverpen

Ondernemingsnr : Benaming

(volup) DEVR1EZE CONSULTING

(verkort)

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetel : SCHANSHOEVEWEG 8 - 2840 RUMST

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

In het jaar tweeduizend en vijftien, op 15 juli. ZIJN GEKOMEN: 1. De heer Devrieze Wim Jos Koen, geboren te Reet op 25 september 1965, wonende te Rumst, Schanshoe-veweg 8, met identiteitskaart nummer

591-9015206-31 en met rijksregistemummer 65.09.25-321.66.2. Mevrouw Van Bulck Lieve Franciscus C,:

geboren te Reet, wonende te Rumst, Schanshoeveweg 8 met identiteitskaart nummer 591-9127897-08 rijksre-gistemummer 71.01.06-220.31.

TITEL I - OPRICHTING

I. Welke comparanten besloten hebben tussen hen een han-delsvennootschap op te richten die de rechtsvorm aanneemt van een vennootschap onder firma, tussen hen opgericht. Het maatschappelijk kapitaal, van de vennootschap be-draagt honderd euro (¬ 100,00), vertegenwoordigd door hon-derd (100) aandelen: zonder vermelding van nominale waarde.

II. inschrijving op en afbetaling van aandelen

1) Inschrijving

Op voormelde participatiebewijzen wordt in geld als volgt ingeschreven door:

verschijner onder 1 op negenennegentig (99) aandelen, hetzij voor een bedrag van negenennegentig euro. (¬ 99,00), zijnde de negenennegentig procent(99%) van het vermogen van de vennootschap bij oprichting.

- verschijner onder 2 op één (1) aandeel hetzij voor een bedrag van tien euro (1,00 ¬ ), zijnde één procent (1%) van het vermogen van de vennootschap bij oprichting.

TITEL II - STATUTEN

De verschijners verklaren de statuten van de vennoot-schap als volgt vast te stellen:

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam: De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een vennootschap onder firma aanneemt met als naam: "Devrieze Consulting'.

Artikel 2: Zetel: De zetel is gevestigd te Rumst, Schanshoeveweg 8.

Artikel 3: Doel De vennootschap heeft tot doel:

1. Alle activiteiten in de ruimste zin van het woord met betrekking tot adviesverlening, consultancy en management in het algemeen en in diverse sectoren en onder meer in het bijzonder in de bedrijfseconomische sector, omvattende onder meer maar niet uitsluitend:

- adviesbureau op het gebied van bedrijfsvoering en be-heer waaronder onder meer maar niet uitsluitend:

* het verlenen van advies en praktische hulp aan bedrij-ven in verband met public relations en communicatie, het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van onder meer planning, organisatie, ef-ficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organi-satie en efficiëntie, het verlenen van adviezen op het ge-bied van beheer in het algemeen;

* het uitwerken van vennootschapsrechtelijke structuren, optimalisaties, en businessplannen;

begeleiden van overnames en/of verkoop van ondememin-gen, fusies en splitsingen, herstructureringen en WCO's;

- managementactiviteiten in het algemeen waaronder onder meer het tussenkomen in het dagelijks bestuur en het verte-genwoordigen van bedrijven door onder meer het uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder, directeur of ver-effenaan;

- studie-, organisatie en raadgevend bureau inzake fi-nanciële, handels-, bedrijfseconomische of sociale aangele-genheden met inbegrip van alle handelingen die verband hou-den 'met advies, documentatie en publicatie over juridische, sociale, economische en financiële problemen;

- het begeleiden van bedrijven op het gebied van handel, nijverheid en administratie, het verrichten van secretari-aatswerkzaamheden, het domiciliëren van bedrijven, het ter beschikking stellen van kantoren,

Op rie hdtSk 141, Fi ;FFilnekie.rl FÉrtri Naz riu iloe(taFiljhèld jidn OE 1lrstrlEnle"Flerend6 F,nlaF15 helzl) van Cie I- 1-21'3r)((1)íl(elrf

bevoegd de r.,cht:.peroon ten ;;an.-rin van deFdon le veríegert+.rdUrdigen

idaaFn en hondV-FenFFiv

6(-t .(Dg

~ ti magazijnen en fabricage-ruimten, het verrichten van voorbereidende studies en advie-zen op gebied van management, bedrijfsvoering, economische wetgeving, marketing, export en import, het drukken en uit-geven van studies, rapporten en het verlenen van hulp aan bedrijven in oprichting of bij overname van bestaande bedrijven, zenden en ontvangen van post en meer in het alge-meen alles te doen wat de oprichting, de uitbating en het beheer van de bedrijven van nut kan zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2015 - Annexes du Moniteur belge 2. Holding activiteiten, omvattende onder meer.

- het door middel van inschrijving, inbreng, fusie, sa-menwerking, financiële tussenkomst of anderszins verwerven van een belang of deelneming in alle bestaande of nog op te richten bedrijvigheden, vennootschappen of verenigingen in België of in het buitenland zonder onderscheid;

- het beheren, valoriseren, verkopen, te gelde maken of anderszins vervreemden van deze participaties of belangen;

- alle financiële transacties en financiële overeenkom-sten, behoudens deze activiteiten die wettelijk voorbehouden zijn aan spaar- en depositobanken en aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies;

- het rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen aan het bestuur, de directie, de controle en vereffening van de ven-nootschappen waarin zij een belang of deelneming heeft en in het algemeen alle verrichtingen die rechtstreeks of onrecht-streeks, geheel of gedeeltelijk verband hcuden met de acti-viteiten van een holding.

3. Alle engineeringwerkzaamheden.

4. Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een rcerend patrimonium, alle verrichtingen met betrek-king tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het be-heren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondememin-gen.

5, Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels-en fi-nanciële operaties verrichten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of be-leggingsadvies doen als bedoel2d in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies en dient zich te onthouden van alle handels- en financiële operaties welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositoban-ken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen, kapitalisatieondememingen, onder-nemingen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

6. Alle advies, dienstverlening en andere werkzaamheden betreffende veiligheidscoördinatie.

7. Groot-, klein-, en tussenhandel, alle handel onder welke vorm ook, zowel verkoop in binnen- en buitenland, als-mede de verandering, vervaardiging, vervorming, herstelling, verpakking of welke handel in en van of met betrekking tot alle producten:

a. dienstig voor land- en tuinbouw, alles siervoorwer-pen, tuinmeubelen, tuingerief en alles wat dient voor huis en tuin, b. alle ijzerwaren, alle apparatuur, elektrische en an-dere, c. alle planten beschermingsmiddelen, d. kleding voor land- en tuinbouw, e. alle dierenbenodigheden, voeders, meststoffen en der-gelijk, f. snuisterijen en fantasieartikelen, h. feestartikelen, I. luxeartikelen, j. kunstvoorwerpen, k. speelgoed I. alle artikelen bestemd voor vrijetijdsbesteding en hobbymaterialen m. reclame- en documentatieartikelen n. artikelen voor uitstalramen en tentoonstellingen

8. Onderhouds- en herstellingswerken aan gebouwen, con-structies en interieur. Magazijnwerkzaamheden en aanvullen van winkelrekken.

9. Zowel ln het binnen- en buitenland en voor eigen re-kening of voor rekening van derden? En dit in zoverre de hierna gemelde activiteiten niet onderworpen zijn aan wette-lijke bepalingen of reglementeringen: de uitbating, het be-heer en de inrichting van drankgelegenheden, verbruikssa-lons, cafés, tavernes, clubs, bars, tea-rooms, restaurants, hotels, traiteurdiensten alsook het inrichten van banketten en feestelijkheden, de verhuring van feestzalen, de berei-ding en de handel, import en export van alle mogelijke koude en warme gerechten, dranken, gebak en confiserie, vlees en viswaren, ij en rookwaren, en alle aanverwante artikelen.

Aangaande al het voorgaande handelt de vennootschap voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als ver-tegenwoordiger. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen vcor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenis-sen zowel vcor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft." Zij mag de functie van bestuurder, zaakvoerder, direc-teur of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Artikel 4: Duur: De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 5: Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd euro (¬ 100,00).

Artikel 6: Overdracht van participatie: De vennoten kunnen hun participatie, op straffe van nietigheid, niet afstaan onder levenden noch overdragen wegens overlijden, noch in zijn geheel noch ten dele, dan met uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen. De erfgenamen en legatarissen die in de onmogelijkheid verkeren om vennoot te worden, hebben recht op de waarde van de participatiebewijzen zoals deze wordt vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 7 van deze statuten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht zelf de participatie in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek,

Artikel 7: Waarde van de participatiebewijzen: De prijs van een participatiebewijs is gelijk aan de werkelijke waarde ervan op de dag van de verkoop. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

vennootschap is gevestigd, welke de waardering zal dienen te doen going-concern. Tegen de beslissing van de deskundige is geen verhaal mogelijk. De afkoop moet in ieder geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief werd vastgesteld.

Artikel 8: Intern Bestuur: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders.

Het bestuur heeft de meest uitgebreide machten om in alle omstandigheden namens de vennootschap alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die handelingen waarvoor volgens deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 9: Vertegenwoordigingsmacht: Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder, ook indien er verschillende zaakvoerders worden aangesteld, hebben zij het vermogen om ieder afzonderlijk op te treden voor alle handelingen. Het bestuur mag zijn machten vcor bepaalde handelingen overdragen. Het mandaat van zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, tenzij bij de benoeming of nadien anders wordt beslist.

Artikel 10: Rechten en verplichtingen van vennoten: De vennoten zijn hcofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De vennoten kunnen niet persoonlijk veroordeeld worden op grond van verbintenissen van de vennoctschap, zolang deze zelf niet is veroordeeld.

Artikel 11: Contrôle: De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ' ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissarissen. Wordt geen commissaris benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Artikel 12: Algemene vergadering: De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten. De gewone algemene vergadering, cok jaarvergadering gencemd, heeft plaats de laatste vrijdag van de maand december om twintig uur; IJe jaarvergadering wordt gehouden, behoudens andersluidende bijeenroeping, op de zetel van de vennootschap. Iedere vennoot kan, per aangetekend schrijven gericht aan alle vennoten, de algemene vergadering bijeenroepen op de maatschappelijke zetel of in elke andere plaats bepaald in de oproeping, telkens het belang van de vennootschap dit vereist. Elke bijeenrceping geschiedt minstens vijftien dagen vcoraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering. De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten nemen dan wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwcordigd zijn. Alle besluiten worden genomen met eenparigheid van stemmen. De algemene vergadering is bevcegd cm te beraadslagen en besluiten te nemen over:

1. Eventueel vaststelling van de jaarrekening. 2. Bestemming van het resultaat. 3. Wijziging van de statuten. 4. Benoeming, ontslag, vaststelling bevcegdheden en décharge aan de zaakvoerder(s). 5. Vaststelling bezoldiging zaakvcerder(s). 6. Instelling van de vennoctschapsvordering. 7. Goedkeuring overdracht van participatie. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden wcrden ondertekend door een zaakvoerder.

Artikel 13: Stemrecht: Elk participatiebewijs geeft recht op één stem.

Artikel 14: Boekjaar, Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni.

Artikel 15: Winstverdeling: De algemene vergadering beslist jaarlijks over de bestemming van de winst.

Artikel 16: Ontbinding Vereffening: De ontbinding van de vennootschap kan slechts gevorderd warden door een vennoot indien de geleden verliezen de helft van het maatschappelijk vermogen bedragen. De andere vennoten bezitten evenwel de mogelijkheid de ontbinding van de vennootschap te vermijden mits afkoop, binnen de maand te rekenen vanaf de betekening door de vennoot die de ontbinding vraagt, van de participatiebewijæen van de vennoot in kwestie, dit in naleving van de betalingsmodaliteiten voorzien in artikel 7 van deze statuten en van de vastlegging van de waarde van het participatiebewijs, bepaald bij hetzelfde artikel. in geval van overlijden, onbekwaamverklaring, faillissement, kennelijk cnvermogen of ontslag van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, dcch verdergezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, samen in voorkomend geval met de erfgenamen in rechte lijn van de overleden vennoot, mits zij als vennoot worden toegelaten door de algemene vergadering.Bij ontbinding van de vennootschap geschiedt de vereffening door de zaakvoerder(s) alsdan in functie, tenzij de algemene vergadering één of meer vereffenaars benoemt. Tenzij bij hun aanstelling anders bepaald, beschikken de vereffenaars over alle machten als voorzien in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van vennootschappen. Elk participatiebewijs geeft een gelijk recht bij de verdeling van het overschot na vereffening, rekening houdend met hun volstorting.

Artikel 17: Woonstkeuze: De zaakvoerders en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden geacht voor de gehele duur van hun taak woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor hun bestuur.

Artikel 18: Voor al wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet,

TITEL III - VERKLARINGEN EN TIJDELIJKE BEPALINGEN

- 1. Het eerste boekjaar eindigt op 30 juni 2017.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2017.

3. De oprichters stellen aan ais niet-statutaire zaak-voerder voor onbepaalde termijn, op elk ogenblik herroep-baar: de heer Devrieze Wim Jos Koen, voornoemd, die ver-klaart zijn opdracht te aanvaarden. Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering is het mandaat van zaakvoerder onbezoldigd.

4. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vocruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

Op de laatste blz. van l_oik B vernielden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtetcening

Coordonnées
DEVRIEZE CONSULTING

Adresse
SCHANHOEVEWEG 8 2840 RUMST

Code postal : 2840
Localité : RUMST
Commune : RUMST
Province : Anvers
Région : Région flamande