DEWAFFERE

Association sans but lucratif


Dénomination : DEWAFFERE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.208.877

Publication

04/10/2012
ÿþ^t

MOU 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Vod>r- 1111111j1.1161111,11111

i3Eho tldw" r!

liot.

átgISGi1

ûtaetebEJd



N





Onder'nerningnr " 0460.208.877 ~M.7arr~íl~:~

{t41uiC} . Dewaffere vzw

RECHTBANK KOOPHANDEL

L 5 SEP. 2012

A N T WI= e ! N

verYor t

Red-11.01-11"1 ' Vereniging zonder winstgevend oogmerk

%e.Éé Heuvelplein 2, 2910 Essen

Cetlf ;-  vei.) akte

Titel 1 : Naam, Zetel, Doel, Duur

Artikel 1

De vereniging draagt als naam: DEWAFFERE VZW

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging in gerechtelijk arrondissement Antwerpen is gevestigd in de gemeente Essen 2910. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen, geldt als volledig adres Over d'Aa 88, te 2910 Essen. De raad van bestuur is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel in gerechtelijk arrondissement Antwerpen te wijzigen binnen de grenzen van dezelfde gemeente.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel de ontmoetingskansen tussen jongeren en volwassenen te bevorderen ongeacht geslacht, religie of sociale afkomst, dit zowel op cultureel gebied, op sportief gebied als op gebied van ontspanning.

De vereniging mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van dat doel te maken hebben.

Zij mag onder andere alle roerende goederen verwerven die nodig zijn voor de

verwezenlijking van haar doel, alle diensten in dit verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met openbare machten of private personen en deelnemen aan of meewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven, in zover zij niet strijdig zijn met de wet van 27.6.1921 op de vzw. Zij zal zo nodig handelsactiviteiten mogen hebben, zoals bv. Inrichten van manifestaties, de uitbating van drankverkoop voor zover dit gebeurt zonder winstbejag en gericht op de verwezenlijking van haar doel.

Op de laatste blz van Lui:< 6 vermeiden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perro(o)n(en1 oevoegd ae Vereniging sticnting of organisme ten aanzien van oerden te Verteeenwoorotgen Vprcn - Nagym an hcnr+te" ke,nunn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

" Mao 22

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel 2 : Lidmaatschap

Artikel 5

Het minimum aantal leden is vastgesteld op 3

Artikel 6

Zijn de leden van de vereniging ;

-De stichtende leden

-Diegenen die later door de raad van bestuur worden voorgedragen en aanvaard worden door de algemene vergadering.

Ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging gevestigd is, wordt binnen een maand na de bekendmaking van de statuten, een lijst neergelegd , waarop alle leden met naam, voornamen, woonplaats en nationaliteit alfabetisch zijn vermeld. Die lijst wordt jaarlijks aangevuld met vermelding, naar alfabetische orde, van de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan. ieder kan kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Artikel 7

De toetreding tot de vereniging behelst de aanvaarding van de statuten en van het huishoudelijk reglement en houdt de verplichting tot nakoming ervan in.

Artikel 8

De hoedanigheid van lid wordt verloren :

-Door ontslag van het lid : dit ontslag dient schriftelijk aan de voorzitter van de vergadering meegedeeld te worden.

-Door overlijden of rechtsonbekwaamheid.

-Door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden vermeld in art.12 van de wet van 27.6.1921.

-Een niet gemotiveerde afwezigheid op drie achtereenvolgende vergaderingen waarop het lid werd uitgenodigd, geldt als regel tot uitsluiting.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

~ MOp2.2 "

Artikel 9

Degene die, om het even welke reden, zijn hoedanigheid van lid verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging of terugbetaling eisen van de eventueel gestorte bijdragen.

Artikel 10

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. Wel kan de Raad van bestuur, zo hij dit nodig acht, oproepen tot het betalen van vrijwillige bijdrage.

Tite! 3 : Algemene vergadering

Artikel 11

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger. De secretaris van de raad van bestuur treedt op ais secretaris.

Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht te geven aan dat lid. Een lid kan evenwel slechts één lid vertegenwoordigen.

Artikel 12

De algemene vergadering is bevoegd voor :

-Wijziging van de statuten

-De benoeming en afzetting van de leden van de raad van bestuur

-Het uitsluiten van een lid

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De vrijwillige ontbinding van de vereniging

-Alle aangelegenheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de raad van bestuur.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt tenminste één maal per jaar samengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting

r " MOD2.2

van het volgend jaar. Deze algemene vergadering gaat door in de loop van de maand januari.

Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken.

De oproepingen voor de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. Zij worden verstuurd bij gewone brief naar alle leden ten laatste 7 werkdagen voor de vergadering.

De oproeping moet dag, uur en plaats vermelden alsook de agenda bevatten die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens 1/20 van de werkende leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen worden behandeld wanneer hierom verzocht wordt door minstens de helft van de aanwezige leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 14

ln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten met eenvoudige meerderheid van stemmen welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

Bij staking van stemmen beslist in ieder geval de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits volgende voorwaarden voldaan zijn: tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd" op de agenda vermeld is en indien 213 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals deze door de statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Een door deze tweede vergadering genomen beslissing zal door de burgerlijke rechtbank moeten worden bekrachtigd. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een eenparigheid van stemmen worden besloten.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van de statuten vereist.

Een meerderheid van 213 van de stemmen is vereist voor het uitsluiten vaneen lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 15

~ " " MOD 22

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en ondertekend door de voorzitter en secretaris. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders.

Leden, alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage enlof afschrift van de verslagen te vragen.

De verslagen dienen in een apart register bijgehouden te worden.

Het register ligt ter inzage op de zetel van de vereniging.

Titel 4 : Raad van bestuur

Artikel 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2012 - Annexes du Moniteur belge De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor 3 jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, herverkiezing, ontslag en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe is besloten, ingediend bij het bestuur van het Belgisch Staatsblad ter publicatie.

Artikel 17

Zo , door vrijwillig ontslag, afzetting of voor welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 18

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris en elke functie die zij voor de goede werking van de vereniging nodig acht.

De voorzitter of twee bestuurders roepen de raad van bestuur bijeen. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging va de andere bestuurders.

De voorzitter zit de vergaderingen van de raad van bestuur voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een andere bestuurder.

Artikel 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

" M0:} 2.2

De raad van bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de secretaris of diegene die het verslag maakt. De verslagen worden bewaard in een daartoe bestemd register.

De voor te leggen uittreksels en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 20

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van bestuur en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer beheerders voor de handelingen van dagelijks bestuur of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Artikel 21

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Titel 5 : Begroting en Rekeningen

Artikel 22

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 23

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 213 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

" MOA 22

Voor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordig dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden mits een 213 meerderheid gevonden wordt die zich akkoord stelt met een vrijwillige ontbinding. De besluiten genomen op deze tweede algemene vergadering, dienen evenwel door de burgerlijke rechtbank te worden bekrachtigd.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overdragen aan een vereniging met gelijke

doelstellingen of bij gebrek daaraan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 Juni 1921 toepasselijk.

Volgende personen beëindigen hun genoemde functie per 18 Mei 2012:

Joris Brosens, geboren te Kapellen op 16 December 1985, Wonende te Over d' Aa 100 te 2910 Essen,

beëindigt zijn functie als voorzitter van vzw Dewaffere per 18 Mei 2012.

Uytdewilligen Katrien, geboren te Brasschaat op 31 Maart 1985, wonende te Horendonk 332 te 2910 Essen,

beëindigt haar functie als penningmeester van vzw Dewaffere per 18 Mei 2012.

Van Bragt Gwenn, geboren te Kapellen op 13 augustus 1985, wonende te Heuvelplein 2 te 2910 Essen,

beëindigt haar functie als secretaris van vzw Dewaffere per 18 Mei 2012.

Volgende personen worden-in hun nieuwe functie benoemd per 18-Mei 2012:

Van den Broek Mike, geboren te Ekeren op 18 februari 1990, wonende te Deckerslaan 21 te 2910 Essen,

wordt benoemd tot voorzitter van vzw Dewaffere per 18 Mei 2012.

" Peeters Jef, geboren te Brasschaat op 01 November 1990, wonende te Over d' Aa 88 te 2910 Essen, wordt

benoemd tot penningmeester van vzw Dewaffere per 18 Mei 2012. ' " " ! F

Neelen Sarah, geboren te Ekeren op 25 juli 1988, wonende te Over d' Aa 223 te 2910 Essen, wordt

benoemd tot secretaris van vzw dewaffere per 18 Mei2012.

De huidige zetel van de vzw te heuvelplein 2, 2910 Essen wijzigt naar Over d' Aa 223, 2.910 Essen. Te Essen 18 Mei 2012

Van den Broek Mike, voorzitter

Peeters Jef, penningmeester

Neelen Sarah, secretaris

(handtekenigen op keerzijde)

(einde tekst)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DEWAFFERE

Adresse
HEUVELPLEIN 2 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande