DG WHEELS & CO

Société en commandite simple


Dénomination : DG WHEELS & CO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 525.897.673

Publication

19/04/2013
ÿþI. il Î~è

1 -T_.

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffien_dete

jNNeergelegd ter griffie van de

BEGI I BANK VAN KOCPI IANDEL

1 o AH. 2013

TURNHOUT

De Griffier,

Gi" lfl'ie

Z

Vr behr aar Bel Staa IIH i m

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DG WHEELS & O (verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : itegemsesteenweg, 130A, B-2270 Herenthout (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Titel 1 : OPRICHTING

Heden, op 01/03/2013 zijn bijeengekomen :

1, Dierckx Ken, geboren te Lier op dertig mei negentienhonderdvijfentachtig, en wonende te Boeydaal 27 te 2270 Herenthout, ongehuwd

2, Goyvaerts Glenn, geboren te Lier op vierentwintig september negentienhonderdeenentachtig, en wonende Grobbendonkseweg 78 te 2560 Nijlen,

3 Vanaken Nathalie, behoren te Antwerpen op zesentwintig april negentienhonderdvierentachtig, en wonende Grobbendonkseweg 78 te 2560 Nijlen

De verschijners verklaren en erkennen dat een vermogen van 1250 euro, vertegenwoordigd door 10 participatiebewijzen, in kontanten is ingebracht.

Op gezegde participatiebewijzen wordt als volgt ingeschreven door:

1. Verschijner sub 1 op 5 participatiebewijzen.

2. Verschijner sub 2 op 4 participatiebewijs.

3. Verschijner sub 3 op 1 participatiebewijs

Verschijners verklaren dat gezegd bedrag van 1,250 euro volgestort is.

Aanwijzing van de stille en gecommanditeerde vennoten.

De verschijner sub 1 en 2 zijn gecommanditeerde vennoten. Z4 zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De verschijner sub 3 is stille vennoot. Zijn aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van zijn inbreng zoals hiervoor is vastgesteld.

Titel 2 : STATUTEN

De verschijners verklaren de statuten van de vennootschap als volgt samen te stellen:

Artikel 1 : Maatschappelijke naam  Vennoten

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm aanneemt van een gewone commanditaire vennootschap, opgericht tussen :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

4as'89~. GA

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Dierckx Ken en Goyvaerts Glenn, als beherende vennoten.

Als maatschappelijke naam wordt aangenomen : DG Wheels & Co

Als commerciële benaming wordt aangenomen : DG Wheels

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd ltegemsesteenweg 130A te 2270 Herenthout.

De zaakvoerder kan, zonder statutenwijziging, de zetel verplaatsen binnen het Vlaamse gewest. Daarbuiten kan de zetel slechts worden verplaatst bij éénparig besluit van alle vennoten en met inachtneming van de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel :

de vennootschap heeft tot hoofddoel

Het aan- en verkopen van motorfietsen, scooters, zowel in grcot- als in kleinhandel.

Het onderhoud en herstellen van rollend materieel over de weg.

Het aan- en verkopen van onroerende goederen voor eigen beheer, Alle verrichtingen in hoedanigheid van tussenpersoon of in hoedanigheid van van aanbrenger van zaken van derde makelaarskantoren. Alle leen-, financierings- en fiduciare en financiële verrichtingen voor eigen rekening of voor rekening van derden, mits naleving van de wettelijke voorschriften. Alle administratieve en boekhoudkundige verrichtingen voor eigen rekening.

De aan- en verkoop, het huren en verhuren, het invoeren en uitvoeren van alle apparatuur en

goederen nodig om dienstig voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

Dit alles zowel in België als in het buitenland, zowel voor eigen rekening als voor rekening van

derden of in samenwerking met derden.

De vennootschap kan zich ten gunste van derden borg stellen, hen aval verlenen, voorschotten

toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire en andere zekerheden verstrekken.

Hij mag tevens handelen als tussenpersoon in de handel.

Het voeren van het management van andere vennootschappen.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en begint te werken op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid,

De artikelen 1865, 3°, 4° en 5° en 1869 van het Burgerlijk Wetboek betreffende de ontbinding en de opzegging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een algemene vergadering van vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 5 : Kapitaal

Het vermogen van de vennootschap bedraagt 1.250 euro en is verdeeld in 10 participatiebewijzen van elk 125 euro.

Artikel 6 : Overdracht van een participatie

Een participatie in de vennootschap van een beherende vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van aile beherende vennoten en met instemming van ten minste twee/derde meerderheid van de stille vennoten.

Een participatie in de vennootschap van een stille vennoot daarentegen moet eerst aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van tenminste één maand van een voorkooprecht genieten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Oefenen zij dit niet uit, dan kan de participatie vrij overgedragen worden of overgaan naar een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of echtgenote of een erfgenaam in rechte lijn. In andere gevallen is de éénparige goedkeuring vereist van de beherende vennoten en gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 7 : Waarde van de participatiebewijzen en hun betaling

De verkoopprijs van een participatiebewijs is gelijk aan de werkelijke waarde ervan op de dag van de overdracht.

Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een deskundige in gemeen overleg aangewezen of, bij gebreke aan overeenstemming, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waarin de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de deskundige staat geen enkel rechtsmiddel open.

De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

Artikel 8 : Intern bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders die geen stille vennoot mogen zijn.

Tot zaakvoerders-beherende vennoten worden voor de duur van de vennootschap aangesteld: Dierckx Ken en Goyvaerts Glenn,

De zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen om gewichtige redenen door een besluit van de algemene vergadering genomen met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor, volgens de wet, alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

Artikel 9 : Vertegen woordidingsmacht.

De zaakvoerders vertegenwoordigen alleen de vennootschap jegens derden en in rechte.

De zaakvoerders mogen hun machten voor bepaalde handelingen overdragen aan derden. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Aan een stille vennoot mag geen volmacht worden gegeven.

Aan de zaakvoerders kunnen, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend waarvan het bedrag jaarlijks door de algemene vergadering wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap,

Artikel 10 : Rechten en verplichtingen van de vennoten.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen van d vennootschap slechts tot het beloop van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in de zaken van de vennootschap, evenwel hebben zij het recht op de maatschappelijke zetel kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uitoefenen op alle verrichtingen van de vennootschap onverminderd de toepassing van de Wet op de commissaris-revisor.

Artikel 11 : Algemene vergadering

De algemene vergadering vertegenwoordigt alle vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

De jaarvergadering heeft plaats op de eerste zaterdag van de maand juni.

De beherende vennoten, de zaakvoerders of de commissarissen-revisoren zullen de algemene vergadering op de maatschappelijke zetel of in elk andere plaats bepaald wij gemeenschappelijk akkoord, kunnen bijeenroepen telkens zij het nuttig oordelen voor de vennootschap.

De beherende vennoten en de zaakvoerders zijn verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de tien dagen na een daartoe strekkend verzoek van één of meerdere stille vennoten die alleen of gezamenlijk ten minste één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Gezegd verzoek dient te gebeuren bij aangetekend schrijven met opgave van de te behandelen onderwerpen gericht aan één van de beherende vennoten of zaakvoerders.

De vennoten worden uitgenodigd tot de algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste acht dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres zoals dit in het vennotenregister is vermeld.

De oproeping vermeldt de datum, uur, plaats en agenda van de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan niet geldig beraadslagen noch besluiten dan wanneer alle beherende vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en minstens de meerderheid der stille vennoten.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Bij wijziging van de statuten evenwel alsook voor het aannemen van nieuwe vennoten, is een éénparig besluit van de beherende vennoten en een besluit genomen met drie/vierde meerderheid van de stille vennoten vereist.

De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen en besluiten te nemen over :

- de vaststelling van de jaarrekening

de bestemming van de beschikbare winst

- de wijziging der statuten

de benoeming, het ontslag, de decharge van de zaakvoerder

de vaststelling van de vergoeding van de zaakvoerder evenals het instellen van de

vennootschapsvordering tegen hem.

Artikel 12  Stemrecht

Elk vennoot heeft recht op één stem ongeacht het aantal participatiebewijzen dat hij heeft onderschreven in het vennotenregister.

Artikel 13 -- Boekjaar -- jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari van elk jaar en eindigt op 31 december van het volgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris op alsmede de jaarrekening.

Artikel 14 : Verdeling van het resultaat en het liquidatiesaldo

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De algemene vergadering van de vennoten beslist jaarlijks over de bestemming van dit saldo aan de winst.

De winst- en liquidatiesaldo verdeling zal gebeuren in functie van de deelname in het vermogen van de vennootschap.

Artikel 15 : Woonstkeuze

iedere vennoot en zaakvoerder die in het buitenland woont of wiens woonplaats onbekend is, wordt geacht voor gans de duur hiervan woonplaats te hebben gekozen in de zetel der vennootschap waar

alle kennisgevingen en betekeningen betreffende de zaken van de vennootschap hem geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 16

Voor ai wat niet uitdrukkelijk is geregeld in onderhavige statuten wordt verwezen naar de vennootschapswet.

Titel 3 : AANVULLENDE BEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar begint op 1 maart 2013 en eindigt op 31 december 2014.

2. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2015.

3. De hogergenoemde zaakvoerder verklaart zijn mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen de aanvaarding verzet.

4. Bijzondere volmacht

Bij deze wordt aan Mariën Peter, wonende Doelstraat 35 te 2590 Beriaar volmacht gegeven om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle belastingadministraties, waaronder de BTW, alsook tegenover de administratie van het handelsregister teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

Hierbij neergelegd : Oprichtingsakte

Dierckx Ken Goyvaerts Glenn

Zaakvoerder Zaakvoerder



Voor-

behouden aari het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DG WHEELS & CO

Adresse
ITEGEMSESTEENWEG 130A 2270 HERENTHOUT

Code postal : 2270
Localité : HERENTHOUT
Commune : HERENTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande