DIAMOND STABLES

Association sans but lucratif


Dénomination : DIAMOND STABLES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 523.967.373

Publication

28/03/2013
ÿþº% M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

UI

0

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblar

*13049973*

H.1 CH t BANK KOOPHANDEL

1 9 !AMRT 2013

ANrliaERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr: -0523.>1.67.373

Benaming

(voiuit) : Diamond Stables

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Zwanenberg 24B, 2920 Kalmthout

Onderwerp akte : Oprichting

De ondergetekenden,

Van Den Branden Peggy, wonende te 2960 Brecht, Heyaard 53, geboren te Deume op 10.05.1966,

Van Den Branden Ronny, wonende te 2980 Zoersel, Withoevenlaan 18, geboren te Antwerpen op

24.03,1958,

Coens Ivo, wonende te 2960 Brecht, Heyaard 53, geboren te Wilrijk op 14.05.1964,

stichten hierbij op datum van 01.12.2012 een vereniging zonder winstgevend doel, overeenkomstig de wet

van 27 juni 1921, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 01 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2

mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Wet van 22 december 2003 en stellen de statuten als volgt vast:

Artikel 1 Naam, zetel, duur.

De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam "Diamond Stables", v.z.w,

De duur der vereniging is onbeperkt. Ze kan te allen tijde ontbonden worden.

De zetel der vereniging is gevestigd te 2920 Kalmthout, Zwaneneberg 24B gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2 - Doel.

De vereniging heeft tot doel

Mee te helpen aan een verbetering van de levenskwaliteit van kinderen en voiwasenen met specifieke noden. Er wordt doelgericht gewerkt aan problemen van fysieke, psychische, orthopedagogische en sociale aard. Hiertoe wordt er orthopedagogisch gewerkt met paarden als therapie.

De behandeling maakt deel uit van een breder revaliderend of therapeutisch behandelplan voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de aangesloten leden. Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen:

Het specialiseren in equitherapie en de eigen visie hieromtrent verder ontwikkelen en promoten; Het organiseren van allerhande activiteiten zoals lezingen, workshops en opleidingen alsook het aanbieden van therapeutische begeleiding waardoor equitherapie verder bekend wordt bij een breder publiek en bij instellingen en organisaties in gezondheiszrog en Welzijnswerk; Het stallen van paarden; Advies verstrekken, aanvieden van diensten en het verspreiden van kennis tot het houden en verzorgen van paarden.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen om haar maatschappelijk doel te realiseren, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zoverre de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijk doel; Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen er er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen; Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afstuiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel In binnen- ais buitenland; Zij kan individuele overeenkomsten zowel met privé- als met rechtspersonen afsluiten, om welke redenen ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 3 en 4 -- Effectieve leden, verplichtingen, aanneming, ontslag.

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De effectieve leden betalen een ledenbijdrage bepaald door de Algemene Vergadering en die maximum vastgesteld wordt op 250,00 euro per jaar. Effectieve leden aanvaarden de statuten van de vereniging en de beslissingen van de Raad van Bestuur.

Er zijn minstens drie effectieve leden.

Effectieve leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geachte ontslagnemend te zijn, Nieuwe effectieve leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge M4D2.2

kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald. Ieder effectief lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend scrhijven aan de voorzitter, Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de effectieve leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging. Een effectief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 213de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden. Elke toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer zijn of haar bijdragen niet betaald zijn binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven. Een toegetreden lid kan op elk moment uigesloten worden door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezig en vertegenwoordigde stemmen. De bijdrage voor toegetreden leden kan steeds vrij gewijzigd worden zonder raadpleging en toestemming van de toegetreden leden.

Artikel 5 --Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Elk effectief lid beschikt over één stem. Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor. wijzigen van de statuten, benoemen en ontslaan van bestuurders, benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging, kwijting geven aan de bestuurder en commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend, goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen, ontbinden van de vereniging, uitsluiten van een effectief lid, omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, kwijting aan de bestuurder en de commissarissen, het opstellen van een reglement van inwendige orde.

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur binnen de maand na afsluiting van het boekjaar of telkens als het belang van de vereniging het vereist of telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

Oproepingen voor de Algemene Vergadering wordt per gewone post of per e-mail, ten laatste vijftien dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping omvat de agenda van de vergadering en wordt ondertekend door de voorzitter.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee derde (2/3) van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde (213) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden vereist ze een meerderheid van vier vijfde (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 6 en 7 Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen,

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een onbepaalde termijn. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar en te allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij aile gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen.

De Raad van Bestuur oefende alle bevoegdheden uit die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

Artikel 8 -- Boekjaar, Begroting en Jaarrekening

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot 31 december van elk jaar.

Ieder jaar wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig artikell7 § 2 van de weten de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 9  Ontbinding en vereffening.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de Algemene Vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft. Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat zal worden toegekend aan een andere vereniging met een gelijkaardig of verwant doel . Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de

MDD 2.2

Luik B -.Vervolg

benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

BENOEMINGEN EN OVERGANGSBEPALINGEN

De eerste effectieve leden, oprichters, voornoemd, worden benoemd tot bestuurders. Zij verklaren hun

functie te aanvaarden:

- Van Den Branden Peggy, voorzitter,

- Van Den Branden Ronny, secretaris;

- Coens Ivo, penningmeester.

Het eerste boekjaar begint op de dag van de eerste activiteit van de vzw en eindigt op 31 december 2013.

Opgemaakt teKalmthout, 01.12.2012

Van Den Branden Peggy Van Den Branden Ronny Coens Ivo

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

'voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

26/01/2015
ÿþ3 MOD 2.2



, '~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~teli `.



Ill!!011.1.11

II

l

il

Il

Rechtbank van koophandel ' Antwerpen

1 4 JAN. 2015

afdeling Antwerpen

tJrattre

Ondernemingsnr : 0523.967,373

Benaming

(voluit) : Diamond Stabies

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Zwanenberg 24B - 2920 KALMTHOUT

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur - Verplaatsing maatschappelijke zetel

De bijzondere algemene vergadering gehouden op 01/12/2014 op de maatschappelijke zetel van de vereniging heeft volgende wijzigingen goedgekeurd aan de raad van bestuur en dit met onmiddelijke ingang:

1. De heer Van Den Branden Ranny treedt af als secretaris en bestuurder op datum van 30/11/2014;

2. Mevrouw Coens Jolien, wonende te 2960 BRECHT, Heyaard 53, Geboren te Antwerpen op 18/03/1996, treedt toe ais bestuurder en secretaris en dit vanaf 01/12/2014;

3. De maatschappelijke zetel wordt verplaatst naar 2960 BRECHT, Heyaard 53 en dit vanaf 01/12/2014

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Peggy Van Den Branden Jolien Coens Ivo Coens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DIAMOND STABLES

Adresse
ZWANENBERG 24B 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande