DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER, AFGEKORT : DAP DE MEYER

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER, AFGEKORT : DAP DE MEYER
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 527.916.659

Publication

03/05/2013
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ilettop

CaRtFs lE RECHTBANK VAN

2 3 APR, 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

Griffie De griffier

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) :

DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER

DAP DE MEYER

Rechtsvorm Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Pastorijstraat 8, 2440 Geel

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Het blijkt uit een akte verleden voor Notaris Rudy DERDIN te Mol op 8 april 2013, geregistreerd te Mol op 12 april 2013, register 5, deel 232, blad 2, vak 15, wat volgt:

1. VENNOOT: Door de heer DE MEYER, Kurt Albert Adele, geboren te Geel op 3 februari 1967, echtgenoot van mevrouw SMOLDERS, Ellen Anna Renaat, wonende te Geel, Pastorijstraat 8, werd een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht.

2, NAAM: De naam van de vennootschap luidt: "DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER", verkort: "DAP DE MEYER".

3, ZETEL: De zetel is gevestigd te 2440 Geel, Pastorijstraat 8.

4. DOEL: De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland:

Het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften en volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen, het uitvoeren van prestaties in de klinische biologie.

Het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit.

Het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor, de voornoemde activiteit.

Het uitbouwen van een eerstelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie.

Dit alles in de meest ruime zin,

De vennootschap beocgt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Het vervullen van mandaten in en het voeren van directie over vennootschappen, ongeacht hun aard of doel,

Het aankopen, verkopen, het valoriseren, het verkavelen, het doen bouwen, het doen verbouwen, het' verhuren, het huren, de leasing, het beheren, het inrichten en het uitbaten van onroerende goederen, het geven van advies terzake.

De vennootschap mag, in België en in het buitenland, alle financiële, roerende en onroerende verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar onderneming kunnen uitbreiden of bevorderen, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de diergeneeskunde.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamere of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, op gelijk welke wijze, rechtstreeks of zijdelings, belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen toestaan, kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of kan bijdragen tot de realisatie ervan.

5. DUUR: De vennootschap bestaat voor onbepaalde tijd vanaf haar oprichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

6. KAPITAAL: Het geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 19.000,00 euro, en is vertegenwoordigd door gelijke 19.000 aandelen zonder nominale waarde.

Het gehele kapitaal is geplaatst en wordt volstort door: de heer Kurt De Meyer, Pastorijstraat 8 - 2440 Geel, gehuwd met Ellen Smolders, door inbreng in natura van de éénmanszaak Kurt De Meyer, Pastorijstraat 8 2440 Geel, met ondememingsnummer 0629.509.214, eigendom van de echtgenoten De Meyer- Smolders.

De echtgenoten De Meyer - Smolders verkrijgen voor deze inbreng eveneens een vergoeding in speciën ten belope van 93.008,84 euro te boeken als een schuld ln rekening-courant tegenover de huwgemeenschap De Meyer - Smolders.

De inbreng in natura staat uitvoerig beschreven in het verslag opgesteld door "BB&B Bedrijfsrevisoren, burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA met zetel te 3020 Herent, Residentie Edelweiss, Half Daghmael 1111, in deze opdracht vertegenwoordigd door bedrijfsrevisor Frank Bloemen, hiertoe aangewezen door de oprichter, de dato 31 januari 2013 en waarvan de besluiten luiden als volgt:

"De inbreng in natura tot oprichting van de Burg. BVBA «DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER» bestaat uit de inbreng van de dierenartsenpraktijk van de heer Kurt DE MEYER met ingang van 1 januari 2013, gevestigd te 2440 Geel, Pastorijstraat 8 en aangeduid met ondernemingsnummer 0629.509.214, omvattende de immateriële en de materiële vaste activa, mits overname van het saldo van de lopende kredieten.

Ondergetekende, de heer Frank BLOEMEN, bedrijfsrevisor, optredend als permanent vertegenwoordiger van het bedrijfsrevisorenkantoor «BB&B Bedrijfsrevisoren» met maatschappelijke zetel te B-3020 Herent, Residentie Edelweiss, Half Daghmael 11 bus 1, is bij het beëindigen van de controlewerkzaamheden van oordeel dat:

1.de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

2.de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid;

3.de voor de inbreng in natura weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn, en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen dé inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is,

De vergoeding voor de inbreng in natura door de heer Kurt DE MEYER ten belope van 112.008,84 EUR, bestaat uit een toekenning van enerzijds 19.000 kapitaalaandelen van de Burg. BVBA «DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER», aandelen op naam zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde van 1,00 EUR per aandeel, waarvan de vermogensrechten toekomen aan de huwgemeenschap tussen de heer Kurt DE MEYER en mevrouw Ellen SMOLDERS en waarvan de lidmaatschapsrechten worden toegekend aan de heer Kurt DE MEYER, en anderzijds een vergoeding in speciën ten belope van 93.008,84 EUR te boeken als een schuld in rekening-courant tegenover de huwgemeenschap DE MEYER - SMOLDERS in de boekhouding van de nieuw op te richten vennootschap Burg. BVBA «DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER».

De inbreng blijft beperkt tot de in dit verslag expliciet vermelde elementen. De schulden en vorderingen die niet werden vermeld in dit verslag, dienen te worden betaald of ontvangen door de overdrager,

Wij wensen te vermelden dat de weerhouden waardering van de immateriële vaste activa maar verantwoord is op voorwaarde dat de overdrager, de heer Kurt DE MEYER, de stuwende kracht van de vennootschap blijft,

Overwegende dat op datum van het opstellen van het huidige verslag de overdrager aan ondergetekende geen geldig fiscaal attest zoals bedoeld in artikel 442bis WIB 1992, noch een certificaat overeenkomstig artikel 93 undecies van het Wetboek van de Belasting over de toegevoegde waarde, noch een attest zoals bedoeld in artikel 16ter KB nr. 38 inzake het sociaal statuut van zelfstandigen, noch een attest zoals bedoeld in artikel 41 quinquies van de RSZ-wet heeft voorgelegd dient ondergetekende erop te wijzen dat de cntvanger van de Direote Belastingen, van de RSZ of de inningsinstelling bewarende of uitvoerende maatregelen op het voorwerp van de inbreng kan nemen, indien de overdrager fiscale c.q. sociale schulden heeft op het ogenblik van de nog te vervullen neerleggingsformaliteit, Terzake dienen wij een voorbehoud te formuleren inzake dit latent risico.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting («no fairness opinion»).

Dit verslag is bestemd voor de algemene vergadering van de Burg. BVBA «DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER» in het kader van de voorgenomen oprichting door inbreng in natura en zal voor geen andere doeleinden kunnen gebruikt worden."

Verslag van de oprichter: De oprichter heeft tevens het bijzonder verslag vereist door de wet opgesteld in datum van 1 februari 2013.

7. BESTUUR:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, fysieke personen, al dan niet vennoten.

Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van dierenarts uit te oefenen en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Dierenartsen. De bevoegde Raad van de Orde van Dierenartsen

zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke nieuwe benoeming van een nieuwe zaakvoerder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

De zaakvoerders kunnen bijzondere volmachthebbers aanstellen, al dan niet vennoten, waarvan de volmachten beperkt zijn tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens een andersluidende beslissing van de algemene

vergadering.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap in en buiten rechte; indien er twee of meer

zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

Wordt tot statutaire zaakvoerder benoemd: de heer Kurt De Meyer, voornoemd die verklaart te aanvaarden.

De duur van het mandaat van de statutaire zaakvoerder is onbeperkt,

Er wordt voorlopig geen commissaris benoemd, gelet op de wettelijke en statutaire bepalingen ter zake.

8. BOEKJAAR: Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30juni van elk jaar.

Het eerste boekjaar vangt aan op 8 april 2013 om te eindigen op 30 juni 2014.

9, JAARVERGADERING:

De gewone algemene vergadering zal jaarlijks gehouden worden op de 2e vrijdag van de maand december om 18.00uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden worden.

Bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds worden belegd door één of meer zaakvoerders; deze laatsten zijn verplicht dergelijke vergadering te beleggen op aanvraag van vennoten die minstens één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal bezitten. De bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen zullen gehouden worden op plaats, dag en uur aangeduid in de bijeenroeping,

a)De aandeelhouders worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een aangetekend schrijven per post, minstens vijftien dagen voor de vergadering verzonden naar hun adres, zoals dit in het aandelenregister is vermeld. De uitnodigingsbrief vermeldt de dagorde, plaats, dag en uur waarop de vergadering zal plaatshebben.

b)Om te worden toegelaten tot de vergadering, doch slechts indien de bijeenroeping deze, voorwaarde uitdrukkelijk vermeldt, moeten de aandeelhouders bij brief uiterlijk vijf dagen voor de vergadering aangetekend verzonden het bestuur inlichten over hun voornemen persoonlijk of bij vertegenwoordiging deel te nemen aan de vergadering.

c)Om te worden toegelaten tot de vergadering, worden de aandeelhouders eveneens verzocht de presentielijst te ondertekenen, waarop hun identiteit wordt genoteerd, evenals het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen. Niemand mag aan de stemming deelnemen indien hij niet vooraf deze presentatielijst heeft ondertekend.

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering waarin alle aandelen aanwezig zijn en mits daartoe met eenparige stemmen besloten wordt. De vereiste instemming staat vast, indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de vergadering.

a)Elk aandeel geeft recht op één stem.

De algemene vergadering besluit op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde deel van het maatschappelijk kapitaal, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een aanwezigheidsquorum voorziet,

In de algemene vergadering worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen, tenzij de wet een bijzondere meerderheid voorziet.

b)De vennoot die niet persoonlijk op een algemene vergadering zal kunnen aanwezig zijn, mag zijn stem vooraf schriftelijk uitbrengen of zich door een lasthebber laten vertegenwoordigen.

De lasthebber moet zelf stemgerechtigde vennoot zijn; minderjarigen, en ontzetten mogen evenwel vertegenwoordigd worden door een lasthebber of vertegenwoordiger die geen stemgerechtigde vennoot is, hetgeen eveneens geldt als de vennootschap slechts twee stemgerechtigde vennoten telt,

Bij betwisting van iemands bevoegdheid om aan de vergadering deel te nemen of omtrent iemands stemkracht wordt over alle punten van de agenda tweemaal gestemd, met inachtneming eerst van slet eerste en dan van het andere standpunt.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in 2014.

10, WINSTVERDELING;

Jaarlijks wordt, op de zuivere winsten, een bedrag van tenminste éénitwintigste voorafgenomen tot het oprichten van een reservefonds; deze voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer het reservefonds éénitiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

De aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan de beslissing van de algemene vergadering, mits inachtneming van de wettelijke beperkingen terzake.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Elke uitkering die in strijd is met deze bepaling moet door degenen aan wie de uitkering is verrricht, worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijn.

Overneming van verbintenissen,

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen sedert 1 januari 2013 worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

VOLMACHTEN

Voor-

behouden

aan het

* Belgisch

Staatsblad

De verschijner en de aldus benoemde zaakvoerder stelt de hierna genoemde personen aan ais bijzondere gevolmachtigden, die elk afzonderlijk kunnen optreden en met de mogelijkheid tot in de plaats stelling, aan wie de macht verleend wordt om alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het ondernemingsloket en de Kruispuntbank van Ondernemingen alsmede bij de administratie voor de Belasting over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de rechtbank van koophandel, met name de burgerlijke vennootschap onder de vorm van cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "SBB accountants en belastingconsulenten" met zetel te 2440 Geel, Antwerpseweg 10.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd: eensluidende uitgifte der akte, notaris Rudy DERDIN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/01/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2014, GGK 02.01.2015, NGL 16.01.2015 15016-0450-013
11/01/2016 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 04.01.2016, NGL 06.01.2016 16004-0372-014

Coordonnées
DIERENARTSENPRAKTIJK DE MEYER, AFGEKORT : D…

Adresse
PASTORIJSTRAAT 8 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande