DOE-MEE-BOERDERIJ DE VIERSPRONG, AFGEKORT : DE VIERSPRONG

Association sans but lucratif


Dénomination : DOE-MEE-BOERDERIJ DE VIERSPRONG, AFGEKORT : DE VIERSPRONG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.549.252

Publication

05/08/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter

Jeu,ev

Neerç" - legd ter griffie van de

HLiki i,:A¬ vit VAN KOOPHANDEL

2 5 J lL1 202

TURNHOUT

Le, G~riffier, rrffic -

Ondernemingsnr : 0451.549.252 Benaming

(voiu¬ t) : Doe-mee-boerderij De Viersprong vzw

(verkort): De Viersprong vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetei : Oude Arendonkse Baan 53 2360 Oud-Turnhout

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 8 april 2013 volgende wijziging van de statuten goedgekeurd met unanimiteit en met tweederde vertegenwoordiging van de effectieve leden:

, Art. 13 ... De huidige bestuurders zijn Koen Claessens (voorzitter), Annemie Keldermans (secretaris) en'

Debbie Vekeman (penningmeester), Allen van Belgische nationaliteit.

De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag van Kurt Lambrechts (penningmeester).

Op de laatste blz. van Luik B verme¬ den. Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(er ) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/05/2012
ÿþ"

M0ID 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend_te maken kopie na neerlegging van de akte te g f_eR G EL EG D

GRIFFIE RECHTBANK VAN

A 2 MU 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier

Griffie

Ondernemingsnr : 0451 .549.252

Benaming

(voluit) : Doe-Mee-Boerderij De Viersprong VZW

(verkort) : De Viersprong VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vorsel 18 2460 Kasterlee

Onderwerp akte : Statutenwijziging

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 10 maart 2012 volgende wijziging van de statuten goedgekeurd met unanimiteit en met tweederde vertegenwoordiging van de effectieve leden:

Art. 2 De vereniging is gevestigd te 2360 Oud-Turnhout, Oude Arendonkse Baan 53; gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel kan verplaatst worden door tweederde meerderheid van de stemmen van de algemene vergadering met een aanwezigheid of vertegenwoordiging van tweederde van het aantal effectieve leden op de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/09/2011
ÿþtJehc

aar

Bel; Staa

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr : 0451.549.252

Benaming

(voluit) : Doe-Mee-Boerderij De Viersprong VZW

(verkort) : De Viersprong VZW

Rechtsvoren : VZW i$

Zetel : Vorsel 1 2460 Kasterlee

Onderwerp akte : Statutenwijziging

NIEUWE STATUTEN

Titel I  Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1 De vereniging draagt de naam: "Doe-Mee-Boerderij De Viersprong", vzw.

Art. 2 De vereniging is gevestigd te 2460 Kasterlee, Vorsel 18; gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel kan verplaatst worden door een tweederde meerderheid van de stemmen van de algemene vergadering met een aanwezigheid of vertegenwoordiging van tweederde van het aantal effectieve leden op de algemene vergadering.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel mensen de mogelijkheid te bieden in contact te treden met het landbouwleven en de natuur. De vereniging organiseert activiteiten in het kader van natuurbeleving, het landbouwleven en zelfvoorziening. Binnen de activiteiten ligt de klemtoon op vorming, sociale en culturele ontplooiing. De vereniging biedt ook praktische ondersteuning aan scholen en andere verenigingen met een gelijkaardig doel. De vereniging kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij is opgericht.

Art. 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden ontbonden.

Titel II  Leden

Art. 5 De vereniging bestaat uit minstens vier effectieve leden en toegetreden leden.

Art. 6 De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Nieuwe effectieve leden kunnen zich kandidaat stellen bij de voorzitter van de raad van bestuur door middel van een eenvoudig schrijven. De algemene vergadering beslist over de toetreding. De effectieve leden zijn minimum 18 jaar, minimum een jaar actief betrokken bij de werking van de vereniging en onderschrijven de doelstellingen en missietekst van de vereniging.

Enkel de effectieve leden hebben volheid van lidmaatschap en stemrecht op de algemene vergadering. De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen uitgewerkt worden in een huishoudelijk reglement.

Art. 7 De jaarlijkse bijdrage van de effectieve leden bedraagt maximum 25 Euro.

Art. 8 Het lidmaatschap wordt beëindigd door:

-overlijden van het lid

GBIFFIE NECH TO^,NK VAN

KOOPHANDEL TU4NHOUT Griffie De griffier

Bij lagen -bij -het Belgisch Staatsblad 20f09/2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(er.) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/09/2011- Annexes du Moniteur belge

mon 22

-vrijwillig ontslag per brief, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur

-beslissing van de algemene vergadering, waarbij uitsluiting van een lid wordt bekomen door een tweederde meerderheid van de stemmen

-niet voldoen aan één van de voorwaarden tot lidmaatschap, zoals bepaald in art. 6

Titel HI  Algemene vergadering

Art. 9 Bij de besluitvorming wordt naar consensus gestreefd. Indien er geen consensus wordt bereikt, beslist men door middel van eenvoudige meerderheid, behalve in geval van statutenwijziging, ontbinding van de vereniging, uitsluiting van een effectief lid en omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk. In deze gevallen geldt de strengere meerderheid en aanwezigheid of vertegenwoordiging zoals wettelijk voorzien.

Art. 10 De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

Art. 11 De algemene vergadering vergadert minstens éénmaas per jaar en keurt de jaarrekening en de

begroting goed. Andere bevoegdheden van de algemene vergadering zijn: wijzigen van de statuten, benoemen en afzetten van leden van de raad van bestuur en van de commissarissen, kwijting geven aan de bestuurders en de commissarissen, toetreding en uitsluiting van effectieve leden tot de algemene vergadering, de ontbinding van de vereniging en de omzetting van de vereniging in een vennootschap niet een sociaal oogmerk.

Art. 12 De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur. De leden worden hiervoor minstens acht dagen op voorhand uitgenodigd per gewone brief of per e-mail, waarin ook de agenda van de vergadering wordt vermeld. Op verzoek van één vijfde van de effectieve leden moet de raad van bestuur tevens de algemene vergadering samenroepen. De besluiten van de vergadering worden gepubliceerd in een verslag dat aan de effectieve leden en de belanghebbende derden toegestuurd wordt per brief of per e-mail en dat ter inzage ligt op de zetel van de vereniging vanaf twee weken na de vergadering. Effectieve leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijke volmacht te bezorgen aan een ander effectief lid, die dat bij aanvang van de vergadering kenbaar maakt. Het aantal volmachten per effectief lid is beperkt tot één.

Titel IV  Raad van bestuur

Art. 13 De raad van bestuur beslist als een college: om geldig te vergaderen moet de helft van de leden van de raad van bestuur aanwezig zijn. Bij de besluitvorming wordt naar consensus gestreefd. Indien er geen consensus wordt bereikt, beslist men door middel van een gewone meerderheid. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden meegeteld in de beoordeling. De huidige bestuurders zijn Koen Claessens (voorzitter), Annemie Keldermans (secretaris) en Kurt Lambrechts (penningmeester). Allen van Belgische nationaliteit.

Art. 14 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, die al dan niet lid zijn van de vereniging en zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Het mandaat van de bestuurders is onbeperkt in de tijd. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Hij/zij stelt de voorzitter van de raad van bestuur hiervan op de hoogte per gewone brief. Indien de Algemene Vergadering slechts drie effectieve leden telt, moet de raad van bestuur bij uitzondering uit twee personen bestaan.

Art. 15 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en

buitengerechtelijke handelingen. Aile bevoegdheden die niet door de wet en de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art. 16 De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit.

Titel V  Begroting, rekeningen

Art. 17 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VI  Ontbinding, vereffening

MOID 2.2

Luik B Vervolg

Art. 18 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten. Om geldig tot ontbinding te besluiten moet '

" minimum 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissing moet genomen worden met 4/5 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor-bëhoudet+i aan het Belgisch Staatsblad

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. De vereffenaar(s) hebben tot taak het passief van de vzw aan te zuiveren en het actief ervan te gelde te maken.

Art. 19 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan vzw Natuurpunt.

Art. 20 De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 is van toepassing op al wat door deze statuten niet wordt geregeld.

OP de laatste blz, van Luik B vermeiden : Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

05/09/2011
ÿþMO .1 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEL:.GD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 4 AUG, 2011

KOOPH~~ TURNHOUT

De arif '-

11111 Milan

" 11134,ZZ-

V~ beh aat

Bel Staa

O5109f2O11- = -Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0451.549.252

Benaming

(vok it) : Doe-Mee-Boerderij De Viersprong VZW

(verkort) De Viersprong VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vorsel 18 2460 Kasterlee

Onderwerp akte : Ontslagen en benoemingen Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering heeft in haar vergadering van 19 augustus 2011 volgende bestuurders ontslagen met ingang van 19 augustus 2011:

1. Ardui Dries. Vrijbroekstraat 5 te 2800 Mechelen

2. Buytaert Wouter, 154 Sinclair Road, W14 ONL London

3. Claessens Koen, Oude Arendonkse Baan 53 te 2360 Oud-Turnhout

4. Oosters Hilde, Vorsel 18 te 2460 Kasterlee

5. Van Mierlo Stan, Zeger van Heulestraat 53 te 8501 Heule

De hierna volgende bestuurders werden benoemd met ingang van 19 augustus 2011:

1. Claessens Koen, onderwijzer, Oude Arendonkse Baan 53 te 2360 Oud-Turnhout. NN: 64.02.16-439.51

2. Keldermans Annemie, student, Gitschotellei 232 te 2140 Borgerhout, NN: 85.08.06-136.70

3. Lambrechts Kurt, onderwijzer, Oostmalsesteenweg 80 te 2520 Emblem, NN: 84.07.31-097.10

Volgende functies, maatschappelijke handtekening en volmacht worden toegekend:

Voorzitter: Claessens Koen

Secretaris: Keldermans Annemie

Penningmeester: Lambrechts Kurt

Maatschappelijke handtekening wordt toegekend aan voorzitter, penningmeester en secretaris.

BiJtageaüij het-Betgisch'Staratstrtad

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en.) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DOE-MEE-BOERDERIJ DE VIERSPRONG, AFGEKORT : …

Adresse
OUDE ARENDONKSE BAAN 53 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande