DOKTER MELANIE RAES

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER MELANIE RAES
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.730.105

Publication

07/11/2014
ÿþ Mal Warti 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

1111à1113 id











Rechtbank van koophandel

Antwerpen

q

2 9 OKT. 2014

afdele eerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : 0848.730.105

Benaming

(voluit) : DOKTER MELANIE RAES

(verkort) :

Rechtsvorm : BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN BESLOTEN VENNOOTSCHAP MET BEPERKTE AANSPRAKELIJKHEID

Zetel : BOSSAERSSTRAAT 15 - 2930 BRASSCHAAT

(volledig adres)

Onderwerp akte : VERPLAATSING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

UITTREKSEL UIT HET VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING GEHOUDEN OP DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL OP 17 OKTOBER 2014. MET EENPARIGHEID VAN STEMMEN WORDT BESLIST OM DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL TE VERPLAATSEN NAAR LINDENDREEF 61 TE 2320 HOOGSTRATEN MET INGANG VANAF 10 NOVEMBER 2014.

MELANIE RAES

ZAAKVOERDER

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

26/09/2012
ÿþ E... ,.~~ Mod Word ti.7

iJ~~t'~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lee:4_ __

Vo beho aan " Belg Staat

*izisoaia* u









{.'CEiD'ifeÿrs Pf vm de Reer`itbaiïi:~

ç`e ,i!ni~~ier'nen,c~~l 7 SEP, 2012

Griffie

Ondernemingsnr Benaming Dokter Melanie Raes 0848.730. 105

(voluit) (verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 2930 Brasschaat, Bossaersstraat 15

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor notaris Philip Van den Abbeele, te Antwerpen, op veertien september tweeduizend en twaalf, blijkt dat de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Dokter Melanie Raes" opgericht werd door Mevrouw RAES Melanie Paule Erika, geboren te Roeselare op tien november negentienhonderd vijfenzeventig, ongehuwd, wonende te 2930 Brasschaat, Bossaersstraat 15.

De vennootschap wordt opgericht met een geplaatst maatschappelijk kapitaal van ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO, vertegenwoordigd door honderd zesentachtig aandelen op naam zonder nominale, waarde.

Op deze honderd zesentachtig aandelen worden volledig in geld ingeschreven door de oprichter, mevrouw Melanie RAES, voornoemd, en werden door haar volstort tot beloop van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO.

Deze som werd gestort op een bijzondere rekening geopend bij Bank J. van Breda & C°, via haar', agentschap te 2970 Schilde ('s Gravenwezel), Gilles de Pélichylei 23 op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit het getuigschrift hiertoe afgeleverd door voomoemde bankinstelling en dat door ondergetekende notaris bewaard wordt conform de wet.

DE STATUTEN luiden ais volgt:

I. NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL

Artikel 1 - NAAM :

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de naam: "Dokter Melanie Raes".

Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende specialisme.

De naam van de vennootschap moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Burgerlijke Vennootschap onder de rechtsvorm van een B.V.B.A," afgekort "B.V. ow BVBA".

Op aile stukken, waaronder het briefhoofd, die van de vennootschap uitgaan moet de voormelde naam vermeld worden -aangevuld met de woorden 'burgerlijke vennootschap met de handelsvorm van een BVBA-, alsook de nauwkeurige aanduiding van het specialisme van de geneesheer.

Artikel 2 - DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel, van het uittreksel uit deze akte.

Behoudens een gerechtelijke uitspraak kan de vennootschap slechts worden ontbonden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel 3 - ZETEL :

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2930 Brasschaat, Bossaersstraat 15.

Elke verandering van zetel in hetzelfde taalgebied kan door de zaakvoerder worden beslist en wordt door zijn zorgen bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Elke verplaatsing van de zetel dient evenwel voorafgaandelijk aan de Provinciale raad van Orde van Geneesheren worden meegedeeld.

Artikel 4 - DOEL

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

St àts i d - 267 9/2012 - Annexes du Moniteur belge

- De vennootschap heeft tot burgerlijk doel de uitoefening van de geneeskunde met als specialiteit de dermatologie, de venereologie en de flebologie, door de geneesheer-vennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Ze zal In overeenstemming met de medische plichtenleer geneeskundige zorgen verstrekken aan patiënten en ten dien einde alle materiële voorwaarden te scheppen met het oog op het verstrekken van bedoelde geneeskundige zorgen. De geneeskunde wordt evenwel uitgeoefend door de geneesheren-vennoten die voor de geneeskundige prestaties persoonlijk instaan.

De geneesheren-vennoten oefenen hun volledige medische activiteit uit in het kader van de vennootschap. Te dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe noodzakelijk of nuttig zijn.

Dit kan onder meer bevatten:

-het inrichten van algemene diensten, en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit;

- het aanwerven van ondergeschikt en paramedisch personeel die de geneesheren-vennoten in de uitoefening van hun beroep bijstaan;

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van aile volledige materiële infrastructuur, om deze ter beschikking te stellen van de geneesheren-vennoten.

-het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheren-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline dit ten einde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken. In geen geval mag de maatschappelijke activiteit leiden tot een inbreuk op de Geneeskundige Plichtenleer. De vennootschap streeft naar het behouden en aanscherpen van wetenschappelijke kennis van haar vennoten door zelfstandig wetenschappelijk werk en door het volgen van wetenschappelijke seminaries, congressen, voordrachten en dergelijke naast het doorgeven van kennis door het geven van onderwijs of door publicaties.

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende- of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt;

Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Zij mag rechtstreeks deelnemen in alle ondernemingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

11. KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 5  KAPITAAL - AANDELENREGISTER

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00) en is verdeeld in honderd zesentachtig aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn genummerd van één tot en met honderd zesentachtig.

De aandelen moeten steeds op naam zijn en kunnen slechts door een geneesheer in dezelfde of aanverwante discipline verworven worden. Het aandelenbezit dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

De aandelen maken het voorwerp uit van een inschrijving in het register der aandelen, welke zal gehouden worden ten zetel van de vennootschap, overeenkomstig de wettelijke voorschriften. Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd.

Artikel 6 - VERHOGING KAPITAAL

Tot verhoging van het kapitaal wordt besloten door de buitengewone algemene vergadering volgens de regels gesteld voor een wijziging van de statuten.

ingeval van agio op nieuwe aandelen, moet dat volledig worden gestort bij de inschrijvingen.

Behoudens wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, moeten, bij kapitaalverhoging door inbreng in geld, de nieuwe aandelen eerst aangeboden worden aan de vennoten volgens de regels voorzien in artikelen 309 en 310 van het wetboek van vennootschappen.

Bij kapitaalverhoging door inbreng in natura gelden de voorschriften van artikel 313 van zelfde wet. Artikel 7 - VERMINDERING KAPITAAL :

Tot vermindering van het kapitaal kan slechts worden besloten door de buitengewone algemene vergadering op de wijze vereist voor een wijziging van de statuten, waarbij de aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld, en met toepassing van de voorschriften van artikel 316, 317 en 318 van het wetboek van vennootschappen.

Artikel 8 - OVERDRACHT VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN

A. Overdrachtsregeling zo er slechts één vennoot is :

Indien alle aandelen zijn ingeschreven op naam van één vennoot, kan deze ze enkel overdragen onder levenden, aan geneesheren van dezelfde of een aanverwante discipline, die hun praktijk in het kader van de vennootschap uitoefenen of zullen uitoefenen.

Wanneer deze enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bij de overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

B. Overdrachtsregeling zo er meerdere vennoten zijn :

Indien die aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten, dan kunnen zij, op straf van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met instemming van alle medevennoten.

Bovendien moet de overnemer eveneens een geneesheer van dezelfde of een aanverwante discipline zijn die in het kader van de vennootschap zijn praktijk uitoefent of zal uitoefenen.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Bij de overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

De vennoot die aldus één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen, het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden. Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur van overeenkomstige toepassing.

In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht, maar zonder dat het patiëntenbestand in rekening mag gebracht worden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen zal worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van eerste aanleg van de plaats waar de vennootschap is gevestigd.

Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief zal zijn vastgesteld, zoniet kan de overlater de ontbinding van de venncotschap vorderen, op voorwaarde dat hij deze eis instelt binnen de veertig dagen na het verstrijken van deze termijn.

De overnameprijs zal moeten betaald worden binnen de vijf jaar na het verstrijken van de termijn, bedongen in de aanmaning door de overlater tot verplichte overname door de weigerende vennoten, indien de prijs niet meteen gekweten wordt, moet hij vereffend worden in jaarlijkse fracties van tenminste één/vijfde per jaar.

Op de prijs of op het nog niet betaalde gedeelte ervan, zal een rente verschuldigd zijn berekend aan de wettelijke rentevoet, verhoogd met twee procent en jaarlijks betaalbaar op de gestelde vervaldag.

Artikel 9 - OVERGANG VAN AANDELEN BIJ OVERLIJDEN

A. Overdrachtsregeling zo er slechts één vennoot is

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden, behoudens bij ontstentenis van erfgerechtigden, zoals voorzien in artikel 237 van het wetboek van vennootschappen.

In geval van overlijden van een vennoot moet dit onverwijld word en gemeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren;

Bij het overlijden of bij de stopzetting van de werkzaamheden van de enige vennoot zullen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het vennootschappelijk patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde gesteld worden door:

1, de overdracht van alle aandelen binnen de zes maanden te rekenen vanaf het overlijden aan een persoon die het beroep van geneesheer uitoefent in dezelfde of aanverwante discipline die in het kader van de vennootschap zijn praktijk uitoefent of zal uitoefenen.

of

2. de onmiddellijke wijziging van de statuten, inzonderheid de naam, het doel en de overige specifieke bepalingen, zodat de beoefening en bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

of

3, de ontbinding van de vennootschap.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Bij de overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

B. Overdrachtsregeling zo er meerdere vennoten zijn

Indien de aandelen zijn ingeschreven op naam van meerdere vennoten dan mogen zij, op straf van nietigheid, enkel overgedragen worden aan geneesheren van dezelfde of aanverwante discipline, mits instemming van alle medevennoten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, die de vereiste hoedanigheid bezitten, moeten binnen de een maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden, hebben recht op de waarde van de overgedragen aandelen; de waarde van de aandelen wordt vastgesteld en uitbetaald zoals bepaald in artikel 8.

Bij de overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

III. WERKING - BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING  CONTRO-LE

Artikel 10 -- Uitoefening van het beroep  aansprakelijkheid:

10.1 De geneeskunde wordt uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap

De vennootschap ontvangt rechtstreeks de door de patiënten verschuldigde honoraria en int voor eigen rekening.

10.2 Aile geneesheren-vennoten dienen de medische gedragsregels te respecteren, zoals onder meer de vrije artsenkeuze, de diagnostische en therapeutische vrijheid evenals het beroepsgeheim.

10.3 De professionele aansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot is onbeperkt. De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven. De vennoten dienen tot dekking van de aansprakelijkheid een verzekering af te sluiten en de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

10.4. Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. Dit verbod ontslaat bedoelde geneesheer er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale raad waarbij deze geneesheer is ingeschreven.

10.5 De werkverdeling, aile vergoedingen voor het gepresteerde werk inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder, en terugbetaling van kosten en vacaties, worden vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap.

Indien het mandaat van zaakvoerder bezoldigd is in een meerpersoons-vennootschap, dient de bezoldigingsovereenkomst voorafgaandelijk te worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

10.6 De verdeling van de aandelen over de geneesheren-vennoten van de vennootschap kan geenszins een normale vergoeding voor het gepresteerde werk beletten

Artikel 11 - Zaakvoerder :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, welke altijd een geneesheer-vennoot dient te zijn.

De zaakvoerder wordt aangesteld voor een maximumduur van tien jaar.

Het mandaat van de uittredende zaakvoerder is evenwel altijd hernieuwbaar, doch mag nooit de duur van zijn beroepsactiviteit als arts overtreffen.

Een statutair zaakvoerder wordt benoemd en ontslagen door een buitengewone algemene vergadering welke rechtsgeldig kan besluiten over een statutenwijziging en met de meerderheden welke daartoe wettelijk of statutair vereist zijn.

Een niet-statutair zaakvoerder kan ten aile tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten.

Met mandaat van zaakvoerder is bezoldigd. Daarnaast is een vergoeding voor kosten en vacaties toegelaten.

Artikel 12 - Bevoegdheden - Externe vertegenwoordiging

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerders kunnen Lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere, herroepbare en beperkte volmachten voor niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd.

De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Iedere zaakvoerder individueel heeft de maatschappelijke handtekening en bezit de uitgebreidste bevoegdheden inzake bestuur en beschikking, zonder ooit de beslissing van de algemene vergadering nodig te hebben.

ledere zaakvoerder individueel vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 13 - Tegenstrijdig belang

Is er slechts één zaakvoerder en heeft deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de vennoten daarvan op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Is de enige zaakvoerder ook enige vennoot, dan kan hij de verrichting doen, doch moet hij hiervoor bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd,

Zijn er verscheidene zaakvoerders en heeft één van hen bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de andere zaakvoerders daarvan op de hoogte brengen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen.

Artikel 14 - Controle :

Elke vennoot bezit individueel de bevoegdheden van onderzoek toezicht toegekend aan de commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant of een bedrijfsrevisor.

Indien, overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen het toezicht van de vennootschap moet worden toevertrouwd aan een commissaris, of indien de vennootschap zelf deze beslissing neemt, wordt de commissaris benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar door de algemene vergadering volgens de wettelijke voorschriften. Zijn emolumenten bestaan uit een vaste som bepaald door de algemene vergadering op het begin en voor de duur van het mandaat.

IV, ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15 - Algemene vergadering :

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op één juni om achttien uur.

Indien deze dag een zondag of een wettelijke feestdag zou zijn, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag,

Er kan altijd een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Er kan ook altijd een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Alle vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats aangewezen in de oproeping.

Indien alle aandelen zijn ingeschreven op één vennoot, dan oefent hij alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering niet te worden nageleefd, onverminderd de verplichting een bijzonder verslag op te maken en in voorkomend geval openbaar te maken volgens de voorschriften van de wet.

De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief, minstens vijftien dagen vôôr de vergadering aangetekend verzonden.

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een gemachtigde zijnde een vennoot en die zelf stemgerechtigd vennoot is

De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder en de eventuele commissaris alsook aan de andere personen, die erom verzoeken,

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld met betrekking tot hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De zaakvoerder heeft het recht tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen..

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden alsmede de notulen welke ondertekend worden door de zaakvoerders en bewaard worden op de zetel van de vennootschap. Zij moeten op eerste verzoek van de provinciale raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd worden.

Artikel 16 - Stemrecht - Quorum

Elk aandeel geeft recht op één stem.

In de jaarvergadering en de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen; deze vergaderingen beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer zij, die aan de vergadering deelnemen, ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen met unanimiteit van stemmen,

V. INVENTARIS - JAARREKENING - RESERVE - WINSTVERDELING

Artikel 17 - Inventaris - Jaarrekening :

Hel boekjaar van de vennootschap begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekeningen worden deze, alsmede de documenten voorzien in artikel 100 van het wetboek van vennootschappen, neergelegd conform artikel 98 van het zelfde wetboek docr de zorg van de zaakvoerder op de Nationale Bank van België.

Artikel 18 - Reserve - Winstverdeling

1y Van de netto-winst wordt vijf procent voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Op voorstel van de zaakvoerders wordt door alle vennoten met éénparigheid van stemmen van alle geneesheren-vennoten beslist over het saldi van de nettowinst, de voor uitkering vatbare bedragen, de normale vergoeding voor het door de geneesheer-vennoot gepresteerde werk en het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

Geen uitkering mag geschieden, indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen.

VI. ONTBINDING - VEREFFENING :

Artikel 19 - Vereniging van alle aandelen in één hand ;

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng, onverminderd de beroepsaansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot,

Wanneer deze enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen een jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot de bekendmaking van haar ontbinding.

Indien een natuurlijke persoon de enige vennoot is in de vennootschap blijft deze in die zin beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan daarnaast ook enige vennoot zijn in andere vennootschappen doch met verlies van het voordeel van beperkte aansprakelijkheid in deze andere vennootschappen, behalve wanneer de aandelen van deze vennootschappen door overlijden aan hem zijn overgegaan.

Artikel 20 - Aanmerkelijke verliezen :

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten vastgesteld worden, om, in voorkomend geval, volgens de regels die gelden voor een statutenwijziging, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen,

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer ze wordt goedgekeurd door één/vierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behouden tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro (6.200 ê), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de Rechtbank vorderen.

In voorkomend geval kan de Rechtbank aan de vennootschap een termen toestaan om haar toestand te regulariseren,

Artikel 21 -- Ontbinding en benoeming van vereffenaars en bevoegdheden

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regels voorzien voor een wijziging van statuten. De algemene vergadering benoemt op dat moment één of meerdere vereffenaars die zij ook ten allen tijde kan ontslaan. Zij bepaalt vergoedingen, evenals de wijze van vereffening.

Bij de ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 tot en met 188 van het wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering anders besluit.

De vereffenaars hebben de verplichting jaarlijks rekenschap te geven en de jaarrekening ter goedkeuring voor te leggen. Het netto provenu van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen.

VII. DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 22 - Keuze van woonplaats :

Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, die hun woonplaats in het buitenland hebben, worden

geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun aile dagvaarding en, betekeningen en

kennisgevingen kunnen worden gedaan.

Deze woonstkeuze geldt echter niet voor oproepingen, dagvaardingen of betekeningen die uitgaan van de

vennootschap zelf.

Artikel 23

a) Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar het wetboek van vennootschappen.

" }j'oorc behouden aan het Belgisch Staatsblad

b) Onderhavige statuten, goedgekeurd door de provinciale raad van de Orde van Geneesheren is het enige ' dat rechtsgeldig is naar de vennoten toe. Iedere wijziging zal slechts rechtsgeldig zijn tussen partijen na voorafgaande goedkeuring door de provinciale raad van de Orde van Geneesheren.

c) De geneesheer-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de geneeskundige Plichtenleer. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten . De clausules of artikelen van huidige overeenkomst die in tegenstrijd zouden zijn met de bepalingen van de Geneeskundige Plichtenleer worden geacht niet geschreven te zijn.

d) ledere wijziging van de statuten dient de voorafgaandelijke goedkeuring van de Orde van Geneesheren', te verkrijgen.

e) De vennoten kunnen bij de inbreng van hun volledige medische activiteiten in een professionele artsenvennootschap daarna geen andere professionele artsenvennoot-schap oprichten.

VIII. GERECHTELIJKE BEVOEGDHEID

Artikel 24:

Voor elke betwisting omtrent de uitvoering van deze statuten en de maatschappelijke handelingen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, wordt een exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd, behoudens het recht voor de vennootschap er uitdrukkelijk aan te verzaken,

8. UITVOERINGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op veertien september tweeduizend en twaalf en zal eindigen op éénendertig

december tweeduizend en dertien.

2. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering der aandeelhouders zal plaats hebben in het jaar tweeduizend en veertien.

3. Benoeming zaakvoerder

En terstond verklaart de comparant samen te komen in een algemene vergadering ten einde voor de eerste

maal het aantal zaakvoerders aan te stellen, over te gaan tot hun benoeming en te beraadslagen nopens de

punten die hij nuttig zal achten om op de agenda geplaatst te worden,

De vergadering beslist één niet-statutaire zaakvoerder te benoemen.

De vergadering kiest tot zaakvoerder

Mevrouw Melanie RAES, voornoemd, dewelke uitdrukkelijk aanvaardt;

De zaakvoerder is benoemd voor een duur van tien jaar.

Het ambt van de zaakvoerder is bezoldigd.

9. INFORMATIEPLICHT

c. Overname verbintenissen

De comparant verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 W.Venn. de verbintenissen

overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft

verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 W.

Venn., en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

VOLMACHT

Bijzondere volmacht wordt gegeven aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Consius Accountants & Belastingconsulenten te 2100 Antwerpen-Deurne, Generaal Slingeneyerlaan 87, en/of haar aangestelden, voor de inschrijving en wijzigingen bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen en bij een ondernemingsloket naar zijn keuze, bij de diensten van de vennootschapsbelasting en alle andere administraties en overheden, alles te doen wat noodzakelijk en nuttig is teneinde de vennootschap in regel te stellen met alle nodige formaliteiten, heden en In de toekomst,

VOOR UITTREKSEL

DE NOTARIS

Philip VAN den ABBEELE





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee nedergelegd :1 afschrift.









Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 01.06.2015, NGL 09.06.2015 15164-0015-011

Coordonnées
DOKTER MELANIE RAES

Adresse
LINDENDREEF 61 2320 HOOGSTRATEN

Code postal : 2320
Localité : HOOGSTRATEN
Commune : HOOGSTRATEN
Province : Anvers
Région : Région flamande