DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 502.808.210

Publication

23/10/2013
ÿþr

Hod word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i *13161345* i

NEERGELEGD

11~.__~

-10- 2013

GeiiFlejr; ilte,1lei"i13Af'11K van

1(00Phle tr.t WYf;?WIL i'ei`l

Ondememingsnr : 0502.808.210

Benaming (voluit) : DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel (volledig adres) : Mechelsesteenweg 136 - 2820 Bonheiden

Onderwerp(en) akte : statutenwijziging

gr blijkt uit een akte verleden voor ADRIENNE SPAEPEN, geassocieerd notaris te Mechelen op dertig september tweeduizend dertien, dat er is

gehouden de buitengewone algemene vergadering van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE, met zetel te 2820 Bonheiden, Mechelsesteenweg 136.

Ondememingsnummer 0502.808.210

De algemene vergadering heeft als volgt beslist:

Eerste agendapunt: naamswiiziainq

de buitengewone algemene vergadering besluit de naam van de vennootschap te wijzigen van DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE in DR HOOYBERGHS - LAUWERS OOGARTSEN.

Als gevolg hiervan wordt de tekst van artikel 1 van de statuten geschrapt en vervangen door de volgende tekst: Artikel 1 : Aard - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen.

Zij draagt de naam: DR HOOYBERGHS - LAUWERS OOGARTSEN.

Tweede agendapunt: doelwiiziginq

Volgens artikel 287 Wetboek van Vennootschappen geeft de zaakvoerder een omstandige verantwoording van de doelwijziging die hij voorstelt. Tevens wordt een samenvattende staat van activa en passiva van de vennootschap voorgelegd, afgesloten op dertig juni tweeduizend dertien.

Alle vennoten erkennen dal zij van deze beide stukken hebben kunnen kennis nemen, op de wijze als voorzien werd in het Wetboek van Vennootschappen.

De buitengewone algemene vergadering besluit het voorstel van de zaakvoerder te volgen, zodat het doel van de vennootschap voortaan luidt als volgt en zodat artikel 3 van de statuten voortaan luidt als volgt:

Artikel 3 : Doel

qe vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening door de geneesheer-vennoot van zijn volledige medische activiteit als geneesheer-oogarts in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer, en onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap. De activiteit omvat de inning van de erelonen door en voor de vennootschap, de eventuele uitkering van een vergoeding in overeenstemming met de werkelijke uitgeoefende bestuursactiviteiten, en de vereffening door de vennootschap van alle uit de medische activiteiten voortvloeiende uitgaven.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden vereffend.

Om dit doel te bereiken kunnen volgende middelen worden aangewend:

-het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit.

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot.

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken. lee vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Enkel zolang er slechts één vennoot is die alle aandelen bezit, kan de vennootschap als bijkomend doel alle roerende en onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen. De vennootschap kan dit bijkomend doel niet nastreven zodra er twee of meer vennoten zijn.

Derde ajendapunt

De buitengewone algemene vergadering besluit de statutaire bepalingen vermeld in artikel 4 aan te vullen zodat dit artikel voortaan luidt als volgt:

Artikel 4 ' Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

De artikelen 39,5' en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

Vierde agendapunt

De buitengewone algemene vergadering besluit de statutaire bepalingen vernield in artikel 10 aan te vullen zodat dit artikel voortaan luidt als volgt:

Artikel 1 r: De over.an" van aandelen we. ens overli'den

In geval van overlijden van een vennoot moet dit onverwijld worden gemeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren,

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt,

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts, die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, en dit na voorafgaandelijke goedkeuring door de Orde van Geneesheren.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere geneesheer, kan het doel van de vennootschap niet meer verwezenlijkt worden, en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen van rechtswege vennoot worden mits unanieme toestemming van alle vennoten. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals bepaald in artikel elf van de statuten.

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, wordt tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in artikel acht van de statuten.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-geneesheer, dienen zij de regels van het Burgerlijk Wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen.

Vijfde agendapunt: benoeming statutaire zaakvoerder

De buitengewone algemene vergadering besluit, naast de huidige statutaire zaakvoerder, te benoemen tot statutaire zaakvoerder, en dit voor de duur van zes jaar: mevrouw LAUWERS Noémie Denise Monique. geboren te Saint-Saulve (Frankrijk) op negenentwintig september negentienhonderd vierentachtig, nationaal nummer 84.09.29-362.13, wonende te 2820 Bonheiden, Boerenkrijglaan 13.

Zij aanvaardt haar mandaat onder de bevestiging niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Vervolgens besluit de buitengewone algemene vergadering de statutaire bepalingen vermeld in artikel 13 aan te vullen zodat dit artikel voortaan luidt als volgt:

Artikel 13: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren-vennoten.

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor de duur van zijn medische activiteit in de vennootschap. Zo er meerdere zaakvoeders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar.

Tot statutaire zaakvoerders worden aangesteld en dit voor de duur van zes jaar:

- de heer HOOYBERGHS Pieter Theo Maria, geboren te Geel op eenentwintig februari negentienhonderd negenenzeventig, nationaal nummer 79.02.21-115.55, wonende te 2820 Bonheiden, Boerenkrijglaan 13;

- mevrouw LAUWERS Noémie Denise Monique, geboren te Saint-Saulve (Frankrijk) op negenentwintig september negentienhonderd vierentachtig, nationaal nummer 84.09.29-362,13, wonende te 2820 Bonheiden, Boerenkrijglaan 13.

VOLMACHT

De vergadering verleent bijzondere volmacht aan bvbvba VAN DEN WIJNGAERT 8" PARTNERS, met zetel te 3140 Keerbergen, Mechelsebaan 18, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of verklaringen op het ondememingsloket, en/of BTW- en Registratiekantoor en/of Directe belastingen en/of bij alle administratieve autoriteiten.

s 'e

w

Luik B - Varvnln

Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

Voor ontledend uittreksel

Adrienne Spaepen, geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

-afschrift van de akte

-uittreksel van de akte

-verslag van de zaakvoerder

-staat van activa en passiva

-lijst met publicaties

-gecoördineerde statuten

Voor-

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

x"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/01/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13300674*

Neergelegd

28-01-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0502808210

Benaming (voluit): DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2820 Bonheiden, Mechelsesteenweg 136

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor ADRIENNE SPAEPEN, geassocieerd notaris te Mechelen op vijfentwintig januari tweeduizend dertien, dat een burgerlijke vennootschap met rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is opgericht.

Oprichter:

De heer HOOYBERGHS Pieter, geboren te Geel op eenentwintig februari duizend negenhonderdnegenenzeventig, 790221-115-55, wonende te 2820 Bonheiden, Boerenkrijglaan 13.

Verder genoemd  de oprichter

Welke verschijner Ons, notaris, aangezocht heeft bij deze van hem eenzijdige wilsuiting tot het oprichten van een eenhoofdige burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen akte op te stellen en welke verschijner bevestigt dat zij voorheen geen thans nog eenhoofdige besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, noch titularis is geworden van een andere eenhoofdige besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid op grond van de vrijwillige verwerving van alle aandelen.

I. OPRICHTING

De verschijner verklaart een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen naar Belgisch recht op te richten, waarvan de statuten hierna volgen.

Deze vennootschap zal handelen onder de naam: DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE. Het kapitaal van de vennootschap zal twintigduizend euro (20.000 EUR) bedragen, vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen zonder nominale waarde, die elk één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

FINANCIEEL PLAN

Ondergetekende notaris bevestigt dat de oprichter hem vóór de oprichting van de vennootschap een financieel plan heeft overhandigd, waarin zij het bedrag van het kapitaal van de vennootschap verantwoordt. Dit plan zal door de werkende notaris worden bewaard.

INSCHRIJVING OP DE AANDELEN

Op de totaliteit van de tweehonderd (200) aandelen, vertegenwoordigende het kapitaal, wordt volledig ingeschreven door de verschijner, te weten de heer HOOYBERGHS Pieter, voornoemd, die op elk van deze tweehonderd (200) aandelen heeft gestort ten belope van in het totaal een bedrag van twintig duizend euro (¬ 20.000,00), als volgt:

INBRENG IN NATURA

Verslagen

1. De heer WERA Michel, bedrijfsrevisor, kantoorhoudend te 3071 Kortenberg, Leuvensesteenweg 777, heeft een verslag opgemaakt opgesteld zoals voorschreven door artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, op zeventien december tweeduizend en twaalf.

Dit verslag besluit in volgende bewoordingen:

 VI. BESLUIT

Tot besluit van mijn werkzaamheden aangaande deze inbreng met gemengde vergoeding, van de voornaamste bestanddelen uit de beroepswerkzaamheid van de Heer Pieter HOOYBERGHS, die geschiedt aan de hand van de situatie per 1 oktober 2012, verklaar ik zonder voorbehoud dat:

De verrichting werd nagezien in overeenstemming met de Normen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake controle van inbreng en quasi-inbreng.

De oprichter, toekomstige zaakvoerder, is verantwoordelijk voor de waardering van de over te dragen vermogensbestanddelen.

3. De beschrijving van de bij de oprichting van de Burg BVBA Dokter Pieter Hooyberghs Oftalmologie in te brengen vermogensbestanddelen, beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid.

4. De als tegenprestatie verstrekte vergoeding voor deze inbreng met gemengde vergoeding betreft per saldo:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

·ð 200 volgestorte aandelen van de Burg BVBA Dokter Pieter Hooyberghs Oftalmologie met elk een gelijke fractiewaarde van 1/200ste van het kapitaal (aanvankelijke fractiewaarde ¬ 100,00 per aandeel). Deze aandelen komen toe aan de Heer Pieter HOOYBERGHS, behoudens vergoeding indien daartoe aanleiding bestaat.

·ð Een inschrijving op een rentedragende lopende rekening in de boeken van de vennootschap op naam van en in het voordeel van de Heer Pieter HOOYBERGHS voor een bedrag van ¬ 75.394,77. De rente op deze rekening wordt bepaald op basis van de marktrente en in overeenstemming met de fiscale bepalingen dienaangaande. Dit bedrag komt toe aan de Heer Pieter HOOYBERGHS, behoudens vergoeding indien daartoe aanleiding bestaat.

5. De door partijen weerhouden methoden van waardering zijn bedrijfseconomisch verantwoord en leiden tot inbrengwaarden die ten minste overeenkomen met het aantal (200) en de fractiewaarde (aanvankelijke fractiewaarde ¬ 100,00 per aandeel) van de toegekende aandelen, verhoogd met een inschrijving van een bedrag van ¬ 75.394,77 op een rentedragende lopende rekening in het voordeel van de Heer Pieter HOOYBERGHS.

6. Ik wens er tenslotte aan te herinneren dat mijn opdracht er niet in bestaat een

uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Kortenberg, 17 december 2012

Michel Wera,

Bedrijfsrevisor

(getekend)

2.De oprichter heeft een bijzonder verslag opgesteld zoals voorschreven door gemeld artikel van het Wetboek

van Vennootschappen.

Een exemplaar van deze verslagen zal worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel

samen met een uitgifte van deze akte.

Inbreng

De heer HOOYBERGHS Pieter, voornoemd, verklaart in de vennootschap in te brengen de

vermogensbestanddelen uit zijn beroepswerkzaamheid als oogarts, waarvan de waarde van de inbreng met

gemengde vergoeding bij de oprichting vijfennegentig duizend driehonderd vierennegentig euro

zevenenzeventig cent (¬ 95.394,77) bedraagt.

Vergoeding van de inbreng

Als vergoeding voor deze inbreng ontvangt de heer HOOYBERGHS Pieter, voornoemd, tweehonderd (200)

aandelen zonder aanduiding van de nominale waarde.

Het kapitaal van de vennootschap is derhalve volledig onderschreven en onmiddellijk volledig volstort door de

inbrenger.

Voor het saldo van de inbreng in natura wordt een inschrijving genomen op een rentedragende lopende

rekening in de boeken van de vennootschap op naam van en in het voordeel van de heer HOOYBERGHS

Pieter voor een bedrag van vijfenzeventig duizend driehonderd vierennegentig euro zevenenzeventig cent (¬

75.394,77). De rente op deze rekening wordt bepaald op basis van de marktrente en in overeenstemming met

de fiscale bepalingen dienaangaande. Dit bedrag komt toe aan de heer HOOYBERGHS Pieter, behoudens

vergoeding indien daartoe aanleiding bestaat.

II. STATUTEN

De verschijner verklaart de statuten van de vennootschap vast te stellen als volgt:

TITEL I : AARD - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 1 : Aard - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm van een besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid heeft aangenomen.

Zij draagt de naam : DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE.

Artikel 2 : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2820 Bonheiden, Mechelsesteenweg 136.

Hij mag verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied en het tweetalig gebied

Brussel-hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering die in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

moet worden bekendgemaakt. De verplaatsing van de zetel dient eveneens aan de provinciale Raad van de

Orde voorafgaandelijk te worden meegedeeld.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, een bijkomende praktijk oprichten, mits

voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Orde.

Artikel 3 : Doel

De vennootschap heeft tot doel:

De uitoefening door de geneesheer-vennoot van zijn volledige medische activiteit als geneesheer-oogarts in

naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer,

en onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de

vennootschap. De activiteit omvat de inning van de erelonen door en voor de vennootschap, de eventuele

uitkering van een vergoeding in overeenstemming met de werkelijke uitgeoefende bestuursactiviteiten, en de

vereffening door de vennootschap van alle uit de medische activiteiten voortvloeiende uitgaven.

Alle inkomsten voortvloeiend uit de ingebrachte medische activiteit worden geïnd voor en door de

vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap worden

vereffend.

Om dit doel te bereiken kunnen volgende middelen worden aangewend:

-het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor

de uitoefening van voormelde activiteit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer-vennoot.

- het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken. De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende  of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen van een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigingen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Enkel zolang er slechts één vennoot is die alle aandelen bezit, kan de vennootschap als bijkomend doel alle roerende en onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap kan dit bijkomend doel niet nastreven zodra er twee of meer vennoten zijn.

Artikel 4 : Duur

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur. een onbeperkte duur.

De artikelen 39,5° en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

De vennootschap kan ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen op de wijze voorgeschreven voor statutenwijziging.

TITEL II : KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 5 : Geplaatst kapitaal

Het geplaatst kapitaal is vastgesteld op twintigduizend euro (20.000 EUR) (¬ 20.000,00) en is vertegenwoordigd door tweehonderd (200) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/tweehonderdste (1/200ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle tweehonderd (200) aandelen zijn gelijkwaardig en geven dezelfde rechten en voordelen.

Artikel 6:

De vennootschap kan geen winstbewijzen uitgeven die het kapitaal niet vertegenwoordigen.

Artikel 7

De aandelen zijn op naam.

Artikel 8: Ondeelbaarheid

De effecten zijn ondeelbaar en onsplitsbaar ten opzichte van de vennootschap.

Deze erkent slechts één enkele eigenaar per effect voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden.

De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in blote eigendom en vruchtgebruik gesplitste eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden.

Artikel 9: Regeling van de overdracht van aandelen

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts, ingeschreven op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, en die voldoet aan de voorwaarden gesteld om vennoot te kunnen worden en die in het kader van de vennootschap zijn geneeskunde zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard, en dit na voorafgaande goedkeuring door de Orde van Geneesheren. Daarenboven dient in alle gevallen het aandelenbezit van de vennoten zich steeds te verhouden als hun respectieve activiteiten in de vennootschap.

Bij de ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Artikel 10: De overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De aandelen van de enige vennoot mogen echter op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een andere arts, die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, en dit na voorafgaandelijke goedkeuring door de Orde van Geneesheren.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere geneesheer, kan het doel van de vennootschap niet meer verwezenlijkt worden, en blijft haar bedrijvigheid beperkt tot het beheer en het in stand houden van de goederen van de vennootschap.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen van rechtswege vennoot worden mits unanieme toestemming van alle vennoten. Diegenen die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld op de wijze zoals bepaald in artikel elf van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien geen enkele erfgenaam, legataris en/of rechthebbende de vereiste hoedanigheid bezit, wordt tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot de aflevering van de legaten met betrekking tot deze aandelen, de eraan verbonden rechten geschorst totdat één enkel persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangewezen, dit alles zoals bepaald in artikel acht van de statuten.

Wanneer deze erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden over de onverdeelde aandelen wensen te beschikken en deze bijgevolg overdragen aan een derde-geneesheer, dienen zij de regels van het Burgerlijk Wetboek inzake de mede-eigendom in acht te nemen.

Artikel 11: Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden De waarde van de aandelen, ingeval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven bepaald, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht.

De waarde van de aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen. Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de bevoegde Rechtbank.

Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen de drie maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld.

De uitbetaling moet geschieden in ten hoogste vijf jaar bij jaarlijkse schijven van minstens één/vijfde van de totale som, mits een netto-intrest gelijk aan deze van de Europese Centrale Bank voor basisfinancieringen, verhoogd met anderhalve (1,5) procentpunt, waarbij de periode van vijf jaar begint te lopen vanaf de postdatum van het aangetekend schrijven van aanvraag tot afkoop.

Artikel 12: Aansprakelijkheid van de geneesheren-vennoten

De geneesheren dienen verzekerd te zijn voor medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn. De geneesheer die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

TITEL III: BESTUUR en CONTROLE

Artikel 13: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren-vennoten.

Tot statutaire zaakvoerder wordt aangesteld en dit voor de duur van tien jaar: de heer HOOYBERGHS Pieter, geboren te Geel op eenentwintig februari duizend negenhonderdnegenenzeventig, 790221-115-55, wonende te 2820 Bonheiden, Boerenkrijglaan 13.

Artikel 14: Bezoldiging

Het mandaat van zaakvoerder wordt bezoldigd. Voor hun medische activiteit worden de geneesheren-vennoten of geneesheren-zaakvoerders volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed.

Artikel 15 : Machten

De zaakvoerder bezit de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Al de machten die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn bevoegdheid.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem verleende volmacht.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser als verweerder. Indien een niet arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn. Alleszins dient een geneesheer vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen.

De zaakvoerder moet bekend zijn en wanneer het gaat om een rechtspersoon dan moet minstens uit de statuten blijken dat er geen strijdigheid is met de bepalingen van de Code van geneeskundige plichtenleer en moet een natuurlijke persoon aangewezen zijn die de zaakvoerder-rechtspersoon vertegenwoordigt. Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, hun machten ieder afzonderlijk uitoefenen, onverminderd de eventuele delegatie van machten en zullen zij, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering die hen benoemt, jegens derden en in rechte, eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Artikel 16 : Controle

Indien wettelijk vereist of indien de algemene vergadering daartoe vrijwillig beslist, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van het Wetboek van vennootschappen en van de onderhavige statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, aan één of meer commissarissen opgedragen.

De commissarissen worden voor een hernieuwbare termijn van drie jaar benoemd door de algemene vergadering van de vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het instituut van bedrijfsrevisoren.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERINGEN DER VENNOTEN

Artikel 17: Enige vennoot

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien

opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

De notulen van de algemene vergaderingen moeten op eerste verzoek van de Provinciale Raad van de Orde

der Geneesheren voorgelegd worden.

Artikel 18: Jaarvergaderingen

Ieder jaar op de eerste zaterdag van de maand juni om tien uur, heeft de jaarvergadering plaats in de zetel van

de vennootschap, of op gelijk welke andere plaats, aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Artikel 19: Notulen

Behalve wanneer de beslissingen van de algemene vergadering op authentieke wijze moeten vastgesteld zijn,

worden de afschriften of uittreksels van de notulen van de algemene vergadering aan derde personen af te

leveren, ondertekend door één zaakvoerder.

TITEL V : BOEKJAAR - INVENTARIS - JAARREKENING - AANWENDING VAN DE WINST

Artikel 20 : Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Op het einde van elk boekjaar wordt door de zaakvoering een inventaris opgemaakt, alsmede de jaarrekening.

Die jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt één geheel.

Deze stukken worden opgemaakt overeenkomstig de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen die op de

vennootschap toepasselijk zijn.

De jaarrekening moet binnen de bij de wet voorgeschreven termijn door toedoen van de zaakvoering bij de

Nationale Bank van België worden neergelegd samen met de andere wettelijk voorgeschreven stukken.

Artikel 21 : Aanwending van de winst

Het positief saldo van de resultatenrekening, opgesteld overeenkomstig de wet, maakt de nettowinst uit van een

boekjaar.

Van deze winst wordt jaarlijks minstens vijf ten honderd afgenomen voor de wettelijke reserve. Deze afhouding

houdt op verplichtend te zijn, wanneer de wettelijke reserve één/tiende van het kapitaal bereikt.

De aanwending van het overschot der winst wordt door de jaarvergadering bij unanimiteit der geldig

uitgebrachte stemmen geregeld wanneer de vennootschap meer dan één vennoot telt.

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het nettoactief, zoals

dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het

gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet

of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder nettoactief moet worden verstaan : het totaalbedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans,

verminderd met de voorzieningen en schulden.

Artikel 22 : Betalingen

De te verdelen sommen worden betaald op de plaatsen en tijdstippen bepaald door de zaakvoering.

TITEL VI : ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 23

Indien het nettoactief van de vennootschap ten gevolge van geleden verliezen niet langer de helft van het

kapitaal bedraagt, moet de zaakvoering de vraag of de vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend

geval samen met voorstellen tot sanering, voorleggen aan een buitengewone algemene vergadering.

Deze moet desgevallend worden gehouden ten overstaan van een notaris en beraadslagen en besluiten

overeenkomstig de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Deze algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden nadat het verlies is vastgesteld

of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld.

Is het nettoactief van de vennootschap ten gevolge van geleden verlies gedaald tot minder dan één/vierde van

het kapitaal, dan kan de buitengewone algemene vergadering tot ontbinding besluiten als het voorstel terzake

wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is het nettoactief van de vennootschap gedaald tot beneden het bedrag bepaald in artikel 333 van het Wetboek

van vennootschappen, dan kan ieder belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank

vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand

te regulariseren.

Artikel 24: Vereffenaars

In geval van ontbinding der vennootschap geschiedt de vereffening door de alsdan in functie zijnde

zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering verkiest te dien einde één of meer vereffenaars te benoemen,

wier machten en bezoldigingen zij desgevallend vaststelt.

De benoeming van de vereffenaar(s) dient te worden bevestigd of gehomologeerd door de Rechtbank van

Koophandel.

Bij ontbinding van de vennootschap dient er een beroep gedaan te worden op geneesheren voor de afhandeling

van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of beroepsgeheim van de

vennoten.

De algemene vergadering regelt de wijze van vereffening bij gewone meerderheid van stemmen wanneer de

vennootschap meer dan één vennoot telt.

Artikel 25: Verdeling

De zuivere opbrengst van de vereffening, na betaling der schulden en lasten van de vennootschap, wordt

verdeeld onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de

aandelen wat betreft hun afbetaling.

TITEL VII : DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 26: Kennisgeving van wijzigingen

Comparant verklaart er kennis van te hebben dat bij inbreng van zijn volledige medische activiteiten in een

professionele artsenvennootschap, hij geen andere professionele artsenvennootschap kan oprichten.

Luik B - Vervolg

Iedere wijziging van onderhavige statuten dient voorafgaandelijk de goedkeuring van de Orde te verkrijgen. Artikel 27: Keuze van woonst

Voor de uitvoering van onderhavige statuten, wordt elke zaakvoerder en vereffenaar die in België geen werkelijke of gekozen woonplaats heeft, geacht woonst verkozen te hebben op de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, gerechtelijke aanmaningen, dagvaardingen of betekeningen, hem geldig kunnen worden gedaan, zonder andere verplichting voor de vennootschap dan deze documenten ter beschikking van de bestemmeling te houden.

Artikel 28: Verwijzing

Voor al wat niet uitdrukkelijk voorzien is in de onderhavige statuten wordt verwezen naar het Wetboek van vennootschappen.

De bepalingen van de tegenwoordige statuten die op ongeoorloofde wijze afbreuk doen aan dwingende wettelijke bepalingen, worden voor niet geschreven gehouden.

TITEL VIII: BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel 29: Deontologie

De geneesheren-vennoten zijn verder onderworpen aan al de regels van de Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

Artikel 30

Elke vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing.

Dit verbod ontslaat bedoelde geneesheer er niet van de nodige maatregelen te nemen om de continuïteit van de verzorging te verzekeren voor de patiënten die in behandeling zijn op het ogenblik dat voornoemde sanctie in werking treedt. De getroffen schikkingen moeten meegedeeld worden aan de provinciale raad waarbij deze geneesheer is ingeschreven.

Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

III. OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op heden en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend dertien.

2. De eerste statutaire jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

IV. GEEN BENOEMING VAN COMMISSARIS

De verschijner verklaart en stelt vast dat uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de bij deze akte opgerichte vennootschap voor het eerste boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen. Bijgevolg besluit zij overeenkomstig artikel 141,2° van het Wetboek van vennootschappen geen commissaris aan te stellen.

V. OVERNAME VERBINTENISSEN

De heer HOOYBERGHS Pieter, voornoemd, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE, beslist hierbij dat overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen alle inkomsten, door de heer HOOYBERGHS Pieter, voornoemd, verworven in zijn hoedanigheid van geneesheer vanaf één oktober tweeduizend en twaalf overgenomen worden door de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE.

VI. HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Als zaakvoerder en vennoot van de burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE, verbindt de heer HOOYBERGHS Pieter, voornoemd, er zich uitdrukkelijk toe de gedragsregels van de medische plichtenleer strikt na te leven.

VII. BEVESTIGING IDENTITEIT

De ondergetekende notaris bevestigt nog op zicht van de identiteitskaarten van de partijen dat de naam, voornamen, datum en plaats van geboorte van partijen zijn zoals hierboven geschreven, en dat voormelde rijksregisternummers met de uitdrukkelijke instemming van partijen werden vermeld.

Voor ontledend uittreksel

Adrienne Spaepen, geassocieerd notaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DOKTER PIETER HOOYBERGHS OFTALMOLOGIE

Adresse
MECHELSESTEENWEG 136 2820 BONHEIDEN

Code postal : 2820
Localité : BONHEIDEN
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande