DOKTER THOMAS GEVAERT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER THOMAS GEVAERT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 837.942.616

Publication

26/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 16.06.2014, NGL 20.06.2014 14202-0046-010
29/07/2011
ÿþMod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ererrked ter cri'fe8 MO do vgn ffocetenzokei ie Antverpog, ~

Griffie9 8 JULI 2011

iuuuuii ui Mooiuil ~iiuiiui

*11117292*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DOKTER THOMAS GEVAERT

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Van Trierstraat 17  2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Floris Ghys, geassocieerd notaris te Kluisbergen, op elf juli tweeduizend en elf, neergelegd ter registratie,

dat de heer GEVAERT, Thomas Marcel Wilfried Dirk, arts-specialist, geboren te Ronse op vijftien november negentienhonderd negenenzeventig, echtgenoot van mevrouw GEUSSENS, Yasmyne Marie Ulrike, wonende te 1030 Schaarbeek, Lambermontlaan 131 bus 1, gehuwd onder het stelsel van de scheiding van goederen, blijkens huwelijkscontract verleden voor notaris Frans Van Achter, te Halle,

een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap heeft opgericht onder de naam "DOKTER THOMAS GEVAERT', met zetel te 2018 Antwerpen, Van Trierstraat 17.

Op het maatschappelijk kapitaal van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) werd volledig ingeschreven door inbrengen in geld door de oprichter, die daarvoor als vergoeding alle honderd (100) aandelen krijgt toegekend.

Het kapitaal werd gestort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00), op een bijzondere

rekening onder nummer 645-1014627-42,

bij Bank J. Van Breda & C°, geopend op naam van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DOKTER THOMAS GEVAERT", zodat de voornoemde

oprichter gehouden is tot verdere volstorting tot beloop van het saldo van zijn inbreng.

De te publiceren statutaire bepalingen luiden als volgt:

Artikel 1  Rechtsvorm - naam

De vennootschap heeft de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten

vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "DOKTER THOMAS GEVAERT".

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2018 Antwerpen, Van Trierstraat 17.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel:

a) Uitoefening van de geneeskunde met bijzondere specialisatie in de anatoompathologie door de geneesheren-vennoten.

b) Het verstrekken van de middelen voor de uitoefening en de bevordering van de volledige medische beroepsactiviteit door de geneesheren-vennoten en dit onder de persoonlijke beroepsaansprakelijkheid van de geneesheer-vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap en met inachtname van de Geneeskundige Plichtenleer, met dien verstande dat de honoraria voor de geneeskundige verstrekkingen geïnd warden voor rekening van de vennootschap en dat de geneesheer-vennoot een vergoeding kan ontvangen van de vennootschap voor de door hem verrichte prestaties.

Om dit doel te bereiken kunnen volgende middelen worden aangewend:

- het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteiten;

- het aanleggen van reserves om de vereiste medische apparatuur en andere roerende en onroerende goederen te kunnen aanschaffen nodig of nuttig voor voornoemde activiteiten;

- de mogelijkheden scheppen om de geneesheer-vennoten toe te laten zich bij te scholen en verder te bekwamen teneinde zijn medische activiteiten in optimale omstandigheden te kunnen uitoefenen;

- het bewaren en op punt stellen van alle documentatie met betrekking tot voornoemde materies;

- het volgen van wetenschappelijke seminaries, congressen, conferenties en andere;

- het verspreiden van de kennis met betrekking tot deze materies en meer bepaald de organisatie van congressen, het onderwijs, het opstellen en publiceren van boeken en artikels;

- de consultatie in voormelde domeinen.

In geen geval mogen de vennootschapsrechtelijke activiteiten leiden tot een inbreuk op de Code van

Geneeskundige Plichtenleer en de deontologische regels in het algemeen.

De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de

bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Vo beho aan Belg Staat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

c$n--qti2-CA6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

c) De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen in verband met deze doelstellingen uitvoeren en deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doen nastreven of die bijdragen tot de algehele verwezenlijking met het doel van de vennootschap, doch overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

d) De vennootschap heeft als bijkomstig doel roerende en onroerende goederen verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen. Het investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen. Deze handelingen kaderen in het beheer als goede huisvader en mogen geen regelmatig en commercieel karakter krijgen. Het burgerlijk karakter van de vennootschap mag niet in het gedrang komen. De vennoten dienen de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid te bepalen.

De vennootschap mag beleggen in roerende en onroerende goederen.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

e) Zij kan met het oog op een professionele samenwerking overeenkomsten afsluiten met geneesheren of met (kosten)associaties, professionele (eenpersoons)vennootschappen, middelenvennootschappen en vzw's, die als doel hebben de geneeskunde uit te oefenen.

De vennoten dienen er over te waken dat de vennootschap waarvoor zij werken naar analogie de deontologische regels naleeft die voor elke individueel werkende geneesheer gelden. Zij kan vennoot zijn van een (kosten)associatie of middelenvennootschap van geneesheren en kan lid zijn van een vzw van geneesheren. Hierbij dient de Geneeskundige Plichtenleer gerespecteerd te worden.

Artikel 5  Kapitaal

Het kapitaal is vastgesteld op achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, die ieder 1/l005Se van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 16  Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de geneesheren-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hemieuwbaar.

Artikel 17  Intern bestuur

De zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen de algemene vergadering bevoegd is.

De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, zelfs indien deze handelingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij hij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doe! overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onwetend kon zijn ; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs.

Artikel 18  Externe vertegenwoordigingsmacht

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Wanneer er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering die hen benoemt, hun bevoegdheid slechts gezamenlijk uitoefenen en zullen zij eveneens in en buiten rechte gezamenlijk optreden, onverminderd de eventuele delegatie van machten.

Artikel 22  Algemene vergadering

De geldig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt aile vennoten, haar besluiten zijn bindend, zowel voor de afwezigen als voor degenen die er een andere mening op na houden.

Iedere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber op voorwaarde dat hij zelf vennoot is.

Iedere vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen.

Elk aandeel heeft recht op één stem, behoudens schorsing en door het Wetboek van Vennootschappen voorziene beperkingen.

De vergadering beslist met meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve de gevallen waarin het Wetboek van Vennootschappen, de medische deontologie of de statuten een groter quorum of een grotere meerderheid voorschrijven.

Tot wijziging van de statuten dient met éénparigheid van aan al de aandelen verbonden stemmen te worden besloten, onder voorbehoud van artikelen 266 en 286 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief, waarop de stem wordt uitgebracht naast elk punt van de agenda, de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen" gevolgd door de handtekening en wordt aangetekend aan de vennootschap verstuurd en moet ten laatste daags vôôr de vergadering op de zetel besteld zijn.

Artikel 23  Bevoegdheden

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen. De besluiten van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 24  Jaarvergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand juni in de zetel of op elke andere-plaats in de oproepingsbrieven aangeduid. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen steeds bijeengeroepen worden door de zaakvoerder. Deze moet door de zaakvoerder worden bijeengeroepen op verzoek van de vennoten die minstens 1/5de van het kapitaal vertegenwoordigen en zulks binnen de dertig dagen na de postdatum van het aangetekend schrijven dat met opgave van de op de agenda te stellen onderwerpen aan de zaakvoerder is gericht.

De vennoten worden elke algemene vergadering opgeroepen bij aangetekende brief, tenminste veertien dagen vóór de vergadering. Deze oproeping moet de volledige agenda bevatten ; over daarin niet vermelde onderwerpen kan slechts geldig worden gestemd indien alle vennoten aanwezig zijn en daarmede akkoord gaan.

Artikel 26  Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 28  Winstverdeling

Op de netto-winst zal er jaarlijks minimum 5% voorafgenomen worden voor de samenstelling van het wettelijke reservefonds. Deze voorafneming is niet meer vereist zodra dit fonds 1/10de van het kapitaal heeft bereikt. Verder dient jaarlijks het aldus bekomen saldo ter beschikking van de algemene vergadering te worden gesteld die over de bestemming ervan naar goeddunken mag beslissen.

Tot het aanleggen van een conventionele reserve dient te worden beslist met éénparigheid van stemmen. Overgangsbepalingen

1. Boekjaar - jaarvergadering

Het eerste boekjaar van de vennootschap loopt vanaf het bekomen van rechtspersoonlijkheid door de

neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de bevoegde griffie van de Rechtbank van. Koophandel

tot 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering wordt in 2013 gehouden.

2. Overname van verbintenissen

De comparant verklaart, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, dat onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel van de onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, de vennootschap uitdrukkelijk alle verbintenissen overneemt en bekrachtigt, die voor de rekening en ten name van de vennootschap in oprichting "DOKTER THOMAS GEVAERT" en sedert 1 april 2011 zijn aangegaan.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerder(s) mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen uitdrukkelijk overneemt.

3. Zaakvoerder

Wordt benoemd tot niet-statutair zaakvoerder: de heer Thomas Gevaert, voornoemde oprichter, wonende te 1030 Schaarbeek, Lambermontfaan 131 bus 1, die verklaart te aanvaarden, voor een duur te rekenen vanaf heden tot op het einde van zijn medische activiteiten.

4. Uit te goeder trouw verrichte schattingen die overgenomen werden in het financieel plan, blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel 12, paragraaf 2 van de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen. Bijgevolg wordt besloten voorlopig geen commissaris te benoemen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Floris Ghys, geassocieerd notaris

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOKTER THOMAS GEVAERT

Adresse
VAN TRIERSTRAAT 17 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande