DOKTERS VAN AERDE GEERT & VAN DEN BERGH HILDE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTERS VAN AERDE GEERT & VAN DEN BERGH HILDE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 809.977.912

Publication

04/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 28.03.2014, NGL 03.04.2014 14082-0498-015
17/09/2014
ÿþ ModWQrd 11.1

Ri,tirt IL In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





PAIII1U1 II

MOMTEUII BEL

0 9 -09 2014

LGIscH s RÊGHT5ANK KeriplANUet.

ANTWERPE' MÊ01-igLEN

ATSBL



BE



Op de laatste blz. van Lulk B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr: 0809.977.912

Benaming

(voluit) DOKTERS VAN AERDE GEERT & VAN DEN BERGH HILDE (verkort) :

Rechtsvorm Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel: Paul Van Roosbroecklaan 31 te 2220 Helst-op-den-Berg

(volledig adres)

Onderwerp akte: Kapitaalverhoging

Lift een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "DOKTERS VAN AERDE GEERT & VAN DEN BERGH HILDE", met zetel te 2220 Helst-op-den-Berg, Paul Van Roosbroecklaan 31, gehouden voor notaris Rita Heylen te Helst-op-den-Berg op 21 augustus 2014:

BLIJKT HET VOLGENDE:

EERSTE BESLUIT VASTSTELLING VAN DE BELASTE RESERVES

De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves zoals die ten laatste op 31 maart 2013 zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap, belopen op tweehonderd zesentachtigduizend vierendertig euro zeventien eurocent (286.034,17 E), zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening van dertig september tweeduizend en twaalf.

TWEEDE BESLUIT VASTSTELLING VAN HET U1TKEERBAAR BEDRAG

De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag, rekening houdend met de bepalingen van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen, driehonderd vierentachtigduizend vierenzeventig euro tweeëntwintig eurocent (384.074,22¬ ) bedraagt.

DERDE BESLUIT  KENNISNAME VAN DE BESLISSING TOT UITKERING VAN EEN TUSSENTIJDS DIVIDEND

De algemene vergadering neemt kennis van de beslissing van de bijzondere algemene vergadering van achttien augustus tweeduizend veertien tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van tweehonderd zesentachtigduizend euro (286.000,00 ¬ ),

Alle vennoten hebben verklaard het volledig bedrag van het tussentijds dividend onmiddellijk overeenkomstig artikel 637 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen te willen inbrengen in het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap, mits inhouding en doorstorting van de roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10 %) van het tussentijds dividend in toepassing van gemeld artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

VIERDE BESLUIT KAPITAALVERHOGING DOOR INBRENG IN GELD

De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 637 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van negentig procent (90 %) van het tussentijds bruto-dividend, zijnde een verhoging voor een bedrag van tweehonderd zevenenvijftigduizend vierhonderd euro (257,400,00 E), zonder uitgifte of creatie van nieuwe aandelen. De algemene vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door inbreng in geld.

VIJFDE BESLUIT VERWEZENLIJKING VAN DE KAPITAALVERHOGING

De voormelde vennoten verklaren aile aandelen van de vennootschap te bezitten en volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap.

Na deze uiteenzetting verklaren zij negentig procent (90 %) van het tussentijds bruto-dividend, zijnde een bedrag van tweehonderd zevenenvijftigduizend vierhonderd euro (267.400,00 ¬ ) in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10 %) als roerende voorheffing wordt ingehouden en doorgestort. Dit bedrag van tweehonderd zevenenvijftigduizend vierhonderd euro (257,400,00 E) staat naar hun verklaring ter beschikking van de vennootschap, zoals hierna bevestigd aan de hand van het bankattest dat aan de werkende notaris wordt overhandigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

Bankattest

De algemene vergadering stelt vast dat gezegd bedrag van tweehonderd zevenenvijftigduizend vierhonderd euro (257.400,00 ¬ ) werd gedeponeerd op een bijzondere rekening bij KBC Bank zoals blijkt uit een bewijs van deponering, afgeleverd door laatstgenoemde financiële instelling op twintig augustus tweeduizend veertien, welk bewijs in het dossier van de werkende notaris zal bewaard blijven.

ZESDE BESLUIT - VASTSTELLING VAN DE KAPITAALVERHOGING

De algemene vergadering stelt vast en verzoekt ons, Notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van tweehonderd zevenenvijftigduizend vierhonderd euro (257.400,00 ¬ ) aldus daadwerkelijk werd verwezenlijkt en dat het kapitaal daadwerkelijk werd gebracht op tweehonderd zesenzeventigduizend euro (276.000,00 E), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam zonder nominale waarde.

ZEVENDE BESLUIT - WIJZIGING VAN DE STATUTEN

Teneinde de statuten in overeenstemming te brengen met de beslissing tot kapitaalverhoging die voorafgaat, beslist de algemene vergadering artikel vijf van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt tweehonderd zesenzeventigduizend euro (276.000,00 E).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één/honderdste (1/100e) deel van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen."

ACHTSTE BESLUIT HERBENOEMING ZAAKVOERDERS

De algemene vergadering beslist de heer Van Aerde Geert en mevrouw Van den Bergh Hilde, beiden voornoemd, te herbenoemen als zaakvoerders, voor een periode van zes jaar, dewelke dit uitdrukkelijk aanvaarden.

NEGENDE BESLUIT - HERFORMULERING EN GOEDKEURING VAN DE STATUTEN

De vergadering beslist tot herformulering en goedkeuring van de statuten als volgt:

"HOOFDSTUK I: NAAM  ZETEL DOEL  DUUR

ARTIKEL 1: NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheicl.

Haar naam luidt voluit "DOKTERS VAN AERDE GEERT & VAN DEN BERGH HILDE",

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2220 Heist-op-den-Berg, Paul Van Roosbroecklaan 31.

De werkelijke zetel mag elders overgebracht worden in België in het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad, bij eenvoudige beslissing van

de zaakvoerder, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad en mits voorafgaande bekendmaking aan de Orde van Geneesheren.

ARTIKEL 3: DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

«De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap. Het uitoefenen, organiseren, bevorderen en structureren van alle beroepsactiviteiten van de dokter vennoten op de gebieden van de huisartsgeneeskunde dit alles. rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst. De geneeskunde zal enkel door geneesheer-vennoten uitgeoefend worden en geenszins door de vennootschap,

«Het zetelen in commissies en organen waar het wettelijk diploma van geneesheer of een bijzondere beroepstitel voor vereist is.

" De vennootschap ontvangt rechtsreeks elle verschuldigde hcnoraria en int voor eigen rekening.

" Flet ter beschikking stellen van de nodige middelen voor de geneesheer-vennoten.

"Het inrichten van algemene diensten en medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor

de uitoefening van voornoemde activiteiten,

" Flet verwerven, huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen en transportmiddelen, kortom van een volledige materiële infrastructuur voor de praktijk van de geneesheer-vennoten.

«Het aanleggen van reserves, nodig tot het aanschaffen van alle dienstige apparatuur, gebouwen en transportmiddelen, noodzakelijk en bevorderlijk voor het uitoefenen van alle bovenvermelde beroepsactiviteiten door de geneesheren-vennoten.

«Het schappen van mogelijkheden om de geneesheer-vennoten toe te laten zich verder te bekwamen in de voormelde disciplines, dit teneinde een hoogstaande praktijkoefening mogelijk te maken.

«De organisatie van seminaries, colloquia, cursussen, studiereizen en lessen in verband met de beroepsactiviteiten.

«De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn om rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

«De vennootschap mag op gelijk welke wijze deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het doel van de vennootschap, doch overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen gesloten worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

" De vennootschap kan roerende en onroerende rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover dit ondergeschikt blijft aan dit maatschappelijk doel en kadert in het beheer als een goede huisvader, voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteiten een regelmatig en commercieel karakter mogen krijgen.

'De vennootschap kan de functie van vereffenaar in andere vennootschappen met een gefijkaardig doel uitoefenen.

De vennootschap mag in het algemeen alles doen wat rechtstreeks in verband staat met haar doel. Dit alles in overeenstemming met de wetten, de deontologie en de medische plichten leer eigen aan het beroep van Geneesheer.

ARTIKEL 4: DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.,

De artikels 39 en 43 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de ontbinding en de beëindiging van het vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Onverminderd de gerechtelijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor de statutenwijziging,

HOOFDSTUK KAPITAAL AANDELEN

ARTIKEL 5: KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt tweehonderd zesenzeventigduizend euro (276.000,00 E).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder één/honderdste (1/100e) deel van het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen.

ARTIKEL 6: KAPITAALSVERHOGING

Het kapitaal van de vennootschap mag verhoogd of verminderd worden bij beslissing van de algemene vergadering onder de voorwaarden, vereist voor een geldige statutenwijziging.

Ingeval van een kapitaalsverhoging waarop in geld wordt ingeschreven, moeten de nieuwe aandelen eerst worden aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van vijftien dagen, te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uit-'geoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht. Op de aandelen waarop niet door de vennoten werd ingeschreven kan slechts worden ingeschreven door andere personen mits instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten.

In geen enkel geval kan op de aandelen worden ingeschreven door andere personen dan geneesheren-huisartsen ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren, die hun beroep uitoefenen, willen of zullen uitoefenen binnen het kader van de vennootschap.

ARTIKEL 7: AARD VAN DE AANDELEN

Alle aandelen zijn op naam.

ARTIKEL 8: BESCHERMING VAN HET KAPITAAL

Bij vermindering van het netto-actief tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal moet de

buitengewone algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van twee (2) maanden nadat het verlies Is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om te beraden en te besluiten over ontbinding of over andere op de agenda aangekondigde maatregelen. Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het nettoactief tengevolge van geleden verliezen gedaald is tot minder dan één/vierde (1/4de) van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde (1/4de) van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het minimum te storten bedrag van het ka pi taal, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen alle vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve ais leidinggevend te worden beschouwd. De verdeling der aandelen in de vennootschap mag niet beletten dat elke geneesheer-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk.

ARTIKEL 9: VENNOTEN

Worden enkel als vennoten aanvaard: geneesheren ingeschreven in de Orde der Geneesheren die hun volledige zelfstandige activiteit als huisarts of een aanverwante discipline in de vennootschap uitoefenen.De schorsing van een geneesheer om de geneeskunde uit te oefenen, brengt voor deze geneesheer het verlies mee van alle voordelen en uitkeringen, voor de duur van de schorsing. De vennootschap mag geen vervanger van de vennoot aanduiden gedurende de eventuele schorsing van die vennoot onverminderd zijn verplichtingen t.a.v. de continuïteit van de zorgen conform de medische plichtenleer. Elke geneesheer vennoot moet de andere vennoten inlichten over alle opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsultoefening. De beroepsbeoefenaars die deel uitmaken van de vennootschap moeten de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening naleven.

ARTIKEL 10; OVERDRACHT VAN AANDELEN

Elke overdracht van aandelen dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

a)overdracht van aandelen onder levenden

De vennoten mogen hun aandelen personen die voldoen aan de voorwaarden bepaald in artikel acht.

De vennoten mogen hun aandelen niet aan een derde of één of meerdere medevennoten, noch geheel, noch gedeeltelijk overdragen, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan aile medevennoterL

De medevennoten beschikken over een termijn van drie (3) maanden, die ingaat op datum van het aangetekend schrijven waardoor zij door de vennoot die aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om zich uit te spreken over het aanbod dat hun gedaan werd.

Deze aankoop geschiedt in verhouding met het aantal aandelen dat elke vennoot bezit

Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht zijn recht van voorkoop niet uit te oefenen. In geval één of meerdere vennoten hun recht van voorkoop niet uitoefenen, zijn de andere medevennoten die hun recht van voorkoop wel uitoefenen, verplicht de resterende door de overdrager aangeboden aandelen, hetzij zelf aan te kopen in de verhouding hierboven aangeduid, of in elke andere verhouding die zij onderling bij overeenkomst tussen hen bepalen, hetzij door een derde te laten aankopen volgens de regels hierna uiteengezet,

a.Indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen onder levenden enkel toegelaten met uitdrukkelijk geschreven toestemming van de andere vennoot.

De beslissing van deze laatste moet aan de potentiële overdrager medegedeeld worden per aangetekende brief, binnen de maand na het voorstel van overdracht.

De weigering van toestemming is zonder verhaal. Bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, wordt de betrokken medevennoot geacht met de overdracht niet in te stemmen. Alsdan is de weigerende vennoot verplicht de aandelen over te nemen aan de prijs bepaald in artikel tien hierna en te betalen binnen de drie (3) maanden na weigering.

b.Indien de vennootschap meer dan twee vennoten telt, is de overdracht van aandelen aan derden alleen toegelaten met de uitdrukkelijk geschreven toestemming van aile vennoten, blijkend uit de notulen van een algemene vergadering. De algemene vergadering die over de overdracht van aandelen aan derden moet beraadslagen, zal bijeengeroepen worden door de zaakvoerder(s), op verzoek van de vennoot die aandelen wenst over te dragen. De vergadering zal gehouden worden binnen de maand na de aanvraag. De beslissingen moeten per aangetekende brief aan de vennoot die aandelen wenst over te dragen medegedeeld worden binnen de vijftien (15) dagen na de vergadering.

De afwezigheid van een vennoot op een dergelijke algemene vergadering tenzij hij schriftelijk zou stemmen of geldig zou vertegenwoordigd zijn impliceert zijn weigering.

Alsdan is de weigerende vennoot verplicht de aandelen over te nemen aan de prijs bepaald in artikel tien hierna en te betalen binnen de drie (3) maanden na weigering. Hetzelfde geldt voor elke blancostemming.

De weigering van toestemming is zonder verhaal..

b)Overdracht van aandelen bij overlijden.

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap van rechtswege voortbestaan tussen de overlevende vennoten. Voor wat de echtgeno (o) t (e), afstammelingen en andere erfgenamen en legatarissen van de vennoten betreft, deze zullen voor hun aanvaarding steeds onderworpen zijn aan de bepalingen voorzien in het artikel 9 a) aangaande de overdracht van aandelen aan derden en artikel 8 aangaande voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten.

Indien zij de hoedanigheid van vennoot niet kunnen krijgen, hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen, berekend overeenkomstig de bepalingen van artikel 10.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaaI.

Indien de vennootschap slechts twee leden telt, zal, bij het over hij den van één van hen, over deze aanvaarding beslist warden door de overlevende vennoot en dit besluit zal aan de belanghebbenden moeten medegedeeld worden, per aangetekende brief, binnen de drie (3) maanden na het overlijden.

De overlevende vennoot zal naar eigen goeddunken over de aanvaarding van een nieuwe vennoot mogen besluiten, vooraleer zich uit te spreken over de aanvaarding van de personen vermeld in de tweede alinea van dit artikel.

Blijven er meerdere overlevende vennoten over, dan wordt, binnen de drie (3) maanden na het overlijden, door de zaakvoerder (s) een algemene vergadering bijeengeroepen.

De met unanimiteit genomen besluiten worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aangetekende brief, binnen de vijftien (15) dagen na de vergadering.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet automatisch tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Indien alle erfgenamen niet-geneesheren zijn kan de aandelenoverdracht aan hen geldig gebeuren voorzover ze binnen de maand na het overlijden een procedure tot wijziging van de statuten van de vennootschap daadwerkelijk hebben aangevat zodat elke verwijzing naar medische activiteit verdwijnt. De Provinciale Raad zal daarop toezien en zal nagaan of die procedure zonder verwijl wordt voortgezet.

Bi] het overlijden van de enige vennoot kan de overdracht aan de erfgenamen - niet-geneesheren ook geldig gebeuren indien zij binnen de twee (2) weken na overlijden de aandelen op hun beurt overdragen aan een of meerdere geneesheren die voldoen aan de voorwaarden van artikel acht.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen naar evenredigheid met hun rechten in de nalatenschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Intussen blijft de activiteit beperkt tot de inning van de nog openstaande vorderingen, het betalen van de schulden en het beheer van het vennootschappelijk patrimonium,

Bil ontstentenis van erf gerechtigden van de enige vennoot, vervalt de nalatenschap aan de staat en wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden. De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakefijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk gemeld worden aan de bevoegde Provinciale raad van de Orde der Geneesheren, Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden.

Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

ARTIKEL 11: WAARDEBEPALING

De waarde van de aandelen in geval deze moeten worden overgedragen zoals hierboven vermeld, is de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. De waarde der aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden.

Bij gebrek aan overeenstemming tussen partij en zal de waarde worden vastgesteld door een in gemeen akkoord aangestelde deskundige of door twee deskundigen waarvan één door elke partij te benoemen.

Bij ontstentenis van effectieve aanstelling of bij gebrek aan overeenstemming tussen beide deskundigen zal worden beslist door een deskundige, aangeduid op verzoek van de meest gerede partij door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de zetel van de vennootschap gevestigd is. Tegen diens beslissing staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zullen in elk geval tot stand komen binnen drie maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld.

ARTIKEL 12: ONDEELBAARHEID VAN DE AANDELEN

Elk aandeel is ondeelbaar.

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aandeel en alle rechten verbon-den aan het aandeel kunnen slechts uitgeoefend worden indien één enkele eigenaar per aandeel is aangeduid.

De lidmaatschapsrechten van aandelen, die aan echtgenoten gemeenschappelijk toebehoren, worden uitsluitend uitgeoefend door deze der echtgenoten, op wiens naam deze aandelen zijn toebedeeld of ingeschreven in het aandelenregister.

Indien het aandeel toebehoort aan verscheidene eigenaars, heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de aan het aandeel verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon wordt aangewezen als eigenaar van het aandeel tegenover de vennootschap.

In geval van splitsing van het eigendomsrecht van een aandeel, dan worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Alle aandelen die in pand gegeven zijn zullen in het register van aandelen ingeschreven blijven op naam van de eigenaar. Alléén de stemrechten, verbonden aan zulke aandelen mogen door de eigenaar verder uitgeoefend wonden.

ARTIKEL 13: REGISTER

In de zetel wordt een register van aandelen gehouden dat de juiste benaming van elke vennoot, van het getal van de hem toebehorende aandelen en van zijn gedane stortingen bevat.

Elke vennoot of elke derde belanghebbende mag kennis nemen van dit register.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

ARTIKEL 14: TEGENSTELBAARHEID VAN DE OVERDRACHT

De overdrachten of verervingen van aandelen warden eveneens in het register van aandelen, met hun datum en ondertekend door de overdrager en overnemer of hun gevolmachtigde en in geval van vererving door de zaak-'voerders en de erfgenaam opgetekend. De overdraohten of verervingen van aandelen gelden zowel ten aanzien van de vennoten ais ten aanzien van derden slechts vanaf de datum van hun inschrijving in het register van aandelen.

ARTIKEL 15: OBLIGATIES OP NAAM

De algemene vergadering kan obligaties op naam uitgeven.

HOOFDSTUK III: BESTUUR  TOEZICHT

ARTIKEL 16: BESTUUR

De vennootschap zal bestuurd worden door één of meer zaakvoerders, die vennoot en dus geneesheer moeten zijn, die benoemd worden door de algemene vergadering voor een duur die maximum tien jaar mag zijn. Indien er meerdere vennoten zijn, wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot zes jaar.

Een persoon aan wie een beroepsverbod werd opgelegd zal niet als zaakvoerder kunnen benoemd worden.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn beslissen zij intern in een college van zaakvoerders bij gewone meerderheid van stemmen. Ingeval van gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Jaarlijks wordt er een voorzitter gekozen in de algemene vergadering en dit volgens een beurtsysteem.

Onverminderd de vergoeding voor zijn kosten, wordt het mandaat van zaakvoerder-geneesheer niet vergoed tenzij de algemene vergadering er anders over beslist. Het mandaat van zaakvoerder kan vergoed worden. De vergoeding dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten. Als geneesheer wordt hij voor zijn medische activiteiten volgens de medische regels en gebruiken op een normale manier vergoed,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 17: BEVOEGDHEID

De zaakvoerders hebben ieder de meest uitgebreide bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschap-ipelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarevaor de algemene vergadering bevoegd is, en treden ieder afzonderlijk op.

De zaakvoerder of, indien er meerdere zaakvoerders zijn, het college van zaakvoerders mag één of meer aangestelden benoemen, hun bevoegdheid vaststellen, alsmede hun wedde, de voorwaarden voor hun indiensttreding en ontslag.

ARTIKEL 18: VERTEGENWOORDIGING

Iedere zaakvoerder, alleen optredend, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

ARTIKEL 19: DELEGATIE VAN BEVOEGDHEID

Het college van zaakvoerders kan bij bijzondere tijdelijke volmacht één of meer vennoten of aangestelden die geen geneesheer zijn bevoegd maken om de vennootschap jegens derden te vertegenwooridigen, mits dit geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht en voor niet-medische zaken. Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de verleende volmacht

ARTIKEL 20: BEZOLDIGING

De algemene vergadering kan beslissen de zaakvoerders te bezoldigen«.

De werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerd werk, inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder, en terugbetalingen van kosten en vacaties worden in een meerhoofdige vennootschap vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap.

ARTIKEL 21: TOEZICHT

Het toezicht over de vennootschap wordt opgedragen aan de vennoten. ledere vennoot bezit het recht van onderzoek en toezicht van maatschappelijke verrichtingen. Hij mag zonder verplaatsing inzage nemen van alle boeken, briefwisseling, de processen-verbaal en over het algemeen van al de geschriften van de vennootschap; eventueel mag hij zich laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant en dit volgens de wettelijke bepalingen daar-'omtrent.

ARTIKEL 22: COMMISSARIS

Voor zover dit door de wet vereist is, zal de al-igemene vergadering één of meer commissarissen benoemen en hun vergoedingen vaststellen. De commissarisnsen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen.

HOOFDSTUK IV: ALGEMENE VERGADERINGEN

ARTIKEL 23: BEVOEGDHEID

De algemene vergadering der vennoten is bevoegd voor wat betreft de benoeming en het ontslag van de zaakvoertders, de commissaris en de vereffenaar; het verlenen van kwijting; het besluiten tot het instel-gen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerders; het toestemmen in de overdracht van aandelen; de uitgifte van obligaties op naam; het be-'sluiten tot ontbinding van de ven-inootschap; de bestemming van de winst en elke statu-gen-wijziging.

ARTIKEL 24: STEMRECHT

1) De algemene vergadering bestaat uit alle vennoten,

2) De vennoten zijn Men stemgerechtigd, hetzij pertsoonlijk, hetzij door een mandataris die tegelijk vennoot is.

3) Elk aandeel geeft recht op één stem.

4) indien een aandeel met vruchtgebruik bezwaard is, dan wordt het stemrecht verbonden aan dat aandeel uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

ARTIKEL 25: BIJEENROEPING

De bijeenroeping van de algemene vergadering zal geschieden bij aangetekende brief ten minste vijftien dagen op voorhand te versturen aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris, met opgaaf van de agenda, naast dag en uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder, en eventuele commissaris, alsook aan de andere personen die hierom verzoeken.

Ingeval aile vennoten aanwezig zijn en daarmee insternmen, kan van de naleving van deze formaliteiten worden afgezien.

ARTIKEL 26: PLAATS  DATUM

De algemene vergadering komt bijeen in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats die zal aangeduid zijn in de bijeenroeping.

De gewone algemene vergadering zal elk jaar gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand maart om negentien uur (19.00 u).

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering uitgesteld tot de eerstvolgende werkdag. Telkens de belangen van de vennootschap dit eisen mag echter ook een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen door de zaakvoerders.

Op verzoek van de vennoten die ten minste één/vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen moeten de zaakvoerders een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen.

ARTIKEL 27; BESLUITVORMING

De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de agendapunten vermeld in de bijeenroeping. Indien alle vennoten tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn, mag zij ook beraadslagen over niet in de agenda vermelde punten.

(

, Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge De beslissingen van de algemene vergadering zijn bindend voor aile vennoten ook voor de afwezige en

tegen-'stemmende vennoten.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten gesteld

worden met betrekking tot hun verslag of agendapunten, voorzover de mededeling van gegevens of feiten niet

van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de

vennootschap.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing met betrekking tot de goedkeuring van de

jaarrekening drie weken uit te steilen, Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten,

behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. De volgende vergadering

heeft het recht de jaarrekening definitief vast te stellen,

ARTIKEL 28: SAMENSTELLING

De oudste zaakvoerder en in zijn afwezigheid de oudste vennoot zit de algemene vergadering voor.

De voorzitter duidt een secretaris aan die tevens stemopnemer is.

Een aanwezigheidslijst met vermelding van het aantal vertegenwoordigde aandelen, wordt door de

aanwezige vennoten of hun vertegenwoordigers ondertekend en aan de notulen van de vergadering gehecht.

De notulen worden ter vergadering opgesteld en door de voorzitter en secretaris en door elke vennoot die

erom vraagt, ondertekend.

De notulen worden bewaard in een speciaal register,

ARTIKEL 29: GELDIGHEID

De beslissingen van de algemene vergadering zijn geldig genomen bij eenvoudige meerdenheid tenzij de

vennootschapwetgeving of deze statuten een ander quorum voorziet.

HOOFDSTUK V: BALANS  RESERVES  WINSTVERDELING

ARTIKEL 30: BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één oktober en eindigt op dertig september.

Ieder jaar op dertig september zullen de boeken van de vennootschap worden afgesloten.

De zaakvoerders maken de jaarrekening op bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de

toelich-ding.

Indien de vennootschap beantwoordt aan de criteria bepaald in artikel 12 van de Boekhoudwet is zij niet

verplicht een jaarverslag op te maken,

ARTIKEL 31: NETTO-WINST

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van alle lasten en vergoedingen, van de algemene

onkosten en de nodige afschrijvingen, maakt de netto winst van de vennootschap uit.

Van die nettowinst wordt jaarlijks vooraf vijf ten honderd (5%) genomen voor de wettelijke reserve, tot die

reserve tien ten honderd (10 %) van het maatschappelijk kapitaal zal hebben bereikt

Het daarna overblijvende saldo zal verdeeld worden overeenkomstig de beslis-singen die de algemene

vergade-'ring met gewone meerderheid van stemmen zal nemen,

HOOFDSTUK VI: ONTBINDING  VEREFFENING

ARTIKEL 32: ONTBINDING

Ingeval van ontbinding zoals voorzien in artikel 4 van deze statuten zal de vereffening van het

ven-inootschapvermogen gebeuren door de zaakvoerders, tenzij de helft van de vennoten die ten minste

tesamen zesitien'den van het kapitaal bezitten in algemene vergadering, een andere vereffenaar aanstellen.

Zonder dat daartoe een besluit van de algemene vergadering is vereist mogen de vereffenaars alle

han-idelingen verrichten met het oog op een gunstige veref-gening.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op geneesheren voor de

afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het

beroepsgeheim van de vennoten.

ARTIKEL 33: VEREFFENING

De netto-opbrengst van de vereffening na betaling van alle schulden en lasten zal toegekend worden aan de

vennoten in evenredigheid van hun aandelen en rekening houdend met de volstorting dezer aandelen.

HOOFDSTUK VII: ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 34: KENNISGEVING VAN WIJZIGINGEN

ledere wijziging aan onderhavige statuten zowel wat betreft het doel, welkdanige uitbreiding of stopzetting,

dient te worden medegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, met dien verstande dat

in geval van uitbreiding de kennisgeving voorafgaandelijk moet gebeuren.

ARTIKEL 35: WOONSTKEUZE

Voor de uitvoering van deze statuten, doet elke vennoot, zaakvoerder en vereffenaar die in het buitenland

verblijft woonstkeuze in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen, dag-'vaardingen

en betekeningen geldig kunnen gedaan worden.

ARTIKEL 36: ALGEMENE BEPALING

Elk beding of elke voorwaarde van onderhavige statu-gen die strijdig zou zijn met de wet, wordt als niet

geschreven geacht en kan onderhavige statuten van de vennootschap niet nietig maken.

HOOFDSTUK VIII: BIJZONDERE BEPAL1NG DEONTOLOGIE

De geneesheer-vennoot is verder onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige

Plichtenteer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld.

Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten,

, 'goor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bi) lietliétisch gtaatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Notaris Rita Heylen

Tegelijk hiermee neergefegd:

- uitgifte van het proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persc(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/05/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 29.03.2013, NGL 30.04.2013 13111-0113-015
30/04/2012 : ME. - JAARREKENING 30.09.2011, GGK 30.03.2012, NGL 27.04.2012 12096-0150-015
08/04/2011 : ME. - JAARREKENING 30.09.2010, GGK 25.03.2011, NGL 01.04.2011 11078-0349-016

Coordonnées
DOKTERS VAN AERDE GEERT & VAN DEN BERGH HI…

Adresse
PAUL VAN ROOSBROECKLAAN 31 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande