DOMEIN DU FOUR

Association sans but lucratif


Dénomination : DOMEIN DU FOUR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.437.978

Publication

11/07/2013
ÿþ Moo 2.2

11:41.", e 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0464.437.978

Benaming

(voluit) : Domein du Four

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 60 ~ .2)I e

Onderwerp akte : Wijziging zetel en statuten, benoemingen

De buitengewone algemene vergadering wenst de zetel van de vereniging over te brengen van Kasteelstraat 60 te Retie naar Kasteelstraat 67, het doel uitte breiden en de statuten van de vereniging opnieuw daarom als volgt vast te stellen

TITEL 1.  Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging wordt genoemd " Domein du Four ", en heeft haar maatschappelijke zetel te b-2470 Retie, Kasteelstraat 67.

De maatschappelijke zetel kan op eenvoudige beslissing van de raad van bestuur, naar om het even welk ander adres overgebracht worden.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het nemen van alle initiatieven welke het" Domein du Four" te Retie en de omgeving daarvan ten goede komen.

In het bijzonder zullen initiatieven genomen worden van culturele, educatieve, ecologische (water, fauna, flora, enz.) en toeristische aard. Deze opsomming is niet beperkend en kan steeds uitgebreid worden in zoverre dit de eerste algemene doelstelling niet overtreft en strookt met de geest van de vereniging.

De vereniging geeft leiding en advies, geeft opleiding aan de medewerkers, geeft publicaties uit ter verspreiding van de ideeën van de vereniging en tot bekendmaking van en propaganda voor initiatieven genomen of gesteund door de vereniging.

De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom of krachtens andere zakelijke rechten te verwerven, te bezitten en te gebruiken.

Ze kan zonder meer haar medewerking verlenen of belangen hebben in verenigingen of vennootschappen met een gelijkaardig doel als het hare.

Art. 3. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering.

TITEL IL -- Leden

Art. 4. Het aantal leden van de vereniging is onbeperkt. Het bedraagt minimum vijf leden. Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur, die het verzoek op

de agenda plaatst van de algemene vergadering.

Art. 4bis. De raad van bestuur mag ook niet-werkende leden aanvaarden. Dezen zijn geen lid in de zin van de wet van 27 juni 1921. Hun rechten en verplichtingen worden geregeld door een bijzonder huishoudelijk reglement opgesteld door de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

ll

Vc behc

aar

Beti

staar

I11uuuiw~wuiiWi~u~~un

*1310735

NtzE=RGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

0 2 JULI 2013

KOOP GA.NNDEL ffie De gNHOUT

i

MOE12.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/07/2013>Annexes du Moniteur belge

Art. 4ter. Een uittredend lid of een uitgesloten lid of de rechthebbende of erfgenamen van een overleden lid, hebben geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kunnen niet de teruggave eisen van de betaalde bijdragen. Zij kunnen noch opgave, noch overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

TITEL III.  Raad van bestuur

Art. 5. De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Ze worden benoemd voor een periode van zes jaar en zijn te allen tijde afzetbaar.

Het mandaat van de bestuurders is steeds hernieuwbaar.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in al haar gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aangaan ten einde het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. Het mandaat van de leden eindigt bij overlijden of ontslag.

De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos.

Twee bestuurders beschikken over de maatschappelijke handtekening en zijn belast met het dagelijks bestuur van de vereniging en kunnen individueel de vereniging vertegenwoordigen tegenover aile financiële instellingen, post, overheidsinstanties.

Voor overeenkomsten welke de vereniging binden en voor financiële verrichtingen boven de 2.500 EURO, zijn steeds dè gèz; menlijke handtekeningen-van deze-twee bestuurders-noodzakelijk.

Ter uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur kan de raad van bestuur een beheerder, een medewerker of een personeelslid volmacht geven vooreen duidelijk omschreven opdracht.

Art. 5bis. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor wat betreft het beheer van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel.

Al wat niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering wordt voorbehouden, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Art. Ster. De raad van bestuur vergadert telkens ais het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van minstens twee bestuurders.

De raad kan slechts geldig beraadslagen als ten minste twee derde van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt werd, za! een nieuwe vergadering geldig kunnen beslissen, welk ook het aantal aanwezigen zij. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. In geval van staking van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art. 6. Een beslissing van de algemene vergadering is vereist in volgende gevallen

1° wijziging van de statuten;

2° benoeming en ontzetting van leden van de raad van bestuur;

3° goedkeuring van begroting en rekeningen;

4° het ontbinden van de vereniging;

5° aanvaarding van nieuwe leden.

Behalve voor de wijziging van de statuten en voor de uitsluiting van een lid, waarvoor respectievelijk artikel 8 en artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 van toepassing zijn, zal de algemene vergadering beraadslagen met volstrekte meerderheid van de aanwezige leden; dezen moeten minstens twee derde van de leden vertegenwoordigen.

MOD 2.2

indien dit quorum niet bereikt werd, zal een nieuwe vergadering geldig kunnen beraadslagen welk ook het aantal stemmen zij.

Bij staking van stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend.

Art, 6bis. Indien drie vierde van de aanwezige leden akkoord gaat, kunnen punten aan de dagorde toegevoegd worden.

Art, Eter. De verslagen van de algemene vergadering worden opgesteld door de secretaris en een kopie daarvan, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, dienen aan al de leden te worden medegedeeld. Een kopie ter inzage door derden wordt bewaard door de secretaris.

Art, 7. De algemene vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar, om de begroting goed te keuren en om de rekeningen van inkomsten en uitgaven van het voorbije kalenderjaar te keuren.

De leden worden minimum veertien dagen véér de vergadering schriftelijk uitgenodigd door de voorzitter. De agenda wordt op de uitnodiging vermeld,

De datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden wanneer minstens één vijfde van de raad van bestuur en/of actieve leden zulks vordert,

pijp Alleen zij die lid zijn op het ogenblik van de vergadering hebben stemrecht. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door de dragers van een schriftelijke volmacht.

Deze volmachtdragers dienen tevens lid te zijn.

TITEL V. --- Ontbinding, vereffening

b Art. 8. Het vermogen van de vereniging zat na ontbinding toegewezen worden aan een gelijkwaardige vereniging.

TITEL Vl. -- Budgetten, rekeningen

Art. 9. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

De algemene vergadering ontvangt jaarlijks een verslag over de werkzaamheden van de vereniging en de raad van bestuur en geeft bij die gelegenheid ontlasting over het financieel beheer.

TITEL  Bijzondere bepaling

Art. 10. Voor alle gevallen die niet voorzien zijn door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van 2 mei

t 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

et De algemene vergadering heeft overeenkomstig artikel 5 van de statuten, tot bestuurder benoemd, voor een

et

termijn van zes jaar , en wel tot de algemene vergadering van 2019

- Dominique Nedee, wonende te 2360 Oud Turnhout, Waterstraat 6. RRN 600222-45166,

(voorzitter)

- Sabrina Bevers, wonende te 2340 Beerse, Heilaarstraat 21 bus 2, RRN 88.05.26-428.93 (secretaris)

Jan-Felix Nedee, wonende te 2360 Oud Turnhout, Waterstraat 6. RRN 900321-401.07

(penningmeester)

et

pq De lijst der leden van de vereniging is als volgt :

Bevers Sabrina, te 2340 Beerse, Heilaarstraat 21 bus 2

- Mermans, Juliaan Marinus, Kasteelstraat 60, 2470 Retie;

Nedee An-Sofie, 2360 Oud Turnhout, Waterstraat 6

MOa 2,2

Luik B - Vervolg

- Nedee Dominique, 2360 Oud Turnhout, Waterstraat 6

- Nedee Jan-Felix, 2360 Oud Turnhout, Waterstraat 6

- pris, Victor Franciscus Maria, Korte Mermansstraat 40, 2300 Turnhout;

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-'

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2013 ;,,,.Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DOMEIN DU FOUR

Adresse
KASTEELSTRAAT 60 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande