DOMO-ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DOMO-ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 825.435.554

Publication

12/04/2013
ÿþ Maa Word 11.1

~ lo In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



111111111.1111L1111

Neergelegd for griffie van de RetliCani veniieephandei te Antirerpen, op

Griffie 0 3 SPR. 2013

Ondernemingsar : 825 435 554

Benaming

(voluit) : Domo-Antwerpen V.Z.W.

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Mouterij Ni': 41 te 2070 Zwijndrecht

(volledig adres)

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

De Algemene Vergadering van Demo-Antwerpen V.Z.W. heeft op 18 februari 2013 beslist de statuten van de v.z.w. als volgt aan te passen

1) STATUTEN

Titel I Naam - Zetel - Doet - Duur

Artikel 1 :

De vereniging draagt de naam " DOMO-Antwerpen'. Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging

zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW" gevolgd worden

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Mouterij 41, 2070 Zwijndrecht. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel om laagdrempelige opvoedingsondersteuning aan te bieden bij gezinnen die het moeilijk hebben. De vereniging tracht het in lid 1 van dit artikel omschreven doel te bereiken door vrijwillige ondersteuners exclusief te matchen met vragende gezinnen. Een ondersteuner onderneemt allerlei onderling overeengekomen positieve en ontspannende activiteiten met maximaal 1 gezin. Om de gemaakte kosten van de vrijwilligers voor de gezinnen en andere werkingskosten te vergoeden, zullen fondsen gezocht worden en subsidieaanvragen ingediend worden. Er zullen ook handelingen gesteld worden om het Domo-aanbod bekend te maken bij potentiële doorverwijzers en om vrijwilligers aan te werven.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

Artikel 4 :

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur,

Tite! Ii Lidmaatschap

Artikel 5

Die xereniging-bestaatstiteffectieveiedenen_toegetrederniedept- " ---- -----------------

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

a) Effectieve leden : Vrijwilligers die actief zijn binnen het project.

b) toegetreden leden : personen die belangstelling hebben voor het doel van de vereniging;

De vereniging telt tenminste drie effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten.

De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6

Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur

(verder « dagelijks bestuur« genoemd) als zodanig wordt aanvaard..

Verzoeken om toetreding kunnen telefonisch, per e-mail of schriftelijk gebeuren . De verzoeker zal uitgenodigd worden voor verdere kennismaking en informatie-uitwisseling. Het dagelijks bestuur zal verzoeker tijdig op de hoogte brengen of er toetreding mogelijk is, ten laatste 3 maanden na de aanmelding. De beslissing kan zowel telefonisch als via e-mail of schriftelijk kenbaar gemaakt worden.

Artikel 7 ;

Er is geen jaarlijks lidgeld voor effectieve leden.

Er is geen jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden.

Artikel 8

De effectieve leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a, de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar

organen na te leven.

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

c. geen enkele vorm van grensoverschreidend gedrag te stellen naar de ouder(s) of de kinderen van het

gezin dat hij/zij ondersteunt.

Artikel 9 ;

Elk effectief lid of toegetreden lid kan ten aile tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een mondelinge of

andere (e-mail) mededeling aan een lid van het dagelijks bestuur.

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten na voorafgaandelijk overleg en akkoord van het dagelijks bestuur (2/3de van de stemmen). Dit gebeurt in een zo kort mogelijke tijdspanne. Alle communicatiemiddelen mogen aangewend worden om zo snel mogelijk een gezamenlijk overleg mogelijk te maken, (bv, Via e-mailverkeer of telefoonconferentie)

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de voorzitter de vrijwilliger opleggen om zijn contact met het desbetreffende gezin, tijdelijk te onderbreken, wanneer a. de vrijwilliger de verpliohtingen, opgelegd aan de effectieve leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt.

b. wanneer er aanwijzingen zouden zijn van enige vorm van grensoverschrijdend gedrag van de ondersteuner naar het gezin toe of omgekeerd.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid en zal iemand aanduiden die dit met desbetreffend lid zal communiceren.

Het lidmaatschap van een effectief of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Titel Ill Raad van Bestuur (Dagelijks bestuur genoemd)

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 bestuurders, al dan niet effectief lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11 :

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 2 jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12 :

a. De raad van bestuur kiest uit zijn effectieve leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters en een penningmeester.

De voorzitter of de ondervoorzitter roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of iemand ander van het dagelijks bestuur aangeduid door de voorzitter.)

b. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met een zelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

c. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

d. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie, De regels opgenomen onder de punten a. tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

e. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, telefax of e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f. Van elke vergadering wordt een kort verslag gemaakt van de afspraken en vervolgpunten. Dit verslag zal naar de leden van het dagelijks bestuur worden gemaild en ter goedkeuring voorgebracht op de volgende vergadering. Verslagen worden afgedrukt , bijgehouden en kunnen steeds door alle leden geraadpleegd worden,

Artikel 13

a. Het dagelijks bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorgehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels-en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken,..,

b.De vzw wordt verbonden door de handtekening van één bestuurder, die afzonderlijk kan optredens Deze moet ten aanzien van derden geen blijk van enig besluit van de Raad van Bestuur of enige machtiging voorleggen.Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in en buiten rechte.

c. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamelijk optreden.De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur,die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddelijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

d. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering, Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV Algemene Vergadering

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het dagelijks bestuur of bij afwezigheid van voornoemd door de ondervoorzitter of door de voorzitter aangestelde vertegenwoordiger van het dagelijks bestuur.

B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Een effectief lid Kan zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen. Elk effectief lid kan evenwel slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen.

Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering

Artikel 15 :

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten

b. het benoemen en afzetten van de bestuurders

c. het verlenen van kwijting aan de bestuurders

d. het goedkeuren van de begroting

e. het vrijwillig ontbinden van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

f. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

g. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Artikel 16 :

a. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden erom vraagt. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum die voor 30 juni van dat jaar valt.

b. Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

c. De oproeping bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De vergadering mag slechts de hierop vermelde punten behandelen. Niettemin kan een voorstel, gesteund door twee derde van de aanwezige leden, op de agenda worden geplaatst, uitgezonderd de wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 17 :

a. Inzake aangelegenheden , andere dan deze vernield in punt b hieronder warden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. In geval van een wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 18 :

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door een bestuurder.

Titel V Inzagerecht leden

Artikel 19 :

Derden die van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de

algemene vergadering te vragen.

Alle effectieve leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de effectieve leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel VI Begrotingen - Rekeningen - Contrôle

Artikel 20 :

a. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b. De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering; Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders,

c.De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vernielde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

'

- 'Ûoor-behouden aan het Belgisch Stáatsbtad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Titel VII Ontbinding - Vereffening

Artikel 21 :

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet

in geval van vrijwliliige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22 :

In geval van ontbinding warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkwaardig niet-winstgevend doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 23 :.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

2) AANPASSING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Algemene Vergadering van 18 februari 2013 heeft beslist de Raad van Bestuur ais volgt aan te passen:

Worden aangesteld als bestuurder

-De Wit Liesbeth, wonende te Hendrik Conscienselaan 41, 2640 Mortsel, geboren te Antwerpen op 06!10/1974

-De Bruyckere Patty, wonende te Jozef Nuytsstraat 20, 2140 Borgerhout, geboren teAntwerpen op 11/06/1962

-Ringoet Jan, wonende te Laaglandlaan 247, 2170 Merksem, geboren te Likasi (Congo) op 2610611971 -Waterschoot Inge, wonende te Sint Rochusstraat 121, 2170 Merksem, geboren te Brecht op 31/05/1971 Worden ontslagen als bestuurder

-Denys Mithu, wonende te Lange Achteromstraat 14, 2018 Antwerpen, geboren te Calcutta (India) op 19/03/1988

-Verhuist Tinneke, wonende te Grote Goddaard 38, 2000 Antwerpen, geboren te Brasschaat op 24/11/1981

Janssens August

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOMO-ANTWERPEN

Adresse
MOUTERIJ 41 2070 ZWIJNDRECHT

Code postal : 2070
Localité : ZWIJNDRECHT
Commune : ZWIJNDRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande