DR. DIETER KEMPENEERS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. DIETER KEMPENEERS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 537.676.641

Publication

28/08/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*13304775*

Neergelegd

26-08-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0537676641

Benaming (voluit): DR. DIETER KEMPENEERS

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2520 Ranst, Jozef Simonslaan 1 bus 14

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Uittreksel afgeleverd vóór registratie om neer te leggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen.

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Wim Vanberghen te Oud-Turnhout op zesentwintig augustus tweeduizend dertien, dat de heer KEMPENEERS Dieter Jozef August, ongehuwd, geboren te Leuven op 22 april 1984, wonende te 2260 Westerlo, Ilsestraat 26, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, onder de naam "DR. DIETER KEMPENEERS", met zetel te 2520 Ranst, Jozef Simonslaan 1/14, waarvan het geplaatste kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600) bedraagt en verdeeld is in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Het maatschappelijk kapitaal is ten bedrage van achttienduizend zeshonderd volledig geplaatst en is volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro zodat de enige vennoot nog een volstortingsplicht heeft van zesduizend tweehonderd euro.

Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

1. Het uitoefenen van de geneeskunde, meer bepaald dermatologie, door de geneesheer-vennoot, rekening houdend met de regels van de medische plichtenleer met betrekking tot de uitoefening van de geneeskunde. Dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de geneesheer-vennoot onder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid. De professionele aansprakelijkheid van de geneesheer-vennoot is onbeperkt.

2. De geneesheer-vennoot verbindt zich er toe zijn/haar volledige medische activiteiten in te brengen. Dit omvat impliciet de inning van de honoraria door en voor de vennootschap en de uitkering van een vergoeding a rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap, zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap zullen worden vereffend.

Ten dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe noodzakelijk of nuttig zijn. Dit omvat:

1. het ter beschikking stellen van de nodige middelen aan de geneesheer-vennoot om voornoemde activiteiten uit te oefenen;

2. het inrichten van algemene diensten die nuttig of nodig zijn om voornoemde activiteiten uit te oefenen;

3. de aankoop, het huren van medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor voornoemde activiteiten;

4. het aanleggen van reserves om daarmede de materiële infrastructuur (apparaten en gebouwen) te realiseren, die nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen;

5. de mogelijkheden scheppen om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde de dermatologie uit te oefenen volgens de actuele wetenschappelijke kennis;

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende- of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap mag met andere geneesheren, waaronder geneesherendermatologen of derden geen overeenkomsten afsluiten die voor een geneesheer- en meer in het bijzonder voor een geneesheer-dermatologen verboden zijn.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Duur:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Bestuur/controle:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, natuurlijke personen en geneesheren-vennoten, aangesteld door de algemene vergadering. Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt, zo de enige vennoot enige zaakvoerder is, uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap. Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan hun mandaat steeds herroepen. Ze zijn herkiesbaar.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, vormen zij een college. Het college kan slechts geldig besluiten wanneer de meerderheid van de zaakvoerders aanwezig of vertegenwoordigd is; de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Aan de geneesheren-vennoten zal, onverminderd de vergoeding van hun kosten en vacaties, een wedde worden toegekend voor hun professionele activiteit, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap.

De werkverdeling, alle vergoedingen voor het gepresteerd werk -inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder- en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap; dit binnen de perken van de Code van Geneeskundige Plichtenleer.

Alle vorderingen die over en weer bestaan tussen de vennootschappen en haar aandeelhouders, maken het voorwerp uit van een netting-overeenkomst in de zin van de wet betreffende financiële zekerheden van vijftien december tweeduizend en vier.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen, ook niet nadat zij openbaar is gemaakt. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. De zaakvoerder(s) kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen van niet-medische aard zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder(s) ingeval van overdreven volmacht.

Voldoet de vennootschap aan de criteria vermeld in de wet en kan zij beschouwd worden als een kleine vennootschap, dan is zij in afwijking van het voorgaande, niet verplicht een commissaris te benoemen en beschikt iedere vennoot individueel over de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris zoals omschreven in artikel 137 en volgende van de vennootschappenwet.

Hij kan zich laten bijstaan door een accountant.

Zodra de vennootschap niet meer aan voornoemde criteria voldoet of op verzoek van een of meer vennoten, moet(en) de zaakvoerder(s) de algemene vergadering bijeenroepen om te beraadslagen over de benoeming van een commissaris.

Jaarvergadering:

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te beraadslagen over alle zaken die de vennootschap aanbelangen.

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden in de maatschappelijke zetel op de laatste vrijdag van de maand april om 20 uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De bijzondere of buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De zaakvoerders moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die minstens een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de plaats aangewezen in de oproepingsberichten. Elk aandeel geeft recht op een stem.

Boekjaar:

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Verdeling winst/reserves:

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de netto-winst van de vennootschap, waarop jaarlijks tenminste vijf procent afgenomen wordt tot vorming van het wettelijke reservefonds, totdat deze één/tiende van het kapitaal bereikt.

De beslissing omtrent de aanwending van het saldo wordt volledig overgelaten aan het besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen. Het besluit tot gehele of gedeeltelijke reservering van de winst dient met eenparigheid van stemmen van alle geneesheren-vennoten te worden genomen.

Er mag slechts een normale intrest uitgekeerd worden.

Liquidatiebonus:

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten, de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

In voorkomend geval, zullen eerst alle aandelen - wat betreft hun volstorting -op gelijke voet geplaatst worden. Overname verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap.

Overeenkomstig artikel 60 van de vennootschappenwet, verklaart de verschijner, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, dat deze laatste de rechten en verplichtingen overneemt die voortvloeien uit overeenkomsten door hem aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting en voor rekening van deze sinds 5 augustus 2013.

Luik B - Vervolg

Slot en/of overgangsbepalingen.

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op het tijdstip van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid, onverminderd hetgeen bepaald onder de hoofding "Overname verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting" en eindigen op 31 december 2014. De eerste jaarvergadering zal dus plaatsvinden in april 2015.

2. Daar blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar zal voldoen aan de criteria waarvan sprake in artikel twintig der statuten, besluit de vergadering dat er geen commissaris wordt benoemd.

3. Het aantal zaakvoerders wordt vastgesteld op één. Tot deze functie wordt benoemd de heer Kempeneers Dieter, geneesheer-dermatoloog, wonende te 2260 Westerlo, Ilsestraat 26, en dit voor een periode van tien jaar ingaande op het tijdstip van het verkrijgen der rechtspersoonlijkheid. Hij verklaart zijn mandaat te aanvaarden. Zij mandaat zal behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering bezoldigd zijn.

4. Ondertekenaar verklaart deze statuten, goedgekeurd door de Orde van Geneesheren, als enig rechtsgeldig document. Iedere wijziging dient voorafgaandelijk goedkeuring van de Orde te verkrijgen.

5. De comparant verklaart er kennis van genomen te hebben dat bij inbreng van zijn volledige medische activiteiten in een professionele artsenvennootschap, hij geen andere professionele artsenvennootschap kan oprichten.

6. Volmacht met machtiging tot indeplaatsstelling wordt verleend aan coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners te 2460 Kasterlee, Geelsebaan 69 A/0, teneinde alle formaliteiten met de kruispuntbank voor ondernemingen, het ondernemingsloket, de diverse belastingadministraties, waaronder de BTW-administratie en de sociale wetgeving, te regelen naar aanleiding van onderhavige oprichting, alsook naar aanleiding van wijzigingen zich terzake voordoende in de toekomst

Voor ontledend uittreksel, dienstig ter publicatie in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie der akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DR. DIETER KEMPENEERS

Adresse
JOZEF SIMONSLAAN 1, BUS 14 2520 RANST

Code postal : 2520
Localité : RANST
Commune : RANST
Province : Anvers
Région : Région flamande