DR. L. VAN DEN HAUWE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. L. VAN DEN HAUWE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 501.962.231

Publication

24/12/2012
ÿþMad Word 11.1

2063 7

-

----

Ondernemingsnr : Q 50 1 " 0 6.2 " 2.3

Benaming

(voluit) : Dr. L. van den Hauwe

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Maria Theresialei 48 te 2180 Antwerpen (Ekeren)

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting burg. venn. bvba Dr. L. van den Hauwe met zetel te 2180 Antwerpen (Ekeren), Maria-Theresialei 48

Uittreksel uit de oprichtingsakte verleden voor Jef Van Roosbroeck, geassocieerd notaris te Antwerpen op 10 december 2012, vóór registratie uitgereikt, met ais enig doel te worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel:

1.Oprichter:

de heer Luc van den Hauwe, geboren te Merksem op 18 maart 1962, geneesheer-radioloog, wonende te 2180 Antwerpen (Ekeren), Maria-Theresialei 48

2. rechtsvorm en benaming: burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid genaamd: "Dr, L. van den Hauwe".

3. zetel: 2180 Antwerpen (Ekeren), Maria-Theresialei 48

4. doel:

De uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot, en meer bijzonder de beroepsactiviteiten die zich bevinden binnen de radiologie ), rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst, dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de geneesheer-vennoot onder zijn eigen verantwoordelijkheid. De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. De activiteit omvat impliciet de inning door en voor de vennootschap en de uitkering van een vergoeding a rato van de geleverde prestaties voor rekening van de vennootschap.

Ten dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe noodzakelijk of nuttig zijn. Dit omvat:

-het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voormelde activiteit,

-de aankoop, het huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie inclusief gebouwen, kortom van een volledige materiële infrastructuur om deze ter beschikking te stellen van de geneesheer vennoot,

-het scheppen van de mogelijkheden om de geneesheer -- vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

-het vestrekken van informatie en/of onderricht inzake geneeskunde en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag als bijkomstig doel beleggen in roerende of onroerende goederen zonder evenwel het burgerlijk karkater van de vennootschap aan te tasten en zo dit niet de vorm van een aanvullende commerciële activiteit aanneemt..

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt, kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid aan de provinciale raad van de orde van geneesheren meegedeeld werd.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening, Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvenncotschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaandelijke goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neargehg:l griffie van à nechtbanOc Koophandel FL` Antwerpen, Qy9

Ii 3 DEC 2012

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

ï De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. De geneesheer-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De geneesheer die een patiënt behandelt zal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge bijgevolg t.o.v, deze laatste, ais geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De geneesheer dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten, De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn

In de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke, roerende, onroerende, of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel.

5, duur: onbeperkte duur.

6. kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro

(18.600 ElUR).

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder nominale waarde.

Het kapitaal is volstort ten belope van twaalfduizend vierhonderd euro (¬ 12.400,00) op een bijzondere

rekening geopend bij Bank van Breda, door de oprichter in deze, waarvoor aan hem alle aandelen worden

toegekend.

Er blijft dus zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200) te volstorten.

7. vorm van de aandelen: De aandelen zijn steeds op naam,

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden.

Bij inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigde

Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

De aandelen zijn ondeelbaar en zijn steeds op naam; zij kunnen slechts door geneesheren verworven

worden en dit conform de deontologische regels betreffende vennootschappen.

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom door overeenkomst onder

levenden is verboden.

Indien een aandeel echter met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de

naakte eigenaar of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden.

De overnemer moet in aanmerking komen om als vennoot te worden toegelaten.

8. Overdracht van de aandelen

Bij overdracht van aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continùiteit van de zorg verzekerd blijft. Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Bovendien is overdracht van aandelen slechts mogelijk mits unaniem akkoord van alle vennoten.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels

De aandelen van de enige vennoot mogen, op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder leven den en overgaan wegens overlijden, aan geneesheren van dezelfde of aanverwante disciplines die in het kader van de vennootschap hun volledige medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen. Indien dit bij overgang onder levenden niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van al de vennoten.

Bovendien moet de overnemer eveneens een geneesheer van dezelfde of een aanverwante discipline zijn die ïn het kader van de vennootschap zijn beroep uitoefent of zal uitoefenen,

De overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen is onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en van de vennoten overeenkomstig paragraaf 1 van dit artikel. De zaakvoerder zal, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), de vennoten in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorgedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waar tegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

in geval van weigering van de goedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie (3) maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de aandeelhouders goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoopprijs, dan zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij.

De aandelen die binnen de drie (3) maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die voorafgaat worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot mits in achtname van de voorwaarden onder paragraaf 1.

9. bestuur; De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren-vennoten. zolang de vennootschap slechts één zaakvoerder heeft kan deze benoemd worden voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap. Echter indien er meerdere zaakvoerders zijn benoemd dient hun

À Voor-

behouden

aan het

Belgisc"h

Staatsblad

mandaat te worden herleid tot een maximale periode van zes jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap. Het mandaat is hernieuwbaar.

10. salaris: Het mandaat van zaakvoerder is bezoldigd. De algemene vergadering bepaalt de vergoeding. Deze vergoeding dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

11. Bestuur

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het

doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene

vergadering bevoegd

Ingeval er twee (2) zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie (3) of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder

handelt zoals een raadsvergadering.

12. Vertegenwoordiging:

ledere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens

derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht

aangestelde vertegenwoordiger.

13. Algemene vergadering: de gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de laatste dinsdag van de maand mei te twintig uur.

14. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december.

15. bestemming van de winst - reserve

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en

afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste éénitwintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat

deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering met eenparig akkoord van alle

geneesheren-vennoten over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Tijdelijke bepalingen:

a) Vanaf heden wordt door de oprichter tot gewone zaakvoerder benoemd: de heer Luc Van den Flauwe, voornoemd, die bevestigd heeft dat de uitoefening van deze functie niet verboden is en die heeft verklaard de verleende opdracht te aanvaarden.

b) Het eerste boekjaar loopt tot éénendertig december tweeduizend dertien,

d) De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien.

e) Volmacht voor administratieve formaliteiten wordt verleend aan GLOBALACCOUNT bvba, gevestigd te 2000 Antwerpen, Bourlastraat 3 bus 6,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge



Voor uittreksel.



Geassocieerd notaris Jef Van Roosbroeck te Antwerpen.





















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 26.05.2015, NGL 31.08.2015 15568-0567-011

Coordonnées
DR. L. VAN DEN HAUWE

Adresse
MARIA-THERESIALEI 48 2180 ANTWERPEN (EKEREN)

Code postal : 2180
Localité : Ekeren
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande