DR. LUDOVICUS DAS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. LUDOVICUS DAS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.682.021

Publication

03/02/2014
ÿþMod Word 11.t

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 2'3 !AN NU

Iiiuu~iuiu3*ui

19 3246

i

u

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Lijsterdreef 131B, 2970 Schilde

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - statuten

"

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Isabelle MOSTAERT te Leuven op tiert januari tweeduizendveertien om tien uur dertig minuten, geregistreerd tien bladen, één renvooi, te Leuven, tweede kantoor der Registratie op 15 januari 2014, boek 1384, blad 23, vak 5, ontvangen vijftig euro, blijkt dat een' burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "Dr. LUDOVICUS DAS", met zetel te 2970 Schilde, Lijsterdreef 13/B, van onbepaalde duur, door de heer DAS Ludovicus Joannes Eduardus, geboren te Brecht op 22 juni 1952,' echtgenoot van mevrouw Monique Josephina Louis Wuyts, wonende te 2970 Schilde, Lijsterdreef 13B.' Handelend krachtens een machtiging verleend door de vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ANDROMEDAS, ingevolge de; buitengewone algemene vergadering die tot de splitsing heeft besloten, waarvan de notulen voorafgaandelijk, werden opgesteld door ondergetekende geassocieerd notaris Isabelle Mostaert te Leuven,

A. OPRICHTING

De verschijnende tussenkomende vennootschap, zijnde de partieel gesplitste burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", heeft, overeenkomstig de artikelen 674, 677 en 742 van het Wetboek van Vennootschappen en de beslissingen genomen door de buitengewone algemene vergadering van haar aandeelhouder(s) op heden haar akkoord gegeven met de partiële splitsing.

Vervolgens is de verschijner In deze akte, aandeelhouder van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", overgegaan tot de oprichting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOVICUS DAS" door overdracht van een deel van het vermogen van de verschijnende tussenkomende vennootschap, meer bepaald de bedrijfstak `geneesheer-radioloog', zonder dat de verschijnende tussenkomende vennootschap ophoudt te bestaan.

Deze overdracht door splitsing voltrekt zich mits toekenning aan de aandeelhouder(s) van de gesplitste, vennootschap van zevenhonderdvijftig (750) aandelen van de opgerichte burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid `Dr. LUDOVICUS DAS', die zullen worden verdeeld tussen de aandeelhouder(s) van de gesplitste vennootschap a rato van een aandeel van de vennootschap `Dr. LUDOVICUS DAS' voor één aandeel van de gesplitste vennootschap 'ANDROMEDAS', zonder opleg.

Overeenkomstig artikel 754 van het Wetboek van Vennootschappen wordt de splitsing uitgevoerd wanneer de vennootschap `Dr. LUDOVICUS DAS' wordt opgericht,

Deze vennootschap wordt opgericht:

1) onder de naam "Dr. LUDOVICUS DAS", met zetel te 2970 Schilde, Lijsterdreef 13B, en met een' onbeperkte duur;

2) waarvan het kapitaal ACHTTIENDUIZEND VIJFHONDERDVIJFTIG EURO (18.550,00 EURO) bedraagt, integraal gevormd door een partiële splitsing van de burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een ' besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", met maatschappelijke zetel te 2970 Schilde, Lijsterdreef 13B, volledig gestort is en vertegenwoordigd is door zevenhonderdvijftig (750) aandelen. zonder vermelding van nominale waarde, waarop wordt ingeschreven door de aandeelhouder van de burgerlijke. vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", te weten de heer DAS Ludovicus, waarvoor hem ZEVENHONDERDVIJFTIG (750) aandelen worden toegekend, volledig volstort.

Het eigen vermogen van de vennootschap is als volgt samen gesteld:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : / Benaming

(voluit) : Dr. LUDOVICUS DAS

(verkort) :

Stf/f go2 . a21

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

- achttienduizendvijfhonderdvijftig euro (18.550,00 euro) wordt geboekt op de rekening "kapitaal";

- vijfennegentig euro zesenvijftig eurocent (95,56 euro) wordt geboekt op de rekening "wettelijke reserve;

- honderdvierenzestigduizend negenhonderdnegenentachtig euro vierenzeventig eurocent (164.989,74

euro) wordt geboekt op de rekening "overgedragen winst";

zevenduizend tweehonderdachtenzeventig euro vierendertig eurocent (7.278,34 euro) wordt geboekt op de

rekening "resultaat van het boekjaar",

3) met een boekjaar dat begint op één juli en wordt afgesloten op dertig juni van het daaropvolgend kalenderjaar; het eerste boekjaar wordt afgesloten op dertig juni tweeduizendveertien;

4) met de jaarvergadering op de eerste vrijdag van de maand december om twintig uur (20 uur). Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag. De eerste jaarvergadering heeft plaats in tweeduizendveertien.

5) met ais gemachtigden tot besturen één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten, die elk afzonderlijk

de vennootschap kunnen vertegenwoordigen.

Tot gewone zaakvoerder voor de onbeperkte duur wordt de heer DAS Ludovicus voornoemd, aangesteld:

B. VERSLAGEN

Comparant legt op het bureau volgende documenten neer die meegedeeld zijn zonder kosten en ter beschikking gesteld zijn zonder kosten aan de aandeelhouder van de gesplitste vennootschap binnen de wettelijke termijn:

1. Het splitsingsvoorstel van de vennootschap opgesteld door de zaakvoerder van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", op 23 mei 2013, overeenkomstig artikel 677 juncto artikel 743 van het Wetboek van Vennootschappen, neergelegd op de Griffie van de rechtbank van Koophandel te Antwerpen op 2 juli 2013, gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 11 juli 2013 onder nummer 13106780.

2. Het verslag van de oprichter conform artikel 219 alsook het verslag van bedrijfsrevisor Peter Bogaert de dato 29 augustus 2013, over de inbreng in natura naar aanleiding van de voorgenomen partiële splitsing van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", en waarvan de vennoten kosteloos een afschrift konden bekomen. Dit verslag vermeldt als besluit:

"De inbreng in natura betreft de activa en passiva, rechten en verplichtingen per 28 februari 2013 van de activiteiten als geneesheer-radioloog in het kader van de partiële splitsing van Dr. LUDOVICUS DAS BVBA (te wijzigen in ANDROMEDAS BVBA bij partiële splitsing).

De inbreng in natura van de activa en passiva per 28 februari 2013 van de activiteiten van geneesheer-radioloog worden gewaardeerd aan de netto boekwaarde per 28 februari 2013, hetzij euro 190.913,63,

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat

" De verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

" De beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

" De voor de inbreng In natura door de partijen weerhouden methode van waardering bedrijfseconomisch verantwoord is;

" De waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt ten minste overeenkomt met het aantal en

de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet

overgewaardeerd is.

Het aantal aandelen Dr. LUDOVICUS DAS BVBA, dat als tegenprestatie voor deze inbreng wordt

uitgegeven bedraagt 750 aandelen.

Inbrenger en inbrenggenieter hebben vrijwillig afstand gedaan van de procedures voor het verkrijgen van de

certificaten om te verzekeren dat er geen enkele fiscale of sociale schuld verschuldigd is door de overgenomen

vennootschap.

Wij willen er ten slotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende

de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Leuven, 29 augustus 2013

(getekend)

Peter BOGAERT burg. bvba

vertegenwoordigd door

Peter Bogaert

bedrijfsrevisor"

Een exemplaar van voormeld verslag aangaande de inbreng in natura en van het verslag van de

zaakvoerder zal samen met deze akte worden neergelegd op de bevoegde griffie van de Rechtbank van

Koophandel.

C. OVERDRACHT

Voorafgaande uiteenzetting

De verschijnende tussenkomende vennootschap zet uiteen dat blijkens proces-verbaal afgesloten op heden

door ondergetekende notaris, de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de burgerlijke

vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

"ANDROMEDAS":

1. het splitsingsvoorstel in al zijn geledingen heeft goedgekeurd;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

2. van de verslagen kennis heeft genomen;

3. besloten heeft tot partiële splitsing van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS", te splitsen vennootschap, aan de voorwaarden voorzien in het splitsingsvoorstel, door overdracht van een deel van haar vermogen, meer bepaald zonder dat de vennootschap ophoudt te bestaan aan een op te richten burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOVICUS DAS".

Ter vergelding van deze overdracht wordt onmiddellijk en rechtstreeks toegekend aan de aandeelhouder van de te splitsen vennootschap, zevenhonderdvijftig (750) aandelen, zonder aanduiding van de nominale waarde, volledig volstort, van de nieuw opgerichte burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOVICUS DAS" die zullen worden verdeeld onder de aandeelhouders van de splitsende vennootschap a rato van één aandeel van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap niet beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOV1CUS DAS" (nieuw) voor één aandeel van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS".

Alzo verkrijgt de heer DAS Ludovicus ZEVENHONDERDVIJFTIG AANDELEN (750 aandelen) in de nieuw opgerichte vennootschap "Dr.. LUDOVICUS DAS".

4. voorgesteld heeft een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOVICUS DAS" op te richten en het ontwerp van de oprichtingsakte en de statuten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOVICUS DAS", te weten een oprichting door partiële splitsing, heeft goedgekeurd.

5. aan de zaakvoerder de nodige volmachten heeft gegeven om de gevolgen van de partiële splitsing te bewerkstelligen.

Na deze uiteenzetting

Bevestigt de verschijnende tussenkomende vennootschap, vertegenwoordigd zoals gezegd, de beslissing tot partiële splitsing door oprichting van onderhavige vennootschap en verklaart aan onderhavige vennootschap die bestanddelen van activa en passiva over te dragen als volgt:

a) Algemene voorwaarden van de overdracht

1) Vanuit boekhoudkundig standpunt wordt deze overdracht gerealiseerd op grond van de stand der activa en passiva van de gesplitste vennootschap afgesloten op datum van 28 februari 2013. Alle bewerkingen in verband met de overgedragen afdeling gerealiseerd in hoofde van de gesplitste vennootschap sinds 1 maart 2013 worden geacht vanuit boekhoudkundig standpunt te zijn vervuld voor rekening van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOV1CUS DAS", die de overgedragen bestanddelen verkreeg.

2) De overdracht in de boeken van de verkrijgende vennootschap "Dr. LUDOVICUS DAS" van een deel van de activa en de passiva van het vermogen van de gesplitste vennootschap zal gebeuren aan dezelfde waarde als de actieve en passieve bestanddelen in de boekhouding van de gesplitste vennootschap op datum van 28 februari 2013.

3) De toekenning van de aandelen van de vennootschap `Dr. LUDOVICUS DAS' aan de aandeelhouder(s) van de gesplitste vennootschap gebeurt zonder opleg.

4) De goederen worden overgedragen in de staat waarin ze zich bevonden op 1 maart 2013. De vennootschap verklaart perfecte kennis te hebben van de goederen en rechten die overgedragen zijn en verlangt er geen verdere beschrijving van te eisen.

5) Onderhavige vennootschap wordt in de plaats gesteld van alle rechten en verplichtingen van de gesplitste vennootschap met betrekking tot de haar toegekende bestanddelen.

6) De overdracht omvat in het algemeen alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, administratief verhaal, persoonlijke, zakelijke of andere waarborgen, waarvan de gesplitste vennootschap geniet of er titularis van is om gelijk welke reden, dit in het kader van de overgedragen bestanddelen, tegenover derden, inbegrepen de overheidsdiensten.

b) vergoeding voor de overdracht

Als vergoeding voor deze inbreng in natura zullen aan de aandeelhouders van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ANDROMEDAS" zevenhonderdvijftig (750) aandelen van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. LUDOVICUS DAS" worden toegekend.

Ze zullen worden verdeeld onder de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap à rato van één aandeel van de vennootschap "Dr. LUDOVICUS DAS" voor één aandeel van de gesplitste vennootschap.

De voormelde aandeelhouder van de verschijnende tussenkomende vennootschap wordt bijgevolg direct en rechtstreeks vennoot van onderhavige vennootschap.

c) Kapitaal

in uitvoering van de overdracht die voorafgaat stelt de gesplitste vennootschap vast dat het maatschappelijk

kapitaal van de bij deze opgerichte vennootschap is vastgesteld op ACHTTIENDUIZEND

VIJFHONDERDVIJFTIG EURO (18.550,00 EURO) verdeeld over ZEVENHONDERDVIJFTIG (750) aandelen,

zonder nominale waarde, volledig volstort, ieder vertegenwoordigend één/zevenhonderdvijftigste (11750e) deel

van het maatschappelijk kapitaal.

Il. STATUTEN

I. VORM- NAAM - DUUR - ZETEL - DOEL.

Artikel één : NAAM.

H 1"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Door dokter Ludovicus Das hiernagenoemd de arts-vennoot, wordt een burgerlijke vennootschap opgericht onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam Dr. LUDOVICUS DAS.

Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende specialisme..

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden: "burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA" of afgekort "BV ovv BVBA".

Artikel twee: duur

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte of een uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de datum waarop ze rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de vereisten voor statutenwijziging.

Artikel drie : zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2970 Schilde, Lijsterdreef 13B.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de zetel naar elke andere plaats in hetzelfde taalgebied overgebracht worden. De verplaatsing van de maatschappelijke zetel zal vooraf meegedeeld worden aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De overbrenging van de zetel van de vennootschap moet bekendgemaakt worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad en voorafgaandelijk aan de Orde van Geneesheren meegedeeld worden..

Artikel vier : doel

De vennootschap heeft tot doel: de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot, in bijzonder als geneesheer-radioloog, in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer. De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van de arts-vennoot is onbeperkt.

De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Zij heeft meer bepaald tot doel de hiertoe nodige middelen ter beschikking te stellen van de vennoten, de inning der erelonen en het dragen van de uitgaven van deze activiteit, de verwezenlijking van de professionele bijscholing en internationale contacten, het inrichten van een medische bibliotheek, het verschaffen van alle materiële, technische, administratieve en financiële organisatie en infrastructuur.

De activiteiten van de vennootschap dienen uitgeoefend te worden met inachtname van wettelijke en administratieve regels terzake en de regels van de geneeskundige ethiek en plichtenleer.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap mag geen overeenkomsten afsluiten, die voor een geneesheer verboden zijn;

De vennootschap zal niet zelf de geneeskunde beoefenen; dit zal enkel gebeuren door de door de vennootschap aangewezen vennoot (vennoten), wiens professionele aansprakelijkheid onbeperkt is;

De geneesheer-vennoot verbindt zich er toe zijn volledige medische activiteit in de vennootschap in te brengen;

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende- of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt.

Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen. Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt, kan dit bijkomstig doe! enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid aan de Provinciale Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specia{isme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking.

Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren,

Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Il. KAPITAAL-AANDELEN.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel vijf : Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend

vijfhonderdvijftig euro (¬ 18.550,00) en werd volledig volstort.

Het is verdeeld in zevenhonderdvijftig (750) gelijke aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn op

naam en ondeelbaar.

Elke wijziging aan het aandelenregister dient voorafgaand medegedeeld te worden aan de Orde van

Geneesheren.

Splitsing van de eigendom van de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden.

Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte

eigenaar of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden en de uiteindelijke vennoot dient te

voldoen aan de voorwaarden zoals gesteld door de deontologische regels betreffende de professionele

vennootschappen om vennoot te kunnen zijn.

Artikel vijf bis: Beroepsaansprakelijkheid

De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als geneesheer

persoonlijk verantwoordelijk blijven, De geneesheer dient ter dekking van de aansprakelijkheid een verzekering

af te sluiten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. Elke geneesheer-vennoot

moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve

veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

III. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING - TOEZICHT.

Artikel elf : Zaakvoerder

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt, zo de enige vennoot enige

zaakvoerder is, uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap,

Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een

herkiesbare termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan hun mandaat herroepen of hernieuwen.

Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn.

Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk

enige zaakvoerder zijn.

Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de

eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen. Hij heeft ook

de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de

verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet

alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van

medische prestaties.

Elke aanstelling van statutaire of niet-statutaire zaakvoerder dient schriftelijk medegedeeld te worden aan de

bevoegde Provinciale Raad.

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire,

correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De schorsing van een arts om de geneeskunde uit te oefenen, brengt voor deze arts het verlies mee van

alle voordelen en uitkeringen, voor de duur van de schorsing.

De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren.

Daartoe kan de arts zich tijdens de pericde van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen

met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen worden vooraf schriftelijk medegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad, die ze

goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

Overeenkomstig de geneeskundige plichtenleer kan het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd zijn, binnen

de eventuele beperkingen door de beroepscode opgelegd.

Artikel twaalf : Bevoegdheden  externe vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of

dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen

waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte,

Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Hij kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor niet-

medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van

de hun verleende volmacht.

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een lasthebber-vennoot.

Artikel negentien : Stemrecht - besluitvorming

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel éénentwintig : Reserve - winstverdeling

Van de nettowinst wordt vijf procent voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die

één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de netto-winst wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering, met

dien verstande dat slechts een normaal dividend mag uitbetaald worden, niet hoger dan de gemiddelde

marktrente voor ingebrachte kapitalen.

Voor het aanleggen van een reserve is een eenparige beslissing van alle geneesheren vennoten vereist.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

,..

VI. ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel tweeëntwintig : Vereniging van alle aandelen in een hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Artikel drieëntwintig : Aanmerkelijke verliezen

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten vastgesteld worden om, in voorkomend geval, volgens de regels die gelden voor een statutenwijziging, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerder verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien de zaakvoerder voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief ten gevolge van geleden verliezen gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaats heeft wanneer ze wordt goedgekeurd door één/vierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Is de algemene vergadering niet overeenkomstig dit artikel bijeengeroepen, dan wordt de door derden geleden schade, behoudens tegenbewijs, geacht uit het ontbreken van een bijeenroeping voort te vloeien.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag van zesduizend tweehonderd euro, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel vierentwintig: Benoeming van vereffenaars en bevoegdheden

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars (onder de opschortende voorwaarde van bevestiging door de bevoegde rechtbank) en bepaalt hun bevoegdheid en hun vergoeding.

De vereffenaars hebben de verplichting jaarlijks rekenschap te geven en de ÿaarrekening ter goedkeuring voor te leggen.

Het netto provenu van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Comparant verklaart er kennis van te hebben dat bij inbreng van zijn volledige medische activiteiten in een professionele artsenvennootschap, hij geen andere professionele artsenvennootschap kan oprichten,

Iedere wijziging van onderhavige statuten dient voorafgaandelijk goedkeuring van de Orde te verkrijgen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

gelijktijdig neergelegd:

- uitgifte van de akte

- verslag bedrijfsrevisor over de inbreng in natura;

verslag oprichter over de inbreng in natura

geassocieerd notaris Isabelle Mostaert te Leuven

Op de laatste blz van Luik S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/12/2015 : ME. - JAARREKENING 30.06.2015, GGK 04.12.2015, NGL 14.12.2015 15688-0560-012

Coordonnées
DR. LUDOVICUS DAS

Adresse
LIJSTERDREEF 13B 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande