DR. TOM CLAES

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. TOM CLAES
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.815.819

Publication

29/01/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Be aken kopie

e tituraginteer griffie van de

RECHTBANK VAN kOnc'i-IANDEL

na neerlegging ter griffi

1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

+150161 3

19 JAN, 2015

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT De Griffier

Griffie

Ondernemingsnr ; O sîI. Dr. ôiq

BenamingU

(voldl) : Dr. Tom Claes

(verkort)

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 2200 Herentals, Boerenkrijglaan 121

(voltedig adres)

Onderwerp akte ; OPRICHTING EN BENOEMING ZAAKVOERDER.

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Walter Vanhencxthoven te Herentals op 15 januari 2015 dat de heer CLAES Tom Jan Ingrid, geboren te Antwerpen (Deurne) op éénentwintig maart negentienhonderd vierentachtig, rijksregisternummer 84A3.21-325.54, wonende te 1910 Kampenhout, Brouwerijstraat 3. Gehuwd met mevrouw VAN DEN BOSCH Katrien zonder voorafgaandelijk een huwelijkscontract te hebben opgemaakt en bijgevolg gehuwd onder het wettelijk stelsel van gemeenschap van goederen, ongewijzigd tot op heden, zoals verklaard, een vennootschap heeft opgericht waarvan het kapitaal is samengesteld uit een geldelijke inbreng.

De vennootschap is opgericht door de geneesheer-vennoot als een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam Dr. Tom Claes. Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende specialisme.

De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden: "burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA" of afgekort "BV oW BVBA",

De vennootschap verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van neerlegging van de oprichtingsakte of een uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de datum waarop ze rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door de buitengewone algemene vergadering met inachtname van de vereisten voor statutenwijziging.

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2200 Herentals, Boerenkrijglaan 121.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de zetel naar elke andere plaats In hetzelfde taalgebied overgebracht worden.

De overbrenging van de zetel van de vennootschap moet bekendgemaakt worden in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad en voorafgaandelijk aan de Orde van Geneesheren meegedeeld worden.

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde/specialiteit orthopedie door de geneesheer vennoot, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer.

De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader aile mogelijke middelen ter beschikking.

Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

fee vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren.

Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en werd volstort.

Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

Splitsing van de eigendom van de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden.

De geneesheer die een patiënt behandelt zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste, als geneesheer persoonlijk verantwoordelijk blijven. De geneesheer dient ter dekking van de aansprakelijkheid een verzekering af te sluiten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Het mandaat van de zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt  zo de enige vennoot enig zaakvoerder is- uitgeoefend voor maximum twintig jaar, hernieuwbaar.

Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn, is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar,

Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn. Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn.

Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen,

De zaakvoerder niet-vennoot die geen geneesheer is, zal noodzakelijk een natuurlijk persoon zijn. De identiteit van de medezaakvoerder dient gekend te zijn bij de Orde, Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen aile handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties,

Overeenkomstig de geneeskundige plichtenleer kan het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd zijn, binnen de eventuele beperkingen door de beroepscode opgelegd,

Iedere zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is,

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Hij kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op vijfentwintig juni om twintig uur.

Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerders een inventaris op, alsmede de jaar ekening en het jaarverslag, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Van de nettowinst wordt vijf procent voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de netto-winst wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering, met dien verstande dat slechts een normaal dividend mag uitbetaald worden, niet hoger dan de gemiddelde marktrente voor ingebrachte kapitalen.

Voor het aanleggen van een reserve is een eenparige beslissing van alle geneesheren-vennoten vereist.

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars (onder de opschortende voorwaarde van bevestiging of homologatie door de bevoegde rechtbank) en bepaalt hun bevoegdheid en hun vergoeding,

De vereffenaars hebben de verplichting jaarlijks rekenschap te geven en de jaarrekening ter goedkeuring voor te leggen.

Het netto provenu van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen.

Vereffenaars dienen in ieder geval geneesheer te zijn.

Bij ontbinding van de vennootschap dient een beroep te worden gedaan op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De enige oprichter heeft verder beslist :

vanaf heden zichzelf ais enig zaakvoerder te benoemen voor maximum twintig jaar, hernieuwbaar, te rekenen en met uitwerking van het mandaat vanaf de neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit op de griffie van de bevoegde rechtbank, zijnde de heer Tom CLAES, voornoemde enige oprichter, die

r

.L,Voor-Ltouden aef het Belgisch Staatsbad

verklaart dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden is, inzonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig, en die verklaart de opdracht te aanvaarden.

Hij oefent zijn ambt bezoldigd uit.

- de eerste gewone algemene vergadering te houden op vijfentwintig juni tweeduizend zestien en het eerste boekjaar te laten eindigen op éénendertig december tweeduizend vijftien.

aan te stellen als bijzondere gevolmachtigde de BVBA MDMJ Accountants, kantoorhoudende te 2400 Mol, Molderdijk 124, evenals haar bedienden, aangestelden of lasthebbers, met macht om afzonderlijk te handelen en met macht van indeplaatsstelling, om alle verrichtingen te doen, aile verklaringen af te leggen en documenten te ondertekenen met het oog op de inschrijving in het burgerlijk vennootschapsregister en het bekomen van een nationaal nummer en/of teneinde het nodige te doen bij aile andere (fiscale en/of sociale en/of administratieve) overheidsdiensten.

Voor ontledend uittreksel. Notaris Walter Vanhencxthoven.

Samen hiermee neergelegd : expeditie akte oprichting en benoeming zaakvoerder, bankattest.

Op de laatste blz. van Luikg vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(oin(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DR. TOM CLAES

Adresse
BOERENKRIJGLAAN 121 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande