DRS. DE PEUTER-BOX

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DRS. DE PEUTER-BOX
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 547.790.375

Publication

22/05/2014
ÿþ mod 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd ter grime van ae

RECHTBANK  /AN KOOPHANDEL.

13 MEI 2014

ANTWERPEN atasiing I ttriNHOUT

DtQ3tifhS>'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0547.790.375

Benaming (voruit) : Drs. De Peuter - Box

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met

' beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Brigandstraat 22

2490 Balen

Onderwerp akte : BVBA: wijziging

:: Er blijkt tilt een akte verleden voor meester Jan Van Ermengem, geassocieerde notaris te Meerhout op 5 mei; ::2014, dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder. rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DRS. DE PEUTER-BOX" onder: :; meer volgende beslissingen heeft genomen:

:; EERSTE BESLUIT: Aanpassen van de statuten om ze in overeenstemming te brengen met de wensen; '; van de Orde van Geneesheren.

De algemene vergadering neemt kennis van de brief van de Orde van Geneesheren van de provincie; Antwerpen verstuurd op 16 april 2014 opgemaakt na advies van de Contractencommissie van zowel de: Provinciale Raad van Limburg als die van Antwerpen en na beraadslaging van de Raad van de Orde van' ;; Geneesheren van de provincie Antwerpen.

Met éénparigheid van stemmen beslist de algemene vergadering om de statuten van de vennootschap als volgt: aan te passen:

-- In de eerste en de derde zin van de eerste alinea van artikel 4 dient "arts-vennoot" vervangen te worden;

door "arts-vennoten".

i  De derde zin dient als volgt geschreven te worden: "De vennoten oefenen hun volledige medische activiteit;

uit in naam en voor rekening van de vennootschap".

 Na de tweede alinea van artikel 5 dient het volgende toegevoegd te worden: "Zij kunnen enkel verworven;

worden door artsen die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Artsen en die bevoegd zijn om in

'; België de geneeskunde uit te oefenen en die hun medische activiteit uitoefenen in het kader van de; vennootschap"

 In de laatste alinea van hetzelfde artikel dient het zinsdeel "en de uiteindelijke vennoot om vennoot te:

ILkunnen zijn" te schrappen. Na deze alinea dient het volgende toegevoegd te worden: "Tot zolang dienen de redhten verbonden aan de; aandelen te worden geschorst totdat één enkele eigenaar wordt aangeduid die voldoet aan de, voorwaarden om als vennoot in aanmerking te komen".

 Artikel 7 dient als volgt te beginnen: "Iedere overdracht van aandelen dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Artsen".

 In de 2 de alinea van artikel 7.A. dient "binnen de termijn van zes maanden" vervangen te worden door:

"binnen één maand de procedure aanvallen".

 In de eerste alinea van artikel 11 dient "voor de duur van zijn activiteit" geschrapt te worden en vervangen

te worden door "voor maximum twintig (20) jaar, hernieuwbaar".

De twee laatste alinea's dienen geschrapt te worden en vervangen te worden door:

"A. Vertegenwoordiging

.: De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds' geneesheer vennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als mede- zaakvoerder en dienen zijn beslissing en bekrachtigd te worden door de vennoot - zaakvoerder.. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de; persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet' buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder.. De niet -- vennoot zaakvoerder kan een' natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot' zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet'

---

Op de laatst* blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

g Voor- mod 11.1

behouden Mn het Belgisch

Staatsblad



de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijk persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn. De vennoot - zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten,

B. Duur van het mandaat en vergoeding:

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, is de enige geneesheer -vennoot van rechtswege zaakvoerder. Van zodra de vennootschap meerhoofdig is, wordt het mandaat van de vennoot - zaakvoerder(s) beperkt tot 6 jaar, hernieuwbaar. Het mandaat een niet-vennoot zaakvoerder is steeds beperkt tot een maximum van zes (6) jaar, hernieuwbaar. Zijn benoeming dient bekrachtigd te worden door de algemene vergadering. Hij kan nooit statutair benoemd worden. Het mandaat van de zaakvoerders - vennoot of niet-vennoot - kan vergoed worden. Deze vergoeding dient in overeenstemming te zijn met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten."

Op het einde van artikel 21 dient het volgende toegevoegd te worden: "Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap".

Tweede besluit: Coördinatie van de statuten.

De vergadering besluit met éénparigheid van stemmen de statuten aan te passen en volledig te herwerken teneinde ze aan te passen aan voormelde beslissing. De herwerkte statuten luiden voortaan als volgt:





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge NAAM. Drs. De Peuter - Box". Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende specialisme, De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan, of gevolgd door de woorden: "burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA" of afgekort "BV ovv BVBA".

VORM. burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

ZETEL. 2490 Balen, Brigandstraat 22,

DUUR. Onbepaalde duur.

DOEL. De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde met specialisatie radiologie door de arts-vennoten, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer. De vennoten oefenen hun volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van de arts-vennoten is onbeperkt.

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt, Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten worden uitgeoefend in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep blijft gewaarborgd en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie,

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren.

De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren.

Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

KAPITAAL. Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en werd bij de oprichting volstort voor zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

AANDELEN. Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder, nominale waarde. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar, Zij kunnen enkel verworven worden door artsen die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Artsen en die bevoegd zijn om in België de geneeskunde uit te oefenen en die hun medisohe activiteit uitoefenen in het kader van de vennootschap. Het aandelenbezit dient in het aandelenregister te worden bijgehouden waarbij elke houder van aandelen in de vennootschap wordt vermeld met opgave van diens volledige identiteit, het, aantal aandelen waarvan hij houder is, de gedane stortingen op de aandelen en met vermelding van de data van verwerving en overdracht. Het ontwerp van aandelenregister dient voorafgaandelijk samen met de ontwerpstatuten van de vennootschap aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren ter goedkeuring te worden voorgelegd. Elke wijziging aan het aandelenregister



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

if

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

- dient voorafgaand te worden medegedeeld aan de Orde van Geneesheren. Splitsing van de eigendom van de aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden.

BOEKJAAR. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde burgerlijke jaar.

WINSTVERDELING. Van de nettowinst wordt vijf procent voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt, Het saldo van de netto-winst wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering, met dien verstande dat slechts een normaal dividend mag worden uitbetaald, niet hoger dan de gemiddelde marktrente voor ingebrachte kapitalen. Voor het aanleggen van een reserve is een eenparige beslissing van alle geneesheren-vennoten vereist, Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de vennootschap.

ALGEMENE VERGADERING. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de laatste dinsdag van de maand juni om twintig uur. Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

BESTUUR-CONTROLE. Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor maximum twintig (20) jaar, hernieuwbaar. Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn.

Indien .een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn.

Vertecrenwoordkiinq De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders waarvan er minstens één steeds geneesheer -vennoot dient te zijn. Indien een niet-vennoot als zaakvoerder benoemd wordt, treedt deze op als mede - zaakvoerder en dienen zijn beslissing en bekrachtigd te worden door de vennoot - zaakvoerder. Medische handelingen, handelingen die betrekking hebben op de medische praktijkvoering, op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of op het beroepsgeheim van de vennoten, vallen expliciet buiten de bevoegdheid van de niet-vennoot zaakvoerder. De niet -- vennoot zaakvoerder kan een natuurlijk persoon zijn in welk geval de identiteit ervan bij de Orde bekend dient te zijn. De niet-vennoot zaakvoerder kan ook een rechtspersoon zijn in welk geval uit de statuten van deze rechtspersoon moet blijken dat het om een managementvennootschap gaat en waarvan het doel niet strijdig is met de Code van de Geneeskundige Plichtenleer. Bovendien dient de naam van de natuurlijk persoon die de rechtspersoon binnen de professionele vennootschap vertegenwoordigt, bij de Orde bekend te zijn, De vennoot zaakvoerders kunnen bijzondere volmachtdragers aanstellen waarvan de volmachten beperkt zijn in tijd en tot één of meer rechtshandelingen of tot een reeks rechtshandelingen. Volmachten aan een niet-vennoot kunnen alleen verleend worden voor rechtshandelingen die geen invloed hebben op de medische praktijkvoering of geen uitstaans hebben met de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten,

Duur van het mandaat en vergoeding; Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, is de enige geneesheer -vennoot van rechtswege zaakvoerder, Van zodra de vennootschap meerhoofdig is, wordt het mandaat van de vennoot -zaakvoerder(s) beperkt tot zes (6) jaar, hernieuwbaar. Het mandaat een niet-vennoot zaakvoerder is steeds beperkt tot een maximum van zes (6) jaar, hernieuwbaar. Zijn benoeming dient bekrachtigd te worden door de algemene vergadering. Hij kan nooit statutair benoemd worden. Het mandaat van de zaakvoerders - vennoot of niet-vennoot - kan vergoed worden. Deze vergoeding dient in overeenstemming te zijn met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Bevoegdheden  externe vertegenwoordiging. ledere zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte. Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen. Hij kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd, De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht, Tegenstrijdig belang. Is er slechts één zaakvoerder en heeft deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de vennoten daarvan op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan. De enige vennoot-zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft, kan de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien zowel van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd, Zijn er verscheidene zaakvoerders en heeft één van hen bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de andere zaakvoerders daarvan op de hoogte brengen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen. Toezicht. Voor zover de wet zulks voorschrijft zal het toezicht van de vennootschap worden opgedragen aan één of meer commissarissen die zullen worden benoemd met inachtname van de wettelijke bepalingen terzake. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, Hij kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

Notaris Jan Van Ermengem

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de ákte en gecoiirdineerdéstatuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

12/03/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*14302448*

Neergelegd

10-03-2014



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0547790375

Benaming (voluit): Drs. De Peuter-Box

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 2490 Balen, Brigandstraat 22

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor meester Jan Van Ermengem, geassocieerde notaris te Meerhout op 10 maart 2014, welke spoedig zal worden neergelegd ter registratie, dat door de heer De Peuter Bruno en mevrouw Box Inge, samenwonende te 2490 Balen, Grees 72, een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht die de volgende kenmerken vertoont:

NAAM. Drs. De Peuter  Box. Bij het naar buiten treden wordt steeds de rechtsvorm vermeld evenals de naam van de arts en het uitgeoefende specialisme. De naam van de vennootschap wordt steeds voorafgegaan, of gevolgd door de woorden: "burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een BVBA" of afgekort "BV ovv BVBA".

VORM. Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

ZETEL. 2490 Balen, Brigandstraat 22. DUUR. Onbepaalde duur.

DOEL. De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de geneeskunde met specialisatie radiologie door de arts-vennoot, met inachtname van de regels van de Medische Plichtenleer. De vennoot oefent zijn volledige medische activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap. De professionele aansprakelijkheid van de arts-vennoot is onbeperkt. De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen enkel ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen. De vennootschap waakt erover dat de activiteiten worden uitgeoefend in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline. Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven. De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep blijft gewaarborgd en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie. De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking. Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten. De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

KAPITAAL. Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en werd bij de oprichting volstort voor zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

AANDELEN. Het is verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn op naam en ondeelbaar.

WINSTVERDELING. Van de nettowinst wordt vijf procent voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het saldo van de netto-winst wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering, met dien verstande dat slechts een normaal dividend mag worden uitbetaald, niet hoger dan de gemiddelde marktrente voor ingebrachte kapitalen. Voor het aanleggen van een reserve is een eenparige beslissing van alle geneesheren-vennoten vereist.

BOEKJAAR. Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde burgerlijke jaar.

ALGEMENE VERGADERING. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar bijeengeroepen worden op de laatste dinsdag van de maand juni om twintig uur. Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

BESTUUR-CONTROLE. Zaakvoerder. Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap. Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. Een zaakvoerder van de vennootschap hoeft niet noodzakelijk een geneesheer te zijn. Indien een niet-arts zaakvoerder wordt van een professionele artsenvennootschap kan deze onmogelijk enige zaakvoerder zijn. Alleszins dient een geneesheer-vennoot als zaakvoerder benoemd te worden, die de eindverantwoordelijkheid draagt en de beslissingen van de medezaakvoerder moet bekrachtigen. Hij heeft ook de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en die handelingen die betrekking hebben op het verstrekken van medische prestaties. Elke aanstelling van statutaire of niet-statutaire zaakvoerder dient schriftelijk medegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad.

Bevoegdheden  externe vertegenwoordiging. Iedere zaakvoerder is individueel bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte. Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen. Hij kan lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Tegenstrijdig belang. Is er slechts één zaakvoerder en heeft deze bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de vennoten daarvan op de hoogte brengen en mag de verrichting slechts door een lasthebber ad hoc voor rekening van de vennootschap worden gedaan. De enige vennoot-zaakvoerder die bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft, kan de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien zowel van de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd. Zijn er verscheidene zaakvoerders en heeft één van hen bij een verrichting een tegenstrijdig belang met de vennootschap, dan moet hij de andere zaakvoerders daarvan op de hoogte brengen en zijn verklaring doen opnemen in de notulen van de vergadering. Hij mag aan de behandeling van dat punt niet deelnemen.

Toezicht. Voor zover de wet zulks voorschrijft zal het toezicht van de vennootschap worden opgedragen aan één of meer commissarissen die zullen worden benoemd met inachtname van de wettelijke bepalingen terzake. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant.

SLOT-EN OVERGANGSBEPALINGEN Benoeming van een niet-statutair zaakvoerder en vaste vertegenwoordiger: De oprichters hebben beslist te benoemen tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor een periode van zes jaar te rekenen vanaf heden: de heer De Peuter Bruno, mevrouw Box Inge. Beiden aanwezig die hun mandaat aanvaarden. Het mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Overname van verbintenissen: De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan vanaf 1 maart 2014. Deze overname zal maar effect sorteren, van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. Verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar: Het eerste boekjaar neemt een aanvang op het moment dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zal worden afgesloten op 31 december 2014.

Eerste gewone algemene vergadering: De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Volmacht: De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan Fiduciaire Maeriën, Ghilain & Partners c.v.b.a. te 2460 Kasterlee, Geelsebaan 69 A0, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende de neerlegging en/of publicatie die verband houden met beslissingen van de zaakvoerders, van de algemene vergadering, of van personen belast met het dagelijks bestuur, alsook alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de kruispuntbank voor ondernemingen, de ondernemingsloketten, en de aanvraag van een B.T.W.-nummer, en de neerlegging van de documenten op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Luik B - Vervolg

Notaris Jan Van Ermengem.

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

24/02/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.02.2015, NGL 17.02.2015 15043-0568-014

Coordonnées
DRS. DE PEUTER-BOX

Adresse
BRIGANDSTRAAT 22 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande