DUE SEASON MINISTRIES

Association sans but lucratif


Dénomination : DUE SEASON MINISTRIES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.992.648

Publication

20/04/2015
ÿþ MOD 2.2

De Ut) j ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

flhlI~mn~m1~~~n~in

*15057324

Ondernemingsnr : ( 2 e 2. ( 4 $ Benaming

(voiuit) : Due Season Ministries

%Ott» uqg lSgegridei

Antwerpen

0 S APR. 2015

afdelin~4r~rerpen

ri re

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kersbeekstraat 13, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte ; Oprichtings akte

Oprichtingsdatum :- 12/01/2014

De personen

1.De heer Emmanuel Olumobi, wonende te Aiyewa Quaters, Aiyetoro-Gbedde, Kogi State, Nigeria, geboren te Kaduna (Nigeria) op 20 maart 1963, Nigeriaans paspoort nummer A 04552790, uitgegeven op 26 Juni 2014.

2.Mevrouw Modupe Yetunde Olumobi, wonende te Block 437, Jakande Estate, Isolo, Lagos, Nigeria, geboren te Lagos (Nigeria) op 02 april, 1974, Nigeriaans paspoort nummer A02350963, uitgegeven op 02 september 2010,

3. De heer Akinwumi Olusegun Akintola, wonende te Tumhoutsebaan 151, 2100, Deume, Antwerpen, geboren te Lagos (Nigeria) op 28 juni 1973, Belgisch identiteitskaartnummer 73.06.28-609.29, uitgegeven te Antwerpen op 21 december 2011.

4. Mevrouw Bouka Jeanne Carton, wonende te Nielsestraat 142, 2850, Boom, geboren te Abidjan, Iv000rKust op 24 maart 24, 1975. Belgisch identiteitskaart nummer 75.03.24-360.31

5. Mevrouw Edith Olotu, wonende te Jan Van Parijsstraat 3, 2100 Deume, Antwerpen, geboren te Benin (Nigeria) op 23 november , 1973. Belgisch identiteitskaart nummer 73.11.23-484.48 uitgegeven te Antwerpen op 2 maart 2012.

rioedanigheid van de hogervermelde personen:

Verklaring van de partijen

De hogervermelde personen verklaren

STATUTEN

Volgende statuten gelden:

NAAM EN ZETEL

Artikel 1

De VZW draagt de naam : DUE SEASON MINISTRIES

Zij heeft haar zetel te Kersbeekstraat 13, 2060. De zetel ressorteert onder gerechtelijk arrondisement

Antwerpen,

DOEL

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel :

De verkondiging  in woord en daad -- van het Evangelie van Jezus Christus als Blijde Boodschap voor alle

mensen op aarde en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe

bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

IDe vereniging tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het houden van samenkomsten, /kerKdiensten, het geven van spirituele en educatieve training, het geven van advies, van praktische hulp en van ondersteuning- geestelijk en/of materieel- aan hen die dit behoeven, het leggen en onderhouden van contact en het samenwerken met derden alsmede alle andere dienstige middelen die tot verwezenlijking van het doel kunnen bijdragen. We willen boeken, magazines en documentaires uitgeven die gaan over ons doelen ten behoeve van de vzw. Alsook een TV studio oprichten om onze doelen, conferenties via media mee te delen. Educatie aanbieden in de vorm van scholing en creches en alsook lokalen huren om dit doel te verwezelijken.

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MoD22

DUE SEASON MINISTRIES

De vzw is opgericht voor onbepaade duur.

VERMOGEN EN DONATEURS

Artikel 3

Het vermogen van de vereniging zal worden gevormd door:

" Subsidies en donaties;

" Schenkingen, erfstellingen en legatie;

.Alle andere verkrijgingen en baten,

Een aanvaarding van een erfstelling dient in principe een beneficiaire aanvaarding te zijn, Indien aan een

legaat of gift een last is verbonden, behoeft de aanvaarding daarvan een besluit met tweefderde meerderheid

der geldig uitgebrachte stemmen.

De vereninging kan donateurs hebben, waarvoor het volgende geldt.

1. Donateurs zijn zij , die door het bestuur als zodanig zijn toegelaten.

2. Het bestuur is bevoegd het donateurschap door schriftelijke opzegging te doen eindigen

3.Donateurs zijn verplicht jaarlijks aan de stichting een geldelijke bijdrage te verlenen, waarvan de minimale omvang door het bestuur wordt vastgesteld.

4.Donateurs hebben geen andere rechten en verplichtingen dan die welke hun bij of krachtens de statuten (in een reglement) zijn toegekend en opgelegd.

5.De rechten en verplichtingen van donateurs kunnen te allen tijde door opzegging worden beëindigd, met dien verstande dat bij opzegging door de donateur de jaarlijkse bijdrage voor het lopende stichtingsjaar voor het geheel verschuldigd blijft.

De vzw heeft net recht om winstgevende handelingen te stellen die ten bate zijn van de vzw. Met deze winstgevende handelingen zal geen winst gemaakt worden en benut worden tot de niet-winstgevende doelstellingen van de vzw. De vzw kan roerende en niet-roerende goederen bezitten en deze goederen verhuren.

BESTUUR

Artikel 4

1. Het bestuur van de stichting bestaat uit ten minste twee leden en wordt voor de eerste maal bij deze akte genoemd. Het aantal leden wordt voor de eerste maal bij deze akte benoemd. Het aantal leden wordt met inachtneming van het in de vorige zitting bepaalde  door het bestuur met algemene stemmen vastgesteld.

2. Het bestuur (met uitzondering van het eerste bestuur, waarvan de leden in

functie worden benoemd) kiest uit zijn midden een voorzitter, een vice-voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De functies van secretaris en penningmeester kunnen ook door één persoon worden vermeld. Indien de vereniging maar één bestuurder heeft, vervult deze voorstaande functies en heeft deze bestuurder alsdan als titel directeur. Het bestuur kan een bestuurder ook een andere titel verlenen.

3. Bestuursleden worden benoemd voor onbepaalde tijd, Bij het ontstaan van één (of meer) vacature(s) in het bestuur, zullen de overblijvende bestuursleden met algemene stemmen (of zal het enige overblijvende bestuurslid) binnen twee maanden na het ontstaan van de vacature(s) daarin voorzien door de benoeming van één (of meer) opvolger(s )

4. Mocht(en) in het bestuur om welke reden dan ook één of meer leden ontbreken, dan vormen de overblijvende bestuursleden, of vormt het enige overblijvende bestuurslid niettemin een wettig bestuur.

5. Het is toegestaan de bestuursleden een beloning, vacatie- of presentatiegeld toe te kennen.Een vergoeding van de gemaakte kosten is te allen tijde toegestaan.-

6. De vereniging kan aan een bestuurder een vrijwaring geven voor kosten van juridische procedures en

eventueel te betalen schadevergoedingen bij aansprakelijkheid van de bestuurder (Ondernemingsrecht 200 6-

1).

BESTUURSVERGADERINGEN EN BESTUURSBESLUITEN

Artikel5

I. De bestuurs vergaderingen worden gehouden in de statutaire vestigingsplaats van de stichting dan wel

op een door het bestuur vastgestelde locatie

2. leder jaar wordt ten minsten één vergadering gehouden, onverminderd het -

in lid 3 van dit artikel bepaalde.

3. Vergaderingen zullen voorts telkens worden gehouden, wanneer de voorzitter dit wenselijk acht of indien één der andere bestuursleden daartoe een schriftelijk en onder nauwkeurige opgave der te behandelen punten aan de voorzitter het verzoek richt. Indien de voorzitter aan een dergelijk -verzoek geen gevolg geeft in die voege, dat de vergadering kan worden -gehouden binnen drie weken na het verzoek, is de verzoeker bevoegd zelfeen vergadering bijeen te roepen met inachtsteming van de vereiste formaliteiten.

4. De oproeping tot de vergadering geschiedt - behoudens het in lid 3 bepaalde - door de voorzitter, ten minstens zeven dagen tevoren, de dag der oproeping en die der vergadering niet meegerekend, door middel van oproepingsbrieven, welke oproepingsbrieven aangetekend dienen teworden verzonden indien een agendapunt betreft het ontslag van één of - meer bestuurders. De oproepingsbrieven mogen overigens per email metbericht van ontvangst of per fax worden verzonden.

5. De oproepingsbrieven vermelden, behalve plaats en tijdstip van de vergadering, de te behandelen onderwerpen (agendapunten).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

N4oD 2.2

6. Zolang in een bestuursvergadering alle in functie zijnde bestuursleden aanwezig zijn, kunnen geldige besluiten worden genomen over alle aan de - orde komende onderwerpen, mits met algemene stemmen, ook al zijn de - door de statuten gegeven -voorschriften voor het oproepen en houden van vergaderingen niet in acht genomen.

7. De vergaderingen worden geleid door de voorzitter van het bestuur; bij diens afwezigheid wijst de vergadering zelf haar voorzitter aan.

8. Van het verhandelde in de vergaderingen worden notulen gehouden door de secretaris of door één der andere aanwezigen, door de voorzitter daartoe aangezocht. De notulen worden vastgesteld en getekend door degenen, die in devergadering als voorzitter en secretaris hebben gefungeerd.

9. a. Het bestuur kan, voor zover In deze statuten niet anders is bepaald, ter vergadering alleen dan geldige besluiten nemen indien de meerderheid zijnde infunctie zijn de leden ter vergadering aanwezig of vertegenwoordig dis, is deze meerderheid niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen, te houden binnen één maand na de eerste, maar niet eerder dan vijftien dagen daarna, waarin ongeacht de dan vertegenwoordigde of aanwezige bestuursleden, de besluiten kunnen worden genomen met een meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

b. Een bestuurslid kan zichter vergadering door een medebestuurslid laten vertegenwoordigen op overlegging van een schriftelijke, terbeoordeling van de voorzitter der vergadering voldoende, volmacht. Een bestuurslid kan daarbij slechts voor één medebestuurslid als gevolmachtigde optreden.

10. Het bestuur kan ook buiten vergadering besluiten nemen, mits alle bestuursleden in de gelegenheidzijn gesteld schriftelijk, telegrafisch, per - telex, per e-mail of per telefax hun mening te uiten. Van een aldus genomen besluit wordt onder bijvoeging van de ingekomen antwoorden door de secretaris een relaas opgemaakt, datna medeondertekening doorde voorzitter bij de notulen wordt gevoegd,

11. Ieder bestuurs lid heeft het recht tot het uitbrengen van één stem. Voor zover deze statuten geen andere meerderheid voorschrijven worden aile bestuursbesluiten genomen met volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen.

12. Alle stemmingen ter vergadering geschieden mondeling, tenzij de Voorzitter een schriftelijke stemming gewenstacht of één van de stem gerechtigden dit voor de stemming verlangt. Schriftelijke stemming geschiedt bíj ongetekende, gesloten briefjes

13. Blanco stemmen worden beschouwd als niet te zijnuitgebracht

14. Het in de vergadering uitgesproken oordeel van de voorzitter over de uitslag van een stemming is beslissend. Hetzelfde geldt voor de inhoud vaneen niet schriftelijk vastgelegd voorstel. Wordt onmiddellijk na hetuitspreken van het oordeel van de voorzitter de juistheid daarvan betwist,dan vindt een nieuwe stemming plaats, indien de meerderheid dervergadering of, indien de oorspronkelijke stemming niet hoofdelijk ofschriftelijk geschiedde, een stemgerechtigde aanwezige dit verlangt, Doordeze nieuwe stemming vervallen de rechtsgevolgen van de oorspronkelijke stemming.

BESTUURSBEVOEGDHEID EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 6

1. Het bestuur is belast met het besturen van de stichting.Het bestuur kan, tot wederopzegging, taken en bevoegdheden delegeren aan een dagelijks bestuur. Het bestuur zal alsdan de leden van het dagelijksbestuur, de taken, bevoegdheden en werkwijze van het (dagelijks) bestuumader in een reglement vastleggen en kan dit reglement te allen tijdewijzigen of intrekken.

2. Het bestuur is bevoegd te besluiten tot het aangaan van overeenkomsten - totverkrijging, vervreemdingen bezwaringvan registergoederen.

3. Het bestuur is niet bevoegd te besluiten tot het aangaan vanovereenkomsten, waarbij de stichting zich als borg of hoofdelijk

Medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich totzekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt

4. Het bestuur is bevoegd onder zijn verantwoordelijkheid bepaalde onderdelen van zijntaakte doen uitvoeren door commissie

(werkgroepen) waarvan de leden door het bestuur worden benoemd enontslagen. Het bestuur kan de bevoegdheden en werkwijze van de commissies naderin een reglement vastleggen en dit reglement te allen tijde wijzigen ofintrekken.

Artikel 7

1, Hot bestuur vertegenwoordigt de vereniging.

2. De verlegen woordigings bevoegdheid komt mede toe aan twee gezamenlijk handelende bestuursleden.

3, Het bestuur kan volmacht verlenen aan één of meer bestuursleden, alsook

aan derden, om de stichting binnen de grenzen van die volmacht te verlegen woordigen.

EINDE BESTUURSLIDMAATSCHAP

Artikel 8

Het bestuurslidmaatschap eindigt:

door overlijden van een bestuurslid-natuurlijk persoon,

door ontbinding van een bestuurslid-rechtspersoon,

bij zijn faillissement,

- verlening van surséance van betaling en/of onder curatelestelling,

bij schriftelijke ontslagneming (bedanken),

- bij ontslag op grond van artikel 298 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. -

MOD 2.2

f&. r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

het bestuurslid kan voorts te allen tijde met een meerderheid van twee/derde van de geldig uitgebrachte'

stemmen van de andere in functie zijnde bestuursleden worden ontslagen.

BOEKJAAR, JAARSTUKKEN EN BEGROTING

Artikel9

1. Het boekjaar van de stichting is gelijk aan het kalenderjaar.

2. Per het einde van ieder boekjaar worden de boeken der stichtingafgesloten. Daaruit worden door de penningmeester namens het bestuur -een balans en een staat van baten en lasten over het geëindigde boekjaar opgemaakt en op papier gesteld, welke jaarstukken binnen zes maanden naafloop van het boekjaar aan het bestuur worden aangeboden

3. De jaarstukken worden door het bestuur vastgesteld. Nadat het voorstel totvaststelling van de jaarstukken aan de orde is geweest, zal het bestuur eenbesluit nemen over het voorstel om kwijting te verlenen aan debestuurders voor het door hen in het desbetreffende jaar gevoerde beleid en bestuur

4. Voor het eind van een jaar stelt het bestuur een begroting op voor het volgende jaar

REGLEMENT

Artikel 10

1.Het bestuur is bevoegd een reglement vast te stellen, waar in die onderwerpen worden geregeld, welke

niet in deze statuten zijn vervat,

2. Het reglement mag niet met de wet of deze statuten in strijd zijn.

3. Het bestuur is te allen tijde bevoegd het reglement te wijzigen of op te heffen

4. Op de vaststelling, wijziging en opheffing van het reglement is hetbepaalde in artikel 11 lid 1 van

toepassing.

STATUTENWIJZIGING

Artikel 11

I. Het bestuur is bevoegd deze statuten te wijzigen. Het besluit daartoe moet, in afwijking van het in artikel 5 bepaalde voorwaarden worden genomen met algemene stemmen in een vergadering, waarin alle bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, zonder dat in het bestuur enige vacature bestaat

2. De wijziging moet op straffen van nietigheid bij notariële akte tot stand komen.

3. De leden van het bestuur zijn verplicht een authentiek afschrift van de wijziging, alsmede de gewijzigde

statuten neer te leggen ten kantoren van het handelsregister, gehouden door de betreffende Kamer van

Koophandel.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 12

I. Het bestuur is bevoegd de stichting te ontbinden. Op het daartoe te nemenbesluit is het bepaalde in artikel

11 lid 1 van toepassing.

2. De stichting blijft nahaar ontbinding voortbestaan voorzover dit tot vereffening van haar vermogen nodig

is.

3, De vereffening geschiedt door het bestuur.

4. De vereffenaars dragen er zorg voor, dat van de ontbinding van destichting inschrijving geschiedt in het register, als bedoeld in artikel Il lid 3

5. Gedurende de vereffening blijven de bepalingen van deze statuten zoveel mogelijk van kracht.

6. Een eventueel batig saldo van de ontbonden stichting wordt zoveel mogelijk besteed in overeenstemming met het doel van de stichting.

7. Na afloop van de vereffening blijven de boeken, bescheiden en anderegegevensdragers van de

ontbonden stichting gedurende zeven jaren berusten onder de jongste vereffenaar

RAAD VAN ADVIES

Artikel 13

Het bestuur kan een raad van advies instellen en opheffen, welke raad vanadvies bestaat uit de

verschillende (groepen) betrokkenen bij het werk van de stichting.Deze raad kangevraagd en ongevraagd het

bestuur adviezen geven. De leden van de raad van advies worden benoemd, geschorst en ontslagen door het

bestuur. De wijze van voormelde instelling, opheffing en werkwijze van de raad van advies en de benoeming,

schorsing, ontslag van haar leden worden in het reglement bepaald.

SLOTBEPALINGEN

Artikel 14

In alle gevallen, waarin zowel de wet als deze statuten niet voorzien, beslist het bestuur

Il. EERSTE BESTUUR

Ter uitvoering van het hiervoor bepaalde wordt het eerste bestuur bij deze benoemd op 12 januari 2014,

welk eerste bestuur bestaat uit:

Bestuurders:

de heer Emmanuel Oludare Olumobi voornoemd, als Voorzitter

mevrouw Modupe Yetunde Olumobi voornoemd, als Ondervoorzitter

de heer Akinwumi Ofusegun Akintola voornoemd, als Secretaris.

mevrouw Bouka Jeanne Canon, als adjunct-Secretaris

mevrouw Edith Olotu voornoemd, als penningmeester.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2015 - Annexes du Moniteur belge







de heer Akinwumi Olusegun Akintola



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DUE SEASON MINISTRIES

Adresse
KERSBEEKSTRAAT 13 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande