EPC-TURNHOUT MARC THYS, AFGEKORT : EPC-TURNHOUT

Société en commandite simple


Dénomination : EPC-TURNHOUT MARC THYS, AFGEKORT : EPC-TURNHOUT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 846.216.617

Publication

12/06/2012
ÿþr

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbia.

od MM 11.1

[C lt In de bijlagen bij het Belgisch SMdtsUlFdeiiedne--tgs en kopie

na neerlegging ter griffie van ar íÎe RECFSAN- 1"

Ondernemingsnr : ® g c. tic: ..1

Benaming

(voluit) EPC-Turnhout Marc Thys

(verkort) : EPC-Turnhout

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Steenbakkerslaan 31, 2300 Turnhout (volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP PARTIJEN:

Thys Marc, wonende te 2300 Turnhout, Steenbakkerslaan 31, geboren op 11 januari 1960, gehuwd met Vangeel Sonja, hierna te noemen beherend vennoot.

en

Thys Aurélie, wonende te 2300 Turnhout, Steenbakkerslaan 31, geboren op 8 oktober 1993, hierna te noemen de stille vennoot,

lN AANMERKING NEMENDE:

dat zij met elkaar met ingang van 21 mei 2012 een commanditaire vennootschap zijn aangegaan, teneinde voor gezamenlijke rekening en onder gemeenschappelijke naam een dienstverlenend bedrijf uit te oefenen dat zich zal bezighouden met het opmaken van energieprestatiecertificaten, het laten opmaken door derden van elektriciteitskeuringen en mazouttank keuringen, het maken van plaatsbeschrijvingen en het verlenen van diensten i.v.m. het beheer, verhuur en verkoop van roerende en onroerende goederen;

ZIJN OVEREENGEKOMEN ALS VOLGT:

Artikel 1: Naam en plaats van vestiging

De vennootschap draagt de naam C.V EPC-Turnhout Marc Thys.(hierna te noemen: de vennootschap) en is gevestigd te Turnhout, Steenbakkerslaan 31.

De vennootschap kan elders nevenvestigingen hebben.

Artikel 2: Doel

De vennootschap heeft ten doel het voor gezamenlijke rekening exploiteren van een dienstverlenend bedrijf zoals hierboven beschreven en al hetgeen daartoe behoort en daarmee in verband staat in de ruimste zin van het woord.

Artikel 3: Vennoten

Marc Thys Is de beherende vennoot en Aurélie Thys is de stille vennoot.

KOOPHANDEL TU1 éPHOUT

D~ grifSk-:r

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

*iaioasn*

11

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge .

'W Artikel 4: Duur en opzegging

De vennootschap is met ingang van 21 mei 2012 voor onbepaalde tijd aangegaan. Ieder van de vennoten heeft het recht de vennootschap door opzegging te beëindigen. Dit dient te geschieden bij aangetekende brief aan de andere vennoot, met inachtneming van een opzegtermijn van drie maanden en niet anders dan tegen het einde van het boekjaar.

Artikel 5: Inbreng

Lid 1:Door de beherende vennoot wordt ingebracht zijn kennis, arbeid en vlijt, relaties en vergunningen voor zover deze op de door de vennootschap te drijven onderneming betrekking hebben.

Lid 2:Door beherend vennoot worden de volgende activa ingebracht: geen Door de stille vennoot worden de volgende activa ingebracht: duizend euro

Lid 3:Met onderling goedvinden kunnen door de vennoten meer geld enlof goederen in de vennootschap worden ingebracht.

Artikel 6: Kapitaalrekening - rente

Lid 1:Ieder der beherende vennoten wordt voor zijn inbreng in geld of goederen op een ten name van ieder van hen gestelde kapitaalrekening gecrediteerd ten belope van het ingebrachte bedrag of de waarde van de betreffende goederen.

Lid 2:ledere beherende vennoot wordt voor het aan hem toekomende winstaandeel, voor zover hij dit niet heeft opgenomen, op zijn kapitaalrekening gecrediteerd, terwijl hij voor niet aangezuiverd verlies op zijn kapitaalrekening wordt gedebiteerd.

Lid 3:Voor wat betreft hun onderlinge rechtsverhouding beschouwen de vennoten het bedrag dat ieder hunner volgens zijn kapitaalrekening toekomt, als schuld van de vennootschap, en het bedrag dat ieder hunner volgens zijn kapitaalrekening eventueel verschuldigd mocht zijn, als schuld aan de vennootschap.

Lid 4:leder der vennoten geniet over het saldo dat hem volgens zijn kapitaalrekening bij aanvang van het boekjaar toekomt een rente gelijk aan de wettelijke rente op 31 december van het voorafgaande jaar, vermeerderd met zes % per jaar. Een gelijke rente is daarentegen verschuldigd over het saldo dat hij volgens zijn kapitaalrekening bij aanvang van het boekjaar verschuldigd mocht zijn.

Lid 5:De stille vennoot geniet een rente-vergoeding van zes procent over het door de stille vennoot in de vennootschap gestoken kapitaal in het betreffende jaar.

Artikel 7: Bevoegdheid

De beherende vennoot is bevoegd voor de vennootschap te handelen en te tekenen, gelden voor haar uit te geven en te ontvangen, de vennootschap aan derden en derden aan de vennootschap te verbinden, tenzij dit niet met het doel van de vennootschap in verband staat.

Artikel 8: Toezicht

De stille vennoot kan zelf of door een door hem aan te wijzen en te honoreren accountant namens hem, te allen tijde het kantoor en alle andere bedrijfsruimten bij de commanditaire vennootschap in gebruik, betreden, toezicht houden op alle handelingen van de beherende vennoot en kennis nemen van de toestand van de zaak in haar gehele omvang. Op zijn verzoek heeft de stille vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

of diens lasthebber inzage in de boeken én worden hem alle verdere inlichtingen dienaangaande onmiddellijk verschaft

Artikel 9: Samenwerking

De vennoten verdelen hun werkzaamheden in onderling overleg. Zij verbinden zich jegens elkaar om geen handelingen te verrichten waartegen één van hen zich uitdrukkelijk heeft verzet.

Artikel 10: Boekjaar, balans en winst- en verliesrekening

Lid 1:Het boekjaar van de vennootschap loopt van één januari tot en met eenendertig december. Het jaar van oprichting zal een onvolledig jaar beslaan.

Lid 2:Na afloop van elk boekjaar, alsmede bij het einde van de vennootschap in de loop van enig boekjaar, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en wordt een balans en winst- en verliesrekening (hierna jaarrekening) opgemaakt. De vennoten tekenen deze ten bewijze van goedkeuring en van onderlinge décharge binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, of, ingeval de vennootschap eindigt, binnen drie maanden na het einde van de vennootschap.

Lid 3:Blijft een vennoot gedurende vier weken, nadat hij door de andere venno(o)t(en) daartoe bij aangetekend schrijven is aangemaand, in gebreke bedoelde stukken te tekenen, dan zal - tenzij hij binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaar daartegen bij aangetekend schrijven heeft kenbaar gemaakt - de handtekening van de andere venno(o)t(en) ook voor hem verbindend zijn.

Lid 4:Worden, nadat een vennoot binnen genoemde termijn van vier weken zijn bezwaren tegen de jaarrekening aan de andere venno(o)t(en) heeft medegedeeld, de vennoten het daarover niet eens, dan wordt dit geschil beslist overeenkomstig het bepaalde in artikel 20 van deze overeenkomst.

Lid 5:De jaarrekening zal ongeacht de ondertekening in ieder geval ten opzichte van een vennoot bindend zijn, na het verstrijken van één jaar na ontvangst hiervan, als in die periode door hem geen bezwaren schriftelijk aan de mede-venno(o)t(en) of degene die de stukken vaststelt kenbaar zijn gemaakt.

Artikel 11: Primaire arbeidsbeloning

Lid 1:De beherende vennoten kunnen ten aanzien van één of meerdere van hen overeenkomen, dat aanspraak bestaat op een primaire arbeidsbeloning.

Lid 2:Bij het overeenkomen en vaststellen van de omvang van een primaire arbeidsbeloning, zal de onderlinge verhouding in de mate van inbreng van arbeid en vlijt van de vennoten leidend zijn.

Lid 3:De beherende vennoot die aanspraak heeft op een primaire arbeidsbeloning, is bevoegd om deze in wekelijkse of maandelijkse termijnen op te nemen uit de kas van de vennootschap, zulks bij wijze van voorschot op het hem toekomende winstaandeel uit de vennootschap en met inachtneming van hetgeen daarover in artikel 13 is bepaald.

Lid 4:Indien, en voor zover, bij de vaststelling van de jaarstukken mocht blijken dat het bedrijfsresultaat van de vennootschap, bepaald overeenkomstig artikel 12 lid 1 tot en met 4 (derhalve vóór aftrek van de primaire arbeidsbeloningen) lager is dan het totaalbedrag van de primaire arbeidsbeloningen waarop de vennoten in beginsel aanspraak hadden, zal de aanspraak van elke beherende vennoot op een arbeidsbeloning naar rato worden verminderd.

Artikel 12: Berekening winst/verlies en verdeling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Lid 1:Ter berekening van het jaarlijkse bedrijfsresultaat van de vennootschap worden van de bruto-inkomsten afgetrokken alle verliezen, bedrijfskosten en

afschrijvingen, een en ander bepaald overeenkomstig algemeen aanvaarde waarderings- en resultaatsbepalingsgrondslagen.

Lid 2:De afschrijvingen op goederen worden zoveel mogelijk bepaald op ten minste het bedrag, dat fiscaal toelaatbaar en bedrijfseconomisch wenselijk is.

Lid 3:Op het aldus bepaalde bedrijfsresultaat van de vennootschap worden allereerst in mindering gebracht de aan de stille vennoot toekomende rente vergoeding als bedoeld in artikel 6, lid 5

Lid 4:Op het bedrijfsresultaat na aftrek van de rentevergoeding aan de stille vennoot als bedoeld in artikel 6, lid 5 wordt vervolgens in mindering gebracht de aan de beherende vennoten toekomende rentevergoedingen als bedoeld in artikel 6 lid 4.

Lid 5:Op het bedrijfsresultaat na aftrek van de rentevergoedingen als bedoeld in artikel 6 lid 4 en lid 5 worden vervolgens in mindering gebracht het totaal van de primaire arbeidsbeloningen als bedoeld in artikel 11 waarop de beherende vennoten aanspraak hebben.

Lid 6:In de dan nog resterende winst, respectievelijk het verlies, berekend op grond van hetgeen eerder in dit artikel is bepaald, zal de beherende vennoot voor 95 % toekomen en de stille vennoot voor 5 %. De vennoten kunnen in onderling overleg deze percentages veranderen,

Lid 6:De totaalsom van rente over het saldo van zijn kapitaalrekening, aanspraak op primaire arbeidsbeloning en gerechtigdheid in de resterende winst ex lid 5 van een beherende vennoot zal gelden als het hem toekomende winstaandeel uit de vennootschap.

Lid 7:De door de vennootschap in enig boekjaar geleden verliezen worden in het betreffende boekjaar geheel door de beherende vennoten gedragen, welke in mindering op zijn creditsaldo zullen worden gebracht. Het aandeel in de verliezen in enig boekjaar geleden zal door de beherende vennoot gedragen worden door middel van verrekening met het winstaandeel over enig ander volgend boekjaar; het winstaandeel zal dan gekort worden met het verliesaandeel uit een vorig boekjaar.

Lid 8:De stille vennoot zal niet gehouden zijn alsnog enige som tot dekking van geleden verliezen te storten boven het bedrag van zijn inbreng.

Artikel 13: Opname winstaandeel

Lid 1:Voor zover dit de bedrijfsvoering en financiering van de vennootschap niet in gevaar brengt, is ieder der vennoten bevoegd om als voorschot op het hem toekomende winstaandeel uit de vennootschap wekelijks of maandelijks een bedrag uit de kas van de vennootschap op te nemen, waarvan de omvang door de vennoten in onderling overleg wordt vastgesteld.

Lid 2:Indien bij de vaststelling van de jaarstukken blijkt dat een vennoot meer dan het hem toekomende winstaandeel heeft opgenomen, is hij gehouden het teveel genoten binnen een maand na constatering hiervan te restitueren.

Lid 3:Voor zover in enig jaar een verlies is geleden, zullen de vennoten in daarop volgende jaren waarin winst wordt genoten, deze winst niet opnemen totdat het geleden verlies is gecompenseerd.

Artikel 14: Einde vennootschap

De vennootschap eindigt:

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

a:indien de vennoten daartoe in onderling overleg besluiten en wel op het door hen bij dat besluit te bepalen tijdstip. Dit besluit moet schriftelijk worden vastgelegd en ondertekend;

b:door opzegging door een van de vennoten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 4;

c:door overlijden, ondercuratelestelling, faillissement, toepassing van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen of aanvraag tot surséance van betaling of het verlies van het vrije beheer over zijn vermogen om welke reden ook van een van de vennoten;

d:indien één der vennoten zijn recht op onmiddellijke ontbinding van de vennootschap inroept vanwege het feit dat de andere venno(o)t(en) één of meer van de bepalingen van deze overeenkomst overtreedt, niet nakomt of niet behoorlijk nakomt;

e.door opzegging aan een van de vennoten, overeenkomstig het bepaalde in artikel 14 lid 6. Artikel 16: Liquidatie

Lid 1:Indien de vennootschap eindigt door opzegging, danwel in onderling overleg, zullen de zaken der vennootschap zo spoedig mogelijk door de vennoten worden geliquideerd, tenzij het bedrijf wordt voortgezet op de manier zoals hierna vermeld in artikel 17.

Lid 2:Bij het eindigen der vennootschap is ieder van de vennoten in het vermogen van de vennootschap gerechtigd, voor de bedragen waarvoor hij in de boeken der vennootschap is gecrediteerd, vermeerderd of verminderd met zijn aandeel in de winst of het verlies, gemaakt of geleden blijkens de overeenkomstig artikel 10 opgemaakte jaarrekening.

Lid 3:Op de na het eindigen der vennootschap op te maken balans zullen, tenzij schriftelijk onderling anders wordt overeengekomen, de activa worden gewaardeerd tegen de werkelijke waarde (of: de door de vennoten geschatte waarde).

Lid 4:In de liquidatiewinst of het liquidatieverlies, casu quo de meerwaarde of de minderwaarde (één en ander Indien van toepassing) zal door ieder der vennoten, met toepassing van de onder de artikelen 11 en 12 weergegeven winstverdeling worden deelgenomen.

Artikel 17: Voortzetting, overname en verblijven

Lid 1:Indien de vennootschap eindigt bestaat een recht tot voortzetting van het bedrijf van de vennootschap en wel voor de beherende vennoot.

Lid 2:De venno(o)t(en) die aldus de zaken der vennootschap voortzet(ten), dient/dienen zijnlhun verlangen daartoe binnen drie maanden na het eindigen der vennootschap schriftelijk te kennen geven aan de andere venno(o)t(en) of diens rechtverkrijgenden, op straffe van verval van het recht.

Lid 3:Het recht van voortzetting houdt in om alleen of met anderen de activiteit (eventueel met de handelsnaam)van de vennootschap voort te zetten onder verplichting (tevens een recht) alle tot het vennootschapsvermogen behorende vermogensbestanddelen over te nemen, zich te laten toedelen of, wat de schulden betreft voor zijn rekening te nemen en aan de andere vennoot of diens rechtsopvolgers in geld uit te keren de waarde van diens aandeel in dit vermogen.

Lid 4:Onder deze vermogensbestanddelen zijn begrepen die welke slechts in economische zin in de vennootschap zijn ingebracht, tenzij redelijkheid en billijkheid zich daar tegen verzet.

"

Lid 5:De vennoot die gebruik maakt van het recht tot voortzetting, kan het recht tot overneming bedoeld in lid 3, voor wat betreft juridische gemeenschappelijke zaken vervangen door het recht tot het (vertraagd) verblijven van deze vermogensbestanddelen aan hem, mits een daarop gerichte verklaring gelijktijdig wordt afgelegd met de mededeling bedoeld in lid 2. Door die verklaring verblijven deze vermogensbestanddelen aan hem onder soortgelijke verplichtingen als verbonden aan het recht van overneming of toedeling zulks obligatoir met terugwerkende kracht tot aan de datum van ontbinding, tenzij partijen in overleg een ander tijdstip kiezen.

Lid 6:De vennoten geven elkaar over en weer onherroepelijk volmacht om namens de volmacht- gever of diens rechtsopvolger(s) mee te werken aan de voor de overgang van het verblevene noodzakelijke levering.

Lid 7:De venno(o)t(en) die de zaken van de vennootschap voortzet(ten) (daaronder begrepen verblijvenlovername) is dan verplicht tot uitkering aan de uittredende vennoot of diens rechtverkrijgenden van het bedrag dat aan deze toekomt, overeenkomstig het in artikel 16 bepaalde, blijkens de daar bedoelde jaarrekening.

Lid 8:Deze uitkering zal echter niet anders kunnen worden gevorderd dan in 12 gelijke maandelijkse termijnen, waarvan de eerste zal verschijnen twee maanden na de dag van beëindiging van de vennootschap. Een en ander onverminderd dadelijke algehele opeisbaarheid ingeval van overlijden, faillissement, toepassing Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen, aanvraag van surséance van betaling, bij verzuim van de prompte voldoening door of ondercuratelestelling van de tot uitkering verplichte vennoot alsmede bij vervreemding door deze van de voortgezette onderneming.

Lid 9:Van het niet uitgekeerde bedrag zal een rente worden vergoed gelijk aan de voor dat jaar geldende wettelijke rente (eventueel een vast percentage overeenkomen).

Artikel 18: Concurrentie : niet van toepassing

Artikel 19: Toetreding

Toetreding van nieuwe vennoten zal alleen zijn toegestaan met schriftelijke toestemming van aile vennoten.

Artikel 20: Geschillenregeling

Lid 1:Alle geschillen die tussen de vennoten mochten ontstaan naar aanleiding van of in verband met de uitvoering van deze overeenkomst of van andere overeenkomsten, zullen vennoten trachten in eerste instantie op te lossen met behulp van een arbetrage.

Lid 2: Het geschil kan ook voorgelegd worden aan de bevoegde rechter.

Aldus overeengekomen en in vijf-voud opgemaakt en ondertekend op 21 mei te Turnhout.

Thys Marc

Thys Aurélie

Voor-e

behouden' aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Marc Thys, beherend vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EPC-TURNHOUT MARC THYS, AFGEKORT : EPC-TURNH…

Adresse
STEENBAKKERSLAAN 31 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande