ESSENSE KUNSTENAARS

Association sans but lucratif


Dénomination : ESSENSE KUNSTENAARS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.877.486

Publication

06/03/2014
ÿþurwe.c3 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

lU

voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla

r

J

5..1 i 1-2 "

KOOPH ;i.Tin

n-~" "

yp l

" 7 ~.~~, Ge«f

ANTWRriitiREW

o

Ondernemingsnr ; C5-lb D (~

Benaming

(voluit) : Essense Kunstenaars

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel ; Nieuwstraat 62 2910 Essen

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

Oprichtingsakte "Essense Kunstenaars "

Essense Kunstenaars vzw Nieuwstraat 62 2910 Essen

De Essense Kunstenaars is opgericht rond 1990 als werkgroep binnen de cultuurraad van Essen. In 2013 werd er beslist hiervan een zelfstandige vereniging te maken, los van de cultuurraad.

De volgende personen hebben op 16 januari 2014 beslist er een vzw van te maken.

Konter Johanna Velodreef 91 2910 Essen

van der Meeren Antonius Nieuwstraat 62 2910 Essen

Teunissen Margaretha Kammenstraat 91 2910 Essen

Mennes Walter Fazantendreef 5 2910 Essen

Rouffaer Martk Vossenlaan 3 2910 Essen

Allen van Belgische nationaliteit, met uitzondering van Konter Johanna en van der Meeren Antonius, beiden

hebben de Nederlandse nationaliteit. Verklaarden bij akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 Juni 1921,Deze personen zijn niet meer actueel of wijziging in adres, enz.

Titel I. Naam,zetel,doel,duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : Essense Kunstenaars

Rechtsvorm ; vzw

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te 2910 Essen Nieuwstraat 62 in het gerechtelijk Arrondissement Antwerpen.

De maatschappelijke zetel kan enkel worden verplaatst bij een beslissing van de Algemene Vergadering,

Artikel 3. De vereniging stelt tot doel de onderlinge samenwerking tussen alle kunstenaars te bevorderen. het promoten van kunst en kunstenaars. Het organiseren van evenementen, tentoonstellingen en cursussen. De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen, in het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stelen.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel Il. Leden

Artikel 5. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden, De vzw telt tenminste drie effectieve leden.

Artikel 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard, Kandidaat leden moeten hun kandidatuur indienen bij de voorzitter. Artikel 7, Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximaal ¬ 100,00.

Artikel 8, Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de stemmen.Artikel 9. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave of

yyrg edi g yarderepw0 ge t9r e.bijdragenu. gadane.ierengst_eri~

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOE12.2

44

Tite! III. Raad van Bestuur.

Artikel 10, De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldgd uit, Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen één maand, na beslissing, in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 11. De bestuurders worden benoemd voor een onbeperkte termijn. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurdes in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 12. Par.1. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door een van de aanwezige bestuurders,

Par.2. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Par.3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en bijgehouden in enn daartoe bestemde map. De eitreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 13. Pari. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De Raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen,

het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels en bankverichtingen, het opheffen van hypotheken

Par, 2. De vereniging wordt rechtsgeldig in en buiten rechten vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden.Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, en of verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur, aan één of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Par.3. De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit zo hij dit nodig oordeelt.

Titel IV. Algemene Vergadering

Artikel 14. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden,toegetreden leden kunnenfmogen als waarnemer zetelen, evenwel zonder stemrecht, de algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij afwezigheid door één van de aanwezige bestuurders. Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.De effectieve leden kunnen discretionair de rechten en de verplichtingen van de toegetreden ledenwijzigen.

Artikel 15. Alleen, en uitsluitend, de Algemene Vergadering is bevoegd voor : het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een !id.

Artikel 16. Par.1. De Algemene Vergadering wordt door de raad van Bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar en kwijting aan de bestuurders, op een door de raad van bestuur te bepalen datum

Par.2. Alle effectieve leden worden ten minste 8 dagen op voorhand bij e-mail of gewone brief uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vernield dag, plaats en uur,

Par.3. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur, De Algemene Vergadering kan op geldige wijze beslissen over punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 17, Pari. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Par.2. Tot wijziging van de statuten kan warden besloten indien die wijziging op de oproeping is vernield en indien twee derde van de stemgerechtigde [eden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede bijeenroeping mag slechts ten vroegste plaats vinden vijtien dagen na de eerste vergadering. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met eenparigheid van stemmen worden besloten.

Par.3. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergaderingworden besloten wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts worden genomen met een viervijfde meerderheid der stemmen. Zijn twee derde van de leden niet aanwezig, dan dient een tweede vergadering te worden samengeroepen die geldig beraadslaagd ongeacht het aantal aanwezige, maar wel dient een twee derde meerderheid bereikt. Deze tweede bijeenroeping mag slechts ten vroegste plaats vinden vijftien dagen na de eerste vergadering.

Par.4. Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het visluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezigen.

4

. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

MaD22

Luik B - Vervolg

Artikel 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de'secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register of map. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder. Leden alsook derden die van enig belang doen blijken, hebben het recht om inzage van de notulen te vragen. Dit na schriftelijk verzoek ingedient bij de voorzitter. Er' mag geen kopie gemaakt worden.

Titel V. Begroting en rekeningen

Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt

de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel VI. Ontbinding en vereffening.

Artikel 20 . Behoudens de gevallen van de gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikels 19 par.2 en par, 3 en artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigt in de wet van 2 Mei 2002.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek daar van, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt'tevens hun bevoegheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden. Artikel 21. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan

een vereniging die een gelijkaardig doel als van onze vereniging nastreeft, of naar een goed doel.

Artikel 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 Juni 1921 en van 2 Mei 2002 toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Raad van Bestuur.

De Algemenen Vergadering van 16 Januari 2014 heeft besloten de volgende personen

aan te stellen tot bestuurders

Voorzitter Konter Johanna Velodreef 91 2910 Essen

Geboren te Vollenhove NI. op 11/07/1953

Secretaris: van der Meeren Antonius Nieuwstraat 62 2910 Essen

Geboren te Bergen op Zoom NI. op 19/08/1943

Penningmeester: Teunissen Margaretha Kammenstraat 91. 2910 Essen

Geboren te Essen op 12/03/1948

Bestuurder: Rouffaer Mark Vossenlaan 3 2910 Essen

Geboren te Essen op 18/03/1950

Bestuurder : Mennes Walter Fazantendreef 5 2910 'Essen

Geboren te Merksem op 19/11/1936

Deze bestuurders zijn benoemd voor een onbeperkte termijn.

Voor echt verklaart uittreksel: Essen 16 Januari 2014 ( volgen de handtekeningen)

Voorzitter Secretaris

Konter Johanna van der Meeren Antonius

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/05/2015
ÿþMOA 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111111111j11.111111111

1"

b s

Rechtbankv kna ~phandal

,Antwerpen

19 MEI 2015

afdellrififietwerpsn

Ondernemingsar; 0546.877.486

Benaming

(voluit) ; Essense Kunstenaars

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Nieuwstraat 62 2910 Essen

Onderwerp akte : Ontslag - Benoeming -Zetel

Tekst

Verslag buitengewone algemene vergadering.

Gehouden op de Maatschappelijke zetel.

Vossenlaan 3 2910 Essen

Gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Afdeling Antwerpen.

Op 18 Maart 2015

Agenda: 1. Ontslag Secretaris

2. Ontslag Penningmeester

3. Benoeming nieuwe Secretaris

4. Benoeming nieuwe Penningmeester

5. Verplaatsing Maatschappelijke zetel.

De Voorzitter opent de vergadering met de melding van het ontslag van

Antonius van der Meeren als bestuurder en als secretaris, tevens meld zij

het ontslag van Teunissen Margaretha als bestuurder en als Penningmeester.

Als nieuwe bestuurder en secretaris is Linda Bosmans kandidaat .

Als nieuwe bestuurder en Penningmeester is Florida GoetschalcIoc kandidaat

Zowel beide ontslagen als beide benoemingen worden met eenparigheid van

stemmen goed gekeurd_

Ook het voorstel tot verplaatsing van de Maatschappelijke zetel naar Vossenlaan 3

te 2910 Essen, gerechtelijk ,arrondissement Antwerpen afdeling Antwerpen, wordt

unaniem goed gekeurd.

De Voorzitter sluit de vergadering met een dankwoord aan Linda en Florida.

Tevens bedankt zij Antonius en Margaretha voor hun inzet in het verleden.

De Voorzitter De Secretaris

Kanter Johanna Bosmans Linda

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
ESSENSE KUNSTENAARS

Adresse
NIEUWSTRAAT 62 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande