EURONAV TANKERS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : EURONAV TANKERS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 546.943.111

Publication

10/03/2014
ÿþ_t mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Vo beha aan Belg Staat IIA i

Neergelegd fer griffie Von de Pech

ibiln

S) Koophandel te Aniv/erp n, OP k

12 7 FEB. 201

Griffie

Ondememingsnr : 0 5 4 6 " 943"

Benaming (voluit) : EURONAV TANKERS

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : De Gerlachekaai 20

2000 Antwerpen

Onderwerp akte :OPRICHTING - STATUTEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick Van Ooteghem te Temse op vijfentwintig februari tweeduizend veertien, ter registratie aangeboden op het kantoori Sint-Niklaas I, dat door:

1. de vennootschap EURONAV, Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep op het spaarwezen heeft gedaan, met zetel te Antwerpen, De Gerlachekaai 20.

De vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen eng draagt het ondernemingsnummer 0860.402.767 en is BTW-plichtig onder nummer) BE 860.402.767.

De vennootschap werd opgericht blijkens akte verleden voor notaris Patrick Van; Ooteghem te Temse op zesentwintig juni tweeduizend en drie gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van vier juli nadien onder nummer *03076356*,: gevolgd door een rechtzetting gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van acht juli tweeduizend en drie onder nummer *03078351*, waarvan de statuten meermaals werden gewijzigd, onder meer en voor het laatst blijkens proces-verbaal opgemaakt door geassocieerd notaris Benoît De Cleene, te Antwerpen, op vierentwintig februari tweeduizend veertien, ter bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

2. de vennootschap EURONAV SHIP MANAGEMENT SAS, een vennootschap opgericht onder Frans recht, hier handelend door haar bijkantoor te Antwerpen, met: zetel te De Gerlachekaai 20, 2000 Antwerpen. De vennootschap is ingeschreven in; het rechtspersonenregister te Antwerpen en draagt het ondernemingsnummer': 0464.288.916 en is BTW-plichtig onder nummer BE 464.288.916.

de naamloze vennootschap " EURONAV TANKERS " met zetel te 2000 Antwerpen, De. Gerlachekaai 20, met kapitaal van vijf miljoen US dollar (USD 5.000.000,00),' gedeeltelijk volgestort, hetzij tot beloop van één/vierde, hetzij één miljoen tweehonderd, vijftigduizend US dollar, verdeeld in tienduizend (10.000) aandelen, a rato van, vijfhonderd US dollar (USD 500,00) per aandeel, zonder aanduiding van nominale, waarde, werd opgericht.

Op de tienduizend (10:000) aandelen, wordt ingeschreven in geld als volgt:

- de vennootschap "EURONAV", voornoemd, onderschrijft bij monde van haar gevolmachtigde negenduizend negenhonderd negenennegentig aandelen (9.999): vertegenwoordigend vier miljoen negenhonderd negenennegentig duizend. vijfhonderd US dollar (USD 4.999.500,00).

- de vennootschap "EURONAV SHIP MANAGEMENT SAS" voornoemd onderschrijft monde van haar gevolmachtigde één aandeel (1) vertegenwoordigend vijfhonderd: US dollar (USD 500,00).

De statuten-luidelt als-volgt: ___

- -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voop

héhoudv0 aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

mari 11.1

--  ---------'_ .--_ __._ -'''_---_- .--'  . -

Naam: De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap. Haar benaming luidt EURONAV TANKERS.

Zetel: De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20.

Doel: De vennootschap heeft tot doel alle verrichtingen in verband met het vervoer ter zee en de scheepsrederij, onder meer het in- en uitcharteren, aan- en verkopen van schepen, het inleggen en de exploitatie van scheepvaartlijnen.

Deze opsomming is niet beperkend.

Bijkomend heeft de vennootschap eveneens tot doel het nemen, beheren, verkopen en overdragen van deelnemingen in alle bestaande of op te richten maatschappijen met industriële, financiële of handelsactiviteiten.

[}e vennootschap mag zich associëren met alle particulieren, ondernemingen, vennootschappen of verenigingen die een gelijkaardig doel hebben, met deze

samensmelten inbreng of afstand doen, ten voorlopige of definitieve titel, van het

geheel of een deel van haar actief.

De vennootschap mag in België en in het buitenland alle roerende en onroerende, financiële, commerciële of industriële handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, en namelijk alle verrichtingen in verband met het vervoer, van welke aard ook, in de lucht, te water en te land.

De vennootschap kan ook activa in zekerheid geven tot waarborg van financieringen toegekend aan de vennootschappengroep waartoe ze behoort, voor zover deze financieringen dienstig zijn voor haar activiteit of de verwezenlijking van haar doel.

De algemene vergadering kan het doel wijzigen onder de in het Wetboek van Vennootschappen gestelde voorwaarden.

Duur: De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur.

Kapitaal: Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt vijf miljoen (5.000.000,00) US Dollar en is vertegenwoordigd door tienduizend (10,000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Het is volstort ten belope van één/vierde. De referentiewaarde van het kapitaal voor de toepassing van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen bedraagt drie miljoen zes honderd veertig duizend drie honderd vierendertig euro eenennegentig eurocent (3.640.334,91 EUR). Deze waarde is vastgesteld op basis van de slotkoers van de US dollar op vierentwintig februari tweeduizend veertien gepubliceerd door de Europese Centrale Bank, zoals deze blijkt uit het attest afgeleverd door BNP Paribas Fortis op vierentwintig februari tweeduizend veertien, welk attest gehecht is gebleven aan de akte van oprichting, verleden voor notaris Van Ooteghem, te Temse, op 25 februari 2014.

Boekiaar~ Winstverdeling: Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de Oettovv|nst. Van die winst wordt eerst en vooral ten minste vijf per honderd voor het wettelijke reservefonds afgenomen; die afneming houdt op verplicht te zijn wanneer de reserve het tiende deel van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De betaling der dividenden gebeurt op de tijdstippen en plaatsen door de raad van bestuur aangeduid. Deze laatste mag de betaling van interim-dividenden beslissen, overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Jaarlijkse algemene vergadering: De gewone algemene vergadering wordt gehouden te Antwerpen, de tweede woensdag van mei te tien uur, op de plaats aangeduid in de oproepingen.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de werkdag die deze wettelijke feestdag voorafgaat.

De oproepingen voor een algemene vergadering geschieden overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Bemtuur - VertegenwoordiqÜna: De vennootschap wordt beheerd door een raad van tenminste drie bestuurders al dan niet aandeelhouders van de vennootschap, die

voor een maximum termijn van vier jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd worden en die te allen tijde door haar kunnen worden afgezet.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij von de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

f

mol 11.1

Voor-b x:loden aan het Belgisch Staatsblad



î De bestuurders zijn herkiesbaar. De mandaten van de uittredende bestuurders vervallen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering.

Wordt de opdracht van bestuurder toevertrouwd aan een rechtspersoon, dan wijst deze één enkele natuurlijke persoon aan als zijn vaste vertegenwoordiger, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, mits aanvaarding van deze persoon door de raad van bestuur van de bestuurde vennootschap.

De raad van bestuur mag bovendien het dagelijks bestuur van de vennootschap alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat, opdragen aan één of meer afgevaardigden al dan niet bestuurders, die eveneens belast zijn met de uitvoering van de beslissingen van de raad, het bestuur van het geheel of van een bepaald gedeelte of van een bijzondere tak van de maatschappelijke zaken aan één of meer directeurs toevertrouwen alsmede bijzondere machten aan gelijk welke lasthebber delegeren.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

De vertegenwoordiging van de vennootschap in de handelingen of in rechte wordt waargenomen hetzij door twee bestuurders, hetzij door één bestuurder en een bijzonder gevolmachtigde, hetzij om het even welke andere daartoe individueel gemachtigde persoon.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet en de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen.

De bestuurders en de commissarissen gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vennootschap.

Ze zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat en voor de tekortkomingen die zij in hun bestuur of in de uitoefening van hun taak begaan hebben, overeenkomstig de wettelijke beschikkingen.

Vereffening: Nadat al de schulden en lasten, zomede de vereffeningskosten werden aangezuiverd of consignatie van die afrekeningen werd gedaan, wordt het netto-actief verdeeld tussen al de aandelen, in baar geld of effecten.

Zo op dit ogenblik de stortingen op de aandelen niet in gelijke verhouding mochten verricht zijn, moeten de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de in de vorige alinea bepaalde verdeling, met deze verscheidenheid rekening houden en het evenwicht herstellen door al de aandelen op volstrekt gelijke voet te brengen, hetzij door bijstortingen te vragen ten laste van titels waarvoor de stortingen in een mindere mate werden verricht, hetzij door voorafgaande uitkeringen, in baar geld of in effecten, ten gunste van de aandelen waarvoor naar verhouding meer werd gestort of die volstort werden.

Overgangsbepalingen:

De comparanten beslissen - teneinde de eerste algemene vergadering, de datum van afsluiten van het eerste boekjaar, de aanvang van de bedrijvigheid van de vennootschap, de bestuurders en de commissaris vast te stellen - wat volgt:

1) Afsluiten van het eerste boekjaar: Het eerste boekjaar, te beginnen bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid, zal afgesloten warden op eenendertig december tweeduizend veertien.

2) Eerste algemene vergadering: De eerste algemene vergadering wordt vastgesteld op de tweede woensdag van mei van tweeduizend vijftien om tien uur.

3) Aanvang van bedrijvigheid van de vennootschap: De vennootschap vangt haar bedrijvigheid aan bij het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid.

4) Bestuurders: De comparanten qualitate qua beslissen het aantal bestuurders vast te stellen op vijf. Tot deze functies worden benoemd:

1. de heer Egied Octavius Ludovicus VERBEECK, wonende te Slijkstraat 8, 2520 Broechem;

2. de heer Patrick Joseph RODGERS, wonende te 6, Egerton Terrace, Greenwich, Londen, SE10 83S, Verenigd Koninkrijk;

3. de heer Hugo John Michaël Antonio Marie DESTOOP, wonende te Avenue des Ombrages 39, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe;

4. de heer Alexander STARING, wonende te Buitenland 64, 2880 Bornem;







Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste bix. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

a

Voor-

behoudee aan het Belgisch

Staatsblad

:I

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1



5. de heer Patrick VAN BELLE, wonende te Achterbroeksteenweg 46, 2920 Kalmthout.

De bestuurdersmandaten vervallen na de jaarlijkse algemene vergadering van tweeduizend zeventien.

5) Commissaris: De comparanten beslissen als commissaris te benoemen:

KPMG Bedrijfsrevisoren Burg. CVBA (B00001), Kontich, Prins Boudewijnlaan 24D, met ondernemingsnummer 0419.122.548, als commissaris voor een termijn van 3 jaren. Het mandaat zal vervallen na de algemene vergadering van de aandeelhouders die de rekeningen van het boekjaar 2016 vaststelt. KPMG Bedrijfsrevisoren Burg. CVBA duidt de heer Serge Cosijns (IBR Nr. A01656), bedrijfsrevisor, aan als vaste vertegenwoordiger.

Volmacht: deze wordt verleend aan de nagenoemde personen, met macht om afzonderlijk te handelen, teneinde het nodige te doen bij de bevoegde diensten van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), ondernemingsloket, het ministerie van financiën en alle administratieve diensten zonder onderscheid, om alle formaliteiten te vervullen die dienen te gebeuren naar aanleiding van deze oprichting: Mevrouw GORIS Anneke, geboren te Lommel op drie mei negentienhonderd zevenenzeventig, wonende te Gelderhorsten 100A, 3920 Lommel en/of de heer VERBEECK Egied Octavius Ludovicus, geboren te Helmond (Nederland) op achttien juli negentienhonderd vierenzeventig, wonende te Slijkstraat 8, 2520 Broechem, met recht van substitutie.

Voor analytisch uittreksel

Patrick Van Ooteghem

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte, verslag van de oprichters.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/12/2014
ÿþOndememingsnr : 0546.943.111

Benaming (voluit) : EURONAV TANKERS

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : De Gerlachekaai 20

2000 Antwerpen

Onderwerp akte :KAPITAALVERHOGING  WIJZIGING STATUTEN -- COORDINATIE  BEZOLDIGING - VOLMACHT

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick Van Ooteghem te Temse op vijf december tweeduizend veertien, ter registratie aangeboden op het kantoor Sint-Niklaas' I, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de Naamloze Vennootschap "EURONAV TANKERS" met zetel te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20, RPR Antwerpen 0546.943.111, volgende beslissingen heeft genomen:

1. De algemene vergadering neemt kennis van het uittreksel uit de notulen van de raad van bestuur van de respectievelijke aandeelhouders van deze vennootschap de dato 3 december 2014 en vaststelling en stelt vast dat alle bestaande aandelen, met ingang van 3 december 2014, volstort zijn ten belope van de helft, hetzij 250 USD per aandeel.

2. De algemene vergadering besluit het kapitaal te verhogen ten bedrage van honderdvierenzestig miljoen US Dollar (USD164.000.000,00) teneinde het kapitaal te brengen van vijf miljoen US Dollar (USD5.000.000,00) op honderd negenenzestig miljoen US Dollar (USD 169.000.000,00) zonder creatie van nieuwe aandelen, door inschrijving in geld en onmiddellijke volstorting ten belope van vijftig procent (50%) op het ogenblik van inschrijving door de bestaande aandeelhouders in verhouding tot hun huidig aandelenbezit.

Inschrijving:

Op de kapitaalsverhoging werd volledig ingeschreven en het bedrag werd in speciën volstort voor vijftig procent (50%), hetzij voor een bedrag van tweeëntachtig miljoen US Dollar (¬ 82.000.000,00), als volgt:

EURONAV: voor een bedrag van honderddrieënzestig miljoen negenhonderd drieëntachtigduizend zeshonderd US Dollar (USD 163.983.600,00) volgestort ten belope van vijftig procent (50%), hetzij ten bedrage van eenentachtig miljoen negenhonderd eenennegentigduizend achthonderd US Dollar (USD 81.991.800,00) EURONAV HONG KONG LIMITED: voor een bedrag van zestien duizend vierhonderd USD Dollar (USD 16.400,00) en volgestort ten belope van 50%, hetzij ten bedrage van achtduizend tweehonderd US Dollar (USD 8.200,00)

Voor de toepassing van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen wordt bepaald dat het kapitaal van honderd negenenzestig miljoen US dollar (169.000.000,00 USD) als referentiewaarde honderd zevenendertig miljoen tweehonderd vijfenzeventig duizend zeshonderd en zeven euro achttien eurocent (137.275.607,18 EUR) heeft. Deze waarde is bepaald op basis van de referentiekoers van de US dollar gepubliceerd door de Europese Centrale Bank op 4 december 2014 (zoals deze waarde blijkt uit het bankattest aangehecht aan de onderhavige akte).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

" 1922625

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

i 0 Hi.. 201á

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

,,

mod 11.1

De aandeelhouders stellen vast en verzoeken de ondergetekende notaris te notuleren dat de hierboven besloten kapitaalverhoging ten belope van honderd vierenzestig miljoen US Dollar (USD 164.000.000,00) werd verwezenlijkt als voornoemd.

De vergadering stelt vast dat alle aandeelhouders individueel hun voorkeurrecht volledig hebben uitgeoefend, dat de aandeelhoudersstructuur en onderlinge verhouding van het aandelenbezit ongewijzigd is gebleven en dat bijgevolg de kapitaalverhoging is geschied zonder creatie van nieuwe aandelen, zodat het kapitaal van de vennootschap, groot honderdnegenenzestig miljoen US Dollar (USD 169.000.000,00) vertegenwoordigd wordt door tienduizend (10.000) aandelen zonder nominale waarde.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist om artikel 4 van de statuten als volgt te wijzigen om de tekst in overeenstemming te brengen met de genomen beslissing:

"Artikel 4. Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd negenenzestig miljoen US Dollar (USD 169.000.000,00) en is vertegenwoordigd door tienduizend (10.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Het is volstort ten belope van één/tweede.

De referentiewaarde van het kapitaal voor de toepassing van de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen bedraagt honderd zevenendertig miljoen tweehonderd vijfenzeventig duizend zeshonderd en zeven euro achttien eurocent (137.275.607,18 EUR). Deze waarde is vastgesteld op basis van de referentiekoers van de US dollar op vier december tweeduizend veertien gepubliceerd door de Europese Centrale Bank, zoals deze blijkt uit het attest afgeleverd door BNP Paribas Fortis op vier december tweeduizend veertien, welk attest gehecht is gebleven aan de akte van kapitaalverhoging, verleden voor notaris Van Ooteghem, te Temse op vijf december tweeduizend veertien.

De raad van bestuur mag de splitsing van aandelen in coupures toestaan."

3. De vergadering beslist over te gaan tot de coordinatie van de statuten en geeft daartoe volmacht aan de instrumenterende notaris voor het opstellen ervan en deze neer te leggen op de bevoegde griffie van de rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

4. De vergadering beslist dat het mandaat van bestuurder in onderhavige vennootschap onbezoldigd is.

5. Machtiging en volmacht: de vergadering beslist machtiging te verlenen aan de raad van bestuur en aan de instrumenterende notaris tot uitvoering van de voorgaande beslissingen verleent volmacht aan de nagenoemde personen, met macht om afzonderlijk te handelen, teneinde het nodige te doen bij de bevoegde diensten van het ondernemingsloket en eventuele andere openbare besturen zonder onderscheid, om alle formaliteiten te vervullen die dienen te gebeuren naar aanleiding van deze kapitaalverhoging en statutenwijziging en eventuele vroegere rechtshandelingen die aanleiding moesten gegeven hebben tot regularisatie van de bestaande inschrijvingen: de heer Roeland Neyrinck, wonende te 2900 Schoten, Frans De Ceusterlei 25, met recht van substitutie.

Voor analytisch uittreksel

Patrick Van Ooteghem

Notaris

Tegetijk hiermee neergelegd: expeditie var de akte, gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EURONAV TANKERS

Adresse
DE GERLACHEKAAI 20 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande