EUROPEAN VOICE TEACHERS ASSOCIATION - BELGIUM, AFGEKORT : EVTA-BE

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROPEAN VOICE TEACHERS ASSOCIATION - BELGIUM, AFGEKORT : EVTA-BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.354.325

Publication

16/02/2012
ÿþ~ + M0D 2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(:IncJ,~II::Çffllh~:~i-I(

.cf 8 4 3 f& 3 5 4. 3 25

European Voice Teachers Association - Belgium

Evta-Be

^" ~_'hi3 oi~l; Vereniging zonder Winstoogmerk

Zeie De Notelaar 8, 2160 Wommelgem, België

" Statuten

De stichtende leden zijn:

- Jansen Godelieve, Veldstraat 5, 2520 Ranst

.Moet Sarah, Haverstraat 19, 9000 Gent

-Vollens Jurgen, De Notelaar 8, 2160 Wommelgem

1, Naam, zetel, boekjaar, taal en het lidmaatschap van Evta-Be

1,1. De naam van de vereniging is European Voice Teachers Association  Belgium, afgekort Evta-Be. De vereniging is ingeschreven als een vereniging zonder winstoogmerk, conform de wettelijke bepalingen van het Belgische Wetboek.

1.2. De zetel van Evta-Be is in De Notelaar 8, 2160 Wommelgem, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. 1.3. Het boekjaar is het kalenderjaar. De vereniging zonder winstoogmerk is voor onbepaalde duur aangegaan.

1.4 De officiële en juridische talen van Evta-Be zijn de drie officiële landstalen van België; hetzij Nederlands, Frans en Duits.

1.5 De vereniging zonder winstoogmerk wordt lid van EVTA (European Voice Teachers Association) met zetel in Detmold (Duitsland) zonder afbreuk te doen aan de eigen onafhankelijkheid en de eigen juridische structuur.

2. Doelstellingen van de vereniging

2.1 De doelstellingen van de vereniging zijn het bevorderen en stimuleren van de culturele, pedagogische

en wetenschappelijke aspecten van:

" vocale pedagogie in alle muzikale stijlen;

" het voortgezet onderwijs en opleidingen van zangleraren, amateurs en professionele zangers zowel solistisch als ensemblezang, koren, zangstudenten, professionele sprekers, acteurs en woordkunstenaars;

" de ondersteuning, opvolging en de promotie van talentvolle jonge zangers;

" het wetenschappelijk onderzoek van de stem/zangstem in Europa en in het bijzonder de internationale uitwisseling van kennis.

2.2 De vereniging streeft uitsluitend non-profit doelstellingen na in overeenstemming met de wetteksten over de vereniging zonder winstoogmerk van het Belgische wetboek. De doelstellingen van de statuten zullen warden bereikt door:

" het bevorderen van de communicatie tussen haar leden en andere beroepsverenigingen;

" het houden van symposia, conferenties, congressen, cursussen en seminaries met als doel de uitwisseling en verspreiding van ideeën en informatie;

" het bevorderen van onderzoek-projecten en de verspreiding van relevante informatie en ideeën over het vocaal onderwijs uit de Europese en internationale gemeenschappen;

" de ondersteuning, opvolging en de promotie van talentvolle jonge zangers,

2.3 De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk en heeft geen commerciële doelen of winst.

2.4 Het fonds mag alleen worden gebruikt voor de doeleinden conform de grondwet.

2.5 De leden kunnen niet delen in de winst van de vereniging, noch mogen zij in hun hoedanigheid van leden andere vormen van betalingen uit de fondsen van de vereniging ontvangen. Niemand mag onnodig winst maken door het aangaan van uitgaven die vreemd zijn aan de doelstellingen van de vereniging, of door het ontvangen van onnodig hoge compensaties. Alle beslissingen met betrekking tot de uitgaven worden genomen door de Raad van Bestuur.

IJ%i,=''"iril';I i_, --- iic5fil: f, ft[,e[~-iil~7il~'f~i ~~~i~ Ci~= iÎi_1f1.=íf'çilhf2ill~.. iibi=~it_ ~~1c,-=1j'+3."~ ri~ .:,,i_n10111r,c111

,  07,0r1 'eren n, 01n3tl1_fi'Ié 1_'Ii ^71~%1,=" 1 ~ ;ii ~_;i~";=~ í~ ' .. '~i?fp ~~,O~C~is~~i

e41 i3n{ne.,1.=llp;n

RECHTBANK

KOOPHANDEL

û 3 FEB. 2012

ANT11V'ER:PEN

r-

Op

u IM 1 1111 M11111111

*12039942*

" M00 2.2

t_ 1

3, Aanvraag van lidmaatschap

3.1. Personen die lid zijn van Evta-Be mogen deelnemen aan alle evenementen georganiseerd door Evta-Be, hetzij gratis, hetzij met reductie. Zij worden automatisch lid van de overkoepelende vereniging EVTA en kunnen aan dezelfde voorwaarden deelnemen aan congressen en activiteiten in het buitenland als deelnemers uit andere aangesloten landen.

3.2. 1n overeenstemming met de wettelijke doelstellingen van de vereniging uiteengezet ln 2, kunnen personen steunende leden warden. Steunende leden kunnen geen deel uitmaken van de Raad van Bestuur en hebben geen stemrecht binnen de Algemene Vergadering,

3.3. Personen of organisaties die de vereniging uitzonderlijke diensten verleend hebben kunnen worden onderscheiden met een erelidmaatschap op aanbeveling van de Raad van Bestuur of de Algemene Vergadering. Een erelid krijgt geen extra rechten.

3.4. Alle aanvragen voor steunende leden, ereleden zullen worden beslist door de Raad van Bestuur naar eigen inzicht Als de aanvraag wordt afgewezen, is de Raad van Bestuur niet verplicht om de aanvrager van de redenen daarvoor in te lichten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge 4. Beëindiging van een lidmaatschap

4.1. Het lidmaatschap wordt beëindigd

" door vrijwillig aftreden,

" door verwijdering uit de vereniging,

" door de dood van het steunend lid of erelid.

4.2. Vrijwillig ontslag moet schriftelijk worden ingediend. De ontslagbrief moet worden ontvangen door de Algemene Vergadering vóór 30 november zodat het ontslag effectief kan zijn voor het volgende kalenderjaar. Het ontslag gaat van kracht op het einde van het kalenderjaar. Bij het ontslag kan in geen enkel geval aanspraak gemaakt worden op retributie of andere financiële transacties.

4.3. Een lid kan uit de vereniging worden uitgesloten door een besluit van de Raad van Bestuur

" indien er grove schending van de belangen van de vereniging heeft plaatsgevonden in het bijzonder door oneervol, onjuist of onprofessioneel gedrag,

" of als de contributie laattijdig of niet gestort werd,

4.4, Een lid dat uit de vereniging is gesloten of vrijwillig ontslag heeft genomen van zijn lidmaatschap Kan de

naam Evta-Be op geen enkele wijze blijven gebruiken.

5. Contributie

5.1 De vereniging verzamelt een jaarlijkse contributie van al haar leden.

5.2.1. De Raad van Bestuur bepaalt het bedrag van de jaarlijkse contributie.

5.2.2. De contributie van het lidmaatschap wordt aanvankelijk vastgelegd op 45E/jaar voor alle leden. Uitzonderingen zijn ereleden en studenten. Ereleden zijn vrij van contributie. Studenten in opleiding, zang, woordkunst/drama, logopedie aan erkende conservatoria, hogescholen en universiteiten,... betalen 25E/jaar tijdens de opleiding en tot 2 jaar na afstuderen. Daarna worden zij beschouwd ais normaal lid. De contributie kan aangepast worden indien nodig.

6, De Raad van Bestuur

6.1. De Raad van Bestuur is het uitvoerend orgaan van de vereniging. De Raad van Bestuur wordt gevormd door minstens de voorzitter, een ondervoorzitter en de secretaris -- penningmeester. Daarenboven kunnen geïnteresseerden die zich kandidaat stellen, deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Over de uitbreiding wordt gestemd binnen de Raad van Bestuur en deze beslissing dient unaniem te zijn,

6.2 De vereniging is van rechtswege vertegenwoordigd door minstens één lid van de Raad van Bestuur. 6.3.1. De ambtstermijn van de voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en de secretaris is in regel niet begrensd in tijd. Beëindiging van een functie staat beschreven in punt 4.

6.3.2. Een nieuw lid van de Raad van Bestuur wordt geëvalueerd na één jaar de functie uit te voeren. Indien deze evaluatie positief en unaniem is gaat punt 6.3.1, van kracht.

6.3.3 De raad van bestuur dient steeds zo samengesteld te zijn, dat zo veel mogelijk zangstijlen, scholingen en wetenschappelijk onderzoek evenwichtig vertegenwoordigd zijn

6.4, Indien een lid de Raad van Bestuur verlaat, om wat voor reden dan ook, zullen de taken van zijn functie worden uitgevoerd door de overige leden van de Raad van Bestuur tot een vervanger is gekozen. De procedure staat beschreven in 6.1., de openstaande functies zuilen worden meegedeeld aan de Algemene Vergadering en de leden van Evta-Be.

6.5. De Raad van Bestuur neemt haar beslissingen in regel in vergaderingen. Kennisgeving dient plaats te vinden uiterlijk B weken voor de vergadering. Besluiten worden genomen bij gewone meerderheid. Al deze beslissingen moeten worden opgenomen in de notulen van de volgende vergadering.

7 De Algemene Vergadering

7,1 De Algemene Vergadering is het centrale besluitvormend orgaan van de vereniging. Zij beslist over alle aangelegenheden die tot haar toegewezen zijn door de wet of de grondwet of zaken voorgelegd aan het door de Raad van Bestuur voor de beslissing, in het bijzonder:

" ontvangst van de verslagen van de voorzitter en penningmeester,

" het ontvangen van het jaarverslag van de accountant;

~

MOD 2.2

" de verkiezing van de leden van de Raad van Bestuur, indien dit zich voordoet;

" vaststelling van het bedrag van de contributie;

" wijziging van de grondwet;

" passeren van een besluit tot ontbinding van de vereniging.

7,2, De Algemene Vergadering vergadert minstens één keer per jaar. De datum en plaats van de vergadering zullen worden vastgesteld door de Raad van Bestuur. Kennisgeving moet schriftelijk of per e-mail ten minste 8 weken voorafgaand aan de vergadering door de leden ontvangen worden. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Elk lid van de Algemene Vergadering kan verzoeken om wijzigingen of aanvullingen op de agenda, schriftelijk tot twee weken voorafgaand aan de vergadering van de Algemene Vergadering, aanvragen. De voorzitter van de vergadering moet wijzigingen of toevoegingen aan de agenda aan het begin van de vergadering aankondigen. De Raad van Bestuur beslist over de wijzigingen of toevoegingen aan de agenda die worden aangevraagd op de bijeenkomst. Een eenvoudige meerderheid van de aanwezigen is vereist om wijzigingen in de agenda aan te brengen,

7.3. De Raad van Bestuur kan een buitengewone vergadering van de Algemene Vergadering te allen tijde organiseren, indien de belangen van de vereniging dit vereisen,

7.4.1 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, of in geval van diens afwezigheid, de ondervoorzitter.

7.4.2 Notulen van de vergadering van de Algemene Vergadering moeten worden bijgehouden. De notulen van de vergadering worden ondertekend door de voorzitter en secretaris van de vergadering.

7.5. Beslissingen worden genomen in de Algemene Vergadering met handopsteken. In de regel worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte geldige stemmen.

7.6. Wijzigingen in de grondwet vereisen een twee derde meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen; de ontbinding vereist vier vijfde van de stemmen. Een verandering in de doelstellingen van de vereniging gebeurt enkel met unanieme instemming van alle leden van de Algemene Vergadering.

7.7. Nieuwe verkiezingen voor de Raad van Bestuur kunnen ook worden gehouden in een buitengewone vergadering van de Algemene Vergadering op basis van de verkiezing. De procedure staat beschreven in punt 6.

8. Ontbinding van de vereniging

8.1 In het geval van de ontbinding van de vereniging kunnen de vlottende activa van de vereniging slechts

worden overgedragen aan een instelling die aan wetenschappelijk stemonderzoek doet.

9. Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W. 

wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk,

Benoeming Raad van Bestuur.

Voorzitter:

Jansen Godelieve; woonachtig in de Veldstraat 5, 2520 Ranst; geboren te Brasschaat op 20/04/1950

Ondervoorzitter:

Algoet Sarah; woonachtig in de Haverstraat 19, 9000 Gent; geboren te Kortrijk op 28/12/1982

Secretaris-Penningmeester:

Vollens Jurgen woonachtig in De Notelaar 8, 2160 Wommelgem; geboren te Tielt op 20/10/1978

Opgemaakt te Antwerpen op 01/02/2012

, V ilgA5

i.=LUe, :< 43i ~-ii_,_ `ci1 ~ ~ i; ~iri~~il.~i"i = 3~~2 ii_~r-fi: ii° - .. Cil C.Q' copiin.=ni

~r~nl_ain r orÇ^,"1311-i_

ó.11

Coordonnées
EUROPEAN VOICE TEACHERS ASS. - BELGIUM, AFGE…

Adresse
DE NOTELAAR 8 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande