EXPERIMENTELE SCHOOL : VITA ET PAX

Association sans but lucratif


Dénomination : EXPERIMENTELE SCHOOL : VITA ET PAX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 412.496.260

Publication

18/10/2012
ÿþ Mob 2.2

<'.

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

'1111311.1111.11R11111

Ken jîiir.;ti ter grtfrïe varr ge Res.ttgitak van f(ooplmnde( te Antwerpen, op

Griffie a g On. 2912

Ondernemingsnr : 0412.496.260

Benaming

(voluit) : Experimentele School:'Vita et Pax' vzw (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 15 te 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Aanstelling bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene ledenvergadering gehouden op 5 juli 2012 heeft bij algemeenheid

van stemmen de heer Axel Roseeuw,geboren te Antwerpen op 28 oktober 1950,

wonende Keizerstraat 63 te 2000 Antwerpen,als voorzitter verkozen.

De algemene ledenvergadering gehouden op 25 augustus 2012 heeft als bijkomend

bestuurder aangesteld de heer Joris Gullikers,geboren te Merksem op 11 november 1952,

wonende Zusters van Onze Lieve Vrouwstraat 28 te 2170 Merksem.

Voor eensluidend uittreksel,

G. Boseret A.Roseeuw

bestuurder bestuurder

Tekst

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/10/2012
ÿþmon 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

u

*12172672*

Neergelegd ter griffie van k Pochtbank van Koophandel te Anti'Ierpen, op

Griffie 0 9 OK T. 20 7

i

Ondernemingsnr : 0412.496.260

Benaming

(voluit) : Experimentele School: 'Vita et Pax' vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge (verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 15, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : aangepaste statuten

Experimentele School: Vta et Pax' vzw te Antwerpen

De algemene vergadering van 25 augustus 2012 heeft in toepassing van de vzw-wetten van 1921 en 2002 de statuten ais volgt vastgesteld:

TITEL I - Naam, zetel, voorwerp, duur

Artikel 1. De vereniging is opgericht onder de benaming Experimentele School: 'Vita et Pax' vzw,

Artikel 2. De zetel der vereniging is gevestigd te 2018 Antwerpen, Breughelstraat 15 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij kan te allen tijde bij beslissing van de raad van bestuur worden overgebracht binnen het arrondissement Antwerpen.

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel: het inrichten, besturen en beheren van kleuter- en lager onderwijs, voor kleuters, jongens en meisjes en alle andere activiteiten welke dit maatschappelijk doel kunnen bevorderen. Deze opsomming is niet beperkend doch slechts aanhalend. De vereniging zal daarbij steeds als inrichtende macht optreden. Zij zal aile onroerende en roerende goederen die tot het verwezenlijken van haar doel nodig zijn mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in eigendom.

Artikel 4. De vereniging is gesticht voor onbeperkte duur. Zij wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

TITEL Il - Leden, aanneming, ontslag, verplichtingen.

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. Elk lid der vereniging aanvaardt de statuten en het huishoudelijk reglement. De leden zijn tot geen geldelijke bijdrage verplicht.

Artikel 6. De raad van bestuur beslist, onherroepelijk, en zonder zijn beslissing te moeten motiveren, over de aanneming van nieuwe leden.

Artikel 7. Door zijn aanvaarding van de statuten verplicht elk lid zich te onthouden van iedere daad, welke het voorwerp der vereniging zou kunnen schaden. Het verbindt zich het door de raad van bestuur en de algemene vergadering genomen besluiten na te leven. Ieder vergrijp tegen de beschikkingen van onderhavig artikel maakt van de overtreder onmiddellijk en van rechtswege een ontslagnemend lid. Betwistingen welke zouden kunnen rijzen nopens de toepassing van de beschikkingen worden onherroepelijk beslecht door de raad van bestuur,

Artikel 8. Nieuwe leden kunnen voorlopig worden aangenomen door de raad van bestuur op voordracht van twee leden der vereniging. De eerstvolgende algemene vergadering beslist definitief bij geheime stemming over de toetreding van deze voorlopig aangenomen leden. Zij kunnen slechts definitief aanvaard worden wanneer zij de twee derde der stemmen van de aanwezigen en vertegenwoordigde leden hebben bekomen.

Artikel 9. De leden kunnen te allen tijde uit de vereniging treden, mits schriftelijk verzoek tot ontslag bij de raad van bestuur, Zij kunnen door de raad van bestuur geschorst worden, De eerstvolgende algemene vergadering der leden beslist over hun uitsluiting. Het lid dat opzegging doet, ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit der vereniging. Evenmin heeft dit lid het recht rekening te vragen, zegels te doen [eggen of een staat te doen opmaken. Bij overlijden, opzegging, ontslagneming of uitsluiting van een lid kunnen zijn erfgenamen geen aanspraak maken op welkdanig deel van het maatschappelijk vermogen, noch het recht hebben rekening te vragen, zegels te doen leggen of een staat te doen opmaken.

TITEL III - Bestuur.

Op de raalste biz van Luik B vermeiden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting or organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders. De raad van bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders worden telkens voor drie jaar aangesteld en zijn steeds herkiesbaar. Zij kunnen door de raad van bestuur geschorst worden, onder voorbehoud van bekrachtiging door de eerstvolgende algemene vergadering. De voorzitter van de raad van bestuur wordt steeds door de algemene vergadering aangeduid.

Artikel 11. De raad van bestuur vergadert ten minste om de zes maanden, en verder op verzoek van ten minste twee bestuurders schriftelijk bij de voorzitter in te dienen. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid omschreven in de wet van 1921 en 2002. Hij beslist bij meerderheid der aanwezige bestuurders. Hij kan bijzondere, en alsdan nauwkeurig te bepalen, machtigingen overdragen aan één of meerdere van zijn leden.

Artikel 12. De raad van bestuur is in hoofdzaak een orgaan van dagelijks bestuur; hij handelt als college. Aldus kan de raad van bestuur wettelijk alle beslissingen nemen nopens de aankoop, verkoop, ruil, overdracht of vervreemding van aile roerende goederen, alle huur- en pachtovereenkomsten en dadingen sluiten, aile private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, giften, legaten of overdrachten van goederen aanvaarden, geld ontlenen zonder hypothecaire waarborg, geldplaatsingen doen, alle geldsommen ontvangen, ontlasting of handlichting geven, met of zonder betaling, van alle inschrijvingen, bevelen, overschrijvingen, inbeslagnemingen, inpandgevingen, meldingen, verzetten of andere beletselen, zulks met of zonder verzaking van alle hypotheekrechten, voorrechten, verbrekingsrecht of persoonlijke rechten, in rechte handelen als aanlegger of als verweerder, scheidsrechters aanstellen, alle benoemingen en afzettingen doen. De hierboven gedane opsomming is niet beperkend maar slechts aanhalend.

Artikel 13, In rechte wordt gehandeld namens de raad van bestuur op vervolging en benaarstiging van de voorzitter. Op de algemene vergadering wordt namens de raad van bestuur een begroting ingediend over het volgende boekjaar. De door de begroting vastgestelde uitgaven kunnen in de loop van het jaar slechts overschreden worden mits uitdrukkelijke toelating van de raad van bestuur die er over zal beraadslagen en stemmen zoals door de statuten voorzien.

Artikel 14. Voor alle andere akten dan deze die vallen onder het dagelijks bestuur waarvoor bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan opdat de vereniging geldig vertegenwoordig wordt tegenover derden, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken,

TITEL IV - Algemene vergadering

Artikel 15. De algemene vergadering der leden heeft de bevoegdheid haar toegekend door de wet van 1921

en 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk. Tot haar bevoegdheid zijn voorbehouden:

1) De wijziging van de statuten der vereniging.

2) De benoeming en afzetting van bestuurders.

3) De goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

4) De vrijwillige ontbinding der vereniging.

5) De uitsluiting van leden.

6) Al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de

wettelijke of door de statuten aan de raad van bestuur

opgedragen bevoegdheid.

Artikel 16, De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen tijdens het tweede trimester. Tevens moet zij bijeenkomen wanneer minstens een vijfde der leden zulks schriftelijk aanvragen. De uitnodigingen, met vermelding der dagorde, worden minstens acht dagen op voorhand toegezonden, bij niet aangetekend schrijven ondertekend namens de raad van bestuur door twee bestuurders, De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de op de dagorde vermelde punten.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij zijn ontstentenis door een andere bestuurder. De voorzitter duidt een verslaggever aan.

Artikel 18. Aile leden beschikken in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand kan meer dan één lasthebber vertegenwoordigen. De schriftelijke volmacht geldt slechts voor één bijeenkomst.

Artikel 19. In de algemene regel is de vergadering geldig samengesteld welk ook het aantal der aanwezigen of vertegenwoordigde leden weze en beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen. Behoudens gevallen waarin door de statuten op andere wijze wordt voorzien, worden de beslissingen van de algemene vergadering, welke wijzigingen aan de statuten meebrengen, uitsluiting van een lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging, slechts genomen met toepassing van de wetten van 1921 en 2002 op de vzw.

Artikel 20. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekent door de voorzitter en de verslaggever alsook door de leden die het vragen, en in het bijzonder register ingeschreven. De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daaruit worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder of door twee bestuurders.

TITEL V - Begroting en rekeningen.

Artikel 21. Het maatschappelijk jaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar.

TITEL VI - Algemeenheden.

Artikel 22. Om een wijziging aan deze statuten toe te brengen dienen de wetten van 1921 en 2002 op de

vzw toegepast,

MaD 22

Liil:rr

Artikel 23. Eventuele ontbinding der vereniging dient te geschieden bij toepassing van dezelfde wetten.

Artikel 24. In geval van ontbinding worden door de algemene vergadering twee of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald, en de wijze van vereffening der schulden, en van het overdragen of te gelde maken van de bezittingen vastgesteld.

Artikel 25. ln elk geval van ontbinding, vrijwillig of gerechtelijk, op welk ogenblik of voor welke oorzaak zij zich voordoet, wordt het netto overblijvend maatschappelijk vermogen, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, besteed aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft en die dan door de raad van bestuur zal worden aangeduid.

Artikel 26. Voor alles wat niet in de statuten voorzien is, blijven de bepalingen van de wetten van 1921 en 2002 op de vzw van toepassing.

Voor eensluidend uittreksel

G. Boseret A. Roseeuw

bestuurder bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

14/03/2012
ÿþMaa 2.2

Luik''~3.:, ín de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gri

REC1-77 :. :.1.!-<

KOOPHANDEL

. . ..,.,~.~...



D 2 -63- 21112

ANTWERPEN

N 1111111 n

" 12056763*

Bijlagen-Uil-het Belgisch Staatsblad -14/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 412.496.260

Benaming

(voluit) : Experimentel School: "Vita et Pax"

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 15 te 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : uitbreiding bestuursraad

De algemene vergadering van 18 mei 2009 heeft bij algemeenheid van stemmen beslist om de

bestuursraad uit te breiden met:

de Heer Georges Neyt , geboren te Gent op 26 augustus 1942, wonende te Gasthuishoevestraat 11

2170 Merksem.

Ten gevolge van het overlijden van de Heer A. De Roeck op 19 mei 2009 werd in de algemene vergadering van 1 juni 2009 gekozen, met algemeenheid van stemmen, de Heer R. Wouters als voorzitter,

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

08/12/2011
ÿþI MOD 2.2

~Uy:,t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

111111111111111110111

*11185122*

be

8, st~

ne-eas c«-P.r~r A ta FPA"

ü'~Fç.o.'~i : b Li tAnbr

~

KO~l~/al:`~~~~:g~

_.~

i 8 1u'1i

ANTVeétfigo EN

Ondernemingsnr : 412,496.260

Benaming

(voluit) : Experimentele School:"Vita et Pax"

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 15 te 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : uitbreiding bestuursraad

De statutaire jaarlijkse algemene vergadering, gehouden op zaterdag 9 juli 2011, heeft bij algemeenheid van stemmen beslist om de bestuursraad uit te breiden met :

Marie Muriel Timmermans, geboren te Antwerpen, op 9 augustus 1947, wonende te Zandhoven, Mussenbaan 10.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
EXPERIMENTELE SCHOOL : VITA ET PAX

Adresse
BREUGHELSTRAAT 15 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande