FANS

Association sans but lucratif


Dénomination : FANS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 559.985.651

Publication

02/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch $taatsbiac

11111111

191 3963



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 2 AU. 2014

afdelin1Arpen





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Ondememingsnr : . A" ~ 5 9 " 9 8 5 . ~ 5 ~1

Benaming U1

(voluit) : Fans

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Theophiel Van Cauwenberghslei 4 - 2900 Schoten

Onderwerp akte : oprichting

Op 1 maart 2014 werd een Vereniging zonder Winstoogmerk opgericht tussen:

-De heer Peeters Jarko, wonende te 2900 Schoten, Korte Kopstraat 61, geboren te Schoten op 4 juli 1983, n.n, 83.07.04-331.80

- Mevrouw Van Looveren Stéphanie, wonende te 2900 Schoten, Korte Kopstraat 61, geboren te Schoten op 11 april 1985, n.n. 85.04.11-238.81

- De heer De Ridder Nick, wonende te 2900 Schoten, Graaf Joseph de Pretstraat 13b, geboren te Wilrijk op 7 december 1987, n.n. 87.12.07-099.50

om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en door de wet van 16 januari2003 (hierna VZW-wet genoemd), de vereniging zonder winstoogmerk "Fans" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Fans". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door de termen "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw" en met nauwkeurige aanduiding van de zetel.

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2900 Schoten, Theophiel Van Cauwenberghslei 4 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan bij beslissing van de Raad van Bestuur elders gevestigd worden.

De vereniging heeft tot doel aan supporters van voetbalploeg Royal Antwerp Football Club; met uitsluiting van elk winstoogmerk; sociale, sportieve en ontspannende activiteiten aan te bieden. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. In die zin mag zij ook, op bijkomstige wijze, zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

De vereniging telt werkende en niet werkende leden.

Ze zal minstens drie werkende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging. De niet werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.



Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare

besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten. Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding en kan op door hem te bepalen voorwaarden niet werkende leden tot de vereniging toelaten.

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De jaarlijkse bijdrage voor de werkende en niet werkende leden kan niet meer bedragen dan honderd euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van bestuur. Voor het lopende jaar wordt de t jaarliese bijdrage vastgelegd op 25 euro.

Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten zoals de VZW- wet het voorziet. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht cm de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen.

De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de VZW-wet. Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar bijeengeroepen worden en dit binnen een termijn van 6 maanden na afsluiting van het werkjaar. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de desbetreffende artikelen van de VZW-wet. Algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging binnen een termijn van twee maanden na het verzoek. Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen véór de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e mail, met vermelding van de dag, uur, plaats van de vergadering en de agenda.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen als 2/3 van de leden aanwezig zijn en alle aanwezige leden akkoord gaan met de agendawijziging, Dit geldt niet voor statutenwijzigingen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen,

ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor volgende beslissingen bestaan er wel specifieke voorwaarden:

" Wijziging van statuten: 2/3 aanwezigheid en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde gaan akkoord

" Wijziging van het doel of de ontbinding van de vzw: 2/3 aanwezigheid en 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden gaan akkoord

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in het notulenboek, bewaard in de zetel van de vereniging, Ze worden ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden bij de raad van bestuur aangevraagd en worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend. De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit minimum drie bestuurders die !id zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Wanneer de VZW slechts drie leden telt mag de raad van bestuur bestaan uit twee bestuurders.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en oefenen hun mandaat kosteloos uit. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat in na de eerst volgende algemene vergadering. ledere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of het niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarden, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien. Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester en indien gewenst ook een ondervoorzitter.

Tot bestuurders worden benoemd Peeters Jarko, Van Looveren Stéphanie en De Ridder Nick,

Peeters Jarko wordt aangesteld ais voorzitter, Van Looveren Stéphanie ais secretaris, De Ridder Nick als penningmeester.

MOD 2.2

gehouden aan het Belgisch staatsblad

a,

Luik B Vervolg

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de , gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld. De raad kan dus zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen, ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem: vervangt. Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorende stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan één volmacht De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Ulttreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op, Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. De raad van bestuur moet tevens rekenschap geven over het beleid van het afgelopen dienstjaar. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend aan de leden worden uitgekeerd. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, 1 maart 2014 tot 31 december 2014,

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij, de activa naar goedvinden. Zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de VZW-wet en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Peeters Jerka Van Looveren Stéphanie

voorzitter secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

URE de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Nam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij val, de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tere aanzien van derden te vu tegonvdoordigen

Verso ; Naam en handtekening

27/07/2015
ÿþVoor behouo

aan hi Belgist Staatsb

MOD 2.2

át ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter riffie

Rechtbank vaaphandcl

Antwerpen

15 JULI 2015

afdeling Antwerpen

IN IWV~II51 827IIIY0I1111,101j1111*1

Griffie

Ondernemingsnr : 0559.985.651

Benaming

(voluit) : Fans

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Theophiel Van Cauwenberghslei 4 -2900 Schoten

Onderwerp akte : ontslag bestuurder - ontslag penningmeester - benoeming bestuurder - benoeming penningmeester

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd 8 april 2015 blijkt het ontslag als bestuurder en penningmeester vanaf 8 april 2015 voor.

De Ridder Nick

Graaf Joseph de Pretstraat 13b

2900 Schoten

geboren te Wilrijk op 7 december 1987

Uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering dd 8 april 2015 blijkt de benoeming als bestuurder en penningmeester vanaf 8 april 2015 voor

Stuyck Maarten

Eikenlei 33

2900 Schoten

geboren te Schoten op 22 maart 1984

Aan de firma TBW Accountants BVBA, Driehoekstraat 48 te 2920 Kalmthout, wordt volmacht verleend met mogelijkheid tot indeplaatsstelling om wijzigingen aan te brengen inzake het ondememingsloket.

Tevens wordt volmacht verleend aan TBW Accountants BVBA., Driehoekstraat 48, 2920 Kalmthout, teneinde eventuele inschrijving en wijzigingen van deze vennootschap te vorderen als belastingplichtige bij de Belastingen over de Toegevoegde Waarde en tot het vervullen van alle voorschriften en formaliteiten ten opzichte van aile fiscale administraties en diensten

Peeters Jarko voorzitter

Van Looveren Stéphanie secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FANS

Adresse
THEOPHIEL VAN CAUWENBERGHSLEI 4 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande