FERYCOM

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : FERYCOM
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 597.610.169

Publication

13/02/2015
ÿþ Modword 11,1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

\i",. Rechtbank van koophandel

Antweroen

0 3 FEB. 2015

aetlentwerpen

Benaming

(voluit) : FERYCOM

(verkort) :

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel ; Kontichstraat 206, 2650 Edegem

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden

1.De heer Colin Ferdinand, geboren in Diest op 19 november 1950 en wonende in de Kontichstraat 142

te 2650 Edegem (nummer identiteitskaart 591-3029992-08)

2.De heer De Preter Ryan, geboren In Wilrijk op 01 juli 1991 en wonende in de Kardinaal Cardynlaan 26

te 2640 Mortsel (nummer identiteitskaart 591-2607484-32)

is overeengekomen het opstellen van de statuten van een vennootschap onder firma, die zij als volgt

verklaren op te richten :

Artikel 1 ; de vennootschap is een handelsvennootschap in de rechtsvorm van een vennootschap onder

firma met als vennootschappelijke benaming FERYCOM

Artikel 2 : De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2650 Edegem, Kontichstraat 206

Hij mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3 : de vennootschap heeft tot doel :

De vennootschap heeft tot doel; voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met

derden, zowel in België als in het buitenland, alle verrichtingen te doen die betrekking hebben op:

" De groot- en kleinhandel, in- en uitvoer van dagbladen, weekbladen en tijdschriften, boeken, papierwaren, kantoorbenodigdheden, rookwaren, drukwerken, postzegels, snoep en suikervaren, alcoholische en niet alcoholische dranken, textielwaren, speelgoed, bijouterieën, parfumerieën en toiletartikelen

" Kleinhandel in brandstoffen voor auto's en motorrijwielen

" Groot- en kleinhandel in voedingswaren in de meest ruime betekenis; voor verbruik ter plaatse of ultneemgerechten

" Mande] in onderdelen en accessoires van auto's, inclusief de kleinhandel in tweedehands onderdelen

" Tussenpersoon in de handel

" Het ais belegging verwerven en beheren van onroerende goederen,

" Verhuring van diverse materialen

Zij kan onder eender welke vorm participaties verwerven en/of aanhouden in bestaande of nog op te richten maatschappijen. Zij Kan deze participaties beheren, te gelde maken en valoriseren, onder meer door deel te nemen aan het bestuur van de ondernemingen waarin zij participeert en door ze bijstand te verlenen, De vennootschap beoogt de verdere gunstige ontwikkeling van de vennootschappen waarin zij participeert te stimuleren, te plannen en te coordineren.

De vennootschap kan zich ten gunste van iedere onderneming waarvan het doel gelijkaardig, overeenkomstig of verwant is met het hare, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen, ongeacht welk doel deze hebben.

Bovenstaande opsomming is niet limitatief, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Artikel 4: Alle oprichters zijn vennoten en Ieders aandeel in de vennootschap is gelijk.

Artikel 8 : Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op 5000 EUR, door iedere vennoot-oprichter voor een gelijk aandeel volgestort. Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door 100 gelijke aandelen die aan de vennoten-oprichters warden toegekend als volgt

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

flnderneming5nr ;-05-9 7 " 6-1 -0--e-1-6-9.

-' -1 6 ~

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Vr

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/02/2015 - Annexes du Moniteur belge



- aan de heer Colin Ferdinand 50 aandelen

- aan de heer Ryan De Preter 50 aandelen.

Artikel 9 : De vennootschap wordt bestuurd door de vennoten die hiervoor samen beraadslagen. De vennoten die als zaakvoerders optreden oefenen hun mandaat kosteloos uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor kosten en van hun wedde voor de geleverde beroepsprestaties.

Artikel 10 : iedere vennoot afzonderlijk handelt in naam van de vennootschap en onder de

vennootschapsfirma vertegenwoordigt de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 12 : De algemene vergadering -- rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt aile vennoten.

Artikel 15 : De jaarvergadering wordt gehouden op de tweede maandag van de maand juni te 18 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid.

Artikel 16 : Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 17 : Van de winst van het boekjaar worden e algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder"de algemene onkosten geboekt. Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen, gelijk aan de intrest van de door hen ingebrachte kapitalen. De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijk doel. Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

Artikel 18 : De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverklaring, de professionele (tuchtrechtefijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Artikel 19 : In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 Vennootschapswet, onverminderd de toepassing van artikel 179 Vennootschapswet en het hierna bepaalde onder artikel 21.

Artikel 20 : In geval van overlijden, werkonbekwaamheid, ontslag, uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) inzetting van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of zijn rechtverkrijgende nog gedurende drie (3) achtereenvolgende jaren (zesendertig maanden) een vergoeding toegekend gelijk aan de vergoeding die aan deze vennoot toekwam voor de laatste twaalf (12) maanden voor het overlijden of de terugtrekking, onverminderd zijn of hun rechten op uitkering van de vergoeding voor de tijdens laatst vermelde periode verrichte prestaties. De vergoeding voor de vermelde periode van drie jaar wordt evenwel niet toegekend aan de vennoot die zich terugtrekt of daartoe wordt gedwongen omdat hijzelf en te kwader trouw de voortzetting van de samenwerking heeft belet.

Artikel 21 : In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt in netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot of aan de zich terugtrekkende vennoot, wordt toegekend.

Buitengewone algemene vergadering

Na de vennootschap aldus te hebben opgericht zijn de vennoten in algemene vergadering

bijeengekomen en hebben vastgesteld dat overeenkomstig artikel 10 van deze statuten iedere vennoot te weten de heer Colin Ferdinand en de heer De Preter Ryan tegenover derden als vertegenwoordiger van de vennootschap kan optreden en rechtsgeldig alle daden van bewaring van beheer en van beschikking kan stellen.

Opgesteld te Edegem op 26 januari 2015

COLIN FERDINAND DE PRETER RYAN



~



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FERYCOM

Adresse
KONTICHSTRAAT 206 2650 EDEGEM

Code postal : 2650
Localité : EDEGEM
Commune : EDEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande