FINANCE FOR BUSINESS

Société en commandite simple


Dénomination : FINANCE FOR BUSINESS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 556.804.843

Publication

25/07/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een Gewone commanditaire Vennootschap werd opgericht, genaamd Finance for Business met

maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Maria-Henriettalei 7/2.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000 (duizend) Euro en is verdeeld in 100 (honderd) aandelen die

elk 1/100ste (één/honderdste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze aandelen wordt als volgt ingeschreven door de oprichters:

1. Door de heer Stephaan claes, voornoemd, bij wijze van storting ten belope van 99 (negen en negentig) Euro in ruil voor 99 aandelen

2. Mevrouw Ines Rothmann, voornoemd, bij wijze van storting ten belope van 10 (tien) Euro in ruil voor 1

aandeel.

De heer Claes Stephaan, neemt deel aan de oprichting van de vennootschap als beherende vennoot voor de

duur van de vennootschap.

Mevrouw Ines Rothmann, neemt deel aan de oprichting als stille vennoot.

Statuten

ARTIKEL 1

De vennootschap draagt de naam: Finance for business. De rechtsvorm is een Gewone Commanditaire

Vennootschap.

ARTIKEL 2:

De werkelijke zetel kan worden gevestigd of verplaatst zonder statutenwijziging in België binnen het Nederlands

taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij de oprichting of bij besluit van het bestuursorgaan van de

vennootschap.

De vennootschap kan bij besluit van het bestuursorgaan kantoren en administratieve zetels oprichten in België

en in het buitenland.

ARTIKEL 3:

De vennootschap heeft zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden als

consultant, vertegenwoordiger of tussenpersoon tot doel:

Ondernemingsnummer

Benaming: Finance for Business

Rechtsvorm: Gewone Commanditaire vennootschap

Zetel: Maria-Henriettalei 7/2 te 2018 Antwerpen

Onderwerp akte: oprichting vennootschap

Er blijkt uit een onderhandse akte 22/07/2014 dat tussen de ondergetekenden:

1. De heer Stephaan Claes wonende te 2018 Antwerpen, Maria-Henriettalei 7/2 en

2. Mevrouw Ines Rothmann wonende te 2018 Antwerpen, Maria-Henriettalei 7/2

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Finance For Business

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : F4B

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Maria-Henriëttalei 7 2

*14306756*

Luik B

2018

België

0556804843

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

23-07-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

ARTIKEL 4:

De vennootschap begint op heden en is opgericht voor onbepaalde duur; zij kan slechts om wettige redenen of

bij unanieme beslissing van de vennoten ontbonden worden.

ARTIKEL 5:

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en wordt gevormd door de totale waarde van alle door de vennoten onderschreven aandelen. Het geplaatst kapitaal bedraagt 1.000 (duizend) euro, vertegenwoordigd door 100 (honderd) aandelen met elk een fractiewaarde van 1/100ste.

Zij zullen ingeschreven worden in het register van aandelen, dat zal bijgehouden worden op de werkelijke zetel. Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen wordt aan de vennoten een certificaat van bewijs hiervan overhandigd.

ARTIKEL 6

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen ten belopen van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De aandelen zijn ondeelbaar en op naam. De vennootschap erkent slecht één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de naakte eigendommen en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten geschorst totdat én persoon is aangewezen die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent. Deze persoon dient te voldoen aan de voorwaarden vennoot te worden.

Raken de betrokkenen het niet eens over de aanwijzing bij minnelijk akkoord van de gemeenschappelijke lasthebber, dan wordt deze op verzoek van de meeste gerede partij aangewezen door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

- Het verlenen van alle mogelijke advies- en of dienstenfuncties op het vlak van bedrijfsbeheer, bedrijfseconomie en bedrijfstechnische aangelegenheden, de administratie van de ondernemingen en alles wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

- Consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand op voormelde gebieden;

- Het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven die op deze domeinen actief zijn, de vertegenwoordiging en het optreden als tussenpersoon?

- Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

- De organisatie van evenementen, conferenties, tentoonstellingen en (vak)beurzen.

- Het inrichten, organiseren en geven van allerhande opleidingen en trainingen bij middel van alle mogelijke voordrachten, cursussen, seminaries, workshops, ontwikkelingsactiviteiten en publicaties, dit alles in de ruimste zin van het woord en zowel in het algemeen als binnen om het even welk specifiek domein of vakgebied

- Het ontwikkelen en geven van trainingsprogramma s

- Het verlenen van individuele coaching aan het bedrijfsleven in verband met de inhoud van de geleverde trainingsprogramma s.

- De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

- Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in andere ondernemingen.

- De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borgen stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven inclusief de eigen handelszaak.

- De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

- De vennootschap zal, teneinde haar vennootschappelijk vermogen te beheren en te rentabiliseren, mogen overgaan tot beleggen in en beheren van zowel roerende als onroerende goederen welke de vennootschap bezit of in de toekomst zal verwerven en dit uiteraard beperkt tot louter patrimoniaal beheer en zonder daarbij commerciële activiteiten te willen verrichten; zij mag hiertoe alle gebruikelijke juridische handelingen stellen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijke doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of te n dele te vergemakkelijken.

ARTIKEL 7

Een aandeel in de vennootschap van een beherend vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten. Een aandeel in de vennootschap van een stille vennoot moet eerste aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van één maand van een voorkooprecht genieten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Oefenen zij die niet uit, dan kan het aandeel vrij overgedragen worden, of overgaan naar een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenamen in de rechte lijn. In andere gevallen is het eenparig goedvinden vereist aan de beherende vennoten of erfgenamen in de rechte lijn. In andere gevallen is het eenparig goedvinden vereist van de beherende vennoten en van de gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten zelf verplicht het aandeel in te kopen. De overgang of overdracht gebeurt bij toepassing van het artikel 1690 Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van het aandeel is gelijk aan de boekhoudkundige waarde ervan.

ARTIKEL 8

De vennoten of hun rechtverkrijgenden kunnen in geen geval de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris doen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootschap kan verhinderen.

ARTIKEL 9

Is vennoot van de vennootschap: ieder die zich akkoord verklaard heeft et de statuten, minstens één aandeel heeft onderschreven en als zodanig is aanvaard. Aanvraag tot opname als vennoot of onderschrijving van een aandeel betekenen tevens volledig akkoord met de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 10

Over de aanvaarding van een nieuwe vennoot worde beraadslaagd door de vergadering de vennoten, die moet

beslissen bij gewone meerderheid der aanwezige leden.

ARTIKEL 11

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder die geen stille vennoot mag zijn.

De volgende persoon wordt als zaakvoerder  beherende vennoot benoemd: de heer Claes Stephaan voornoemd.

De zaakvoerder(s) die in naam en voor rekening van de vennootschap de activiteiten en handelingen binnen het kader van het statutair doel hebben verricht(en), kunnen hiervoor bezoldigd worden.

De zaakvoerder (s) kunnen slechts om gewichtige redenen worden ontslagen door een beslissing van de meerderheid mits een gewone meerderheid van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van de stille vennoten. De zaakvoerder(s) kunnen vrijwillig ontslag nemen door opzegging aan alle vennoten. Voor de uitwerking van dit ontslag is geen statutenwijziging vereist. Iedere ambtsbeëindiging en infunctietreding als zaakvoerder wordt openbaar gemaakt overeenkomstig artikel vierenzeventig van het wetboek van vennootschappen.

ARTIKEL 12

De zaakvoerder(s) zijn gezamenlijk bevoegd om de vennootschap bij alle handelingen te vertegenwoordigen.

ARTIKEL 13

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wettelijke voorschriften inzake de boekhouding en de jaarrekening van ondernemingen en het wetboek van vennootschappen.

De rekeningen van de vennootschap worden ieder jaar op het einde van het maatschappelijk jaar afgesloten. De zaakvoerder(s) maken de inventaris, de balans en de resultatenrekening op.

DE jaarrekening van de vennootschap wordt goedgekeurd door de vereniging der vennoten ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 14

Over de toewijzing van de winsten van de vennootschap zal de vergadering der vennoten vrij kunnen beslissen.

ARTIKEL 15

De vergadering der vennoten wordt jaarlijks gehouden op de tweede woensdag van de maand juni om negentien uur, en indien deze dag een feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015.

Zij zal verslag houden over de maatschappelijke aangelegenheden, kennis nemen van de rekeningen, deze goed- of afkeuren en stemmen over de te geven kwijting aan de zaakvoerder(s).

Bij wijziging van de statuten is een éénparig besluit van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van alle vennoten vereist.

ARTIKEL 16

Het maatschappelijk jaar begint op 1/7/2014 En eindigt op 31/12/2015 van het jaar daaropvolgend.

ARTIKEL 17

Alle bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, alsmede van de bepalingen van het wetboek van vennootschappen waarvan bij deze statuten niet op geldige wijze is afgeweken zijn van toepassing. Ingeval van nietigheid van één

of meer clausules van deze akte blijven alle overige bepalingen ervan de partijen tot wet strekken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

GETEKEND,

Mod PDF 11.1

CLAES Stephaan, zaakvoerder

19/08/2015
ÿþ MOd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

im

IflhIII UHUII I 01 1 lUl

*15118788*

bei u

BE

Sta









Rechtbank van koophandel

Antwerpen

I 0 MIG. 2415

afdelire r green

Ondernemingsnr : 0556.804.843

Benaming

(voluit) : Finance for Business

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Maria-Henriéttalei 7 B-2018 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging statuten

Bij beslissing van de Bijzondere Algemene Vergadering van 31/07/2015 worden de statuten gewijzigd zodat:

u ze hieronder volledig gewijzigd kan terugvinden.

De ondergetekenden:

1.De heer Stephaan Claes wonende te 2018 Antwerpen, Maria-Henriettalei 7/2

en

2.Mevrouw Ines Rothmann wonende te 2610 Wilrijk, Platanenlaan 58

Een Gewone commanditaire Vennootschap werd opgericht, genaamd Finance for Business met

maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Maria-Henriettalei 7/2.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000 (duizend) Euro en is verdeeld in 1000 (duizend)

aandelen die elk 111000ste (één/duizendste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op deze aandelen wordt als volgt ingeschreven door de oprichters:

1.Door de heer Stephaan Claes, voornoemd, bij wijze van storting ten belope van 999 (negen honderd en

negenennegentig) Euro in ruil voor 999 aandelen

2.Mevrouw Ines Rothmann, voornoemd, bij wijze van storting ten belope van 1 (één) Euro in ruil voor 1;

aandeel.

Het kapitaal werd volledig volstort.

De heer Claes Stephaan, neemt deel aan de oprichting van de vennootschap als beherende vennoot voor

de duur van de vennootschap,

Mevrouw Ines Rothmann, neemt deel aan de oprichting als stille vennoot,

Statuten

ARTIKEL 1

De vennootschap draagt de naam: Finance for business. De rechtsvorm is een Gewone Commanditaire

Vennootschap.

ARTIKEL 2:

De werkelijke zetel kan worden gevestigd of verplaatst zonder statutenwijziging in België binnen het= Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij de oprichting of bij besluit van het bestuursorgaan van de vennootschap.

De vennootschap kan bij besluit van het bestuursorgaan kantoren en administratieve zetels oprichten in België en in het buitenland.

ARTIKEL 3:

De vennootschap heeft zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden

als consultant, vertegenwoordiger of tussenpersoon tot doel:

-Het verlenen van aile mogelijke advies- en of dienstenfuncties op het vlak van bedrijfsbeheer,

bedrijfseconomie en bedrijfstechnische aangelegenheden, de administratie van de ondernemingen en alles wat

daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt,

-Consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand op voormelde gebieden;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(e bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

-Het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven die op deze domeinen actief zijn, de vertegenwoordiging en het optreden ais tussenpersoon?

-Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan bedrijven, privé personen en instellingen, voornamelijk doch niet uitsluitend op het vlak van management, marketing en het besturen van vennootschappen, dit alles in de meest ruime betekenis.

-De organisatie van evenementen, conferenties, tentoonstellingen en (vak)beurzen.

-Het inrichten, organiseren en geven van allerhande opleidingen en trainingen bij middel van alle mogelijke voordrachten, cursussen, seminaries, workshops, ontwikkelingsactiviteiten en publicaties, dit alles in de ruimste zin van het woord en zowel in het algemeen als binnen om het even welk specifiek domein of vakgebied

-Het ontwikkelen en geven van trainingsprogramma's

-Het verlenen van individuele coaching aan het bedrijfsleven in verband met de inhoud van de geleverde trainingsprogramma's,

-De vennootschap kan zelf of als tussenpersoon alle hulpmiddelen verschaffen, bestuurdersfuncties waarnemen en diensten verlenen die direct of indirect verband houden met de voorgaande. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens een contractuele of statutaire benoeming en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap.

-Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in andere ondernemingen.

-De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borgen stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven inclusief de eigen handelszaak.

-De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

-De vennootschap zal, teneinde haar vennootschappelijk vermogen te beheren en te rentabiliseren, mogen overgaan tot beleggen in en beheren van zowel roerende als onroerende goederen welke de vennootschap bezit of in de toekomst zal verwerven en dit uiteraard beperkt tot louter patrimoniaal beheer en zonder daarbij commerciële activiteiten te willen verrichten; zij mag hiertoe alle gebruikelijke juridische handelingen stellen. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijke doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap heeft tot doel alle hiernavermelde activiteiten, die de vennootschap slechts zal kunnen uitoefenen, indien zij daartoe over de nodige erkenningen/vergunningen beschikt:

-verzekeringstussenpersoon, de werkzaamheden die bestaan in het adviseren over verzekeringsovereenkomsten, het aanbieden, het voorstellen, het verrichten van voorbereidend werk tot het sluiten van verzekeringsovereenkomsten of het sluiten van verzekeringsovereenkomsten, dan wel in het assisteren bij het beheer en de uitvoering ervan en dit in de zin van de Wet van 27 maart 1995 betreffende de verzekerings- en herverzekeringsbemiddeling en de distributie van verzekeringen.

-het optreden als verzekerings- en kredietbemiddelaar, hetgeen onder meer inhoudt: het aanbrengen van aanvragen, het negotiëren en het bemiddelen bij het afsluiten van geldleningen, kredietopeningen, en verzekeringen aan vennootschappen of particulieren, in om het even welke vorm kredietopeningen, en verzekeringen aan vennootschappen of particulieren, in om het even welke vorm

ARTIKEL 4:

De vennootschap begint op heden en is opgericht voor onbepaalde duur; zij kan slechts om wettige redenen

of bij unanieme beslissing van de vennoten ontbonden worden.

ARTIKEL 5:

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal is onbeperkt en wordt gevormd door de totale waarde van alle door de vennoten onderschreven aandelen. Het geplaatst kapitaal bedraagt 1.000 (duizend) euro, vertegenwoordigd door 1000 (duizend) aandelen met elk een fractiewaarde van 1/1000ste,

Zij zullen ingeschreven worden in het register van aandelen, dat zal bijgehouden worden op de werkelijke zetel, Naar aanleiding van de inschrijving in het register van aandelen wordt aan de vennoten een certificaat van bewijs hiervan overhandigd.

ARTIKEL 6

De beherende vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap,

De stille vennoten staan in voor de schulden en verliezen ten belopen van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De aandelen zijn ondeelbaar en op naam. De vennootschap erkent slecht één enkele eigenaar per aandeel voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan verbonden. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de naakte eigendommen en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten geschorst totdat én persoon is aangewezen die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent. Deze persoon dient te voldoen aan de voorwaarden vennoot te worden.

ee,

~t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Raken de betrokkenen het niet eens over de aanwijzing bij minnelijk akkoord van de gemeenschappelijke lasthebber, dan wordt deze op verzoek van de meeste gerede partij aangewezen door de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van het rechtsgebied waar de zetel van de vennootschap is gevestigd.

ARTIKEL 7

Een aandeel in de vennootschap van een beherend vennoot mag, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, of overgaan wegens overlijden dan met goedvinden van alle beherende vennoten. Een aandeel in de vennootschap van een stille vennoot moet eerste aangeboden worden aan de beherende vennoten, die gedurende een termijn van één maand van een voorkooprecht genieten.

Oefenen zij die niet uit, dan kan het aandeel vrij overgedragen worden, of overgaan naar een stille vennoot, aan zijn echtgenoot of erfgenamen in de rechte lijn. In andere gevallen is het eenparig goedvinden vereist aan de beherende vennoten of erfgenamen in de rechte lijn In andere gevallen is het eenparig goedvinden vereist van de beherende vennoten en van de gewone meerderheid van de stille vennoten. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten zelf verplicht het aandeel in te kopen. De overgang of overdracht gebeurt bij toepassing van het artikel 1690 Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van het aandeel is gelijk aan de boekhoudkundige waarde ervan.

ARTIKEL 8

De vennoten of hun rechtverkrijgenden kunnen in geen geval de verzegeling vorderen van de voorwerpen die tot het vermogen van de vennootschap behoren, noch een inventaris doen opmaken, noch om het even welke maatregel vorderen die de normale werking van de vennootschap kan verhinderen.

ARTIKEL 9

Is vennoot van de vennootschap: ieder die zich akkoord verklaard heeft met de statuten, minstens één aandeel heeft onderschreven en als zodanig is aanvaard. Aanvraag tot opname als vennoot of onderschrijving van een aandeel betekenen tevens volledig akkoord met de statuten.

ARTIKEL 10

Over de aanvaarding van een nieuwe vennoot wonde beraadslaagd door de vergadering de vennoten, die

moet beslissen bij gewone meerderheid der aanwezige leden.

ARTIKEL 11

De vennootschap wordt bestuurd door een zaakvoerder die geen stille vennoot mag zijn.

De volgende persoon wordt als zaakvoerder  beherende vennoot benoemd; de heer Claes Stephaan voornoemd

De zaakvoerder(s) die in naam en voor rekening van de vennootschap de activiteiten en handelingen binnen het kader van het statutair doel hebben verricht(en), kunnen hiervoor bezoldigd worden.

De zaakvoerder (s) kunnen slechts om gewichtige redenen worden ontslagen door een beslissing van de meerderheid mits een gewone meerderheid van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van de stille vennoten. De zaakvoerder(s) kunnen vrijwillig ontslag nemen door opzegging aan alle vennoten. Voor de uitwerking van dit ontslag is geen statutenwijziging vereist. ledere ambtsbeëindiging en infunctietreding als zaakvoerder wordt openbaar gemaakt overeenkomstig artikel vierenzeventig van het wetboek van vennootschappen,

ARTIKEL 12

De zaakvoerder(s) zijn gezamenlijk bevoegd om de vennootschap bij alle handelingen te

vertegenwoordigen.

ARTIKEL 13

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wettelijke voorschriften inzake de boekhouding en de jaarrekening van ondernemingen en het wetboek van vennootschappen.

De rekeningen van de vennootschap worden ieder jaar op het einde van het maatschappelijk jaar afgesloten. De zaakvoerder(s) maken de inventaris, de balans en de resultatenrekening op.

DE jaarrekening van de vennootschap wordt goedgekeurd door de vereniging der vennoten ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ARTIKEL 14

Over de toewijzing van de winsten van de vennootschap zal de vergadering der vennoten vrij kunnen

beslissen.

ARTIKEL 15

De vergadering der vennoten wordt jaarlijks gehouden op de tweede woensdag van de maand juni om negentien uur, en indien deze dag een feestdag is, op de eerstvolgende werkdag. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar 2015.

Zij zal verslag houden over de maatschappelijke aangelegenheden, kennis nemen van de rekeningen, deze goed- of afkeuren en stemmen over de te geven kwijting aan de zaakvoerder(s).

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bij wijziging -van de statuten is een éénparig besluit van de beherende vennoten en een drie/vierde meerderheid van alle vennoten vereist.

ARTIKEL 16

Het maatschappelijk jaar begint op 1/7/2014 En eindigt op 31/12/2015 van het jaar daaropvolgend.

ARTIKEL 17

Alle bepalingen van het Burgerlijk Wetboek, alsmede van de bepalingen van het wetboek van vennootschappen waarvan bij deze statuten niet op geldige wijze is afgeweken zijn van toepassing. Ingevaf van nietigheid van één of meer clausules van deze akte blijven alle overige bepalingen ervan de partijen tot wet strekken

GETEKEND,

CLAES Stephaan, ROTHMANN lees,

Zaakvoerder Stille Vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FINANCE FOR BUSINESS

Adresse
MARIA-HENRIETTALEI 7/2 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande