FIREFLIES VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : FIREFLIES VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.744.377

Publication

29/01/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden:

Annick Aerts, vrij beroep, Antwerpen

Winny Ang, vrij beroep, Berchem

Carl Bellens, vrij beroep, Zoersel

Kathleen Polfliet, bediende, Bredene

Charlotte Vandenberghe, bediende, Antwerpen

Geert Van Gils, bediende

Tom Vansteenkiste, bediende, Berchem

Dirk Verwerft, bediende, Antwerpen

Artikel 1. De vereniging draagt de naam FireFlies vzw en haar zetel is gevestigd te Berchem, Van Marsenillestraat 22, Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen. Zij kan binnen de gemeente worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur, daarbuiten bij beslissing van de algemene ledenvergadering. De vereniging wordt opgericht voor onbeperkte duur.

Art. 2. « FireFlies » is een onafhankelijke, niet-politieke organisatie die als doel heeft sociale cohesie in de samenleving te bevorderen en dit op laagdrempelige en speelse manier. Daarbij streeft de vereniging op geen enkele wijze enige winstverdeling onder haar leden na.

FireFlies vzw: gecoördineerde statuten 23 december 2013

Van Marsenillestraat 22

2600 Antwerpen (Berchem)

Werkterrein, werkmethodes, activiteiten

FireFlies

2600 Antwerpen

STATUTEN

allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hierna volgende statuten.

Naam, maatschappelijke zetel, duur

Doel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : FireFlies VZW

Zetel : Van Marsenillestraat 22

2600 Antwerpen (Berchem (Antwerpen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

*14301002*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0544744377

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

27-01-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 3. Om deze doelstelling te bereiken zal de vereniging:

- participatieve en laagdrempelige spelmomenten organiseren;

- visueel materiaal met als rode draad  sociale cohesie tentoonstellen;

- educatief materiaal ontwikkelen, ter beschikking stellen van alle geïnteresseerden en zo ruim mogelijk verspreiden onder alle relevante actoren;

- de samenleving sensibiliseren;

- haar expertise delen;

- daden van koophandel kunnen stellen binnen de grenzen van artikel 1 van de wet van 27 juni 1921;

- andere activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks tot het gestelde doel kunnen bijdragen.

Huishoudelijk reglement

Rechten

Ontslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 4. Naast haar statuten kan de werking van de vereniging nader worden bepaald in een huishoudelijk reglement dat door de algemene ledenvergadering is goedgekeurd of bij eenvoudige meerderheid is gewijzigd.

Leden

Aantal

Art. 5. 1. De v.z.w. FireFlies bestaat uit minstens drie leden.

Toetreding

Alleen de algemene ledenvergadering is bevoegd een lid uit te sluiten bij tweedederde meerderheid, op een algemene ledenvergadering die regelmatig werd samengeroepen met vermelding van het punt op de dagorde. De algemene ledenvergadering hoort het lid (of zijn raadsman), indien het lid dit wenst, vooraleer te beslissen.

2. Naast actieve leden kunnen ook waarnemende leden, steunende leden en ereleden worden aangenomen. Enkel de actieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. De raad van bestuur kan fysieke personen als actief lid voordragen aan de algemene ledenvergadering. De algemene ledenvergadering beslist over het actief lidmaatschap van de voorgedragen personen. De concrete voordracht- en aanvaardingsprocedure van de verschillende soorten leden wordt afgewikkeld overeenkomstig het huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur en de algemene ledenvergadering zullen in hun voordracht, respectievelijk beslissing erover waken dat het ledenbestand in levensbeschouwelijk en politiek opzicht een open en pluralistische vereniging weerspiegelt. Eveneens zal erover gewaakt worden dat de voorgedragen actieve leden blijk geven van een actieve interesse in het stimuleren van sociale cohesie.

Verplichtingen en uitsluiting

4. Door toetreding tot de vereniging verbindt ieder lid zich ertoe zich te onthouden van elke daad of nalatigheid die in ernstige mate nadeel zou berokkenen aan het doel van de vereniging of van aard zou zijn om haar aanzien en de eer van andere leden in hun hoedanigheid van lid ernstige schade te berokkenen.

3. De door de algemene ledenvergadering aanvaarde actieve leden hebben stemrecht op de algemene ledenvergadering. De actieve leden kunnen zich kandidaat stellen als lid van de raad van bestuur.

Elke inbreuk op deze beschikking, vastgesteld door de raad van bestuur, heeft van rechtswege de schorsing van het lid tot gevolg. De raad van bestuur zal het lid horen alvorens de inbreuk vast te stellen.

5. Elk lid kan ontslag nemen middels een eenvoudige brief te richten aan de raad van bestuur. Het ontslagnemend lid heeft geen recht op het maatschappelijk fonds en mag de terugbetaling niet eisen van bijdragen die hij heeft betaald.

Lidgeld

6. Het maximum bedrag van het lidgeld wordt vastgesteld op 50 EUR.

Algemene vergadering

Bevoegdheden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Art. 6. 1. Aan de bevoegdheid van de algemene ledenvergadering zijn voorbehouden, binnen de voorwaarden

van de wet van 27 juni 1921:

1° besluiten tot wijziging van de statuten en tot ontbinding van de vereniging;

2° de benoeming en het ontslag van bestuurders;

3° de goedkeuring van de rekeningen en de begroting;

4° de aanvaarding van de door de raad van bestuur voorgedragen leden;

5° de uitsluiting van leden;

6° het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

Vergaderingen

2. Onverminderd hetgeen in het huishoudelijk reglement wordt voorgeschreven, wordt de algemene ledenvergadering door de raad van bestuur bijeengeroepen en vergadert zij minstens eenmaal per jaar, overeenkomstig de artikelen 5 en 6 van de wet van 27 juni 1921.

Een lid kan zich bij volmacht laten vervangen door een ander lid. Een lid kan slechts volmacht krijgen van maximaal twee andere leden.

Raad van bestuur

Samenstelling

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 7. 1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 en hoogstens 13 leden. De algemene ledenvergadering benoemt de leden van de raad van bestuur voor een periode lopend van het einde van de algemene ledenvergadering waarin ze gekozen zijn tot de derde daarop volgende algemene ledenvergadering waarop de rekeningen ter goedkeuring worden voorgelegd.

Art. 9. Bij haar besluit tot ontbinding van de vereniging zal de algemene ledenvergadering beslissen over het eventueel batig saldo. Dit batig saldo zal overgemaakt worden aan één of meerdere organisaties die eveneens op het gebied van sociale cohesie werkzaam zijn en wier doelstellingen verwant zijn aan de ontbonden vereniging.

2. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene ledenvergadering zijn voorbehouden. Hij bestuurt en vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad van bestuur benoemt alle agenten, bedienden en leden van het personeel van de vereniging en ontslaat ze; hij bepaalt hun bezigheden en bezoldigingen.

De andere handelingen dan deze van het dagelijks bestuur, waarover geldig is beslist in de raad van bestuur,

worden, tenzij de raad van bestuur een bijzondere volmacht heeft verleend, tegenover

derden geldig getekend door twee bestuurders waarvan één de voorzitter, de secretaris of de penningmeester is.

Indien één vijfde van de leden een gemotiveerde vraag tot samenroeping van de algemene vergadering aan de raad van bestuur richt, zal de raad van bestuur de algemene ledenvergadering samenroepen. Bij weigering van de raad van bestuur kunnen de ondertekenaars van de gemotiveerde vraag zelf de algemene ledenvergadering rechtsgeldig samenroepen.

Indien alle aanwezige leden hiermee instemmen, kan geldig beraadslaagd en beslist worden buiten de agenda. Onverminderd hetgeen in het huishoudelijk reglement wordt bepaald, kunnen derden met een wettig belang afschriften bekomen van de besluiten van de algemene ledenvergadering.

Ontbinding en vereffening van de vereniging en besteding van eventueel batig saldo

De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Bestuur en vertegenwoordiging

V.Z.W.-wet

Art. 10. Al wat niet uitdrukkelijk geregeld is in deze statuten, wordt beheerst door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921.

Aldus opgemaakt in acht exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de stichtingsvergadering, gehouden te Antwerpen, op 23 december 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

RAAD VAN BEHEER

Benoeming van de eerste raad van bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Annick Aerts, vrij beroep, Antwerpen Winny Ang, vrij beroep, Berchem Kathleen Polfliet, bediende, Bredene Tom Vansteenkiste, bediende, Berchem Dirk Verwerft, bediende, Antwerpen

Antwerpen, 23 december 2013 Voor echt verklaard uittreksel

De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld tot bestuurder :

Coordonnées
FIREFLIES VZW

Adresse
VAN MARSENILLESTRAAT 22 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande