FLAME

Association sans but lucratif


Dénomination : FLAME
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 895.344.543

Publication

12/01/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





11 *iaoioeai

Ondernemingsnr : 0895.344.543

Benamórmo

(voluit) : FLAME

;z ~ ,~, , e..--:" í' -' l'-.. R ~ rr ` p~l a-.  li ,a Z, L. ~ i, s,...--i ~

~

u

i

3D-12-2011

v.:4:')

~~,:âC,i-jELe_1111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : KAPELSEWEG 27 - 2811 HOMBEEK

Onderwerp etde : WIJZIGING VAN DE STATUTEN -

BENOEMING VAN BESTUURDERS - AANSTELLING VAN PERSONEN BELAST MET HET DAGELIJKS BESTUUR

Om de statuten van de vereniging in overeenstemming te brengen met de thans vigerende wetgeving - zijnde de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk die werd gewijzigd door de (programma)wetten van 2 mei 2002, 16 januari 2003, 22 december 2003, 9 juli 2004, 27 december 2004, 23 maart 2007, 6 mei 2009 en 30 december 2009  heeft de algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, in haar zitting van 21 december 2011 besloten om de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

§1. De VZW draagt de naam °FLAME". De vereniging zet de werking voort van de vereniging zonder winstoogmerk waarvan de statuten werden bekendgemaakt op 30 januari 2008 onder het nummer 08022836 in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

§2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§3. De zetel van de VZW is gevestigd te 2811 Hombeek, Kapelseweg 27, en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Alle stukken, voorgeschreven door de wetgeving op de VZW's, worden neergelegd in het dossier dat bijgehouden wordt op de griffie van de rechtbank van koophandel van voornoemd gerechtelijk arrondissement.

§4. De plaats van vestiging van de maatschappelijke zetel kan enkel gewijzigd worden bij beslissing van de algemene vergadering. Hierbij moeten de regels die vereist zijn voor een statutenwijziging en die beschreven zijn in deze statuten, in acht genomen worden.

P. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan evenwel te allen tijde worden ontbonden. ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

§1. De vereniging heeft tot doel:

-de bewustmaking, het informeren en het sensibiliseren van het brede publiek en van gezondheidswerkers inzake de specifieke problematiek in al zijn aspecten van brandwondenpatiënten en van patiënten met aanverwante aandoeningen;

-het verbeteren van het medisch, psychisch en sociaal welzijn van brandwondenpatiënten en van patiënten met aanverwante aandoeningen;

-het promoten, opstarten, uitbouwen en opvolgen van zorg programma's voor brandwondenpatiënten en voor patiënten met aanverwante aandoeningen op nationaal en internationaal gebied in functie van de lokale noden en behoeften.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

§2. De vereniging wil dit doel verwezenlijken, onder meer door:

-het oprichten van of meewerken aan nationale en internationale evenementen of campagnes die gericht zijn op het verspreiden van infonnatie inzake brandwonden en aanverwante aandoeningen ;

-het organiseren en/of ondersteunen van nationale en internationale evenementen of acties die bijdragen tot het verbeteren van het medisch, psychisch en sociaal welzijn van brandwondenpatiënten en van patiënten met aanverwante aandoeningen (individuele of groepen);

-de uitbouw van logistieke ondersteuning en infrastructuur, het inrichten scholingsprogramma's voor hulpverleners, het opstarten en begeleiden van nazorg- en revalidatieprogramma's evenals het verstrekken van medische ondersteuning.

§3. Ter verwezenlijking van haar doel, kan de vereniging alle initiatieven die zij nuttig acht uitwerken,

ondersteunen en coördineren, onder meer door.

-het samenstellen en uitgeven van prospectussen, publicaties en drukwerken;

-het verrichten of laten verrichten van studies;

-het realiseren van projecten en campagnes;

-het voeren van perscampagnes;

-het inzamelen van fondsen;

-deelname aan de werking van overleg- en adviesorganen;

-rechtstreekse tussenkomsten bij officiële instanties en particulieren;

-het organiseren van of meewerken aan congressen, symposiums en andere (openbare) manifestaties;

-het samenwerken met andere gelijkaardige nationale en internationale verenigingen of instellingen;

-het vertegenwoordigen in rechte en in feite van de vereniging en van zijn leden, overal wanneer dit

wenselijk of noodzakelijk zou zijn;

-het vrijwaren van de doelstellingen langs gerechtelijke weg.

§4. Daarnaast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien en rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwenzenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

Zij mag tevens alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden of van de hand doen en er alle zakelijke rechten over uitoefenen. Concessies kunnen gegeven of genomen worden.

§5. Ter verwezenlijking van haar doel mag de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, maar zij zal zulks nooit doen met het oog op het verschaffen van enig stoffelijk voordeel aan haar leden.

ARTIKEL 3. LIDMAATSCHAP

Effectieve leden

§1. Er zijn minimaal 3 en maximaal een onbeperkt aantal effectieve leden die alle rechten genieten zoals omschreven in de wetgeving op de VZWs.

§2. Ieder natuurlijk persoon kan zich kandidaat stellen als effectief lid op voorwaarde dat hij / zij de in deze statuten omschreven doelstellingen genegen is.

§3. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§4. De algemene vergadering zal, op voordracht van de raad van bestuur, beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als effectief lid op haar eerstvolgende bijeenkomst. Op die vergadering dienen minstens de helft van de effectieve leden van de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden.

§5. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

§6. Effectieve leden genieten alle rechten en hebben alle verplichtingen die in de wetgeving op de VZW's en in deze statuten worden beschreven.

§7. Alle beslissingen betreffende het toetreden, uittreden of uitsluiten van de effectieve leden warden door de raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Toegetreden leden

§1. Elk natuurlijk persoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

§2. De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid.

§3. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

Ze nemen deel aan en genieten van de activiteiten van de VZW, verlenen hun medewerking aan het

bewerkstelligen van de doelstellingen van de vereniging en treden steunend of adviserend op.

§4. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Ontslag

§1. Effectieve leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven te richten aan de voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur brengt de algemene vergadering op de hoogte bij de eerstvolgende vergadering. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

§2. Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van schriftelijk bericht. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

Uitsluiting

§1. Het lidmaatschap van een effectief lid dat:

-handelt in strijd met de doelstellingen van de VZW,

-de statuten van de VZW of de besluiten van haar organen niet naleeft,

-de belangen schaadt van de vereniging of van één van haar organen

kan, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle effectieve leden, worden beëindigd. Deze beëindiging geschiedt door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens de helft van alle effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, en waarbij voor de beslissing een 213 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden vereist is.

§2. Het effectief lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

§3. Toegetreden leden die zich schuldig maken aan voorgenoemde overtredingen, kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

Rechten

§1. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van zijn lidmaatschap.

§2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering

De algemene vergadering van de vereniging is samengesteld uit alle effectieve en toegetreden leden.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens

afwezigheid, door de ondervoorzitter.

Bevoegdheden

De algemene vergadering is exclusief bevoegd inzake volgende materies:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissaris of bedrijfsrevisor en de bepaling van diens bezoldiging;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissaris of bedrijfsrevisor;

-het goedkeuren van de begrotingen en van de rekeningen;

-de ontbinding van de vereniging;

-de aanvaarding van nieuwe effectieve leden;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mo0 2.2

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

-de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de raad van bestuur;

-de goedkeuring van het werkingsverslag opgesteld door de raad van bestuur;

-alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Stemrecht

In de algemene vergadering hebben enkel de effectieve leden stemrecht. Elk lid heeft een gelijk stemrecht en beschikt over één stem.

Vergaderingen

§1. De bijeenkomsten van de gewone algemene vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De algemene vergadering zal in elk geval bijeenkomen binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar. De uitnodiging - ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders - wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§2. Een effectief lid dat niet aanwezig kan zijn op de bijeenkomst, kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging. Elk effectief lid kan ten hoogste één volmacht dragen.

§3. De vergaderingen worden door de raad van bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt op de agenda wordt geplaatst dat door minstens 2 bestuurders of door minstens 1/20 van de effectieve leden ten laatste 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd.

§4. Bijzondere bijeenkomsten van de algemene vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 115 van de effectieve leden indien het belang van de vereniging het vereist. De uitnodiging wordt ten laatste 14 dagen voorafgaand aan de datum van de bijeenkomst naar alle leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§5. Aan het begin van een vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd is, daarmee instemt, behalve wanneer de wetgeving of de statuten dit anders voorzien.

Quorum en stemming

§1. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wetgeving of de statuten dit anders voorzien.

§2. Over een wijziging van de statuten van de vereniging kan enkel beraadslaagd worden op een vergadering waarop 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Wanneer echter de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht of op de ontbinding van de vereniging, is een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden vereist.

§3. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§4. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter of diens vertegenwoordiger doorslaggevend zijn.

§5. Van elke vergadering worden er notulen opgesteld. Na te zijn goedgekeurd op de eerstvolgende vergadering, worden ze ondertekend door de voorzitter of een bestuurder en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden. Deze kunnen hun inzagerecht uitoefenen overeenkomstig art. 9 van het K.B. van 26/06/2003 ter zetel van de vereniging, na schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen.

De besluiten van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van de leden per e-mail of per gewone post op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opge-'ge-'ven aan de VZW.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Samenstelling Raad van Bestuur

§1. De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie effectieve leden telt, mag de raad van bestuur bestaan uit slechts twee bestuurders. De dag waarop een vierde effectief lid wordt aanvaard, zal de algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

§2. De bestuurders worden benoemd door een algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een onbepaalde duur.

§3. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel een ondervoorzitter, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in de wetgeving op de VZW's of in deze statuten.

§4. De bestuurders kunnen te allen tijde warden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Het mandaat van de bestuurder eindigt eveneens ingevolge zijn overlijden of in geval van zijn wettelijke onbekwaamheid.

§5. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij kunnen evenwel een vergoeding van gemaakte kosten bekomen mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgaven door de raad van bestuur.

§6. Worden hierbij aangesteld als bestuurders en tevens:

als voorzitter: Michel VAN BRUSSEL,

wonende te 8300 Knokke-Heist (Westkapelle), Mahonialaan 8

geboren te Mortsel op 1 juli 1963

RRN 630701-08197

- als ondervoorzitter: Vincent DRUEZ,

wonende te 1160 Oudergem, Kleine Wijngaardstraat 88

geboren te Oostende op 24 februari 1967

RRN 670224-20313

- als secretaris: Luc DE CLERCK,

wonende te 2811 Hombeek, Kapelseweg 27

geboren te Keulen op 5 september 1966

RRN 660905-00137

als penningmeester: Bert VAN DEN HOF,

wonende te 2861 Onze Lieve Vrouw Waver, Duivelshoek 20

geboren te Berchem op 27 januari 1961

RRN 610127-54982

§7: Taakinvulling:

-De voorzitter neemt de algemene leiding van de vereniging waar. Hij stelt de agenda op van de vergadering, leidt en zit de vergaderingen van de vereniging voor, let erop dat de regels binnen de vereniging worden nageleefd, verzorgt de link tussen de vereniging en de buitenwereld, delegeert de verschillende taken binnen het bestuur en neemt de eindverantwoordelijkheid hiervan op.

-De ondervoorzitter vervangt de voorzitter bij afwezigheid en neemt de gedelegeerde taken waar.

-De secretaris staat in voor de algemene administratie van de vereniging. Voor alle administratieve verplichtingen heeft hij een onbeperkte volmacht. Hij houdt de verslagen en de notulen van de vergaderingen bij, het archief van de vereniging en de opvolging van de in te vullen formulieren. Brieven, mails en andere vormen van correspondentie worden eerst aan de voorzitter voorgelegd. Dagelijkse zaken zoals aanvraag van formulieren en beslissingen die de goede werking, beschreven in de statuten, niet in het gedrang brengen, voert hij zelfstandig uit mits rapportering aan de voorzitter of bij afwezigheid aan een lid van het dagelijks bestuur.

-De penningmeester staat in voor het bijhouden van de kastoestand en de lopende rekening van de vereniging. Hij regelt dit als 'een goede huisvader' en rapporteert op iedere vergadering de stand van zaken. Hij vraagt een bijzondere vergadering aan bij hoogdringendheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

§1. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders.

De uitnodiging - ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders - wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de vergadering verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het bestuurslid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

De agenda wordt opgesteld door de voorzitter maar ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht om punten op de agenda te plaatsen.

§2. De raad wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproepingsbrief.

§3. De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen, heeft de voorzitter dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, doorslaggevende stem.

§4. Van elke vergadering worden er notulen opgesteld. Die worden goedgekeurd op de eerstvolgende vergadering en vervolgens ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur. Ze worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

§5. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de VZW zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per e-mail, video- of telefoon- conferentie.

Intern bestuur  Beperkingen

§1. De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

§2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§3. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur. Deze delegatie van bevoegdheid aan derden niet-bestuurders valt onder het gemeenrechtelijk regime van de lastgeving met de tegenwerpelijkheid van de grenzen van de opdracht aan derden als gevolg.

§4. De raad van bestuur beschikt op intern vlak over een discretionaire bevoegdheid: alle bevoegdheden die niet door de wetgeving op de VZW's noch door de statuten zijn toegekend aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur of door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Externe vertegenwoordigingsmacht

§1. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

§2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college,

wordt de VZW in en buiten rechte eveneens algemeen en onbeperkt vertegenwoordigd door:

- één bestuurder die alleen handelt voor alle transacties, zonder enige uitzondering, die 1.500 ê niet te

boven gaan;

- twee bestuurders die gezamenlijk handelen voor alle andere transacties.

§3. De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen beschikken op extern vlak over een discretionaire bevoegdheid: alle bevoegdheden die niet door de wetgeving op de VZW's noch door de statuten zijn toegekend aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur of door één 1 twee bestuurders die alleen / gezamenlijk handel(t)(en) - (dit al naargelang de waarde van de transacties).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Genoemde bevoegdheid houdt onder meer, maar niet limitatief in:

-het besturen van de vereniging;

-het vertegenwoordigen van de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen;

-het optreden als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en het beslissen over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen;

-het stellen van alle daden van beschikking, zonder enige uitzondering en met inbegrip van het vervreemden  zelfs om niet  van alle roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen of uitlenen voor om het even welke termijn, het stellen van alle handels- en bankverrichtingen.

§4. De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Bekendma king vereisten

De benoeming van de leden van de raad van bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen evenals hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen (vermeld met naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats), de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Aansprakelijkheid van de bestuurders

De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW.

Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur_

ARTIKEL 5. DAGELIJKS BESTUUR

§1. Het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak evenals de externe vertegenwoordiging van dat dagelijks bestuur, kan door raad van bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

§2. De dagelijkse bestuurders worden aangesteld door de raad van bestuur voor een onbepaalde duur.

Hun mandaat neemt een einde:

-in geval van ontslag door de raad van bestuur, hetgeen te allen tijde mogelijk is;

-indien ze zelf ontslag nemen, hetgeen dient te geschieden door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter

van de raad van bestuur;

-ingevolge overlijden of wettelijke onbekwaamheid.

§3. De dagelijkse bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij kunnen evenwel een vergoeding van gemaakte kosten bekomen mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgaven door de raad van bestuur.

§4. Zowel wat het intern dagelijks bestuur ais de externe vertegenwoordigingsmacht van dat dagelijks bestuur betreft, zullen de dagelijkse bestuurders handelen in samenspraak met ten minste één lid van de raad van bestuur.

De personen belast met het dagelijks bestuur kunnen zonder toestemming van minstens één lid van de raad van bestuur in geen geval beslissingen nemen noch rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van dat dagelijks bestuur bij transacties welke niet kosteloos zijn.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

§5. Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

§6. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur (vermeld met naam, voornaam, woonplaats, geboortedatum en geboorteplaats), de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk , dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

§7. De dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun dagelijks bestuur.

ARTIKEL 6. TOEZICHT DOOR EEN COMMISSARIS

§1. Zolang de VZW voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de wetgeving op de VZW niet overschrijdt, is de VZW niet verplicht een commissaris te benoemen.

§2. Zodra de VZW de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake.

ARTIKEL 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van de wetgeving op de VZW en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. (kleine VZW's: K.B. van 26 juni 2003  grote VZW's: K.B. van 19 december 2003)

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen van de wetgeving op de VZW's.

Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig de bepalingen van de wetgeving op de VZW's en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

§4. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting voor en legt de stukken ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

ARTIKEL 8. ONTBINDING

§1. De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van de effectieve leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZVV in vereffening" is.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

§ 4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de raad van bestuur over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de bepalingen van de wetgeving op de VZW's en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MO0 2.2

Luik lB - Vervolg

ARTIKEL 9. SLOTBEMERKINGEN

Deze statuten vervangen alle tot op heden gepubliceerde statuten van de vereniging

! * w

De algemene vergadering heeft besloten om uit zijn ambt als bestuurder te ontslaan:

- de heer Jean Paul DELEUZE, Eekhoomlaan 12 - 3080 Tervuren (° 27/0211969 te Sint-Joost-ten-Noode)

Zij heeft besloten als bestuurders te benoemen:

- de heer Michel VAN BRUSSEL, Mahonialaan 8 - 8301 Knokke-Heist (° 01/07/1963 te Mortsel)

- de heer Vincent DRUEZ, Kleine Wijngaardstraat 88 - 1160 Oudergem (° 24/0211967 te Oostende)

- de heer Luc DE CLERCK, Kapelseweg 27 - 2811 Hombeek (° 05/09/1966 te Keulen)

- de heer Bert VAN DEN HOF, Duivelshoek 20 - 2861 OLV Waver (° 27/01/1961 te Berchem)

De bestuurders hebben aangesteld als voorzitter: Michel VAN BRUSSEL - als ondervoorzitter: Vincent

DRUEZ - als secretaris: Luc DE CLERCK en als penningmeester: Bert VAN DEN HOF

Worden belast met het dagelijks bestuur van de vzw:

- mevrouw Christel BEDERT, Sasstraat 12 - 8301 Knokke-Heist (° 18/06/1970 te Knokke-Heist) - public

relations

- de heer Jeroen VAN HOVE, Kessel-Dorp 79 - 2560 Kessel (° 19/0911978 te Schoten) - sponsoring

- de heer Patrick MASSAGE, Heikneuterlaan 37 - 3010 Kessel (° 23/0811962 te Soest) - wetenschappelijk medewerker

* 0 *

Opgemaakt te 2811 HOMBEEK

Michel VAN BRUSSEL Luc DE CLERCK

Bestuurder Bestuurder

Voorzitter Raad van Bestuur Secretaris Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FLAME

Adresse
KAPELSEWEG 27 2811 HOMBEEK

Code postal : 2811
Localité : Hombeek
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande