FLANDERS OPTICIANS

CVBA


Dénomination : FLANDERS OPTICIANS
Forme juridique : CVBA
N° entreprise : 438.178.494

Publication

07/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 17.06.2014, NGL 26.06.2014 14248-0393-014
01/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 18.06.2013, NGL 26.07.2013 13358-0434-014
05/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 19.06.2012, NGL 01.07.2012 12246-0410-014
05/06/2012 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 31.12.2010, GGK 17.08.2011, NGL 29.05.2012 12137-0448-014
16/05/2012
ÿþVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Mod Ward 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

0 4 -05- 2012

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHAie MECHELEN

" iaoeoszs*

Ondernemingsnr : 0438.178.494.

Benaming

(voluit) : FLANDERS OPTICIANS

(verkort) :

Rechtsvorm cvba

Zetel : 2800 Mechelen, Korenmarkt 30

(volledig adres)

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING - ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS EN VASTSTELLING VERGOEDING - VASTSTELLING JAARLIJKSE WERKINGSBIJDRAGE

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Gauthier Clerens te Mechelen op 4 april 2012 dat de buitengewone algemene vergadering van de Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FLANDERS OPTICIANS", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 2800 Mechelen, Korenmarkt 30, RPR Mechelen 0438.178.494., de volgende beslissingen heeft genomen, na vervulling van de nodige oproepingsformaliteiten, in bijzijn of vertegenwoordiging van meer dan de helft van de cooperanten en met eenparigheid van stemmen:

BESLISSING EEN

De algemene vergadering beslist dat de statuten ais volgt worden gewijzigd:

Correcte hemummering van de artikelen, de statuten goedgekeurd bij akte verleden voor notaris Van Nuffel te Antwerpen op twaalf december tweeduizend en een per vergissing twee artikelen 6 en twee artikelen 7 inhoudende.

Nieuw Artikel 12, zijnde oud Artikel 10 wordt volledig vervangen door het volgende:

"Een vennoot mag slechts uittreden gedurende de eerste zes maanden van het jaar. De vennoot die wenst uit te treden meldt dit bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een te late uittreding heeft ten vroegste gevolg het daaropvolgende boekjaar.

Faillissement, kennelijk onvermogen, onbekwaamverklaring of aanvraag tot toepassing van de wet continuïteit ondernemingen door een vennoot heeft van rechtswege uittreding voor gevolg. De raad van bestuur mag de uittreding van een vennoot weigeren in geval de vennoot zijn verplichtingen tegenover de vennootschap niet zou nakomen, indien de terugbetaling niet kan geboekt worden op de rekening variabel kapitaal, indien door de uittreding het netto-actief zou dalen beneden het bedrag van het vaste gedeelte van het kapitaal of van het gestorte kapitaal, wanneer dit minder bedraagt dan het vaste gedeelte van het kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, indien door de uittreding de financiële toestand van de vennootschap in gevaar zou worden gebracht, indien door de uittreding er minder dan 50 vennoten zouden overblijven, wanneer er meer dan 3 vennoten zouden uittreden binnen hetzelfde boekjaar of om enig andere reden. Indien er meer dan 3 vennoten willen uittreden binnen hetzelfde boekjaar, dan zal de raad van bestuur de eerste 3 aanvragen aanvaarden. De datum van hun aangetekend schrijven zal bepalend zijn.

Een uitgetreden vennoot (of diens rechtverkrijgenden of vertegenwoordigers) heeft recht op de terugbetaling van zijn aandeel aan de nominale waarde van de inbreng. De terugbetaling geschiedt binnen het kwartaal volgend op de goedkeuring van de balans van het jaar waarin de uittreding rechtsgeldig is aangevraagd en aanvaard.

De raad van bestuur maakt melding van de uittreding in het aandelenregister naast de naam van de uittredende vennoot."

Nieuwe Artikelen 14 tot en met 17, zijnde oude artikelen 12 tot en met 15, worden volledig vervangen door het volgende:

"Artikel 14. Benoeming, vergoeding en ontslag bestuurders

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit maximaal vier (4) bestuurders, al dan niet aandeelhouders van de vennootschap. De bestuurders kunnen natuurlijke of rechtspersonen zijn. Ten minste twee bestuurders zullen houder van aandelen "MARKETING" zijn. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een onbepaalde termijn.

De algemene vergadering beslist over de vergoeding van de bestuurders. Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van cie perse(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders kunnen ten allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. leder lid van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad.

Wanneer een bestuurder een rechtspersoon is en houder van aandelen "MARKETING", dan vervalt zijn mandaat als bestuurder automatisch wanneer het aandelenbezit van deze rechtspersoon van eigenaar verandert.

Artikel 15. Vacature

Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen tot dat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. Wanneer een plaats van bestuurder openvalt, zijn de overblijvende bestuurders samen bevoegd om voorlopig in de vacature te voorzien. In dat geval zal de algemene vergadering in haar eerstvolgende vergadering de benoeming van een nieuwe bestuurder doen.

Artikel 16. Vergadering van de raad van bestuur

De raad van bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vennootschap het vereist en bovendien binnen veertien (14) dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders. De raad wordt voorgezeten door een voorzitter gekozen uit de bestuurders. De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in enige andere plaats, aangewezen in de oproeping. De oproeping kan geschieden bij eenvoudige brief, e-mail, fax of zelfs telefonisch in dringende gevallen.

Artikel 17. Besluitvorming

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en beslissen wanneer, na oproeping, minstens twee bestuurders aanwezig zijn. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voorzit beslissende stem.

De bestuurder die belet is kan bij eenvoudige brief, e-mail of fax volmacht geven aan één van zijn collega's van de raad van bestuur maar voor slechts één (1) vergadering. Van de beslissingen worden notulen bijgehouden die door de voorzitter en minstens één (1) andere bestuurder worden ondertekend."

Nieuwe Artikelen 19 tot en met 21, zijnde oude artikelen 17 tot en met 19, worden volledig vervangen door het volgende:

"Artikel 19. Externe vertegenwoordigingsmacht

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. De vennootschap wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door twee (2) bestuurders, gezamenlijk handelend,

De raad van bestuur kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Artikel 20. Controle

In zoverre de vennootschap beantwoordt aan de wettelijke criteria die tot de aanstelling van een commissaris-revisor verplichten, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening aan één of meerderde commissarissen opgedragen.

Indien geen commissaris benoemd is, gelden de wettelijke voorschriften ter zake zoals voorzien in de vennootschapswet,

Artikel 21. Algemene Vergadering

De gewone algemene vergadering van de aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de derde dinsdag van de maand juni te twintig uur. Is die dag een wettelijke feestdag, dan wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt. Ten allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Elke algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats aangewezen in de oproeping."

Nieuw Artikel 30, zijnde oud artikel 28 wordt: "Artikel 30, Vereffening

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap benoemt en ontslaat bij gewone meerderheid van stemmen de vereffenaars en stelt hun bevoegdheid vast. Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering treden de in functie zijnde bestuurders van rechtswege op als vereffenaar van de vennootschap en hebben zij de machten zoals bepaald in de vennootschapswet."

Artikel 32, zijnde oud artikel 30 wordt: "Artikel 32. Huishoudelijk reglement

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen. In dit huishoudelijk reglement kunnen, zonder andere beperkingen dan de gebiedende voorschriften van de wet en van de statuten, aile schikkingen worden getroffen nopens de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen en kan de vennoten of hun rechthebbenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vennootschap wordt geacht. Het huishoudelijk reglement moet aan de algemene vergadering worden voorgelegd die het ongewijzigd goedkeurt of verwerpt. Hetzelfde geldt voor wijzigingen."

BESLISSING TWEE

De heren Jan Sels, wonende te 2520 Ranst, Lievevrouwestraat 13, Dirk Mertens, wonende te 3010 Leuven Van Rodestraat 42 en Timothy Demeester, wonende te 9900 Eeklo, Markt 45, boden hun ontslag als bestuurders van de vennootschap.

r

r

De algemene vergadering aanvaardt op heden hun ontslag en verleent hen ontheffing van hun verantwoordelijkheid voor het door hen gevoerde beleid.

Wordt in hun plaats als bestuurders door de algemene vergadering benoemd;

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPTIEK JAN SELS", met maatschappelijke zetel te 2520 Ranst, Lievevrouwstraat 13, RPR Antwerpen 0420.962.083., hierbij vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door een van haar zaakvoerders, de heer Jan Sels, voornoemd, die verklaart dat de vennootschap in het kader van haar bestuursmandaat de heer Jan Sels als vaste vertegenwoordiger heeft benoemd.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "OPTIEK DEMEESTER - VANDENHEEDE", met maatschappelijke zetel te 9900 Eeklo, Markt 45, RPR Gent 0443.488.956., hierbij vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door haar enige zaakvoerder, de heer Luc Demeester, wonende te 9900 Eeklo, Markt 45, die verklaart dat de vennootschap in het kader van haar bestuursmandaat de heer Timothy Demeester als vaste vertegenwoordiger heeft benoemd.

De naamloze vennootschap "STOOT OPTJEK", met maatschappelijke zetel te 2650 Edegem, Prins Boudewijnlaan 363, RPR Antwerpen 0446.809,912 hierbij vertegenwoordigd overeenkomstig haar statuten door een van haar gedelegeerde bestuurders, de heer Evert Stoot, wonende te 2540 Hove, Eikenstraat 77, die verklaart dat de vennootschap in het kader van haar bestuursmandaat de heer Evert Stoot als vaste vertegenwoordiger heeft benoemd.

De nieuwe bestuurders verklaren hun opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat ze niet getroffen werden door enige verbodsbepaling die zich daartegen verzet.

BESLISSING DRIE

De algemene vergadering beslist een jaarlijkse onkostenvergoeding toe te kennen aan de bestuurders

BESLISSING VIER: de jaarlijkse werkingsbijdrage voor het huidige jaar 2012 wordt vastgesteld op vierhonderd vijfennegentig Euro (¬ 495,00,).

BESLISSING VIJF - MACHTIGING  BIJZONDERE VOLMACHT

Bijzondere volmacht wordt verleend aan de bvba DUOFISK, te Mechelen, Korenmarkt, 30, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, mevrouw Maria Dockx, kantoorhoudende te 2800 Mechelen, Korenmarkt 30, met recht van in de plaatsstelling, om alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij de diensten der Rechtbank van Koophandel  Vennootschappen en Kruispuntbank voor Ondernemingen, fiscale, sociale en andere administraties en ter zake alle verklaringen af te leggen en stukken te tekenen met betrekking tot de voorstaande beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Gauthier Clerens

Tegelijk hiermee neergelegd : expeditie van de buitengewone algemene vergadering  uittreksel - formulier I, A en B - formulier ll  gecoördineerde statuten

i e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

5taatsbiad

r



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

25/08/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 17.08.2011, NGL 22.08.2011 11424-0123-014
03/08/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 27.07.2010, NGL 28.07.2010 10362-0520-014
01/09/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 17.06.2009, NGL 24.08.2009 09639-0327-013
28/08/2009 : AN271710
16/09/2008 : AN271710
05/09/2008 : AN271710
31/07/2007 : AN271710
31/07/2006 : AN271710
03/08/2005 : AN271710
16/08/2004 : AN271710
12/08/2003 : AN271710
03/10/2002 : AN271710
20/09/2001 : AN271710
26/08/2000 : AN271710
19/08/1993 : AN271710
01/01/1992 : AN271710
08/05/1991 : AN271710
08/05/1991 : AN271710
20/09/1989 : AN271710

Coordonnées
FLANDERS OPTICIANS

Adresse
KORENMARKT 30 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande