FODMUSIC, AFGEKORT : FOD

Association sans but lucratif


Dénomination : FODMUSIC, AFGEKORT : FOD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.628.249

Publication

05/08/2013
ÿþOndernemingsnr . S~ C .Cgg 24 9

Benaming

tvoiuit) : FODmusic

(verkort) . FOD

Rechtsvorm . Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Mechelsesteenweg 390, 2500 Lier

Onderwerp akte : oprichting

Uit de akte van 24 juni 2013 blijkt de oprichting van FODmusic vzw met volgende statuten:

Zijn verschenen:

-De heer Janssens Peter, geboren op 11 oktober 1975, wonende te 2500 Lier, Mechelsesteenweg 390.

-De heer Roofthooft Hans, gebaren op 22 december 1974, wonende te 2520 Emblem, Heidestraat 5.

.De heer De Feyter Lode, geboren op 25 oktober 1982, wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Olmstraat,

10.

'De heer De Waele Stijn, geboren op 09 augustus 1976, wonende te 2520 Emblem, Dorpstraat 88.

Allen van Belgische nationaliteit.

Titel 1.Oprichting

Comparanten hebben verzacht als volgt de statuten vast te stelten van de vereniging zonder winstoogmerk die zij verklaren op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Titel 2. Statuten

- Benaming: de naam van de vereniging luidt : FODmusic VZW, afgekort: FOD

- Zetel : De zetel van de vereniging is gevestigd te 2500 Lier, Mecheisesteenweg 390, gerechtelijk arrondissement Mechelen. Hij kan worden overgebracht naar elke andere plaats in het Vlaams Gewest bij beslissing van de raad van beheer. Iedere verandering van zetel moet binnen de maand worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

- Duur : De vereniging wordt opgericht op heden voor een onbepaalde duur. Zij geniet rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van publicatie in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad.

- Doel : De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. ZIJ kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met kunst en cultuur, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel ais buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken, Zij kan deze handelingen stelten in alle genres (musical, pop, rock, punk, metal, ...) en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuels kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en aile andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen om het doel kunnen bevorderen

De vereniging kan alle handelingen stellen, zowel roerende als onroerende, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan ieder activiteit die met haar doel overeenstemt. De vereniging kan tevens, zij het op hijkomstige

Op de laatste te; Tan Luit, B vernielden Recto Naera erg hoedanigheid Jac de instrumenterende notaris, hetzij .'an de persoiolri(er{t bevoegd de verenigmg ?lichting of organisme ten earvien van derden te iertegenrrorjrdigen

Verso Naam en handtekening

V belt aa Bel Stat

b

b

MONITEUR GE

2 9 -07- 201 ELGISCH STAAT

III iIHII I IIIII II 1

*13122609*

12 i411 2013

GIFE KÓOPNANDE RECHTBANK MECHELEN

Griffie

t

na neerlegging van de akte t~er~

"

MOD 2.2

à ' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

í ,

I' `> 't .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

'

MOD 2.2

wijze, handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst hiervan wordt besteed aan de verwezenlijking van het doel van de vereniging.

- Leden : Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De ondergetekende

oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam iS vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art 26, novies, §1, 3' van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasseiijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Re rechten en verplichtingen van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

- Algemene vergadering : de algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet of door de statuten zijn toegekend met name : de wijziging van de statuten; de benoeming en afzetting van de bestuurders; de goedkeuring van de begroting en de rekeningen; de vrijwillige ontbinding van de vereniging; de uitsluiting van leden en de aanvaarding van werkende leden. De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de derde maandag van juni.

- Aansprakelijkheid : Door de bestuurders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid Is beperkt tot het vervullen van hun mandaat. Hun ambt wordt kosteloos uitgeoefend met uitzondering eventueel van het mandaat van gedelegeerd bestuurder.

- Rekeningen en begroting : Het boekjaar van de vereniging vangt aan op 1 januari en sluit af op 31 december van hetzelfde jaar. De rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar zullen jaarlijks ter goedkeuring worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Ontbinding en vereffening ; In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars; zij bepaald hun bevoegdheid en de bestemming die aan het netto actief van het vermogen moet gegeven worden. De bestemming moet ten gunste zijn van een vereniging met een gelijkaardig doel of bij gebreke hiervan een liefdadigheidswerk. Deze beslissing alsmede de naam, het beroep en het adres van de vereffenaar(s) worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Titel 3. Overgangsbepalingen

Onmiddellijk komen de comparanten bijeen in de algemene vergadering en nemen met eenparigheid van stemmen volgende beslissingen :

" Het eerste boekjaar zal ingaan vanaf de datum van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid en zal worden afgesloten op 31 december 2013.

" De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2014.

" Het aantal bestuurders wordt vastgesteld op drie, met name de heer Janssens Peter, de heer Roofthooft

Hans en de heer De Feyter Lode, allen voornoemd, hier aanwezig en die aanvaarden.

-Onmiddellijk komen de bestuurders bijeen in de raad van bestuur en benoemen met éénparigheid van

stemmen als:

-Voorzitter : de heer Janssens Peter, voornoemd

-Secretaris : de heer Roofthooft Hans, voornoemd

-Penningmeester : de heer De Feyter Lode, voornoemd

Titel 4, Slotbepaling

De comparanten erkennen ieder een ontwerp van onderhavige akte ontvangen te hebben.

"

~r ' . " a

Na vervulling van alles wat hierboven staat hebben de comparanten hier aanwezig deze akte ondertekend.

Luik B - Vervoig

Lier, 24 juni 2013

i

Moü2.2

Janssens Peter Roc) ° ooft Hans De Feyter Lade

À

, 1Vaor- s

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste trlf vare Lu e( B vermeiden Recto blaam en hoedanigheid van de ïnstrurnenterericie notaris hetzij van de perso(a)rj(en) bevoegd de :vereniging stichting nt organisme ten aanzien van derden te verteger nordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
FODMUSIC, AFGEKORT : FOD

Adresse
MECHELSESTEENWEG 390 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande