FONDATION TWINS

Divers


Dénomination : FONDATION TWINS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 507.925.553

Publication

16/01/2015
ÿþRE!

M0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

O ndernerrr i ngsnr : 5 Q ge 5S 5 3 Benaming

(voluit) : FONDATION TWINS

(verkort) :

Rechtsvorm : Private Stichting

Zetel : Schaliënhoevedreef 20 c te 2800 Mechelen

Onderwerp akte : OPRICHTING

Luidens een akte verleden voór Meester Gérard INDEKEU, Geassocieerd Notaris met standplaats te Brussel (1050 Brussel), Louizalaan, 126, behorend tot de Burgerlijke Vennootschap onder vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Gérard INDEKEU  Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR", op drieëntwintig december tweeduizend veertien, werd er een Private Stichting opgericht genaamd "FONDATION TWINS".

OPRICHTERS

-Mevrouw VERVAECKE Kristel, wonende te Dubaï, flat 14-01, Loft T, East, Building , 3, Sheikh Zayed Road

(Verenigde Arabische Emiraten).

- Mevrouw VERVAECKE Katrien, wonende Hasselbergstraat 25 te 1860 Meise.

-De heer JACOBS Thierry Michel Fabian, wonende te Dubai, flat 14-01, Loft T, East, Building, 3, Sheikh

Zayed Road (Verenigde Arabische Emiraten).

De comparanten stoppen de statuten van de stichting als volgd:

ARTIKEL 1  NIEUWE RECHTSPERSOON

De naam van de Stichting luidt: " FONDATION TWINS "<

ARTIKEL 2  ZETEL

De zetel van de Stichting is vastgelegd te 2800 Mechelen, Schaliënhoevedreef 20C ( Rens).

Het kan worden overgedragen naar een andere plaats in België bij beslissing van de voorzitter of de

gedelegeerd bestuurder. ---  _ ---___ ---

Elke verplaatsing van de zetel van de Stichting moet worden ingediend bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel van de maatschappelijke zetel van de Stichting en binnen de maand gepubliceerd in bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 3  DUUR

De Stichting is opgericht voor onbepaalde tijd.

ARTIKEL 4 -- DOELEN

De STICHTING heeft als belangeloze doelen i

1 De bestendiging en opwaardering zonder verbrokkeling van een familiale erfgoed en niet-commerciële

burgerlijke bedrijven waarvan de oprichters eigenaars, partners, aandeelhouders of één en ander tegelijk, zijn of

zullen zijn

2De verdediging van de morele belangen en de steun tussen ouders en kinderen, met inbegrip van hun

echtgenoot of partner

3De ondersteuning van filantropische, culturele en artistieke activiteiten, en van wetenschappelijk

onderzoek, met name in de medische sector en in de gezondheidszorg

ARTIKEL 5  ACTIVITEITEN

1 De STICHTING zal haar doelen waarnemen op directe en indirecte wijze.

2De STICHTING kan elke handeling en alle werkzaamheden stellen middels directe of indirect financiering,

via lening en alle andere operaties teneinde haar doelen te bereiken .

L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

3De STICHTING mag elke roerend en onroerend goed verwerven, ontvangen, en beheren in" verband met haar doeleinden, of met oog op haar doelstellingen te bereiken in België, maar ook in alle andere landen ten accessoire titel, onder meer in Spanje of Verenigd Arabische Emiraten.

4De STICHTING mag bestuurder worden van een vennootschap, een stemrecht uitoefenen, of alle aanbelangende rechten, alsook dividenden uitbetalen et patrimoniale voorderen uitdelen, reizen en studies financierdn, woningen laten optrekken.

5De STICHTING mag evenwel haar (im)materiële activa noch overdragen noch zich ervan ontdoen, in welke wijze dan ook, mits de toestemming van :

de twee oprichters',

of ingeval van overlijden van één van hen, mits akkoord van de langstlevende overlevende en instemming van tweederde meerderheid van de andere bestuurders,

- of in geval van overlijden van de twee oprichters mits instemming van de tweederde meerderheid van de bestuurders.

3 De STICHTING bestemt elk jaar voor het nastreven van haar doelstellingen een bedrag dat afhankelijk is van de opbrengst van de verworven aan aangebrachte roerende en onroerende goederen binnen de door de wet gestelde grenzen,

4 In de mate van haar middelen, zal de STICHTING haar inkomsten bestemmen voor de in het vorige artikel gestelde doelen, met een maximum van 90% voor het eerste doelpunt, ten minste 10% voor het tweede doelpunt.

5 De STICHTING kan evenwel beslissen een deel of een geheel van haar inkomsten niet te bestemmen en haar inkomsten opzij te zetten voor een latere verwezenlijking van haar doelstellingen, oí voor het opnemen in haar kapitaal of door ze te investëren in de aan de STICHTING overgedragen activa.

6 De oprichters kunnen middels testamentaire beschikking aan de STICHTING voor stellen welke

= maatregelen dienen te worden getroffen teneinde de statutaire doelstellingen het best te bereiken. - - " . --- ---

7 De STICHTING kan schenkingen en legaten ontvangen, verwerven alsook elke eigendom beheren, roerend of onroerend, alle activa voor eigen rekening of voor rekening van derden, maar kan enkel schenkingen en legaten doen, en verkopen van eender activa of vervreemden, mits speciale en uitdrukkelijke machtiging van de twee oprichters, dan wel de overlevende stichter met tweederde meerderheid van de andere bestuurders of

" ~ in geval door het bestuur met tweederde meerderheid zoals bepaald boven in §2.

ó 8 De STICHTING kan, in het algemeen, elke handeling stellen teneinde de verwezenlijking van de doelstellingen te financieren, te vergemakkelijken, op directe of indirecte wijze, binnen de grenzen hierboven

e gespecificeerd.

ARTIKEL 6  SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. stichting wordt beheerd door de twee oprichters sub 1 en 3, bestuurders van recht, Een derde bestuurder kan worden benoemd door gezegd twee oprichters, dewelke door deze laatsten kan worden ontslagen door hen ook,

2. De duur van een mandaat van een niet-oprichtende bestuurder is drie jaar, verlengbaar.

r-+ 3. Uiterlijk bij overlijden van een van de oprichters wordt deze laatste automatisch, van rechtswege vervangen door een toegewezen bestuurder (of meerdere) , volgens de instructies vastgesteld bij testament

r-+ of ander geschrift met vaste datum,

4.niet-oprichtende bestuurders

^' Gedurende de levensduur van de drie oprichters, zal elke benoeming, ontslag, ingang en duur van het mandaat, vervanging van een bestuurder, uitsluitend en gezamenlijk worden,beslist door de drie oprichters.

Gedurende de levensduur van de enige overblijvende oprichter, zal iedere benoeming, ontslag, vervanging, worden beslist mits gezamenlijk akkoord -van de oprichter en twee derde meerderheid van de -andere bestuurders

Na de dood van de drie oprichters zullen voornoemde beslissingen uitsluitend worden waargenomen door de Raad van Bestuur mits twee derde meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van het raad van bestuur.

Het overlijden, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, einde van mandaat, en ontslag stellen een onmiddellijke einde aan de functie van de bestuurder,

Ontslag is slechts mogelijk, om gewichtige redenen en na verhoor van de betrokkene bestuurder door zijn collega-bestuurder, in een bijeenkomst met twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, de stem van de betrokken bestuurder zijnde niet inbegrepen, dewelke niet zal deelnemen aan de deliberatie.

Onder ernstige redenen wordt verstaan: elke tout welke de onmiddellijk voortzetting van de uitoefening van het mandaat belemmert, in het bijzonder een gedrag dewelke volkomen in strijd is met de doeleinden van de Stichting.

Van zodra het minimum aantal bestuurders niet meer is bereikt, komt de Raad van Bestuur zo spoedig mogelijk bijeen, en uiterlijk binnen 15 dagen na het ontstaan van deze situatie, teneinde in een benoeming te voorzien.

5. Flet mandaat van de bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur en wat is bepaald in de statuten onder artikel 14.

ARTIKEL 7  VOORZITTER, SECRETARIS, THESORIER

> '3.

MDD 2.2

De Raad van Bestuur wijst binnen de Raad een voorzitter aan, een secretaris en een penningmeester. Hun mandaat is voor een termijn van drie (3) jaar, verlengbaar, en zal gratis worden uitgeoefend, behalve toepassing van artikel 14 van de statuten.

ARTIKEL 8 -- VERGADERING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. De Raad van Bestuur vergadert minstens één keer per semester, of bij voorkeur In medio maart, de derde zondag van de maand, en medio september, de derde zondag van de maand, elk jaar.

Het moet ook bijeenkomen op verzoek van ten minste een derde van zijn leden, of op verzoek van een van. de oprichters, of de voorzitter.

De voorzitter van de raad van bestuur kiest vrij de plaats, datum en tijd en de voorwaarden van de vergaderingen van de Raad van Bestuur. Hij zal echter rekening houden met de mogelijkheden van elk lid om de vergadering bij te wonen, en mag in geen geval deze bijeenkomst verzwaren voor een lid ten voordele van een van een andere.

" 2. De oproepingen worden door de voorzitter schriftelijk of in elk ander middel met materiële ondersteuning verstuurd, aan de leden van de Raad van Bestuur. De oproepingen worden naar beheerders verzonden ten minste vijftien werkdagen voor de vergadering, behalve in gevallen van uiterste dringendheid, dat wordt gemotiveerd in de oproeping en in de notulen van de vergadering. De oproepingen moeten de dag, datum, tijd en plaats van de vergadering opgeven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge ARTIKEL 9  BERAADSLAGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. de Bestuurdèr oefenen hun functie uit op een collegiale manier.

2, Behalve in de gevallen waarin een quorum van meer dan een eenvoudige meerderheid van de aanwezigen is vereist door de wet of door statuten, kan de Raad van Bestuur geldig beraadslagen en beslissen -als de helft van de leden plus één aanwezig of vertegenwoordigd zijn . Indien de vereiste quorum niet is bereikt, - moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen uiterlijk één maand na de eerste vergadering. Deze zal geldig beraadslagen over aile agedna-punten van de eerste vergadering, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

3. Iedere bestuurder mag, schriftelijk of op een andere manier met materiële ondersteuning, worden vertegenwoordigd tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur bij volmacht gegeven aan een mandataris, tevens bestuurde. Dezelfde bestuurder kan niet drager zijn van meer dan één volmacht.

4. Elk lid heeft één stem. Behalve in gevallen waarin een bijzondere meerderheid is vereist door de wet of deze statuten worden de beslissingen van de raad genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Een onthouding wordt geteld als een negatieve stem, een afwijzing van het voorstel.

Voor eventuele wijzigingen in de statuten, zoals voorzien in het artikel 17, is een tweederde meerderheid vereist. Dit quorum is vereist in geval van benoeming en ontslag van een bestuurder en een afgevaardigde belast met het dagelijks bestuur, volgens de artikels 6 en 13 van de statuten. De beslissing om activa te verkopen of te vervreemden overeenkomstig artikel 4 vereist dezelfde quorum. Daarnaast wordt een veto-recht toegekend aan de stichters als volgens artikel 6 § 1,

In geval van parigheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur doorslaggevend.

5. Indien de voorzitter niet deelneemt aan de vergadering en niet vertegenwoordigd is, zal de penningmeester de ambt van de voorzitter waarnemen. Zonder voorzitter of penningmeester, is het quorum niet bereikt en kan er geen beslissing worden genomen.

6. In uitzonderlijke gevallen van nood of overmacht, kunnen de beslissingen worden genomen buiten vergadering, door schriftelijke raadpleging, deze communicatie vereist evenwel een zending per e-mail en

tegelijk per aangetekende schrijven, -

7. In het gevat van blokkering van een situatie, kan elke bestuurder de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg vatten zetelend in kortgeding vatten, voor de benoeming van een sekwester of een voorlopig bewindvoerder, met de juiste opdracht om deze blokkering op te lossen . Bij eenvoudige meerderheid van de bestuurders of de gedelegeerd bestuurder, één bij gebrek aan de andere, kan ook een bemiddelaar worden benoemd die tot taak heeft de situatie op te lossen. De blokkering kan enkel plaatsvinden in beslissingen bij gewone meerderheid, indien een bestuurder zich onthoudt te stemmen en er een gelijkheid 'is van stemmen (voor en tegen) van de andere bestuurders.

ARTIKEL 10 -- NOTULEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

1. Beslissingen van de raad van het bestuur worden vastgelegd in rapporten opgesteld door de secretaris. De notulen worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter, of bij het ontbreken van een van de twee door een andere bestuurder, onder voorbehoud van latere bekrachtiging door de afwezige.

2. Er wordt een speciaal register geopend en behouden op het hoofdkantoor van de Stichting waarbij alle notulen in chronologische volgorde worden gevoegd.

3. Een afschrift of uittreksel kan worden afgegeven door de secretaris of de voorzitter op schriftelijk en gemotiveerd verzoek van een derde partij. Een geldig motief is het bedienen van een rechtmatig belang van de STICHTING, of een antwoord op een wettelijke verplichting van de administratie, ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht om een kopie van de notulen.

ARTIKEL 11  BELANGENCONFLICT

Indien een bestuurder een direct of indirect persoonlijk belang heeft van vermogensrechtelijk aard die strijdig

is met een beslissing of een handeling van de Raad van Bestuur, moet hij de andere bestuurders hiervan

~ s ~ MOD 2.2

informeren véér de goedkeuring van desbetreffende beslissing door de Raad van Bestuur. Hij mag de vergadering bijwonen, maar niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over de beslissing, Zijn met redenen omklede verklaring moet aan de notulen worden gehecht. Daarnaast moet hij, in het geval de STICHTING één of meerdere commissarissen heeft benoemd, hen informeren over de situatie.

' ' ARTIKEL 12  BEVOEGDHEID VAN DE RAAD VAN BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING

1 De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het bestuur en het beheer van de

STICHTING, Hij vertegenwoordigd haar collegiaal in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen,

2. De raad van bêstuur kan elke bevoegdheid delegeren aan een oprichter of na de dood van ten minste één van de oprichters, twee bestuurders gezamenlijk middels een algemeen mandaat of speciale mandaat, geregistreerd met vaste datum, voor bepaalde of onbepaalde tijd, hetwelk noodzakelijkerwijze uitdrukkelijk dient te worden vermeld,

3. De Raad van Bestuur is tevens geldig vertegenwoordigd door de afgevaardigde voor het dagelijks bestuur slechts in het geval dat de handeling geldig is gedelegeerd volgens de voorwaarden gesteld onder artiKel 13.

4. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden deels delegeren, aan een special mandataris, binnen de grenzen aangegeven in het mandaat. Een advocaat of accountant, kan de stichting vertegenwoordigen slechts mie voorafgaandelijk schriftelijk bijzonder mandaat.

ARTIKEL 13 -- DAGELIJKS BEHEER

1. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur delegeren aan een gedelegeerd bestuurder.

2. De gedelegeerde bevoegdheden worden gespecificeerd en gedetailleerd vooraf door de Raad van Bestuur: De delegatie zal al dan niet beperkt zijn in tijd en naar behoren worden geregistreerd .

3. Benoeming, intrekking, beëindiging van de dienst, etc. zijn onderworpen aan dezelfde wettelijke regels en procedures als die welke gelden voor de benoeming van bestuurders.

4. De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden, beperkingen van de dagelijkse delegatie en kan, ten uitzonderlijke titel, een vergoeding voorzien, gelet de delegatie in principe gratis wordt uitgeoefend.

5. De afgevaardigde van het dagelijks bestuur is verantwoording verschuldigd, en dient een verslag over te maken aan de Raad van Bestuur, ten minste 15 dagen voor de tweejaarlijkse vergaderingen of véér 1 maart en1 september van elk jaar, De afgevaardigde van het dagelijks bestuur moeten ook schriftelijk reageren op elk speciaal verzoek van de Raad van Bestuur.

e 6. de afgevaardigde bestuurder, bestuurder van het dagelijks bestuur, is de wettelijke vertegenwoordiger, op fiscaal vlak in het buitenland. Niettemin mag hijzelf deze functie ook delegeren in het buitenland. De

vertegenwoordiging is zonder tijdslimiet, tot beslissing of herroeping en nieuwe benoeming.

7. In afwijking van het hetgeen hiervoor bepaald, is als eerste gedelegeerd bestuurder statutair benoemd voor het dagelijks bestuur, mevrouw KV, voor onbepaalde tijd, met de meest uitgebreide bevoegdheden van alle handelingen van welke aard ook, behalve die statutair exclusief gereserveerd zijn aan de oprichters

gezamenlijk of na het overlijden van een van hen aan de raad van bestuur door middel van speciale twee derde ire

c meerderheid als hierboven aangegeven.

c ARTIKEL 14 INKOMEN VAN DE BESTUURDERS

1. De STICHTING mag geen materieel winst verschaffen ; noch aan oprichters, noch aan de bestuurders.

^' 2. De STICHTING zal evenwel alle kosten en uitgaven van de bestuurders in de uitoefening van hun functie terug betalen, op overlegging van bewijsstukken, of volgens een forfait vastgesteld met wederzijdse instemming.

-- - . 3. Gedeeltelijke delegatie aan derde niet stichters kan worden beloond.

ARTIKEL 15  CONTROLE VAN DE STICHTING- COMMISSARIS

ri) 1. De raad van bestuur kan een of meer commissarissen, de controle van de financiële situatie van de Stichting toevertrouwen, alsook de jaarrekening en de regelmatigheid ervan volgens de voorwaarden van de

" wet en de statuten. De commissaris(sen) wordt(en) benoemd voor een termijn van drie jaar, verlengbaar. De commissaris maakt aan de raad het jaarverslag over en elk ander rapport die hij nodig acht.

2. Het mandaat van de commissaris is al dan niet ten bezwarende titel uitgeoefend, zoals bepaald door de Raad van Bestuur. Indien het mandaat van de commissaris wordt betaald, bestaat de bezoldiging uit een vast

,r bedrag vastgesteld door de Raad van Bestuur aan het begin van de mandaat of bij de verlenging ervan.

ARTIKEL 16  MAATSCHAPPELIJKE BOEKJAAR- JAARREKENING

1. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar. Uitzcnderlijk, begint het

eerste boekjaar op datum van stichting van de STICHTING en eindigt op 31 december 2015.

De jaarrekening in overeenstemming met de wet, zal worden opgesteld medio mei van het volgende jaar en

due ter goedkeuring voorgelegd op de tweede zondag van de maand juni,

ARTIKEL 17

1. Elke wijziging van de statuten valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur,

2. elke wijziging vereist de instemming van .de twee oprichters of na overlijden van één van hen, een meerderheid van twee derden, met inbegrip van de stem van de overlevende stichter, alle leden van de Raad van Bestuur dienen aanwezig of vertegenwoordigd te zijn op de vergadering van de raad zijn van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3. De terugtrekking van één van de drie stichters is toegelaten tijdens de levensduur van de drie stichters, volgens de wijzigingen van de statuten met unanimiteit aangenomen. Elke andere terugtrekking is uitgesloten.

4. Indien het quorum niet wordt bereikt, kan de voorzitter van de raad van bestuur, zonder hiertoe verplicht te zijn, binnen de maand een nieuwe vergadering van de raad van bestuur bijeenroepen, .dewelke kan beraadslagen en stemmen over desbetreffende wijziging met dezelfde meerderheid van twee derde, op ,voorwaarde dat dit keer ten minste twee derde van de leden van de raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

4. De oproepingen worden per post verzonden met ontvangstbevestiging, en per aangetekend schrijven ten minste 15 werkdagen voor de vergadering. Ze bevatten de volledige tekst van de voorgestelde wijzigingen.

ARTIKEL 18 :ALGEMEEN

Enkel de Rechtbank van Eerste Aanleg in het arrondissement waarin stichting zijn heeft zetel is bevoegd om te beslissen over de ontbinding van de stichting, op verzoek van een oprichter of diens erfgenamen, van één of meer bestuurders of het openbaar ministerie, in het geval:

1 de doelen werden bereikt;

2 zij niet langer in staat is om de doeleinden waarvoor zij is opgericht na te streven;

3. zijn vermogen of inkomsten voor andere doeleinden dan die waarvoor het is opgericht heeft toegewend;

4. een ernstige schending van de statuten, of in strijd met de wet of de openbare orde;

5. niet werd voldaan aan de vereiste een jaarrekening neer te leggen volgens artikel 31, § 3, gedurende drie opeenvolgende jaren, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd voor het einde van de debatten;

6. de duur afloopt.

Zelfs als hij het verzoek tot ontbinding afwijst, kan de rechter de bestreden handeling nietig verklaren,

De rechter tot ontbinding kan ofwel beslissen_ tot de onmiddellijke beëindiging van de vereffening, ofwel de wijze van' vereffening bepalen erï één of meer vereffenaars benoemen. Wanneer de vereffening- voltooid is, zullen de vereffenaars aan de rechtbank verslag indienen met een verklaring van de sociale waarden en het gebruik ervan alsook de toewijzing ervan voorstellen. De rechtbank machtigt de verdeling van goederen in overeenstemming met de statuten.

De rechtbank beveelt het einde van de vereffening.

De vordering tot ontbinding, op basis van het punt 5 ° hierboven, mag enkel worden ingesteld na het verstrijken van een termijn van zeven maanden te rekenen vanaf de datum van afsluiting van het derde boekjaar,

De toewijzing van de activa mag de rechten van de schuldeisers niet schaden. De vordering van de schuldeisers verjaart na vijf jaar vanaf de bekendmaking van de beslissing over de toewijzing van de activa.

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten voortvloeiend uit de STICHTING, houdende beslissing van ontbinding, moet de naam van voorgenoemde STICHTING aangeven of onmiddellijk gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening."

Elk persoon die de STICHTING vertegenwoordigd in het kader van de vereffening van zoals in vorige paragraaf, zal persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor het geheel of een deel van de verplichtingen die daarin zijn opgenomen door de Stiohting indien voarnielde vermelding niet is opgenomen,

ARTIKEL 19  BESTEMMING VAN HET VERMOGEN VAN DE STICHTING

1, De netto-activa zal bij voorkeur worden overgedragen aan een of meer rechtspersonen van privaatrecht, en niet van publiek recht, met dezelfde doelen, zelfs indien de verhoudingen van deze doelen waren niet gelijk zijn, of niet wordt voldaan, en dit in overeenstemming met de wensen van de oprichters en hun testamentaire beschikkingen,

2 ln het andergeval, zou-de-activa worden -verdeeld tussen bestuurders, ten laste voor elk van hen de wensen van de oprichters zoals verklaard in hun respectieve testamenten te respecteren, met dien verstande dat voorrang wordt verleend aan de meest recente testament.

ARTIKEL 20 -- HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Un règlement d'ordre intérieur peut être adopté par le Conseil d'Administration.

En cas de multiples règlements seuls les règlements enregistrés feront foi et le plus récent prévaudra sur les

plus anciens selon l'ordre chronologique de leurs enregistrements.

Een intern reglement kan door de raad van bestuur worden goedgekeurd.

In geval van meerdere voorschriften mogen alleen geregistreerde regelgevingen kracht hebben en de meest

recente zal voorrang hebben op oudste in chronologische volgorde van hun registratie.

ARTIKEL 21

1 Alles wat niet aan deze statuten is voorzien, is onderworpen aan de Richtlijn en de Europese regelgeving, dan aan de Belgische wetten betreffende de stichting, te beginnen met de wet van 27 juni 1921, of diegene die hem zou vervangen in geval van opheffing,

2 De Franstalige Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel is bevoegd voor alle geschillen, alsook de voorzitter van de rechtbank in kort geding, zelfs in het geval de

STICHTING zijn maatschappelijke zetel veranderd tot buiten de territoriale bevoegdheid, en zelfs in het buitenland.

3 De taal van de STICHTING is het Frans maar een vertaling van de statuten, in zijn geheel of gedeeltelijk, in het Engels, zal erga omnes kracht hebben voor zover zij beëdigd en gecertificeerd bij de Franstalige

MCD 2.2

Luik B - Vervolg

Rechtbank van eerste aanleg te Brussel. Hetzelfde geldt voor de beslissingen van de raad van bestuur. Deze beschikking zal worden uitgebreid tot alle Europese talen indien deze mogelijkheid is voorzien door de Europese reglementering met betrekking de stichtingen.

OVERGANGSBEPALINGEN

1

I.ICAPITAAL VAN DE STICKTING

De oprichters beslissen het aanvangskapitaal van de stichting tot veertigduizend (40.000,- EUR) vast te stellen; het bedrag werd daartoe op een rekening bij de bank ING gestort, zoals blijkt uit het thans neergelegde bankattest,

It.SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Overeenkomstig artikel 6,1 van de statuten, wordt de Raad van Bestuur uit drie (3) leden samengeteld,

zoals volgt;

Mevrouw VERVAECKE Kristel, voornoemd;

Mevrouw VERVAECKE Katrien, voornoemd;

De heer JACOBS Thierry, voornoemd;

die aanvaarden.

III.AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar van de stichting wordt afgesloten op éénendertig december tweeduizend vijftien.

IV.GOEDKEURING EERSTE JAARREKENINGEN EN EERSTE BEGROTING

De eerste jaarrekeningen en begrotingen worden door de Raad van Bestuur op de derde zondag van de

maand maart overeenkomstig artikel 16 van de statuten goedgekeurd.

Voorzitter, Secretaris, penningmeester van de Raad van Bestuur en gedelegeerd tot het dagelijks bestuur  benoeming van een commissaris

En terstond, de Raad van Bestuur gevormd zijnde, hebben de bestuurders besloten om over te gaan tot de benoeming van de Voorzitter, penningmeester en secretaris, overeenkomstig artikel 7 van de statuten, en van de gedelegeerde tot het dagelijks bestuur overeenkomstig artikel 13 van de statuten.

De Raad van Bestuur beslist tot deze functies te roepen:

-Gedelegeerde tot het dagelijks bestuur; Mevrouw VERVAECKE Kristel;

-Voorzitter: Mevrouw VERVAECKE Kristel, voornoemd;

-Secretaris: Mevrouw VERVAECKE Katrien, voornoemd;

-Penningmeester: De heer JACOBS Thierry, voornoemd;

Voor eensluidend analytisch uittreksel

De uitgiften en uittreksels worden afgeleverd v66r registratie der akte enkel met het oog op de neerlegging ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel en voor de formaliteiten in verband met het verkrijgen van het ondernemingsnummer

Gerard INDEKEU geassocieerde Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: uitgifte expeditie van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

' Voor-

behquden

aan het

Belgisch

Staatsblad

16/01/2015
ÿþMQD 2,2

Copie à publier aux annexes du Moniteur belge après dépôt de l'acte

IflhI

- N° d'entreprise : 5 ~~ .~ 2 ss3

Dénomination

(en entier) : FONDATION TWINS

(en abrégé) :

Forme juridique : Fondation privée

Siège : Schaliënhoevedreef 20 c à 2800 Malines

Objet de i'actè ; CONSTITUTION --

Aux termes d'un acte reçu par Maître Gérard INDEKEU, Notaire associé résidant à Bruxelles, faisant partie de la Société Civile sous forme de Société Privée à Responsabilité Limitée "Gérard INDEKEU - Dimitri CLEENEWERCK de CRAYENCOUR ", BCE n° 0890.388,338, le vingt-trois décembre deux mille quatorze, a été constitué la Fondation privée "FONDATION TWINS'.

FONDATEUR

- Madame VERVAECKE Kristel, domiciliée à Dubaï, flat 14-01, Loft T, East, Building , 3 , Sheikh Zayed

Road (Emirats Arabes Unis).

- Madame VERVAECKE Katrien, domiciliée Hasselbergstraat 25 à 1860 Meise,

- Monsieur Thierry Jacobs Michel Fabian, domicilié à Dubai, flat 14-01, Loft T, East, Building, 3, Sheikh

Zayed Road (Emirats Arabes Unis).

Les comparants arrêtent comme suit les statuts de la fondation~

ARTICLE 1  DENOMINATION

La Fondation adopte la dénomination: "FONDATION TWINS

ARTICLE 2 - SIEE E

Le siège de la Fondation est fixé à 2800 Mechelen, Schaliënhoevedreef 20 c.

Il peut être transféré en tout autre lieu en Belgique par décision du Président ou de l'administrateur-délégué.

Tout transfert- du -siège -de la-Fondation-doit être déposé au Greffe du Tribunal de Commerce du lieu du

siège de la Fondation et publié dans le mois de sa date aux Annexes du Moniteur belge.

ARTICLE 3 - DUREE

La Fondation est constituée pour une durée indéterminée.

ARTICLE 4  BUTS

La fondation a pour buts désintéressés

4 la pérennisation et la valorisation sans démembrement, de liens familiaux, d'un patrimoine familial et d'entreprises civiles non commerciales 'sont les fondateurs sont ou seront copropriétaires, associés, ou actionnaires l'un et l'aùtre, ensemble ou séparément.

5la défense d'intérêts moraux et l'entraide entre parents et enfants, ainsi que leurs conjoints, ou compagnons.

6 le soutien à des activités philanthropiques, culturelles ou artistiques, et plus spécifiquement l'aide à la recherche scientifique,-en particulier dans le domaine médical et de la santé, en faveur de l'enfance, et surtout l'enfance déshéritée sans limites de frontières.

ARTICLE 5  ACT (VITES

L La fondation réalisera ses buts en agissant directement ou indirectement.

2 La fondation peut poser tout acte et organiser toute activité de nature à favorisér ou financer directement

ou indirectement par emprunt et toutes opérations la réalisation de ses buts.

_____________ ____-_______________ _______________ _-_-________ ___w________

Mentionner sur la dernière page du Valest B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes

ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

1S,e veren " NNnm et elrynat,,rô

II

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

f,AOD 2.2

3 La fondation peut acquérir, recevoir, gérer tout bien immobilier ou mobilier, en rapport avec ses buts, ou permettant de réaliser ses buts, en Belgique mais aussi dans tous autres pays à titre cependant accessoire, entre autres en Espagne, ou aux Emirats Arabes Unis.

4 La fondation peut devenir administrateur de société, exercer un droit de vote, ou tous autres droits attachés, et verser des dividendes et distribuer des avantages patrimoniaux, financer des voyages et des

études, réaliser ou affecter des logements. -

5 La fondation ne peut toutefois céder, ni se défaire, de quelque manière que ce soit, d'actifs, mobiliers ou

immobiliers, corporels ou incorporels, qu'avec le consentement :

- de deux fondateurs au moins ;

- ou suite au décès de l'un des trois, de l'accord des deux survivants et de la majorité des deux tiers des

éventuels autres administrateurs

- ou suite au décès des trois fondateurs, de la majorité des deux tiers des administrateurs,

3 La fondation affecte chaque année à la pbursuite de ses objectifs un montant qui variera en fonction du produit généré par les biens meubles et immeubles acquis ou apportés à son patrimoine dans les limites prescrites par la loi.

4 Dans la mesure de ses moyens, la fondation affectera ses revenus à la réalisation des buts énoncés à l'article précédent, à raison de 90 % maximum pour le premier objectif, 10% minimum pour le second objectif.

5 La fondation peut toutefois décider de ne pas attribuer tout ou partie de ses revenus, et de les mettre en réserve pour les affecter ultérieurement à la réalisation de ses buts, ou en les incorporant au capital ou en les investissant dans les biens apportés à fa fondation.

6 Les fondateurs peuvent par leurs dispositions testamentaires suggérer à la fondation les mesures à prendre pour réaliser au mieux les objectifs statutaires.

7 La fondation pourra recevoir des dons et legs, acquérir, et gérer tout bien, meuble ou immeuble, tous actifs, pour son compte ou pour compte de tiers, mais ne pourra effectuer des dons et legs, vendre tout type de bien et d'actif, s'en défaire, que sur autorisation spéciale expresse donnée par deux fondateurs, ensuite par les fondateurs survivants et la majorité des deux tiers des autres administrateurs et enfin par les administrateurs à la majorité des deux tiers selon ce qui est déterminé ci-dessus au §2.

8 La fondation peut, de façon générale, effectuer toute opération, de nature à réaliser, financer, faciliter, directement ou indirectement, la réalisation de ses buts, dans les limitées précisées ci-dessus.

ARTICLE 6 - COMPOSITION DU CONSEIL" D'ADMINISTRATION

1. La fondation est administrée par les fondateurs sub 1 et 3, administrateurs de droit. D'autres administrateurs pourront être désignés par chaque fondateur, lesquels administrateurs seront révocables par celui qui les aura désignés, mais le nombre d'administrateurs devra rester toujours strictement proportionnel au nombre des fondateurs.

2. Le mandat d'un administrateur non fondateur est de trois ans, renouvelable.

3, Au plus tard au décès d'un fondateur est désigné automatiquement de plein droit, suivant ses instructions, par testament ou autre écrit ayant date certaine, un administrateur, ou plusieurs, pour le remplacer, dans le respect alors de la proportion ci-dessus déterminée,

4.Administrateurs non fondateurs

Du vivant des trois fondateurs, la nomination, la révocation, la prise d'effet du mandat, la durée du mandat, le remplacement, d'un administrateur, relèvent de la seule décision conjointe des trois fondateurs, séparément ou collectivement.

Du vivant d'un seul fondateur, toute nomination, révocation, tout remplacement, relèvent de la décision conjointe de ce fondateur et de la majorité des deux tiers des autres administrateurs.

Après le décès des - trois fondateurs ces décisions - relèvent de la seule- compétence- du - Conseil d'Administration et exigent la majorité des deux tiers des voix des membres du Conseil d'Administration présents ou représentés.

Le décès, la démission, l'incapacité civile, le terme du mandat, et la révocation mettent fin immédiatement aux fonctions d'administrateur,

La révocation ne peut intervenir que pour motifs graves et après audition de L'administrateur concerné par ses pairs, se réunissant à une majorité des deux tiers des administrateurs présents ou représentés, non compris la voix de l'administrateur concerné qui ne prendra pas part à la délibération.

Par motifs graves il faut entendre toute faute empêchant immédiatement la poursuite de l'exercice du mandat, et particulièrement un comportement profondément contraire aux buts de la fondation.

Dès que le nombre minimum d'administrateurs n'est plus atteint, le Conseil d'Administration se réunit dans les meilleurs délais, et au plus tard dans les 15 jours de la naissance de cette situation, pour pourvoir à une nomination.

5. Le mandat d'administrateur s'exerce gratuitement, sauf décision contraire du Conseil d'Administration et ce qui est prévu à l'article 14 des statuts.

ARTICLE 7 - PRESIDENT, SECRETAIRE, TRESORIER

Le Conseil d'Administration désigne en son sein un Président, un secrétaire et un trésorier. Leur mandat est d'une durée de trois (3) ans, renouvelable, et sera exercé gratuitement, sauf application de l'article 14 des statuts.

ARTICLE 8 - REUNIONS DU CONSEIL D'ADMINISTRATIONI .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1. Le Conseil d'Administration se réunit au moins une fois par semestre, soit de préférence à la mi-mars, le troisième dimanche de ce mois, et à la mi-septembre, le troisième dimanche de ce mois, de chaque année.

Il doit en outre se réunir sur demande d'au moins un tiers de ses membres, ou à la demande d'un fondateur, ou encore du Président.

Le Président du Conseil d'Administration choisit librement le lieu, la date et l'heure ainsi que les modalités de la tenue des réunions du Conseil d'Administration. Il devra néanmoins tenir compte de la possibilité pour chaque membre de se rendre facilement à la réunion, et ne pourra en, aucun cas rendre plus difficile à un membre plutôt qu'à un autre ce déplacement.

2. Les convocations sont adressées, par écrit ou tout autre moyen ayant un support matériel, aux membres du Conseil d'Administration par le Président. Les convocations sont envoyées aux administrateurs au moins quinze jours ouvrables avant la réunion, sauf en cas d'extrême urgence,. laquelle doit être motivée dans la convocation et au procès-verbal de la réunion. Les convocations doivent mentionner l'ordre du jour, la date, le lieu et l'heure de la réunion.

ARTICLE 9  DELIBERATIONS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. Les administrateurs exercent leur fonction de manière collégiale.

2. Sauf dans les cas où un quorum de présence supérieur à la majorité simple est requis par la loi ou les présents statuts, le Conseil d'Administration ne peut valablement délibérer et décider que si la moitié de ses membres plus un sont présents ou représentés. Lorsque le quorum de présence requis n'est pas atteint, une nouvelle réunion doit être convoquée au plus tard dans le mois qui suit la tenue de la première réunion. Celle-ci délibérera valablement sur les points fixés à l'ordre du jour de la première réunion quel que soit le nombre d'administrateurs présents ou représentés.

3. Chaque administrateur peut, par écrit ou par tout autre moyen de communication ayant un support matériel, se faire- représenter à une réunion du Conseil d'Administration par procuration donnée à un mandataire lui même administrateur. Un administrateur ne peut être porteur de plus d'une procuration.

4. Chaque membre dispose d'une voix. Sauf dans les cas où une majorité spéciale est requise par la loi ou les présents statuts, les décisions du Conseil d'Administration sont prises à la majorité simple des voix présentes ou représentées. Une abstention est assimilée à un vote négatif, un refus de la proposition.

Pour toutes modifications de statuts, tel que prévu à l'article 17 des présents statuts, une majorité des deux tiers est exigée. Ce quorum est également requis en cas de nomination et de révocation d'un administrateur, et d'un délégué à la gestion journalière, conformément aux articles 6 et 13 des statuts. La décision de céder ou de se défaire d'actifs, conformément à l'article 4, requiert ce même quorum. En outre un droit de veto est conféré aux fondateurs selon l'article 6 § 1.

En cas de parité des voix, la voix du Président du Conseil d'Administration est prépondérante.

5. Au cas où le Président ne participe pas à la réunion, et n'y est pas représenté, le trésorier revêt la fonction de Président. Sans Président ni trésorier, le quorum est considéré non atteint, et aucune décision ne peut être prise.

6. Exceptionnellement, en cas d'urgence ou de force majeure, les décisions peuvent être prises sans tenue de réunion, par consultation écrite, les communications devant être effectuées à la fois par courriel et par pli recommandé à la poste.

7. En cas de blocage d'une situation, tout administrateur peut saisir le président siégeant comme en référé, du tribunal de Première Instance de Bruxelles, aux fins de faire désigner un séquestre ou un administrateur provisoire, avec une mission adéquate à solutionner ce blooage. La majorité simple des administrateurs, ou l'administrateur délégué, l'un à défaut de l'autre, peut également désigner un conciliateur et lui confier une mission aux fins de débloquer la situation. Le blocage de la situation ne peut résulter que dans le cas d'une décision à majorité simple lorsqu'un administrateur s'abstient et qu'il y a_ égalité des votes pour et contre des autres administrateurs.

ARTICLE 10  PROCES-VERBAUX DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

1. Les décisions du Conseil d'Administration sont consignées dans des procès-verbaux dressés par le secrétaire.

Les prccès-verbaux doivent être signés par le secrétaire et le Président, ou en l'absence de l'un des deux par un autre administrateur, sous réserve de ratification ultérieure par l'absent.

2. Un registre Spécifique sera ouvert et tenu au siège de la fondation, et tous les procès-verbaux y seront insérés par ordre chronologique.

3. Copie ou extrait peut être délivré par le secrétaire ou le Président sur demande écrite et justifiée de tout tiers. Par justification, on entend un intérêt légitime servant la fondation, cu une réponse à. une exigence légale de l'administration, Chaque membre du Conseil d'Administration a droit à une copie des procès-verbaux.

ARTICLE 11  CONFLITS D'INTERETS

Si un administrateur a, directement ou indirectement, un intérêt personnel opposé de nature patrimoniale à une décision ou à une opération relevant du Conseil d'Administration, il doit le communiquer aux autres administrateurs avant la délibération du Conseil d'Administration afférente à cette décision. Il peut assister à la réunion mais ne prendra part ni aux délibérations ni aux votes relatifs à cette décision. Sa déclaration motivée doit être annexée au procès-verbal. De plus, il doit, si la Fondation a nommé un ou plusieurs commissaires, les informer de cette situation.

ARTICLE 12 - POUVOIRS DU CONSEIL D'ADMINISTRATION -- REPRESENTATION

MOf3 2.2

1, Le Conseil d'Administration a les pouvoirs les plus étendus pour l'administration et la gestion de la

" ' Fondation. Il représente collégialement celle-ci dans tous les actes judiciaires et extrajudiciaires.

2, Le Conseil d'Administration peut déléguer tout pouvoir à un fondateur ou après le décès de l'un au moins des fondateurs, à deux administrateurs agissant conjointement, soit par mandat général, soit par mandat spécial, dument enregistré pour avoir date certaine, le mandat pouvant être limité ou non dans le temps, ce qui doit être nécessairement et expressément stipulé.

3, Le Conseil d'Administration est aussi valablement représenté par le délégué à la gestion journalière si et seulement si l'acte est de la compétence valablement déléguée en application de l'article 13 ci-dessous.

4, Le Conseil d'Administration peut aussi déléguer partiellement son pouvoir à un mandataire spécial, dans des limites précisées à ce mandat. Un avocat, ou un comptable, ne pourra représenter la fondation que selon-stipulation d'un mandat spécial, écrit, préalable.

ARTICLE 13 - GESTION JOURNALIÈRE

1. Le Conseil d'Administration peut déléguer la gestion journalière à un administrateur-délégué à cette fin.

2. Les pouvoirs délégués seront précisés et détaillés préalablement par le Conseil d'Administration, Cette délégation sera limitée ou non dans le temps et dument enregistrée.

3. Nomination, révocation, cessation de fonctions, etc. sont soumises aux mêmes règles statutaires et formalités que celles applicables à la nomination des administrateurs.

4. Le Conseil d'Administration détermine les conditions, les limites, de la délégation journalière et peut fixer une rémunération, à titre exceptionnel, la délégation s'exerçant en principe gratuitement.

5. Le délégué à la gestion journalière doit rendre compte et établir un rapport qu'il communiquera au Conseil d'Administration au moins 15 jours avant ses réunions semestrielles, soit avant les lier mars et ler septembre de chaque année, Le délégué à la gestion journalière doit aussi répondre par écrit à toute demande spéciale du

Conseil d'Administration. - -- - - -

6. L'administrateur-délégué , délégué à la gestion journalière, est le représentant légal , fiscal, à l'étranger ; il peut néanmoins déléguer lui-même, seul, cette fonction de représentant de la fondation à l'étranger. La représentation est sans limitation de durée, jusqu'à décision de révocation et de nouvelle désignation.

7. Par dérogation aux dispositions ci-dessus, est nommée statutairement premier administrateur-délégué à

" ~ la gestion journalière, madame Kristel Vervaecke , sans limitation de durée, avec les pouvoirs les plus étendus , pouvant dès lors accomplir tous les actes généralement quelconques à l'exception de ceux statutairement réservés- exclusivement aux fondateurs agissant conjointement ou après le décès de l'un d'eux au Conseil

e d'Administration moyennant majorité spéciale des deux tiers selon les modalités détaillées ci-dessus.

ARTICLE 14  REMUNERATIONS DES ADMINISTRATEURS

1, La Fondation ne peut procurer un gain matériel ni aux fondateurs, ni aux administrateurs.

2. Toutefois, la Fondation remboursera les frais et dépenses exposés par les administrateurs dans l'exercice

de leur fonction, sur production des documents justificatifs, ou selon un forfait arrêté de commun accord.

3 Les délégations partielles à des tiers non fondateurs peuvent être rémunérées.

N ARTICLE 15  CONTRÔLE DE LA FONDATION - COMMISSAIRE

c 1. Le Conseil d'Administration peut confier à un ou plusieurs Commissaires, le contrôle de la situation financière de la Fondation, des comptes annuels et de leur régularité au regard de la loi et des statuts. Le(s) Commissaire(s) est(sont) nommé(s) pour un mandat de trois ans, renouvelable. Le Commissaire remet au Conseil d'Administration le rapport annuel et tout autre rapport qu'il estime opportun.

2. Le mandat du Commissaire sera exercé à titre gratuit ou non, selon la décision du Conseil d'Administration. Si le mandat du Commissaire est rémunéré,-sa -rémunération -consiste- en-une somme fixe établie au début du mandat ou lors de son renouvellement par le Conseil d'Administration.

ri) ARTICLE 16 - EXERCICE SOCIAL - COMPTES ANNUELS

c1. L'exercice social commence le premier janvier et se clôture le trente et un décembre de la même année.

" Exceptionnellement le premier exercice commence à la constitution de la fondation pour se terminer le 31 décembre 2015.

Les comptes annuels, conformes à la loi, seront établis pour la mi-mai de l'année suivante et présentés dès lors à l'examen pour approbation le deuxième dimanche de juin.

ARTICLE 17

1. Toute modification des statuts est de fa compétence du Conseil d'Administration.

2. Elle nécessite l'accord des trois fondateurs de leur vivant, ou ensuite, un vote à majorité des deux tiers, comprenant les voix des fondateurs survivants, la totalité des membres du Conseil d'Administration étant présents ou représentés à cette réunion du Conseil d'Administration.

3. Le retrait d'un seul des trois fondateurs est autorisé du vivant des trois, selon modification des statuts prise à l'unanimité. Tout autre retrait est exclu.

4. Si le quorum n'est pas atteint, le Président du Conseil d'Administration peut, sans y être obligé, convoquer dans le mois une nouvelle réunion du Conseil d'Administration, qui pourra délibérer sur cette modification et voter à la même majorité des deux tiers, à condition cette fois que deux tiers au moins des membres de ce Conseil d'Administration soient présents ou représentés.

. ,9 MOD 2.2

5. Les convocations sont adressées par courriel avec accusé de réception, et par pli recommandé à la poste 15 jours ouvrables au moins avant la Réunion. Elles contiendront le texte intégral des modifications proposées.

ARTICLE 18 :GENERALITES

Seul le tribunal de première instance de l'arrondissement dans lequel la Fondation a son siège pourra

prononcer, à la requête d'un fondateur ou d'un de ses ayants droit, d'un ou de plusieurs administrateurs ou du

ministère public, la dissolution de la Fondation

1° dont les buts ont été réalisés;

2° qui n'est plus en mesure de poursuivre les buts en vue desquels elle a été constituée;

3° qui affecte son patrimoine ou les revenus de celui-ci à des buts autres que celui en vue duquel elle a été

constituée;

4° qui contrevient gravement à ses statuts, ou contrevient à la loi ou à l'ordre public;

5° qui est restée en défaut de satisfaire à l'obligation de déposer les comptes annuels conformément à

l'article 31, § 3, pour trois exercices consécutifs, à moins que les comptes annuels manquants ne soient

déposés avant la clôture des débats;

6° dont la durée vient à échéance.

Même s'il rejette la demande de dissolution, le tribunal pourra prononcer l'annulation de t'acte incriminé.

Le tribunal prononçant la dissolution peut soit décider la clôture immédiate de la liquidation, soit déterminer

le mode de liquidation et désigner un ou plusieurs liquidateurs. Lorsque la liquidation est terminée, les

liquidateurs font rapport au tribunal et lui soumettent une situation des valeurs sociales et de leur emploi ainsi

que la proposition d'affectation. Le tribunal autorise l'affectation des biens dans le respect des statuts.

Le tribunal prononce la clôture de la liquidation.

L'action en dissolution fondée sur le point 5° ci-dessus, ne peut être introduite qu'à l'expiration d'un délai de

sept mois suivant la date de clôture du troisième exercice comptable.

L'affectation de l'actif ne peut préjudicier aux droits des créanciers. L'action des créanciers est prescrite par

cinq ans à partir de la publication de la décision relative à l'affectation de l'actif.

Tous les actes, factures, annonces, publications et autres documents émanant de la Fondation ayant fait

l'objet d'une décision de dissolution doivent mentionner la dénomination de la Fondation précédée ou suivie

immédiatement des mots "fondation privée en liquidation ".

Toute personne qui intervient pour la Fondation en liquidation dans un acte visé à l'alinéa précédent où cette

mention ne figure pas, peut être déclarée personnellement responsable de tout ou partie des engagements qui

e y sont pris par la Fondation,

ARTICLE 19 --AFFECTATION DU PATRIMOINE DE LA FONDATION

1. Les actifs nets seront de préférence transférés à une ou plusieurs personnes morales de droit privé mais non de droit public poursuivant des buts similaires même si les proportions de ces buts n'étaient pas similaires, ou non respectées, et ce dans le respect des souhaits des fondateurs et selon leurs dispositions

ire testamentaires,

ó 2 A défaut de ce faire, les actifs seraient partagés entre les administrateurs à charge pour chacun de respecter les souhaits exprimés par les fondateurs dans leurs testaments respectifs, en donnant préséance au

e testament le plus récent.

vo

ARTICLE 20 - REGLEMENT D'ORDRE INTERIEUR

Un règlement d'ordre intérieur peut être adopté par le Conseil d'Administration.

En cas de multiples règlements seuls les règlements enregistrés feront foi et le plus récent prévaudra sur les

__- lus anciens sëfon l' 9~q ordré chronologique ue de leurs enregistrements.

p

ARTICLE 21

1 Tout ce qui n'est pas stipulé aux présents statuts est soumis à la directive et aux règlements européens, ensuite aux lois belges sur la fondation, à commencer par la loi du 27 juin 1921, ou celle qui la remplacerait en cas d'abrogation.

2 Le tribunal de première instance du siège de la fondation est compétent pour tout litige, et le Président de ce tribunal en référé, quand bien même la fondation changeait de siège social et le transférait hors de cette compétence territoriale, et même à l'étranger.

: 3 Les langues de la fondation sont le néerlandais et le français mais une traduction des statuts, en totalité ou en partie, en espagnol et/ou en anglais, fera foi erga omnes si les signatures sont légalisées et font l'objet d'une apostille. Il en sera de même des décisions du Conseil d'Administration. Cette disposition sera étendue à toute langue , par exemple i'Arabe, si nécessaire.

pQ DISPOSITIONS TRANSITOIRES

I.CAPITAL DE LA FONDATION

Les fondateurs décident de fixer le capital de départ de la Fondation à 40.000 euros ( quarante mille euros

), somme déposée sur un compte ouvert à cet effet auprès de la banque ING , selon attestation présentée

Il. COMPOSITION DU CONSEIL D'ADMINISTRATION

"

Réservé

au

Moniteur

belge

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

TIOD 2.2

Volet B - Suite

Conformément à l'article 6.1 des statuts, le Conseil d'Administration est composé de trois (3) membres ainsi qu'il suit :

Madame Kristel Vervaecke , prénommée,

- Madame Katrien Vervaecke, prénommée,

- Monsieur Thierry Jacobs, prénommé,

Qui acceptent.

III. PREMIER EXERCICE SOCIAL

Le premier exercice social commencé le jour de l'acte de constitution se clôturera le trente et un décembre

deux mille quinze.

IV. APPROBATION DES PREMIERS COMPTES ANNUELS ET DU PREMIER BUDGET

Les premiers comptes annuels et budgets seront approuvés par le Conseil d'Administration le troisième

dimanche de mars conformément à l'article 16 des statuts.

Président, Secrétaire, trésorier du Conseil d'Administration et déléguée à la gestion journalière  Nomination

d'un commissaire.

Et immédiatement, le Conseil d'Administration ainsi formé, les administrateurs ont décidé de procéder à la nomination des Président, trésorier et secrétaire, conformément à l'article 7 des statuts, d'un délégué à la gestion journalière conformément à l'article 13 des statuts.

Le Conseil d'Administration décide d'appeler à ces fonctions

. Déléguée à la gestion journalière : Kristel Vervaecke

. Président : Madame Kristel Vervaecke , prénommée.

. Secrétaire ; Madame Katrien Vervaecke , prénommée.

. Trésorier : Monsieur Thierry Jacobs, prénommé,

Les expéditions et extraits sont déposés avant enregistrement de l'acte dans l'unique but du dépôt au Greffe du Tribunal de Commerce et pour les formalités en rapport avec l'obtention du numéro d'entreprise.

POUR EXTRAIT ANALYTIQUE CONFORME

Gérard INDEKEU, Notaire associé

Déposé en même temps: expédition de l'acte,

Mentionner sur la dernière page du Volet B : Au recto : Nom et qualité du notaire instrumentant ou de la personne ou des personnes ayant pouvoir de représenter l'association, la fondation ou l'organisme à l'égard des tiers

Au verso : Nom et signature

Coordonnées
FONDATION TWINS

Adresse
SCHALIENHOEVEDREEF 20C 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande