FORMA CONCRETA & PARTNERS ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : FORMA CONCRETA & PARTNERS ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 541.712.831

Publication

20/11/2013
ÿþf~ R

mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Ondernerningsnr : 0 5 4 1 ` 7 1 2' 8 3 1

Benaming (voluit) : Forma Concreta & partners architecten

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerelijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Schuttershofstraat 5

2000 Antwerpen

Onderwerp akte :Oprichting

!Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Alvin Wittens! !te Wijnegem op 5 november 2013, ter registratie neergelegd,; !blijkt dat 1)De heer ROELS Erik Albert Leonie, geboren te !Sint-Niklaas op twee november negentienhonderd vierenzestig» ;wonende te 2018 Antwerpen, Brialmontlei 14 en 2) mevrouw; ;ROELS El1a Christel Filip, geboren te Antwerpen-Wilrijk op! !zevenentwintig juli negentienhonderd vijfennegentig, wonende; !te 2018 Antwerpen, Brialmontlei 14, een vennootschap hebben! !opgericht en meer bepaald een burgerlijke vennootschap onder! .de vorm van een besloten vennootschap met beperkte; ;aansprakelijkheid, onder de opschortende voorwaarde van het! 'vervullen van de openbaarmakingsvereiste, met maat-! schappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Schuttershofstraat 5 en! met maatschappelijke naam Forma Concreta & partners! architecten.

!De vennootschap vangt aan op de oprichtingsdatum en is! ;opgericht voor onbepaalde tijd.

!De vennootschap heeft tot doel het verlenen van diensten die! behoren tot de uitoefening van het beroep van architect,! evenals het verlenen van alle diensten die niet onverenigbaar! zijn met de uitoefening van het beroep van architect. Deze; diensten omvatten:

-Bijzondere bouwtechnieken (elektrische studies, sanitair, "HVAC")

-Beeldhouwkunst en schilderkunst die in de architectuur geïntegreerd zijn

-Decoratie, interieur- en landschapsinrichting

-Design

-Topografie

'-Stedenbouwkunde

-Expertises

-Energieprestatie- en binnenklimaatberekening (EPB- en EPC-

berekening) voor de vennootschap door de vennoten die over de

nodige diploma's beschikken.

Behoudens wettelijke of deontologische beperkingen mag de

vennootschap alle onroerende of roerende verrichtingen

;nastreven die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Neergetegd ter grive van de Recteur* van Koophandel fie Antwerpen bp

07 NOV 2013

Griffie

iu *13173808*

ui

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

Elke deelneming aan een andere vennootschap is mogelijk, op voorwaarde dat deze vennootschap van uitsluitend

professionele aard is en het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschap niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder

aanduiding van de waarde, die ieder één/honderdste (1/100e) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op het kapitaal werd ingeschreven in geld en de aandelen zijn ten belope van één derde volgestort.

De statuten bevatten volgende bepalingen betreffende het bestuur:

Artikel 8. Bestuur

8.1. Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd, hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij

bestuurd door één of meer zaakvoerder al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvoerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, of zij al dan niet als college handelen. Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn . De gewone zaakvoerder zijn herroepbaar ad nutum bij besluit

van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

8.2. Alle zaakvoerders zijn natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars...

Een stagiair kan zaakvoerder zijn indien zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten het beroep van architect samen met hem in de vennootschap uitoefent.

8.3. In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid, onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de een zaakvoerder zal de algemene vergadering onmiddellijk in de vervanging voorzien teneinde voor de lopende opdrachten de belangen van de opdrachtgevers te vrijwaren.

8.4. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

De oprichter heeft verklaard dat uit door hem te goeder trouw .verrichte-_.schattingen- blijkt--.datr__de--v-erenoot.schap_..niet--uo.ldoet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

aan de criteria opgelegd door artikel 130 en volgende van het' wetboek van vennootschappen en er bijgevolg geen commissaris benoemd moet worden.

Artikel 9. Bevoegdheden

9.1. Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerder aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren. Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene

vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

9.2. Elke zaakvoerder kan de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, hetzij als eiser, hetzij als verweerder.

9.3. Elke zaakvoerder kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris. Elke mandataris is een natuurlijke persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

In geval van ontslag, afwezigheid, onbekwaamheid,

onbeschikbaarheid in het algemeen en meer in het bijzonder ingevolge een opgelopen tuchtsanctie, zoals schorsing en schrapping van de mandataris, wordt voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aangewezen, die in eigen naam 'en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan een vennoot of zaakvoerder van de vennootschap zijn. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn.

9.4. Bij de handtekening onder elk stuk dat de vennootschap verbindt, moet de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

9.5. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen.

De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk

doel van de- vennootschapr-__zodat.-zi}-- niet_ -langer.-a~,s--een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

moxd 11.1

~1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het E3elgisch

Staatsblad

architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder(s), dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van (een) nieuwe zaakvoerder(s).

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Artikel 10. Controle

Indien de wet dit vereist en binnen de grenzen van wat zij voorziet, zal de controle van de vennootschap worden uitgeoefend door één of meerdere commissarissen, benoemd voor drie jaar en herkiesbaar. Indien de wet niet de benoeming van een commissaris vereist, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant.

Jaarvergadering

Jaarlijks wordt op de zetel of enige andere locatie aangeduid in de oproepingen, een gewone algemene vergadering gehouden, op de eerste maandag van de maand juni om veertien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de

vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur

De statuten bevatten volgende bepalingen ivm de

winstverdeling: 1) Op de netto winst, zal er jaarlijks ten minste vijf percent worden afgenomen met het oog op het aanleggen van een wettelijk reservefonds; deze afname is echter niet meer verplicht wanneer dit fonds één/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar moet worden hernomen, zodra, om eender welke reden, aan het reservefonds wordt geraakt. 2) De aanwending van het saldo wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder, waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend, behoudens andersluidende overeenkomst.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in telkens op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar; het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en eindigt op eenendertig december tweeduizend veertien.

Benoemingen -- Bezoldiging

De heer Roels Erik wordt benoemd tot niet-statutaire zaakvoerder voor onbepaalde duur.

De oprichters verklaren dat uit door hen te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap niet voldoet aan---de---criteria---opgel.e-gd.-.door--art,i.ke-len---1.3.0---.e.n--- zolgande--vara--

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

,.

mod 11.1



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

het wetboek van vennootschappen en er bijgevolg geen commissaris benoemd moet worden.

De oprichters verklaren bij toepassing van artikel 60 van het wetboek van vennootschappen dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt die op datum van de oprichtingsakte werden aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, te rekenen van één november tweeduizend dertien

De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de neerlegging van een uittreksel van deze akte op de griffie van de rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikelen 67, 68, 73 en 76 van het wetboek van vennootschappen. Verbintenissen vanaf de datum van de akte aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap worden bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van het vervullen van deze openbaarmakingsvereiste.

Dit uittreksel is uitgereikt voorafgaand registratie, met als doel te voldoen aan de openbaarmakingsvereiste.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De geassocieerde notaris

Samen hiermee neergelegd: -afschrift akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/04/2015
ÿþASod PFFF 11.1

(Dn\ Lijt i_, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

}

*15054538*

111

I

I

Rechtbank van koophan~ Antwerpen

0 2 APR. 2015

Griffie

g Ilntwerptn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0541.712.831

Benaming (voluit) : FORMA CONCRETA & PARTNERS ARCHITECTEN

(verkort)

' Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Schuttershofstraat 5, 2000 Antwerpen, België

(vottedtg adres)

Onderwerpen) akte :Zetelverplaatsing bij beslissing zaakvoerders

Tekst :

Uittreksel uit het verslag van de zaakvoerder, gehouden op de maatschappelijke zetel, d.d. 25 maart 2015:

De zaakvoerder beslist de maatschappelijke zetel van de vennootschap te verplaatsen van Schuttershofstraat 5, 2000 ANTWERPEN naar:

Pretoriastraat 78, 2600 BERCHEM

En dit vanaf 4 april 2015.

ROELS Erik,

Zaakvoerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
FORMA CONCRETA & PARTNERS ARCHITECTEN

Adresse
SCHUTTERSHOFSTRAAT 5 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande