FORMAAT JEUGDHUISWERK VLAANDEREN (VERKORT) FORMAAT VZW

Divers


Dénomination : FORMAAT JEUGDHUISWERK VLAANDEREN (VERKORT) FORMAAT VZW
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 410.935.352

Publication

15/01/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van Koophandel

Antwerpen

0 5 MN, 2015

Griffie

a~uNungAntwer.pe0. j

11

150 7559*

Ondernemingsnr : 410.935.352

Benaming

(voluit) : Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

(verkort) : Formaat vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Wijziging statuten + Volmacht

Op de Algemene Vergadering van Formaat vzw, bijeengekomen op 27 november 2014 in Berchem, werd de de statuutswijziging goedgekeurd.

I. De vereniging

Artikel 1. De vereniging is opgericht ais een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "vzw" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawet van 22 december 2003 (hierna genoemd de "vzw-wet"). De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2. De vzw draagt de naam Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen, afgekort Formaat.

Artikel 3. De zetel van de vzw is gevestigd in de De Wittestraat 2, 2600 Berchem; gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

({. Doeleinden en activiteiten

Artikel 4. Formaat is de federatie van jeugdhuizen, jeugdcentra en andere initiatieven die werken rond de principes en doelstellingen die centraal staan in de jeugdhuismethodiek. Deze vormen van open jeugdwerk bieden een open ontmoetings- en experimenteerruimte waarbinnen jongeren kansen krijgen. Vanuit onze expertise en betrokkenheid ondersteunt Formaat iedereen  en jonge mensen in het bijzonder  die zich hiervoor engageert. Samen met onze leden en partners bouwen wij aan een sterke positie van jongeren en hun initiatieven in een open, solidaire en sociale samenleving.

Artikel 5. Tot de concrete activiteiten behoren onder meer aile activiteiten die de belangenbehartiging en dienstverlening aan jeugdhuizen en jongerencentra bevorderen, het voeren en bevorderen van onderling overleg, overleg met sociaal-culturele organisaties en jeugdwerkorganisaties, overleg met de overheid en met derden, vertegenwoordiging in de geëigende structuren, bijstand en assistentie in juridische aangelegenheden, organiseren van vorming en opleiding, de realisatie van publicaties en het onderhouden van internationale contacten. Voor de verwezenlijking van de doelstelling kan zij onder meer jeugdhuizen oprichten en beheren.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 6. In aile aspecten van haar werking, aanvaardt Formaat de regels van de democratie en onderschrijft zij het Europees Verdrag inzake de rechten van de mensen en het Internationaal Verdrag van de Rechten van het Kind.

III. Lidmaatschap

A. Werkende leden

Artikel 7.. De vzw heeft een Algemene Vergadering die bestaat uit werkende leden die te onderscheiden zijn in twee subcategorieën: (1) de leden-vertegenwoordigers uit jeugdhuizen en (2) de leden-vrijwilligers van de vereniging Formaat. Beide categorieën beschikken over alle rechten en plichten omschreven in de vzw-wet. De Algemene Vergadering aanvaardt de leden voor een periode van 2 jaar. Wet lidmaatschap is hernieuwbaar. Er zijn minstens 16 en maximum 40 werkende leden

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8. Het minimumaantal leden-vertegenwoordigers is 8. Het maximum aantal leden-vertegenwoordigers is 20. De procedure voor aanduiding van deze leden-vertegenwoordigers wordt nader bepaald in het bin nenhuisreg lament.

Artike! 9. Het minimum aantal leden-vrijwilligers is 8. Het maximum aantal leden-vrijwilligers is 20, De procedure voor aanduiding van deze leden-vrijwilligers, wordt nader bepaald in het binnenhuisreglement. De leden van de raad van bestuur maken door hun verkiezing en voor de periode van hun mandaat deel uit van deze categorie werkende leden.

B. Toegetreden leden

Artikel 10. De vzw is een ledenorganisatie waarbij elke rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vzw ondersteunt, een mondelinge en/of schriftelijke aanvraag kan indienen om toegetreden lid te worden. Voorwaarden, criteria en procedure om toe te treden worden verder beschreven in het binnenhuisreglement.

Artikel 11. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en het binnenhuisregelment worden omschreven.

Artikel 12. Toegetreden leden maken geen deel uit van de Algemene Vergadering. Het binnenhuisreglement bepaalt op welke wijze ze inspraak hebben in de organisatie.

C. Ontslag

Artikel 13. Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een brief, per aangetekend schrijven of via e-mail gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

D. Uitsluiting en beëindiging van lidmaatschap

Artikel 14. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/3 van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Artikel 15. Het werkend lid waarvoor de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Artikel 16. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd.

1V. De algemene vergadering

A. Samenstelling

Artikel 17. De Algemene Vergadering bestaat uit werkende leden.

Artikel 18. Alle werkende leden hebben stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem.

B. Waarnemers

Artikel 19. Waarnemers kunnen de AV bijwonen en mogen zich tot de AV richten mits toestemming van de

voorzitter.

C. Bevoegdheden

Artikel 20.. De volgende bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend .

worden:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging indien er één is;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van het jaarverslag, de rekening, de balans, het beleidsplan en de begroting;

6. het bepalen van het lidgeld voor de werkende leden;

7. de uitsluiting van een werkend lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. de ontbinding van de vereniging.

D. Vergaderingen

Artikel 21. De jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering zal gehouden worden tijdens de eerste helft van elk kalenderjaar op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen, voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering, elektronisch naar alle leden verstuurd tenzij het lid uitdrukkelijk vraagt dit per post op te sturen op het adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan het secretariaat van de vzw.

Artikel 22. De vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen.

o.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 23. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd die door de Raad van Bestuur wordt opgesteld. Elk punt dat door minstens 1/20 van de werkende leden en minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht wordt, wordt tevens op de agenda geplaatst.

Artikel 24. De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor, maar in zijn afwezigheid is dit de ondervoorzitter of een andere bestuurder.

Artikel 25. Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de voorzitter op verzoek van de raad van bestuur, alsook op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen, voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering, elektronisch naar aile leden verstuurd tenzij het lid uitdrukkelijk vraagt dit per post op te sturen op het adres dat het !id daartoe laatst heeft opgegeven aan het secretariaat van de vzw.

E. Quorum en stemmen

Artikel 26. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezigen, behalve wanneer de vzw-wet of de statuten dit anders bepalen.

Artikel 27. Een werkend lid kan zich laten vertegenwoordigen d.m.v. een volmacht gegeven aan een ander werkend lid van dezelfde categorie, zoals bedoeld in artikel 7. Elk werkend lid kan maximum over één volmacht beschikken.

Artikel 28. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking, door stembrieven of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming, De stemming over personen is steeds geheim.

Artikel 29. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de werkende leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in het K.B. vastgelegde modaliteiten.

V. Bestuur en vertegenwoordiging

A. Samenstelling Raad van Bestuur

Artikel 30. De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste zes en maximum twaalf bestuurders.

Artikel 31. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een termijn van twee jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Artikel 32. De Raad van Bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester of een secretaris verkiezen.

Artikel 33, Een bestuurder kan te allen tijde warden ontslagen door de Algemene Vergadering, die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag moet bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering.

B. Vergaderingen, beraadslaging en beslissing

Artikel 34. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist.

Artikel 35. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, maar in zijn afwezigheid is dit de ondervoorzitter of een andere bestuurder.

Artikel 36, De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de helft van de leden aanwezig is op de vergadering. Elke bestuurder heeft één stem.

Artikel 37. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Artikel 38. De Raad van Bestuur kan elektronisch (bv. per e-mail, fax, ...) worden samengeroepen. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vzw dat vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan. Schriftelijke besluitvorming veronderstelt in elk geval dat er een beraadslaging plaatsvond per email, video- of telefoonconferentie.

Artikel 39. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een notulenregister dat ter inzage ligt van de werkende leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met de in het K.H. vastgelegde modaliteiten.

C. Tegenstrijdig belang

Artikel 40. 13ij een beraadslaging over een punt dat tegenstrijdige belangen inhoudt mag de betrokken

bestuurder niet deelnemen aan de beraadslaging en de stemming over dit punt.

D. Intern Bestuur Beperkingen

Artikel 41. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens artikel 4 van de vzw-wet de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is en van de handelingen, opgesomd In artikel 24 van deze statuten. De Raad van Bestuur is ook bevoegd voor het aannemen van giften, het aangaan van hypothecaire leningen en het uitgeven van obligaties.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 42. De Raad van Bestuur is tevens bevoegd voor het opstellen van een binnenhuisreglement waarin het alle praktische maatregelen voor een vlot verloop van de werking van de vereniging kan uitwerken zonder echter afbreuk te doen aan de exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering.

Artikel 43. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Deze taakverdeling kan niet tegengeworpen worden aan derden, ook al werd de taakverdeling gepubliceerd. Niet-naleving ervan kan mogelijk leiden tot de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s).

E. Handelingen van dagelijks bestuur

Artikel 44. Het dagelijks, intern bestuur en de externe vertegenwoordiging kunnen door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen. Zij dragen de titel van algemeen directeur. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt ln overeenstemming met de bepalingen van de vzw-wet.

F. Externe vertegenwoordigingsmacht

Artikel 45. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw als college in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Artikel 46. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of voor aangelegenheden van dagelijks bestuur door de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen.

Artikel 47. De Raad van Bestuur kan gevolmachtigden, al dan niet bestuurders, van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht, waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden, in overeenstemming met wat geldt betreffende lastgeving.

VI. Financiering

Artikel 48. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Artikel 49. Daarnaast kan de vereniging inkomsten verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

VII. Boekjaar

Artikel 50. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

VIII, Ontbinding

Artikel 51. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding, voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 115 van alle werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats in overeenstemming met het bepaalde in artikel 21 tot en met 25 van deze statuten.

Artikel 52. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 20 juncto 8, vierde lid van de vzw-wet, Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij "vzw in vereffening" is in overeenstemming met artikel 23 van de vzw-wet.

Artikel 53, Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars, waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Artikel 54, In geval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw, dat moet worden toegekend aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel, werkzaam in Vlaanderen.

Artikel 55. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.

BESLUIT UIT HET VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN 17 DECEMBER 2014;

Conform artikel 44 van de statuten draagt de Raad van Bestuur het dagelijks, intern bestuur en de externe vertegenwoordiging op aan Tom Willox, algemeen directeur van de vereniging, voor alle lopende zaken in het kader van het dagelijks beheer van de organisatie (zoals en met inbegrip van bankzaken, ondertekenen van subsidiedossiers, het afsluiten van arbeids- en andere contracten). Deze mandatering is onbeperkt in de tijd, maar kan zoals het in de statuten staat met onmiddellijke ingang worden beëindigd. Ze stopt ook op het ogenblik dat de gemandateerde geen werknemer meer is van de vereniging.

Tom Willox, Algemeen Directeur

Luik B - Vervolg

M00 2.2

~

Op deIaatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

~

Voor-

behouden

aan het

. Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 42. De Raad van Bestuur is tevens bevoegd voor het opstellen van een binnenhuisreglement waarin het alle praktische maatregelen voor een vlot verloop van de werking van de vereniging kan uitwerken zonder echter afbreuk te doen aan de exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering.

Artikel 43. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Deze taakverdeling kan niet tegengeworpen worden aan derden, ook al werd de taakverdeling gepubliceerd. Niet-naleving ervan kan mogelijk leiden tot de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s).

E. Handelingen van dagelijks bestuur

Artikel 44. Het dagelijks, intern bestuur en de externe vertegenwoordiging kunnen door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen. Zij dragen de titel van algemeen directeur. De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging worden openbaar gemaakt in overeenstemming met de bepalingen van de vzw-wet.

F. Externe vertegenwoordigingsmacht

Artikel 45. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vzw als college in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Artikel 46. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of voor aangelegenheden van dagelijks bestuur door de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen.

Artikel 47, De Raad van Bestuur kan gevolmachtigden, al dan niet bestuurders, van de vzw aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht, waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden, in overeenstemming met wat geldt betreffende lastgeving.

VI. Financiering

Artikel 48. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Artikel 49. Daarnaast kan de vereniging inkomsten verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Vil. Boekjaar

Artikel 50. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Viii. Ontbinding

Artikel 51. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding, voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum 115 van alle werkende leden. De samenroeping en agendering vinden plaats in overeenstemming met het bepaalde in artikel 21 tot en met 25 van deze statuten.

Artikel 52. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteren het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 20 juncto 8, vierde lid van de vzw-wet. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vzw steeds dat zij "vzw in vereffening" is in overeenstemming met artikel 23 van de vzw-wet.

Artikel 53. ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering twee vereffenaars, waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Artikel 54. In geval van ontbinding en vereffening beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw, dat moet worden toegekend aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel, werkzaam in Vlaanderen.

Artikel 55. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de vzw-wet en de uitvoeringsbesluiten.

BESLUIT UiT HET VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN 17 DECEMBER 2014:

Conform artikel 44 van de statuten draagt de Raad van Bestuur het dagelijks, intern bestuur en de externe vertegenwoordiging op aan Tom Willox, algemeen directeur van de vereniging, voor alle lopende zaken in het kader van het dagelijks beheer van de organisatie (zoals en met inbegrip van bankzaken, ondertekenen van subsidiedossiers, het afsluiten van arbeids- en andere contracten). Deze mandatering is onbeperkt in de tijd, maar kan zoals het in de statuten staat met onmiddellijke ingang worden beëindigd. Ze stopt ook op het ogenblik dat de gemandateerde geen werknemer meer is van de vereniging.

Tom Willox, Algemeen Directeur

Luik B - Vervolg

Mao 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/06/2013
ÿþ~

MOo2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 410.935.352

Benaming

(voluit) : Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

(verkort) : Formaat vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ledenlijst, ontslagen, benoemingen, herbenoemingen

RECHTZETTING AAN DE PUBLICATIE, neergelegd 07/04/2009, na goedkeuring op de Algemene

Vergadering van vrijdag 13 maart 2009 in Malle:

Ontslagen per 31/05/2009:

KINDT Jozef, Jan De Graefstraat 11, 2600 Berchem, geboren te Waregem, op 30/09/1949.

Nieuwe benoeming Raad van Bestuur per 1/06/2009:

WILLOX Tom, Moerheide 9, 9220 Hamme, geboren te Hamme op 02/07/7979,

Op de Algemene Vergadering van woensdag 21 maart 2013, bijeengekomen te Temse, werden nieuwe leden aanvaard en werden ontslagen genoteerd. De Algemene Vergadering keurde zowel de nieuwe ledenlijst goed en verkoos, conform de artikels 24, 35 en 36 uit de statuten een nieuwe Raad van Bestuur voor een mandaat van twee jaar.

Ontslagen:

REYNDERS Marjan, Luikersteenweg 16 b4, 3500 Hasselt, geboren te Geel, op 20/08/1982. VAN HERCK Lieve, Kiezel 16, 2440 Meerhout, geboren te Bonheiden, op 24/08/1979. VANDEKERKHOVE Daan, Kiapeksterstraat 23, 9000 Gent, geboren te Gent, op 24/05/1978.

Nieuwe benoemingen Raad van Bestuur:

SMOLDERS Mieke, G.Gezellestraat 83, 3582 Koersel-Beringen, geboren te Heusden-Zolder op 25/06/1980.

VERCAMER Liesbet, Jef Vandermeulenstraat 69, 9050 Gentbrugge, geboren Deinze te op 23/12/1978. VERMEIRSCH Robin, Churchilllaan 161, 2900 Schoten, geboren te Schoten op 2511111985.

Herbenoemingen Raad van Bestuur:

CLAUW Jo, Kroonstraat 5, 2140 Borgerhout, geboren te Antwerpen, op 14/06/1979.

DE BLESER Joris, Van Roiestraat 66, 2170 Merksem, geboren te Merksem, op 06/01/1960.

HEYVAERT Mike, Poelstraat 22,1745 Opwijk, geboren te Watermaal-Bosvoorde, op 24/08/1976.

LEFEVRE Wouter, Graaf de Smet de Naeyerlaan 35, 8500 Kortrijk, geboren te Kortrijk, op 11/04/1980,

LENAERTS Bart, Glashoevelaan 10, 2940 Stabroek, geboren te Ekeren, op 20/10/1980,

SAENEN Sven, Stokerijstraat 16, bus 1, 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Neerpelt, op 06/11/1976.

VANGHELUWE Albane, Muidepoort 71, 9000 Gent, geboren te Torhout, op 14/10/1978.

VERVOORT Wim, Bareelstraat 51, 2300 Tumhout, geboren te Turnhout, op 10/08/1970.

VYNCKIER Joost, Goudbergstraat 6, 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk, op 23/04/1971.

Conform artikel 38 van de statuten werd WILLOX Tom, directeur, wonende Moerheide 9, 9220 Hamme en geboren te Hamme op 02/07/1979, benoemd ais Afgevaardigd Bestuurder.

Conform artikel 38 van de statuten werden op de bijeenkomst van de Raad van Bestuur, in vergadering op woensdag 17 april 2013, bijeengekomen te Berchem, volgende functies vastgelegd:

Voorzitter: DE BLESER Joris.

Ondervoorzitter: CLAUW Jo

Penningmeester: SAENEN Sven

RECHTE KOOPHANDEL

1 p JUNi 2013

ANTWERPEN

1 *13093235*

gmo

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MDD 2.2

Luik B - Vervolg

----------------

Wiilox Tom, Dierckx Tom en Ongena Patrick werden in het bezit gesteld van de maatschappelijke handtekening voor de courante briefwisseling, inzonderheid van de aangetekende stukken die voor de werking bestemd zijn.

(Get). Willox Tom, Afgevaardigd Bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

1

Voor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/10/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MhIIllllllll~lllosaelllll

*iai*

1111

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 5 OKT. 2012

ANTW6t~f Ey

3'E tc

Ondernerningsnr: 410.935.352

Benaming

(voluit) : Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

(verkort) ; Formaat vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ledenlijst, ontslagen, benoemingen, herbenoemingen

Op de Raad van Bestuur, in vergadering op woensdag 12 september 2012, bijeengekomen te Berchem,

werd het ontslag van de heer VERVOORT Wim als voorzitter van Formaat vzw aanvaard. Hij blijft wel bestuurder.

Op diezelfde vergadering werd de heer DE BLESER Joris, bestuurder, aanvaard als nieuwe voorzitter van Formaat tot het einde van het mandaat 2011-2013.

(Get). Willox Tom, Afgevaardigd Bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste btz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

20/04/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



V, behi aai Bel Staa 111I 011 010 ll 110011111 ll1I I II RECHTBANK

*11060926* KOOPHANDEL



08 APR. 2011

ANTWEirgteN







Ondernemingsnr : 410.935.352

Benaming

(voluit) : Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

(verkort) : Formaat vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ledenlijst, ontslagen, benoemingen, herbenoemingen

Op de Algemene Vergadering van woensdag 23 maart 2011, bijeengekomen te Merksem, werden nieuwe leden aanvaard en werden ontslagen genoteerd. De Algemene Vergadering keurde zowel de nieuwe ledenlijst goed en verkoos, conform de artikels 24, 35 en 36 uit de statuten een nieuwe Raad van Bestuur voor een mandaat van twee jaar.

Ontslagen:

DE CRAEMER Reinhart, Kettingstraat 9/202, 9000 Gent, geboren te Gent, op 22104(1982. KELCHTERMANS Joris, Nijvelsebaan 79, 3090 Overijse, geboren te Brussel, op 27/07/1977. MICHIELSEN Bart, Schijndallaan 12, 2960 Sint-Job-in-'t-Goor, geboren te Antwerpen, op 11/09/1985. REDANT Barbara, Achterdries 31, 9860 Oosterzele, geboren te Blankenberge, op 19/04/1969.

Nieuwe benoemingen Raad van Bestuur:

CLAUW Jo, Kroonstraat 5, 2140 Borgerhout, geboren te Antwerpen, op 14106(1979.

HEYVAERT Mike, Poelstraat 22, 1745 Opwijk, geboren te Watermaal-Bosvoorde, op 2410811976. REYNDERS Marjan, Luikersteenweg 16 b4, 3500 Hasselt, geboren te Geel, op 20/08/1982. VAN HERCK Lieve, Kiezel 16, 2440 Meerhout, geboren te Bonheiden, op 24108(1979. VANGHELUWE Albane, Frans Rensstraat 23, 9000 Gent, geboren te Torhout, op 14/10/1978.

Herbenoemingen Raad van Bestuur:

DE BLESER Joris, Van Rolestraat 66, 2170 Merksem, geboren te Merksem, op 06/01/1960. LEFEVRE Wouter, Graaf de Smet de Naeyerlaan 35, 8500 Kortrijk, geboren te Kortrijk, op 11/04/1980. LENAERTS Bart, Glashoevelaan 10, 2940 Stabroek, geboren te Ekeren, op 20110/1980. SAENEN Sven, Stokerijstraat 16, bus 1, 3940 Hechtel-Eksel, geboren te Neerpelt, op 06/11/1976. VANDEKERKHOVE Daan, Klapeksterstraat 23, 9000 Gent, geboren te Gent, op 24/05/1978. VERVOORT Wim, Bareelstraat 51, 2300 Tumhout, geboren te Turnhout, op 10/08/1970. VYNCKIER Joost, Goudbergstraat 6, 8560 Wevelgem, geboren te Kortrijk, op 23104(1971.

Conform artikel 38 van de statuten werd WILLOX Tom, directeur, wonende Moerheide 9, 9220 Hamme en geboren te Hamme op 0210711979, benoemd als Afgevaardigd Bestuurder.

Willox Tom, Dierckx Tom en Ongena Patrick werden in het bezit gesteld van de maatschappelijke handtekening voor de courante briefwisseling, inzonderheid van de aangetekende stukken die voor de werking bestemd zijn.

(Get). Willox Tom, Afgevaardigd Bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/04/2011- Annexes du Moniteur belge

13/05/2015
ÿþ MOD 2.2

i - In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

(Get). Willox Tom, Algemeen Directeur.

Op dc laatste b17, van Luik B verrnelden - Recto Naams cn hoedanigheid van de instrurcsenterendc riotarís, hetiy van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of aigr.nisrne ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa , Naeiii cn handtekening

111111111111I111011111

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

O MEI 2015

afdeliWRiiteerpen

i

Ondernemingsnr : 410.935.352

Benaming

(voluit) : Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen

(verkort) : Formaat vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ledenlijst, ontslagen, benoemingen, herbenoemingen

Op de Algemene Vergadering van donderdag 19 maart 2015, bijeengekomen te Zele, werden nieuwe leden aanvaard en werden ontslagen genoteerd. De Algemene Vergadering keurde zowel de nietiwe ledenlijst goed en verkoos, conform de artikels 24, 35 en 36 uit de statuten een nieuwe Raad van Bestuur voor een mandaat van twee jaar.

Ontslagen:

HEYVAERT Mike, Poelstraat 22, 1745 Opwijk, geboren te Watermaal-Bosvoorde, op 2410'8/1976. SAENEN Sven, Stokerijstraat 16, bus 1,3940 Hechtei-Eksel, geboren te Neerpelt, op 06/11/1976. VERVOORT Wim, Bareelstraat 51, 2300 Turnhout, geboren te Turnhout, op 10/08/1970.

Nieuwe benoemingen Raad van Bestuur:

CHEBA Lamia, Luchtvaártstraat 13, 2140 Borgerhout, geboren te Borgerhout, op 31/01/1979.

VAN DER BRACHT Pieter-Jan, Langestraat 8, 9050 Ledeberg, geboren te Zottegem, op 08/0411980.

VAN POPPEL JEFF, Dianalaan 156, 2600 Berchem, geboren te Borgerhout, op 10/11/1977,

Herbenoemingen Raad van Bestuur:

CLAUW Jo, Kroonstraat 5, 2140 Borgerhout, geboren te Antwerpen, op 14/06/1979.

DE BLESER Joris, Van Roiestraat 66, 2170 Merksem, geboren te Merksem, op 06/01/1960.

LEFEVRE Wouter, Graaf de Smet de Naeyerlaan 35, 8500 Kortrijk, geboren te Kortrijk, op 1110411980,

LENAERTS Bart, Glashoevelaan'10, 2940 Stabroek, geboren te Ekeren, op 20/10/1980.

SMOLDERS Mieke, G.Gezellestraat 83, 3582 Koersel-Beringen, geboren te Heusden-Zolder op 25/06/1980.

VANGHELUWE Albane, Muidepoort 71, 9000 Gent, geboren te Torhout, op 14/10/1978.

VERCAMER Liesbet, Jef Vandermeulenstraat 69, 9050 Gentbrugge, geboren Deinze te op 23/12/1978,

VERMEIRSCH Robin, Churchilllaan 161, 2900 Schoten, geboren te Schoten op 25/11/1985.

VYNCKIER Joost, Goudbergstraat 6, 8560 Wevefgem, geboren te Kortrijk, op 23/04/1971.

Conform artikel 38 van de statuten werden op de bijeenkomst van de Raad van Bestuur, in vergadering op woensdag 22 april 2015, bijeengekomen te Berchem, volgende functies vastgelegd:

Voorzitter: DE BLESER Joris

Vicevoorzitter: CLAUW Jo

Willox Tom, Dierckx Tom en Ongena Patrick werden in het bezit gesteld van de maatschappelijke' handtekening voor de courante briefwisseling, inzonderheid van de aangetekende stukken die voor de werking bestemd zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FORMAAT JEUGDHUISWERK VLAANDEREN (VERKORT) F…

Adresse
Zetel : De Wittestraat 2, 2600 Berchem

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande