FORVIJVER'S GRAVENWEZEL

Association sans but lucratif


Dénomination : FORVIJVER'S GRAVENWEZEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 451.556.378

Publication

15/01/2014
ÿþMOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voas'- be houd,

ana he ielsisc StaaiGisli

Ille111911

tfeerge!cgd ter griffie van cleS,erhdaek var~ Koapi,~antfe9 te Antwerpen, op

Griffie O 6 `JAN. 2014

Ondernemirigsnr : 451 .556.378

Benaming

(voluit) : Fortvijver `sGravenwezel VZW

(verkort) vzw

Rechtsvorm : Karekjet 78, 2970 Schilde

Zetel HERSCHRIJVEN VAN DE STATUTEN - VERPLAATSING VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL - AANSTELLING NIEUW BESTUURSLEDEN - HERBENOEMING BESTUURSLEDEN

Onderwerp E te :



Op de Algemene Statutaire vergadering van 16 november 2013 werden volgende beslissingen

goedgekeurd:

- Herschrijving van de statuten

- Verplaatsing van de maalschappelijke zetel

- aanstelling nieuwe bestuursleden

- herbenoeming bestuursleden,

HERSCHRIJVEN VAN DE STATUTEN

Art. 1, De vereniging draagt de naam "Fortvijver `s-Gravenwezel' VZW

Rechtsvorm VZW

Maatschappelijke Zetel, Zilverreiger 72, bus 1, 2970 Schilde

DOEL ;

Art. 2. De vereniging heeft tot doel de belangen van alle eigenaars van de Fortvijver `s-Gravenwezel VZW te behartigen in die zin dat ze al het mogelijke zal doen om de vijver naar beste vermogen te beheren, Worden als eigenaars beschouwd alle eigenaars van panden op Karekiet en Zilverreiger die palen aan de fortvijver en gezamenlijk een aankoopsom betaalden zoals vastgelegd in een register, waaruit blijkt dat alle eigenaars eenzelfde bedrag betaalden zodat de aankoop mogelijk werd voor een bedrag van 831.801 BEF of 20.620 euro. Bij verkoop van een eigendom dient het mede-eigendom van de Fortvijver in de aankoopakte vermeld te worden.

Het moet duidelijk zijn dat de vereniging opgericht werd met het doel de aankoop van de vijver een juridisch statuut te bezorgen en de vijver te beheren maar onder geen enkel beding verantwoordelijk is voor de fouten gemaakt door een van de eigenaars/leden.

STATUTAIRE LEDEN

Art, 3. De vereniging is enkel samengesteld uit statutaire leden vermits alle eigenaars van een pand aan de Fortvijver gelijkwaardig mede-eigenaar zijn van de Fortvijver, De statutaire leden bezitten de volheid van het lidmaatschap met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering en het eventueel goedkeuren van beslissingen die volgens de wet met 2/3e meerderheid dienen genomen te worden.

Art. 4, Ten einde de kosten van het in stand houden van de VZW en het beheer en onderhoud van de Fortvijver als een goede huisvader te doen wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd, bedrag waarover de algemene vergadering beslist. Indien bijzondere werken dienen te gebeuren zal eventueel een budget bepaald warden.

Art. 5. Anderzijds is een machtiging van 4/5e van alle leden vereist voor de verkoop, de vervreemding of wijziging van de bestemming van de vijver zoals door de wet bepaald.

DE ALGEMENE VERGADERING

Art 6. De algemene vergadering is uit alle statutaire leden samengesteld. Zij bezit de macht tot wijziging van de statuten, tot benoeming en afzetting van de bestuurders, tot goedkeuring van de begroting en van de jaarlijkse rekeningen en tot uitoefening van alle andere machten op grond van de wet of van onderhavige statuten.

Op de laaiete bie. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegen\voordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B Vervolg

Art. 7, De raad van bestuur zorgt voor de bijeenroepingen, die per gewone brief aan ieder effectief lid gezonden worden, minstens acht dagen voor de vergadering. De agenda is in de bijeenroeping vermeld. Ieder jaar, tijdens de eerste trimester van het lopende jaar, zal een algemene ledenvergadering gehouden worden.

Op vraag van 113e der effectieve leden moet de raad van bestuur de algemene vergadering bijeenroepen. Art. 8. De beslissingen van de algemene vergadering worden bij gewone meerderheid van stemmen beslist, behoudens in de gevallen waarbij de statuten of de wet van 27 juni 1921 het anders voorzien, ln geval van

staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen

door volmacht te geven aan een ander statutair [id dat slechts drie volmachtstemmen mag inbrengen.

A Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

L

4

DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 9. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur benoemd voor onbepaalde duur door de algemene vergadering. Een bestuurslid kan ten allen tijde afgezet worden mits daarover een geldige stemming gehouden wordt in de algemene vergadering.

Art. 10. De bestuurders zijn persoonlijk niet gebonden door de verbintenissen van de vereniging. Hun verantwoordelijkheid is beperkt tot de uitvoering van de ontvangen lastgeving.

Art. 11, De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, gebeurlijk, zo hij het nodig acht, duidt hij ook een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan,

Art. 12. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping. Hij mag slechts geldige beslissingen nemen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 13. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te doen behoudens diegenen die door de wet aan de algemene ledenvergadering voorbehouden zijn, Zie in dit verband ook het huishoudelijk reglement dat door de algemene vergadering werd goedgekeurd.

DE REKENINGEN

Art, 14. Ieder jaar, op datum van 31 december worden de rekeningen van het afgelopen jaar gesloten en de begroting van het volgend dienstjaar opgesteld, Beiden worden aan de gewone algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

Art, 15. De algemene vergadering duidt jaarlijks twee toezichters aan, gelast met het nazicht van de boekhouding, Zij brengen op de volgende algemene vergadering verslag uit van hun bevindingen.

ONTBINDING

Art. 16. In geval van ontbinding van de vereniging zullen de vereffenaars, aangeduid door de algemene

vergadering, beslissen over de bestemming.

Art. 17. Alle gevallen .die niet in deze statuten zijn voorzien worden geregeld volgens de wetten van 27 juni

1921 en 2 mei 2002 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 18. Alle bestuurders verklaren geen enkel politiek, financieel of persoonlijk doel na te streven.

VERPLAATSING VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel zal gevestigd worden te 2970 Schilde, Zilverreiger 72, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij kan naar een andere plaats overgebracht worden op beslissing van de algemene ledenvergadering.

NIEUWE BENOEMINGEN

Worden aangesteld als bestuurders : Carolien Pintjens, Karekiet 58, 2970 Schilde, geb. 27.12.77 te Zoersel

belg en Hendricus Meurs, Loze Visser 21, 2970 Schilde, geb. 09.05.40 te Rotterdam (NL) belg.

SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR MET FUNCTIEVERDELING

Worden aangesteld als bestuurders met volgende functies

Van Alstein Peter, Zilverreiger 72, 2970 Schilde, geb. 07.12.64 te Antwerpen, voorzitter - herbenoemd

Carolien Pintjens, Karekiet 58, 2970 Schilde, geb. 27.12.77 te Zoersel, secretaris-penningmeester

Eric Jacob, Karekiet 78, 2970 Schilde, geb. 05.07.66 te Antwerpen, onderv000rzitter

Cornelia Jansen, Karekiet 18, 2970 Schilde, geb. 31.03.42 te Roosendaal (NL), herbenoemd

Hendricus Meurs, Loze Visser 21, 2970 Schilde, geb, 09.05.40 te Rotterdam (NL)

Chantale Deramaix, Karekiet 50, 2970 Schilde, geb. 07.09.54 te Mortsel, herbenoemd

Hendrik Bellens, Damhertenlaan 21, 2970 's Gravenwezel, geb, 17.04.48 te Antwerpen, herbenoemd

De Fleurquin Romain, Frans Adriaenssensstraat 13,bus 2, 2170 Merksem, geb. 21.03.1936 te Antwerpen

herbenoemd. Allen van Belgische nationaliteit.

Voor gelezen en goedgekeurd op datum van 18 november 2013.

Peter Van Alstein Caroline Pintjens

voorzitter secretaris

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FORVIJVER'S GRAVENWEZEL

Adresse
KAREKIET 78 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande