FOTOCLUB MORGANA

Association sans but lucratif


Dénomination : FOTOCLUB MORGANA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.757.394

Publication

05/09/2014
ÿþM00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter riffie

NnityPErYI*1 t-or

bel ai

BE

Sta

ill111I1M111111111

RECHTBANK vtua neoPFANDEL

27 AUG. 2014

ANTWERPEN d...meting TURNHOUT

per

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 757: 3 gif

Benaming

(voluit) Fotoclub Morgana

(verkort) :

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk Zetel: 2250 Olen, Boerenkrijglaan 25

Onderwerp akte: Goedkeuren statuten bij oprichting

Benoemirm Raad van Bestuur

Stichtingsvergadering 16 mei 2014

GOEDKEUREN VAN DE STATUTEN

De stichtende leden van Fotoclub Morgana vzw keuren volgende statuten unaniem goed: Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Mevrouw Diana Van den Eynden, wonende te 2250 Olen, Boerenkrijglaan 25, geboren op 15 april 1958 te Herentals

- De heer Hugo Dillen, wonende te 2260 Westerlo, Geelse Straat 58 B, geboren op 24 augustus 1952 te Lier

Mevrouw Marijke Van de Put, wonende te 2260 Westerlo, Holleweg 17, geboren op 29 januari 1974 te Herentals

- De Heer Ludo Van Eynde, wonende te 2200 Herentals, Kruisstraat 1/3, geboren op 8 januari 1958 te Turnhout

Mevrouw Maria Van Hove, wonende te 2260 Westerlo, Achterheide 47, geboren op 8 oktober 1961 te Hedrentals

De Heer Willy Peeters, wonende te 2250 Olen, Boerenkrijglaan 25, geboren op 13 oktober 1955 te Herentals

- De Heer Ken Swolfs, wonende te 2200 Herentals, Rode-Leeuwstraat 23, geboren te 3 februari 1975 te Geel

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I, Benaming, maatschappelijke zetel, duur

Art 1. De vereniging is opgericht als vereniging zonder winstoogmerk, onder de benaming "Fotoclub Morgana",

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2250 Olen, Boerenkrijglaan 25. De zetel van de vereniging ressorteert onder gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. Maatschappele doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

,.." g

MOD 2.2

1

..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 3.

§1.De vereniging stelt zich als doel de amateurfotografie en andere media als culturele activiteit en kunstdiscipline te verspreiden en de beoefening ervan als creatieve vomi van vrijetijdsbesteding te bevorderen.

§2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe aile nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

TITEL III.  Leden

Art. 4. De vereniging bestaat uit ten minste drie leden.

§1. Om lid te worden van de vereniging moet men:

a.de statuten van de vereniging onderschrijven

b.aanvaard worden door de Raad van Bestuur, bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De Raad van

Bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming.

De Raad van Bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Eenieder die wenst effectlef lid te worden, richt een verzoekschrift (brief of e-mail) tot de voorzitter van de Raad van Bestuur om voorgedragen te worden aan de Algemene Vergadering. Enkel personen die tenminste één jaar deelnemen aan de activiteiten van de vereniging kunnen lid worden van de vereniging.

§2. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

§3. Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

§4. Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Ait 5. Van de leden wordt geen bijdrage gevraagd.

Art. 6. Het ontslagnemende of uitgesloten lid, evenmin ais de rechthebbenden van een lid waarvan het bestaan werd opgeheven, kunnen enig recht doen gelden op het maatschappelijke bezit. Zij kunnen evenmin de door henzelf uitgekeerde bijdragen terugvorderen, noch rekening eisen, noch inventaris doen maken, noch zegels doen leggen.

TITEL IV.  Algemene Vergadering

Art. 7.

§1, De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de leden van de vereniging.

§2. leder lid van de Algemene Vergadering beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen op voorwaarde dat deze drager is van een schriftelijke volmacht. Een lid mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 8. Alleen de Algemene Vergadering is bevoegd om over volgende punten te beraadslagen:'

twijziging van de statuten;

2.benoeming en afzetting van de bestuurders;

3.goedkeuring van de begroting en de jaarrekening;

4.ontbinden van de vereniging;

5.ultsluiten van een effectief lid;

6.desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

7.de kwijting aan de bestuurders en desgevallend commissarissen;

8.omzetting in een vereniging met sociaal oogmerk;

9.in de gevallen waarin de statuten voorzien.

Art. 9. De datum van de Algemene Vergadering wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering komt minstens eenmaat per jaar samen,

4

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

el. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur; bij zijn afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien de ondervoorzitter eveneens afwezig is, wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. De secretaris van de Raad van Bestuur is aretteatva secretaris van de Aigemene Vergadering.

§2. De leden van de Algemene Vergadering worden tot de Algemene Vergadering opgeroepen door de voorzitter, bij oproepingsbrief die acht dagen voor de Algemene Vergadering aan de leden moet worden toegestuurd. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda. De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. In uitzonderlijke gevallen, waarover de Raad van Bestuur beslist, kunnen beslissingen eetroffen worden over aangelegenheden die niet op de agenda voorkomen. In uitzonderlijke gevallen kunnen aangelegenheden aan de agenda toegevoegd worden indien één twintigste van de leden hierom verzoekt.

Een buitengewone Algemene Vergadering wordt samengeroepen wanneer één vijfde van de leden in de Algemene Vergadering hierom verzoekt.

Art. 10.

§1, De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen in de Algemene Vergadering. Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

§2. leder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering door een volmachtdrager, voorzien van een geschreven machtiging, voor zover de gevolmachtigde zelf lid is van de vereniging. Een gevolmachtigde kan slecht één !id van de vereniging vertegenwoordigen.

Art. 11. De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend dose de voorzitter. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende Algemene Vergadering,

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Art. 12. De werkingsmodatiteiten van de Algemene Vergadering kunnen worden neergeschreven in een huishoudelijk reglement.

TITEL V. Raad van Bestuur

Art. 13.

§1.0e raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

§2.Alie bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur vergadert MilliMUM 2 maal per jaar. Art. 14.

§1. De bestuurders worden gekozen door de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De bestuurders worden gekozen voor een periode van vier jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit,

§3. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, gaat de Algemene Vergadering bij de eerstkomende bijeenkomst over tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder, die het mandaat van de bestuurder welk hij vervangt, beëindigt.

" MOD 22

"

§4, De Raad van Bestuur kiest uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Wanneer de voorzitter verhinderd is, wordt hij in al zijn bevoegdheden vervangen door de ondervoorzitter; bij diens ontstentenis door de oudste aanwezig bestuurder.

Art. 15,

§1, De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste 7 dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda. ln uitzonderlijke Spoedeisende gevallen kan deze termijn ingekort worden,

§2. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, bij afwezigheid door de endervoorzitter.

§3. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van stemmen. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder later vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. ln geval van gelijkheid van stemmen is die van de voorzitter beslissend.

§4. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering,

§5, De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 16, De Raad van Bestuur kan, bij welomschreven delegatie, voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van het Dagelijks Bestuur, zijn bevoegdheden overdragen aan een Dagelijks Bestuur, De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt, kan niet langer zijn dan zes jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur, Het Dagelijks Bestuur treedt op als college en staat in voor de dagelijkse werking van de vereniging. Daarnaast heeft het Dagelijks Bestuur een adviesbevoegdheid ten aanzien van de Raad van Bestuur.

Art. 17. De bestuurders zijn alleen aansprakelijk voor de uitoefening van het mandaat; uit hoofde van hun bestuur nemen zij geen enkele persoonlijk verplichting op zich.

Art, 18. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in recht en buiten recht. Aile bevoegdheden die niet door de wet zijn toegekend aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend dont de Read van Bestuur. De Raad van Bestuur nandelt als college.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art. 19.

De bevoegdheid om de vereniging In en buiten rechte te vertegenwoordigen, kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken

TITEL VI.  Budgetten, rekeningen

Art.20. De Raad van Bestuur kan fondsen en dotaties samenstellen, subsidies aanvaarden, schenkingen en legaten ontvangen, giften doen en een inbreng om niet aanvaarden.

Art. 21. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar. Op 31 december van elk jaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen werkjaar afgesloten en de begroting voor het volgend werkjaar opgesteld. Ze worden gelijktijdig onderworpen aan de goedkeuring van de volgende algemene vergadering.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Art. 22 Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

4 " MOD 2.2

ià Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad TITEL VII.  Wijziging van de statuten

Art. 23. Elke wijziging van de statuten, voorgesteld hetzij door de Raad van Bestuur, hetzij door ten minste één twintigste van de leden van de Algemene Vergadering die op de jaarlijkse lijst voorkomen, zal aan de leden van de Algemene Vergadering moeten ter kennis gebracht worden op de wijze voorzien voor de bijeenroeping van de Algemene Vergadering, ten minste veertien dagen voor de datum van de vergadering die over het voorstel zal uitspraak doen. De vergadering zal uitspraak doen met lnachtneming van de bij artikel 8 van de wet voorgeschreven regels.









TITEL VIII.  Ontbinding, besteding der goederen

Art. 24. Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het

" ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid, overeenkomst artikel 19 en 22 van wet van 27 juni 1921.

Art 25, Het netto-actief van de vereniging zal na de ontbinding toegewezen worden aan een werk waarvan het sociaal doel overeenkomt met het doel van de vereniging. De Algemene Vergadering beslist over de toewijzing van dit netto-actief.

Ingeval de Algemene Vergadering mocht in gebreke blijven, zal de bestemming van het netto-actief van de vereniging worden bepaald door de vereffenaars.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge TITEL IX.  Algemene bepalingen

Art. 26. Voor al hetgeen in deze statuten niet is voorzien, wordt de vereniging bestuurd door de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

BENOEMEN RAAD VAN BESTUUR

De stichtende leden benoemen unaniem volgende personen tot leden van de Raad van Bestuur:

- Mevrouw Diana Van den Eynden, wonende te 2250 Olen, Boerenkrijglaan 25, geboren op 15 april 1958 te

Herentals

- De heer Hugo Dillen, wonende te 2260 Westerlo, Geelse Street 58 B, geboren op 24 augustus 1952 te

"

, Lier

 Mevrouw Marijke Van de Put, wonende te 2260 Westerio, Holleweg 17, geboren op 29 januari 1974 te Herentals

- De Heer Ludo Van Eynde, wonende te 2200 Herentals, Krulsstraat 1/3, geboren op 8 januari 1958 te Turnhout

Diane Van den Eynden

Bestuurder

Hugo Dillen

Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FOTOCLUB MORGANA

Adresse
BOERENKRIJGLAAN 25 2250 OLEN

Code postal : 2250
Localité : OLEN
Commune : OLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande