FRISOMAT

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : FRISOMAT
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 418.117.411

Publication

11/06/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Rechtbank van koophandel

Antwerpen

30 MEI 2014

mg, Antwerpen



NI NI



*19119795*

Ondernemingsnr : 0418.117.411

Benaming

(voluit) : FRISOMAT

(verkort) ;

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : B-2110 Wijnegem, Stokerijstraat 79

(volledig adres)

Onderwerp akte : Splitsingsvoorstel

De raad van bestuur van de naamloze vennootschap FRISOMAT heeft volgend voorstel van partiële splitsing zoals bedoeld in artikel 677 van het Wetboek van Vennootschappen opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 743 van het Wetboek van vennootschappen; welk splitsingsvoorstel hij zal voorleggen aan de buitengewone algemene vergadering waarbij de naamloze vennootschap FRISOMAT partieel wordt gesplitst en een gedeelte van haar vermogen wordt toebedeeld aan een nieuw op te richten vennootschap FRISOMAT BELGIUM.

IDENTIFICATIE VAN DE BETROKKEN VENNOOTSCHAPPEN

ENERZIJDS: de "gesplitste vennootschap"

De naamloze vennootschap FRISOMAT, waarvan de zetel gevestigd is te 2110 Wijnegem, Stokerijstraat 79, met ondernemingsnummer 0418.117.411, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen, opgericht bij akte verleden voor Notaris Charles Sluyts te Antwerpen op 16 maart 1978, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 4 april nadien,

De statuten werden herhaaldelijk en voor de laatste keer gewijzigd bij akte verleden voor Notaris André Michielssens te Wijnegem op 23 december 2011, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 16 januari 2012.

Het kapitaal bedraagt 330.000,00 euro en is verdeeld in 2.650 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Doel :

"De vennootschap heeft tot doel: het vervaardigen en monteren van industriële constructies en de in- en uitvoer van en de handel in menigvuldige goederen en waren. Alle aannemingen van werken, zowel ruwbouw als voltooiingswerken, zowel afbraak ais constructie, en verwerking van alle mogelijke materialen in alle mogelijke constructies."

en ANDERZIJDS de "verkrijgende vennootschap":

De op te richten naamloze vennootschap FRISOMAT BELGIUM, met maatschappelijke zetel te B-2110 Wijnegem, Stokerijstraat 79, Het kapitaal van FRISOMAT BELGIUM BVBA zal 4.715,77 euro bedragen en is verdeeld in 2.650 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. Onmiddellijk na de oprichting zullen de reserves worden omgezet in kapitaal zodat het kapitaal gelijk wordt aan 62.000 euro,

Doel

"De vennootschap heeft tot doel: het vervaardigen en monteren van industriële constructies en de in- en uitvoer van en de handel in menigvuldige goederen en waren, Alle aannemingen van werken, zowel ruwbouw als voltooiingswerken, zowel afbraak ais constructie, en verwerking van alle mogelijke materialen in alle mogelijke constructies."

UITEENZETTING VAN DE MOTIEVEN VOOR DE VERRICHTING

De Raad van Bestuur wenst de partiële splitsing door te voeren omwille van economische motieven die in de volgende alinea's worden toegelicht.

Het eerste motief betreft de verduidelijking van de groepsstructuur. De buitenlandse vennootschappen van de Frisomat-groep zijn filialen die enkel industriële gebouwen verkopen en plaatsen terwijl de partieel te splitsen vennootschap naast de verkoop en plaatsing van gebouwen in België en het Groot Hertogdom Luxemburg, deze gebouwen ook zelf produceert op de productiesite te Wijnegem en nog een aantal andere activiteiten heeft die ondersteunend zijn voor de volledige groep. Hierdoor kunnen de resultaten van het Belgische filiaal moeilijker worden vergeleken met de buitenlandse filialen. Na de partiële splitsing zal het Belgisch filiaal dezelfde activiteiten hebben in haar regio (België en het Groot Hertogdom Luxemburg) dan de buitenlandse vennootschappen in hun regio waardoor de markten en de resultaten van de verschillende verkoopfilialen heter vergelijkbaar zijn.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het tweede motief is dat Frisomat NV, de partieel te splitsen vennootschap , grotere projecten wil realiseren in België en het Groor Hertogdom Luxemburg en wil meedingen in openbare aanbestedingsdossiers. De nieuw opgerichte vennootschap ambieert hierdoor naast de reeds bestaande activiteiten ook actief te worden in algemene aannemingswerken.

PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNAME WAARBIJ EEN DEEL VAN HET VERMOGEN WORDT INGEBRACHT IN DE NIEUW OP TE RICHTEN VENNOOTSCHAP FRISOMAT BELGIUM

De raad van bestuur van de naamloze vennootschap FRISOMAT verklaart dat hij aan haar buitengewone algemene vergadering een voorstel van partiële splitsing zal voorleggen, dat ertoe strekt een splitsing door te voeren waarbij een gedeelte van het vermogen - zowel de rechten als de verplichtingen - van de naamloze vennootschap FRISOMAT met zetel te 2110 Wijnegem, Stokerijstraat 79, met ondememingsnurnmer 0418.117.411 en ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen, overeenkomstig artikelen 677 juncto 743 van het Wetboek van Vennootschappen zal overgaan op de nieuw op te richten naamloze vennootschap FRISOMAT BELGIUM tegen uitreiking aan de aandeelhouders van de gesplitste vennootschap van 2.650 volgestorte aandelen van de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM,

RUILVERHOUDING

Het maatschappelijk kapitaal van de partieel gesplitste vennootschap FRISOMAT wordt vertegenwoordigd door 2.650 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde. De 2.650 nieuwe aandelen van de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM zullen worden uitgereikt aan de aandeelhouders van de partieel te splitsen vennootschap FRISOMAT in ruil voor de afgesplitste vermogensbestanddelen van de partieel te splitsen vennootschap naar de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM.

Zij zullen worden verdeeld door de bestuursorganen van de partieel te splitsen vennootschap en de verkrijgende vennootschap, in de voorgestelde verhouding van 1 aandeel in de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM per aandeel van de partieel te splitsen vennootschap FRISOMAT, hetzij in totaal 2.650 te creëren aandelen.

Er zal geen opleg betaald worden.

DATUM VOOR DEELNAME IN DE RESULTATEN

De uitgereikte aandelen geven recht in de resultaten van de verkrijgende vennootschap vanaf 1 april 2014. BOEKHOUDING

De datum vanaf dewelke de handelingen van de gesplitste vennootschap boekhoudkundig geacht warden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vennootschap is vastgesteld op 1 april 2014.

WIJZE VAN UITREIKING VAN DE AANDELEN IN DE VERKRIJGENDE VENNOOTSCHAP

De 2.650 nieuwe aandelen zullen - binnen de vijftien dagen na de bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van een uittreksel van het besluit van splitsing - uitgereikt worden door de bestuursorganen van de partieel gesplitste vennootschap en de verkrijgende vennootschap onder de bestaande aandeelhouders van FRISOMAT volgens de voorgestelde ruilverhouding door inschrijving in het register van aandelen op naam van FRISOMAT BELGIUM BVBA.

BIJZONDERE BEZOLDIGING

De vergoeding die zal worden toegekend aan de bedrijfsrevisor die belast is met het opstellen van het in artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen bedoeld verslag wordt vastgesteld op 2.500 euro. Eenzelfde vergoeding zal worden toegekend aan de bedrijfsrevisor voor het in artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen bedoeld verslag indien alle aandeelhouders van de bij de verrichting betrokken vennootschappen op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en zij verklaren af te zien van het verslag bedoeld in artikel 746 van het Wetboek van Vennootschappen.

EFFECTEN MET BIJZONDERE RECHTEN

Er zijn in FRISOMAT NV geen bijzondere effecten zoals bepaald in artikel 743, 6° van het Wetboek van Vennootschappen. ,

BIJZONDERE VOORDELEN AAN LEDEN VAN DE BESTUURSORGANEN

Aan de leden van de bestuursorganen van de bij de splitsing betrokken vennootschappen wordt geen enkel bijzonder voordeel toegekend.

BESCHRIJVING VAN DE VERDELING

Aan de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM BVBA worden de volgende activa en passiva van de partieel gesplitste vennootschap toebedeeld zoals hierna weergegeven,

De toewijzing wordt uitgevoerd op grond van de staat van activa en passiva afgesloten op 31 maart 2014 van FRISOMAT NV. Het betreft de volgende activa en voorzieningen en schulden:

ACTIVA Euro

Meubilair en rollend materieel 215.735,06

Voorraden 26.031,22

Handelsvorderingen 800.311,23

Liquide middelen 1.000.000,00

TOTAAL ACTIVA: 2.042.077,51

VOORZIENINGEN EN SCHULDEN Euro

Voorziening voor overige risico's en kosten 1.500.000,00

Handelsschulden 125.605,43

TOTAAL VOORZIENINGEN EN SCHULDEN 1.625.605,43

Het eigen vermogen van de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM BVBA zal na de partiële splitsing als volgt zijn samengesteld (in euro):

Geplaatst kapitaal 4.715,77

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Wettelijke reserve 471,58

Andere belastingvrije reserve 255,06

Beschikbare reserve 400.125,65

Overgedragen resultaat 654,32

Tussentijds resultaat van het boekjaar 10.249,70

TOTAAL EIGEN VERMOGEN: 416.472,08

De volgende activa en schulden en verplichtingen zullen bij FRISOMAT NV na de partiële splitsing achterblijven:

ACTIVA Euro

Immateriële vaste activa 3.214,66

Terreinen en gebouwen 2.868.461,49

installaties en machines 182.719,32

Meubilair en rollend materieel 291.323,29

Overige materiële vaste activa 41.881,61

Vaste activa in aanbouw 201.627,16

Deelnemingen in verbonden ondernemingen 6.515.451,97

Overige financiële vaste activa 17.168,93

Voorraden 2.832.060,03

Handelsvorderingen 9.581.263,90

Overige vorderingen 12.711.421,76

Geldbeleggingen 5.407.783,52

Liquide middelen 1.126.168,04

Overlopende rekeningen 75.910,54

TOTAAL ACTIVA: 46.568.030,32

VOORZIENINGEN EN SCHULDEN Euro

Voorziening voor pensioenen en soortgelijke verplichtingen 892.695,00

Voorziening voor overige risico's en kosten 570.425,24

Uitgestelde belastingen 76.471,73

Financiële schulden op méér dan één jaar 4.249.150,00

Schulden op méér dan één jaar die binnen het jaar vervallen 749.997,00

Financiële schulden 500.000,00

Handelsschulden 8.616.528,76

Ontvangen vooruitbetalingen op bestellingen 323.799,95

Schulden m.b.t. belastingen 15.653,29

Schulden m.b.t. bezoldigingen en sociale lasten 373.078,78

Overige schulden 1.082.387,68

Overlopende rekeningen 177,369,44

TOTAAL VOORZIENINGEN EN SCHULDEN 17.627.556,87

Het eigen vermogen van de partieel gesplitste vennootschap FRISOMAT NV zal dan na de partiële splitsing als volgt zijn samengesteld:

Geplaatst kapitaal 325.284,23

Wettelijke reserve 32.528,42

Onbeschikbare reserve voor eigen aandelen 39.662,96

Belastingvrije reserve (gespreide taxatie) 173.391,96

Andere belastingvrije reserve 17.593,27

Beschikbare reserve 27.599.874,35

Overgedragen resultaat 45.133,98

Tussentijds resultaat van het boekjaar 707.004,28

TOTAAL EIGEN VERMOGEN: 28.940.473,45

VERDELING ONDER DE AANDEELHOUDERS

Elke houder van 1 aandeel van de gesplitste vennootschap FRISOMAT zal recht hebben op 1 aandeel in de verkrijgende vennootschap FRISOMAT BELGIUM. De nieuwe aandelen zullen verdeeld worden onder de bestaande aandeelhouders van FRISOMAT door inschrijving in het register van aandelen op naam van FRISOMAT BELGIUM.

De raad van bestuur van de partieel te splitsen vennootschap verklaren dat hij dit splitsingsvoorstel zal neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van Antwerpen en dit tenminste zes weken voor de algemene vergadering die zich over de splitsing moet uitspreken.

Alle kosten die voortvloeien uit deze splitsing zullen gedragen worden door de verkrijgende vennootschap. Opgemaakt te Wijnegem op 23 mei 2014, in vier exemplaren, waarvan 1 bestemd is voor de partijen, 1 voor de neerlegging op de griffie en 1 voor de archieven van de beide betrokken vennootschappen.

VOOR FRISOMAT NV

Guy Somers

Gedelegeerd bestuurder

20/06/2014
ÿþ Mod Word 11.1

-,tell:_i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbtac

III

ltilij1,1111*1111111

1

" " " " " " " " ,,

Rechtbank van koophandel Antwerpen

li JUNI 2014

afdeling Antwrerffli

ke ime





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0418.117.411

Benaming

(voluit) : FRISOMAT

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel: Stokerijstraat 79, 2110 Wijnegem

(volledig adres)

Onderwerp akte: Herbenoeming commissaris

Uit het verslag van de gewone algemene vergadering gehouden op de maatschappelijke zetel op 25 november 2013 blijkt dat de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Theo Van Herck, bedrijfsrevisor", met zetel te B-2160 Wommelgem, Herentalsebaan 645, vertegenwoordigd door de heer Philippe Boesmans werd herbenoemd als commissaris voor een periode van 3 jaar eindigend op de gewone algemene vergadering te houden in 2016.

Somers Guy

Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

31/07/2014 : AN212576
31/01/2014 : AN212576
31/12/2014 : AN212576
11/02/2013 : AN212576
23/01/2013 : AN212576
16/01/2012 : AN212576
30/12/2011 : AN212576
17/02/2011 : AN212576
03/01/2011 : AN212576
08/01/2010 : AN212576
20/02/2009 : AN212576
05/02/2009 : AN212576
03/01/2008 : AN212576
08/06/2015 : AN212576
07/02/2007 : AN212576
02/01/2007 : AN212576
30/12/2005 : AN212576
04/02/2005 : AN212576
28/01/2005 : AN212576
13/01/2004 : AN212576
14/02/2003 : AN212576
27/02/2002 : AN212576
10/03/2001 : AN212576
20/12/2000 : AN212576
05/02/1999 : AN212576
05/02/1999 : AN212576
01/01/1993 : AN212576
01/01/1992 : AN212576
04/07/1986 : AN212576
04/10/2017 : AN212576

Coordonnées
FRISOMAT

Adresse
STOKERIJSTRAAT 79 2110 WIJNEGEM

Code postal : 2110
Localité : WIJNEGEM
Commune : WIJNEGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande