FRITUUR LAURA & BART

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : FRITUUR LAURA & BART
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 841.124.711

Publication

29/11/2011
ÿþMal 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie va r}rie kt

NEERGELEsap I GRIFFIE RECHTBANK VAN

1.7 NOV. 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT

Griffit e griffier

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) : FRITUUR LAURA & BART

Rechtsvorm : Vennootschap onder Firma

Zetel : 2230 HERSELT, Wolfsdonksesteenweg 48

Onderwerp akte : oprichting

De ondergetekenden,

1111111* 111111111iiivssaii

a*uiuiu

bah(

aar

Bel! Stam

o -fzy. '7-14

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

1.Mevrouw DE CAT Laura, geboren te Leuven op 27 maart 1985, wonende te 2230 HERSELT1 Wolfsdonksesteenweg 48,

2.De heer CEUPPENS Bart, geboren te Leuven op 5 mei 1982, wonende te 2230 HERSELT, Wolfsdonksesteenweg 48,

verklaren bij deze akte tot de oprichting van een vennootschap onder firma (V.O.F.) over te gaan.

De comparanten verklaren dat zij de hiernavolgende statuten hebben vastgesteld volgens artikel 201 en! volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

A. NAAM  DUUR  ZETEL - DOEL

Artikel 1

De vennootschap is een commerciële vennootschap onder de rechtsvorm van een Vennootschap Onder; Firma met als vennootschappelijke benaming "FRITUUR LAURA & BART'.

Artikel 2

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2230 HERSELT, Wolfsdonksesteenweg 48. De zetel mag bij: beslissing van de zaakvoerder(s) naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De vennootschap heeft tot doel:

-Verkoop aan de toog of via telefoon, fax, internet van eetwaren en dranken : frietkramen, hotdogstalletjes, enz.,

-Eetgelegenheden met beperkte bediening;

De vennootschap mag deelnemen, participeren of tussenkomen in andere ondernemingen of`: vennootschappen of aan deze toestaan tussen te komen, deel te nemen of te participeren in haar bedrijf,: wanneer deze ondernemingen of vennootschappen een identiek, analoog, gelijkaardig of aanverwant: maatschappelijk doel hebben dan wel van aard zijn de ontwikkeling van de vennootschap te bevorderen. mag zich onledig houden met alle operaties van commerciële aard, alsmede verrichtingen op commissieloon,: welke hetzij direct hetzij indirect verband houden met het maatschappelijk doel van de vennootschap. Het: betreft o.a. het verstrekken van diensten door op te treden als bemiddelaar jegens natuurlijke of: rechtspersonen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, als op alle wijzen en

manieren die zij het best geschikt zou achten."

" Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

B. KAPITAAL EN AANDELEN - VENNOTEN

Artikel 5

Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op honderd euro (100,00 euro) en wordt vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder nominale waarde die elk één honderdste (11100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De vennoten-oprichters verklaren honderd (100,00) Euro heden te hebben volstort. De aandelen werden als volgt in geld ingebracht:

-Mevrouw DE CAT Laura, voornoemd, voor een bedrag van vijftig (50) Euro, waarvoor zij 50 aandelen ontvangt;

-De heer CEUPPENS Bart, voornoemd, voor een bedrag vijftig (50) Euro, waarvoor hij 50 aandelen ontvangt.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Artikel 6

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders. Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist. Als zaakvoerders worden mevrouw DE CAT Laura en de heer CEUPPENS Bart aangeduid. Zij aanvaarden dit mandaat.

Artikel 7

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle hande-'tin-'gen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maat'schap'pelijk doel, met uitzondering van:

" die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is,

" indien er meerdere zaakvoerders zijn, de handelingen die een bedrag van duizend euro (¬ 1.000,00) overschrijden. Boven voormeld bedrag van duizend euro (¬ 1.000,00) dienen alle zaakvoerders samen deze handelingen te verrichten.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alléén de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij elk afzonderlijk de vennootschap vertegenwoordigen, behoudens de verrichtingen die een bedrag van duizend euro (¬ 1.000,00) te boven gaan waarvoor alle zaakvoerders gezamenlijk dienen op te treden. De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerders worden verricht, zelfs indien deze hande-~dingen buiten het vennootschapsdoel vallen, tenzij zij aantoont dat de derde wist dat de handeling de grenzen van dit doel overschreed of hiervan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is hiertoe geen voldoende bewijs. In alle akten die de vennootschap verbinden zal de handtekening van elke zaakvoerder altijd voorafgegaan zijn of gevolgd worden door de hoedanigheid krachtens welke hij handelt.

De delegatie van het dagelijks bestuur aan een derde zal slechts geldig kunnen geschieden mits de schriftelijke toestemming van al de zaakvoerders, collectief optredend indien er meerdere zijn.

Vergoedingen of lonen toekomend aan de zaakvoerder(s) worden jaarlijks bepaald door de algemene vergadering. Zij worden als kosten geboekt, indien ze toegekend worden.

De machten van een zaakvoerder kunnen evenwel beperkt worden of collectief opgedragen worden bij de benoeming en als dusdanig bekendgemaakt.

Artikel 8

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoek- en controlebevoegdheden, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

D. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten. De algemene

vergadering beslist onder meer over:

1.de aanvaarding van nieuwe vennoten;

2.de goedkeuring van de jaarrekening en de aanwending van de winst;

3.de wijziging van de statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 10

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen. Wijzigingen aan de statuten kunnen evenwel slechts met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige vennoten warden goedgekeurd.

Artikel 11

Ieder aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 12

De jaarvergadering wordt gehouden op de 3de vrijdag van juni om 20 uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats in de bijeenroepingen aangeduid. Indien deze dag een feestdag is, komt de vergadering op de eerstvolgende werkdag bijeen. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2013.

De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap dat vereist.

De vennoten moeten ten minste veertien dagen op voorhand bij aangetekende brief tot de algemene vergadering opgeroepen worden. De bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond.

E. BOEKJAAR  WINST  VERLIES

Artikel 13

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar. Op 31 december van ieder jaar, en voor het eerst op 31 december 2012, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaakt volgens de ter zake gelden wettelijke bepalingen. Bij wijze van uitzondering zal het eerste boekjaar lopen vanaf de datum van de neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel tot en met 31 december 2012.

Artikel 14

Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de nettowinst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan. De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen worden onder de algemene onkosten geboekt. De algemene vergadering beslist over de aanwending van de winst. Bij uitkering zal de winst aan de vennoten worden toegekend in verhouding tot hun inbreng. Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

Artikel 15

Het college van zaakvoerders kan beslissen om op het resultaat van het boekjaar een interim-dividend uitkeren. De zaakvoerders dienen zich bij de uitkering van een interim-dividend te schikken naar de bepalingen van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

F. ONTBINDING  GESCHILLEN

Artikel 16

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaam verklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

Artikel 17

In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, onverminderd de toepassing van artikel 179 van het Wetboek van Vennootschappen.

r

"

"

+,00r

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 18

In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt het netto actief van de vennootschap gedeeld, in verhouding tot het hun ingebrachte aandeel. Eventueel nettoverlies zal in dezelfde verhouding verdeeld worden.



G. DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 19

De oprichters verklaren dat, ter gelegenheid van de oprichting van de vennootschap, alle verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, door de vennootschap worden overgenomen.

Artikel 20

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Opgesteld te Herseit op 9 november 2011 in 3 exemplaren waarbij elke comparant verklaart er één

ontvangen te hebben. En na gedane voorlezing van huidige akte hebben comparanten getekend.

De heer CEUPPENS Bart,

Oprichter,

Mevrouw DE CAT Laura,

Oprichter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FRITUUR LAURA & BART

Adresse
WOLFSDONKSESTEENWEG 48 2230 HERSELT

Code postal : 2230
Localité : HERSELT
Commune : HERSELT
Province : Anvers
Région : Région flamande