FURKA HOEVE

Association sans but lucratif


Dénomination : FURKA HOEVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.252.338

Publication

16/05/2012
ÿþ MOD 2.2

ln de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



III*1111101j1611111111

Va behc aan Sels Staat

RECHTSANK KOOPHANDEL _

0=4 -05- 2012

`ANTWWAPEN

Ondernemingsnr : 0416.252.338

Benaming

(voluit) : FURKA HOEVE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstdoeleinden

Zetel : Groenstraat 2 2530 Boechout

Onderwerp akte : Aanpassing statuten

Op de buitengewone algemene vergadering d.d. 03/12/2004 werden de volgende statuten van de vereniging met unanimiteit van stemmen goedgekeurd :

1.Naam, zetel, doel en duur van de vereniging

1.1 De vereniging draagt de naam VZW FURKA HOEVE.

1.2 De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen en meer bepaald te Boechout, Groenstraat 2. De zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de raad van bestuur.

1.3 De vereniging heeft tot doel het bedrijven van alle mogelijke sporten en in het bijzonder de paardensport. Teneinde dit doel te realiseren mag de vereniging met uitsluiting van elk winstoogmerk,: bijdragen en vergoedingen innen om de lasten en kosten m.b.t. de realisatie van haar doel te dekken. De vereniging kan roerende en onroerende goederen nodig voor de realisatie van haar doel huren, verwerven og bezitten, zowel in volle eigendom als in vruchtgebruik.

1.4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

2. Leden

2.1 De vereniging bestaat uit minstens 8 leden. Zij zijn lid van de algemene vergadering van de vereniging.

De raad van bestuur beslist over de toetreding van nieuwe leden en dit op voordracht van minstens 5 bestuurders. Voor de toetreding is in de raad van bestuur een meerderheid vereist van 3/4 van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

De uittreding, de schorsing en de uitsluiting van de leden geschieden op de wijze bepaald in art.12 van de VZW-wet.

2.2 De zogenaamde toegetreden leden van de club zijn geen leden van de vereniging. De wijze van toetreding, uittreding, schorsing en uitsluiting wordt geregeld door de raad van bestuur.

2.3 De door de leden en toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur en bedraagt maximum 100,00 Euro. Bij gebreke aan betaling kan betreffend lid of toegetreden lid warden geacht uit te treden.

3. Bestuur van de vereniging

3.1 De raad van bestuur bestaat uit minstens 5 leden, allen lid van de vereniging.

De bestuurders worden aangesteld door de algemene vergadering voor een termijn van 4 jaar, Zij zijn steeds en onmiddellijk afzetbaar door de algemene vergadering. Zowel voor de verkiezing als voor de afzetting. volstaat een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Behoudens het verstrijken van het mandaat eindigt dit eveneens bij overlijden, uittreding, afzetting of verlies: van het lidmaatschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van de bestuurder verkozen om een opengevallen mandaat verder uit te oefenen eindigt bij

het verstrijken van de resterende duur van het mandaat.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Aan de bestuurders kan een bezoldiging worden toegekend indien de raad van bestuur hiertoe beslist.

3.2 De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De cumulatie van 2 functies is (niet) toegelaten.

Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen ,door de ondervoorzitter of bij afwezigheid van laatstgenoemde door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de vereniging te besturen en te beheren en kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten van welke aard ook welke voor het verwezelijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn mits deze niet conform de wet of de statuten tot de uitsluitende bevoegdheid van de algermene vergadering behoren.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging. Deze is geldig tegenover derden verbonden door twee bestuurders welke samen optreden waaronder steeds de voorzitter of de ondervoorzitter behoudens wanneer de raad van bestuur bijzondere of beperkte volmachten heeft toegekend aan één bestuurder of aan derden voor welbepaalde rechtshandelingen. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee bestuurders en beslist geldig bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders behoudens andersluidende of wettelijke statutaire bepalingen. Om geldig te kunnen beslissen dienen minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig te zijn. Bij gebreke aan het vereiste aanwezigheidsquorum kan over betreffend punt op de volgende vergadering van de raad van bestuur worden beslist bij gewone of gekwalificeerde meerderheid indien vereist ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Een bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

Een meerderheid van 314 van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders is vereist voor het verwerven, verkopen of hypothekeren van onroerende goederen, het stellen van zekerheden en het aanvaarden van schenkingen en legaten.

De notulen van de vergaderingen van de raad van bestuur worden behouden in een daartoe bestemd register en telkens ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

3.3 Indien de aanstelling van een commissaris vereist is, gebeurt dit op voorstel van de raad van bestuur door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Op dezelfde wijze wordt beslist over de beëindiging van de aanstelling en de eventuele vergoeding.

4. Algemene vergadering

4.1 De algemene vergadering is samengesteld uit de leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger conform punt 3.2.

4.2 Een beslissing van de algemene vergadering is vereist voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissaris(sen) en het bepalen van zijn/hun bezoldiging indien deze wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen), de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid en alle gevallen waarin de wet of de statuten dit vereisen.

4.3 Jaarlijks in de loop van de maand december op datum, plaats en uur te bepalen door de raad van bestuur komt de algemene vergadering bijeen teneinde de jaarrekening van het voorbije boekjaar, de begroting van het komende boekjaar en het beleid van de bestuurders goed te keuren. De leden worden hiertoe uitgenodigd bij gewone brief te verzenden uiterlijk acht dagen váór de vergadering met vermelding van de agenda. Op verzoek van de leden kunnen agendapunten worden toegevoegd mits deze uiterlijk drie dagen véér de vergadering aan de secretaris worden meegedeeld. De bijkomende agendapunten worden dan bij het begin van de vergadering ter kennis gebracht van de leden. Tijdens de vergadering voorgestelde bijkomende agendapunten kunnen enkel behandeld worden mits 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiermee instemmen.

De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht. Ieder lid kan maximum één lid vertegenwoordigen.

De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de uitnodiging, doch alleszins in het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vereniging gevestigd is.

De raad van bestuur kan de algemene vergadering steeds samenroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Tevens zal de raad van bestuur de algemene vergadering bijeenroepen wanneer 1/5 van de leden hierom verzoekt.

4.4 Op de algemene vergadering hebben de leden gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden behoudens andersluidende bepaling in de wet of de statuten.

4.5 De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Deze worden in een register bijgehouden op de zetel van de vereniging waar alle leden er inzage van kunnen nemen. Derden kunnen op dezelfde wijze kennis nemen van de beslissingen mits zij een rechtmatig belang

1

eor-

l+ b:~aa~ hot Belgisch Staatsbtad

L

MOf] 2.2

Luik B - Vervolg

kunnen doen gelden dat schriftelijk dient te worden overgemaakt aan de raad van bestuur welke hierover oordeelt. De voorzitter staat in voor de organisatie van de inzage.

5. Begroting en rekeningen

5.1 Het dienstjaar vangt aan op 1 januari om te eindigen op 31 december.

5.2 Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekeninig opgesteld en de begroting van het volgende jaar opgemaakt. Deze warden aan de goedkeuring van de algemene vergadering voorgelegd vergezeld van een jaarverslag opgesteld door de raad van besruur en het verslag van de commissaris(sen). De jaarrekening en de begroting worden ten minste acht dagen vâôr de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

6, Ontbinding en vereffening

De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering mits naleving van de wettelijke en statutaire bepalingen.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en de bestemming van het netto-actief van het maatschappelijk bezit. Dit kan uitsluitend worden bestemd voor een vereniging of organisatie met een analoog doel als de ontbonden vereniging.

De leden kunnen geen enkele aanspraak doen gelden op het vermogen van de vereniging.

7. Algemeen

Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de VZW-wet en de wijzigingen ervan.

De Buitengewone Algemene Vergadering van 3 december 2004 beslist dat aan volgende bestuurders ontslag wordt verleend :

De heer de Brabander Firmin

De heer Wouters Bruno,

Mevrouw Nieuwlaat-de Brabander Francine,

De heer Van Dingenen Leopold,

De heer Smet Johan

Décharge wordt verleend aan de uittredende bestuurders voor wat betreft hun beleid hun ambt geduurd heeft en dit zowel tegenover de vereniging als tegenover derden. gegeven volledig en zonder voorbehoud. voor gans de tijd dat De décharge wordt

De Algemene vergadering bevestigt dat vanaf heden de Raad van Bestuur als samengesteld voor onbepaalde duur volgt opnieuw wordt

Firmin de Brabander - Voorzitter, wonende te Vremdsesteenweg 157 te 2530 Boechout, geboren te

Hoogstraten op 31/05/1937,

Bruno Wouters - Ondervoorzitter, wonende te Hoge Akker 58 te 2550 Kontich, geboren te Mortsel op

24/11/1959,

Eva de Brabander - Secretaris, wonende te Ten Boschstraat 33 te 2650 Edegem, geboren te Lier op

17/09/1980,

Leopold Van Dingenen - Schatbewaarder, wonende te Rue Roche Allboulle te 6940 Barvaux, geboren te

Lier op 24/03/1955,

Johan Smet - bestuurder, Koningin Astridlaan 32 te 2550 Kontich, geboren te Mortsel op 24/09/1954.

Voor de vereniging,

Firmin de Brabander Wouters Bruno

Voorzitter Ondervoorzitter

Op de laatste blz" van Luik B vernielden " Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)nlenj bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FURKA HOEVE

Adresse
GROENSTRAAT 2 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande