GEERT SMETS ARCHITECT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : GEERT SMETS ARCHITECT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.636.361

Publication

25/10/2012
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de Laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden -. aan het .~

Belgisch Staatsblad

"121]6380"

Ondernemingsnr : QI g - b.3 ' 3e4 Benaming (voluit) :Geert Smets Architect

(verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel :Groenstraat 45 bus 101, 2470 Retie

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte :OPRICHTING

Het blijkt uit een akte verleden op 5 oktober 2012 voor Mia Willemsen, notaris met standplaats te Retie, dat er door :

De Heer Smets, Geert Victor Josephina, architect, wonende te 2470 Retie, Groenstraat 45 bus 101.

Een burgerlijke architectenvennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "Geert Smets Architect", met zetel te 2470 Retie, Groenstraat 45 bus 101, waarvan het kapitaal is vastgesteld op 18.600 Euro, vertegenwoordigd door 186 gelijke aandelen.

De oprichter heeft het kapitaal onderschreven voor de totaliteit als volgt:

I. Inbreng in natura:

De Heer Frank Bloemen, bedrijfsrevisor bij de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een BVBA "BB&B Bedrijfsrevisoren", met maatschappelijke zetel te 3020 Herent, Residentie Edelweiss, Half Daghmael 11 bus 1, heeft een verslag opgemaakt zoals voorgeschreven in artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen betreffende de navermelde inbreng in natura, welk verslag aan de oprichtingsakte gehecht werd samen met het bijzonder verslag van de oprichter.

De besluiten van het revisoraal verslag betreffende de inbreng in natura luiden als volgt: " VIL BESLUITEN

De inbreng in natura tot oprichting van de BURG. BVBA «GEERT SMETS ARCHITECT» bestaat uit de inbreng van de eenmanszaak van de heer Geert SMETS met ingang van 1 juni 2012, gevestigd te 2470 Retie, Groenstraat 45, bus 101 en aangeduid met ondernemingsnummer 0731.500.655, omvattende de immateriële en de materiële vaste activa.

Ondergetekende, de heer Frank Bloemen, bedrijfsrevisor, optredend als permanent vertegenwoordiger van het bedrijfsrevisorenkantoor «BB&B Bedr srevi-noren» met maatschappelijke zetel te B-3020 Herent, Residentie Edelweiss, Half Daghmael 11 bus 1, is bij het beëindigen van de controlewerkzaamheden van oordeel dat:

1. de verrichting werd nagezien overeenkomstig de nonnen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichter verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het

aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in

natura;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- Luik B - vervolg

n b$houden 2. de beschrijving van elke inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van duidelijkheid en nauwkeurigheid;

aan het 3. met uitzondering van de rubriek "immaterieel vast actief', waarvan de inbrengwaarde conventioneel werd bepaald op 1,00 EUR, de voor de inbreng in natura weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn, en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

eigisc De vergoeding voor de inbreng in natura door de heer Geert SMETS ten belope van 6.440,70 EUR, bestaat uit een toekenning van enerzijds 62 kapitaalaandelen van de BORG, BVBA «GEERT SMETS ARCHITECT», aandelen op naam zonder nominale waarde maar met een fractiewaarde van 100,00 EUR per aandeel, toegekend aan de heer Geert Smets, en anderzijds een vergoeding in speciën ten belope van 240,70 EUR te boeken als schuld in rekening courant tegenover de heer Geert Smets in de boekhouding van de nieuw op te richten vennootschap BURG. BVBA «GEERT SMETS ARCHITECT':

Staatsblad De inbreng blut beperkt tot de in dit verslag expliciet vermelde elementen. De schulden en vorderingen die niet werden vermeld in dit verslag, dienen te worden betaald of ontvangen door de overdrager.

Overwegende dat op datum van het opstellen van het huidige verslag de overdrager aan ondergetekende geen geldig fiscaal attest zoals bedoeld in artikel 442bis WIB 1992, noch een attest zoals bedoeld in artikel 16ter %B nr. 38 inzake het sociaal statuut van zelfstandigen, noch een attest zoals bedoeld in artikel 41 quinquies van de RSZ-wet heeft voorgelegd dient ondergetekende erop te wijzen dat de ontvanger van de Directe Belastingen, van de RSZ of de inningsinstelling bewarende of uitvoerende maatregelen op het voorwerp van de inbreng kan nemen, indien de overdrager fiscale c.q. sociale schulden heeft op het ogenblik van de nog te vervullen neerleggingsformaliteit Terzake dienen wij een voorbehoud te formuleren inzake dit latent risico.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting («no fairness opinion»).

Opgemaakt ter goeder trouw

Herent, 10 juli 2012

(volgt de handtekening)

BB&B Bedrijfsrevisoren

Burg. Venn. o. v v. e. BVBA

Vertegenwoordigd door Frank BLOEMEN'

De heer Geert Smets, architect, verklaarde in natura in de vennootschap in te brengen: zijn eenmanszaak gevestigd te 2470 Retie, Groenstraat 45, bus 101 en aange-duid met ondernemingsnummer 0731.500.655, omvattende de immateriële en de mate-riële vaste activa, zoals omstandig omschreven in voormelde verslag van de heer bedrijfsrevisor.

Overeenkomstig voormeld verslag van de heer Bedrijfsrevisor wordt de totale inbreng geschat op een waarde van 6.440,70 euro , waarvan een bedrag van 6.200 euro zal worden aangewend als inbreng in natura, vergoed door middel van 62 kapitaalsaandelen met een fractiewaarde van 100 euro per aandeel.

Als vergoeding voor deze inbreng in natura voor een waarde van 6.200 euro worden aan de oprichter, de heer Geert Smets tweeënzestig (62) volledig volgestorte kapitaalaandelen verstrekt met een fractiewaarde van honderd euro per aandeel.

II. Inbreng in specien:

De heer Geert Smets verklaarde een saldo van het oprichtingskapitaal van de vennootschap, zijnde 12.400 euro te onderschrijven in geld voor het totale bedrag van 12.400 euro, waarvoor aan de heer Geert Smets de overige 124 olachtersaandelen van de vennootscha



Luik B - vervolg

worden toegekend.

De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening geopend op naam van voormelde vennootschap in oprichting. Het bewijs van storting werd afgeleverd op 12 september 2012.

Bijgevolg is het gehele kapitaal geplaatst is en alle aandelen waarop ingeschreven werd zijn volgestort.

I. STATUTEN :

A. Naam - zetel - doel - duur :

Artikel één :

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

De vennootschap draagt de naam " Geert Smets Architect".

Artikel twee

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2470 Retie, Groenstraat 45 bus 101.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten.

Artikel drie :

De vennootschap heeft tot doel:

* het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

* het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de

meest brede zin, o.m. door rechtstreeks of onrechtstreeks, voor eigen rekening of voor rekening van derden, opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, burgerlijke bouwkunde, technische uitrusting van gebouwen, akoestiek, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises, evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen die hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar maatschappelijk doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle niet commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoe-rder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

Artikel vier :

De vennootschap wordt opgericht voor een onlerkte duur op 5 oktober 2012.

Voor-bëhouden

aan het -Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

B. Kapitaal - Aandelen :

Artikel vijf :

Het kapitaal is vastgesteld op achttien duizend zeshonderd Euro (18.600 EUR), verdeeld

in 186 gelijke aandelen zonder nominale waarde.

Het kapitaal is bij de oprichting volledig geplaatst en volgestort.

Artikel acht: VENNOTEN

Het aantal vennoten is onbeperkt. Minstens één vennoot is architect.

Elke architect-vennoot is ingeschreven op een tabel van de Orde van architecten of op

een lijst van stagiairs.

C. Bestuur - vertegenwoordiging :

Artikel veertien :

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders- natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders / bestuurders, leden van het directiecomité, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars.

Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig- in vervanging te voorzien.

Artikel vijftien :

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder kan bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verlenen aan één of meer mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Bij wijze van uitzondering kunnen de zaakvoerders volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking hebben op het beroep van architect.

Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect.

Artikel zestien: Vertegenwoordiging

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

D. Algemene vergadering :

Artikel éénentwintig :

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

>

Luik B - vervolg

van hun mandaat. Ny-~

Bij ontstentenis van een wettelijke bepaling terzake is alleen de algemene vergadering

bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Artikel tweeëntwintig :

Ieder jaar moet tenminste één algemene vergadering gehouden worden.

Deze vergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van de maand juni om 20 uur in

de gemeente Retie in de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats in de oproepingsbrieven

aangeduid.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de

eerstvolgende werkdag.

E. Inventaris - balans - winstverdeling :

Artikel vierentwintig :

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel vijfentwintig :

Op 31 december van ieder jaar wordt door de zaakvoerders een inventaris alsook een

jaarrekening opgemaakt.

Artikel zesentwintig :

Op de netto-winst zal er jaarlijks minimum vijf ten honderd vooraf genomen worden voor

de samenstelling van het wettelijke reservefonds. Deze voorafneming is niet vereist zodra dit

fonds één/tiende van het kapitaal heeft bereikt.

Verder dient jaarlijks het aldus bekomen saldo ter beschikking van de algemene

vergadering te worden gesteld die over de bestemming ervan naar goeddunken mag beslissen.

F. Ontbinding - vereffening :

Artikel achtentwintig : Ontbinding

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake de lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaars, met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliënten, onder meer inzake de voortzetting van de contracten en van de architectuur-opdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

Artikel negenentwintig : Vereffening

Wordt er geen vereffenaar aangesteld overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, dan wordt/worden de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is / zijn beschouwd als vereffenaar(s)

De vereffenaar(s) treedt / treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van zijn /hun benoeming.

Enkel natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

Deze vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de

" " Voor-

, behouden

aan het

----Eisigïsc~i-

Staatsbiad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge



Luik B - vervolg

tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering anders besluit.

Artikel vijfendertig: Deontologie

De architect-rechtspersoon, haar vennoten, zaakvoerders en mandatarissen dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni 1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te leven.

De activiteiten van de vennootschap zullen derwijze worden ingericht en uitgeoefend, dat de vennoten en aangestelden met de titel van architect integraal alle wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen betreffende het beroep van architect kunnen naleven, onder meer wat betreft de onverenigbaarheden en de onafhankelijkheidsverplichting.

De wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen bétreffende het beroep van architect maken integraal deel uit van onderhavige statuten en bedingen die zouden afwijken van voormelde wetten of reglement, of ermee tegenstrijdig of onverenigbaar zouden zijn of worden, worden voor niet-geschreven gehouden.

De statuten worden geïnterpreteerd conform de deontologie.

II. OVERGANGSBEPALINGEN :

1. eerste boekjaar :

Het eerste boekjaar loopt vanaf 5 oktober 2012 tot 31 december 2013.

Op 31 december 2013 wordt voor de eerste maal door de zaakvoerder een inventaris

opgemaakt, alsook een jaarrekening.

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in het jaar 2014.

2. Benoeming niet-statutair zaakvoerder:

Werd aangesteld als niet-statutair zaakvoerder der vennootschap voor onbepaalde duur :

De Heer Smets, Geert, architect, wonende te 2470 Retie, Groenstraat 45/0101.

3. Overname verbintenissen

De vennootschap neemt met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen over die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan door de oprichter, en deze worden voor zoveel als nodig bij deze bekrachtigt en bevestigt.

4. Aanstelling bijzonder lasthebber :

De oprichter beslist aan Fiduciaire Swinnen & Partners BVBA met zetel te Mol, Graaf de Broquevillestraat 4, vertegenwoordigd door de heer Johan Swinnen, en haar aangestelden, volmacht te verlenen om voor en in naam van de vennootschap:

- bij de rechtbank van koophandel, de Kruispuntbank voor Ondernemingen, en het Ondernemingsloket alle nodige formaliteiten te vervullen inzake de inschrijvingen, de wijzigingen (voorgaande, huidige en toekomstige) en schrappingen;

- de formaliteiten te vervullen inzake registratie van B.T.W., met name de aanvraag van het B.T.W.-nummer, de aangifte tot wijziging van de registratie en de aangifte tot stopzetting van werkzaamheid.

5. Aanstelling commissaris:

Vaststelling op grond van ter goeder trouw verrichte schattingen dat de vennootschap voldoet aan de vrijstellingscriteria voor de controle op de jaarrekening en dienvolgens thans vrijgesteld is van de verplichting een commissaris te benoemen.

Voor eensluidend ontledend uittreksel

Mia Willemsen, notaris;

Mededeling van neerlegging:

- afschrift van de o+richtingsakte de dato 5 oktober 2012 met aangehechte stukken.

Voor-

, Behouden

aan het

~~fgisc~t

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 03.06.2016, NGL 21.06.2016 16206-0135-009

Coordonnées
GEERT SMETS ARCHITECT

Adresse
GROENSTRAAT 45, BUS 101 2470 RETIE

Code postal : 2470
Localité : RETIE
Commune : RETIE
Province : Anvers
Région : Région flamande