GEHANDICAPTENZORG KASTERLEE - LILLE

Divers


Dénomination : GEHANDICAPTENZORG KASTERLEE - LILLE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 445.059.655

Publication

08/07/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffic

Neergelegd ter grdfie van de

Ondernemingsnr : 0446.059.666

Benaming

(voluit) Gehandicaptenzorg Kasterlee - Lille

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: 2460 Kasterlee (Tielen), Kerkstraat 3

Onderwerp akte Vereffening - ontbinding - sluiting

Uit een akte verleden op 29 april 2014, voor geassocieerd notaris Jan COPPENS, te Vosselaar, vervangende zijn ambtgenoot, notaris Greet VAN EEPOEL te Lille, wettelijk belet, blijkt dat

de vereniging zonder winstoogmerk "Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille", met maatschappelijke zetel te 2460 Kasterlee (Tielen), Kerkstraat 3, ingeschreven in het Rechtspersonenregister te Turnhout onder nummer 0445.059.655, opgericht bij onderhandse akte op 10 april 1991, bekendgemaakt in de bijzondere bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 15 augustus 1991, onder nummer 12516, met éénparigheid volgende beslissingen werden genomen:

EERSTE BESLISSING.

Aangezien bij akte verleden voor notaris Tom Coppens, geassocieerd notaris, te Vosseraar, en notaris Greet Van Eepoel, de dato 17 september 2013 het geheel van activa en passiva van de vereniging werd overgedragen in de vorm van een "overdracht om niet van een algemeenheid" aan "Het Gielsbos" Vereniging zonder Winstoogmerk, te 2018 Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22. Heeft de vereniging geen bestaansreden meer en beslist de vergadering beslist het voorstel tot in vereffeningstelling te aanvaarden; in uitvoering daarvan beslist zij tot de ontbinding van de vereniging zonder winstoogmerk,

TWEEDE BESLISSING.

De vergadering benoemt tot vereffenaar : de heer Otten Walther, Pastoor Damiaanstraat 17, te Kasterlee.

Hij heeft als taak het actief te verwezenlijken, het passief aan te zuiveren en het eventueel netto-actief over te dragen aan een vereniging met een doelstelling die nauw aansluit bij de doelstelling van onderhavige vereniging.

Hiervoor beschikt hij in het kader van zijn vereffeningsopdracht over de meest uitgebreide bevoegdheden en kan hij elke daad van beschikking stellen zonder voorafgaandelijke toestemming. Hg kan, binnen zijn mandaat de vereniging zonder winstoogmerk verbinden.

Vervolgens wordt de vergadering geschorst teneinde de vereffenaar toe te laten zijn verslag, waarbij gevoegd de vereffeningsrekeningen en de stukken tot staving, op te stellen.

Vervolgens wordt de vergadering heropend, waarna de vereffenaar zijn voormeld verslag voorlegt aan de, vergadering.

DERDE BESLISSING.

De vergadering neemt kennis van het verslag van de vereffenaar, waarbij gevoegd de vereffeningsrekeningen en de stukken tot staving.

De vergadering keurt de vereffeningsrekeningen goed.

VIERDE BESLISSING.

De vergadering verleent volledige en onbeperkte kwijting aan de vereffenaar voor de door hem vervulde opdracht.

VIJFDE BESLISSING.

De vergadering stelt vast dat ingevolge de afsluiting van de vereffening de vereniging definitief heeft opgehouden te bestaan.

ZESDE BESLISSING.

De vergadering beslist dat de boeken en bescheiden van de vereniging gedurende tenminste vijf jaar zullen bewaard worden op het adres te 2275 Lille, Vosselaarseweg 1 (Het Gielsbos).

WAARVAN PROCES-VERBAAL werd opgemaakt op plaats en datum als vermeld.

Voor ontledend uittreksel

















Getekend : notaris Greet Van Eepoel

Tegelijk neergelegd: voor eensluidend afschrift van de akte vereffening-ontbinding  sluiting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

27 JUNI 2014

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

De Griffier

t'urne

II

11111At11111111111

II

04/10/2013
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Onderwerp akte : BUITENGEWONE ALGEMENE LEDENVERGADERING - AKTE TOT

VASTSTELLING VAN DE OVERDRACHT OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID

Het blijkt uit een akte verleden voor meester Tom Coppens, geassocieerd notaris te Vosselaar, houder der minuut, en meester Greet Van Eepoel, notaris te Lille dat de buitengewone algemene vergadering der leden van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille", met maatschappelijke zetel te 2460 Kasterlee (Tielen), Kerkstraat 3, ondernemingsnummer 0445.059.655 RPR Turnhout, onder meer volgende beslissingen heeft genomen:

EERSTE BESLISSING.

De algemene vergadering der leden van de overdragende vereniging stelt vast dat de verrichting houdende overdracht van de algemeenheid van het vermogen van de overdragende vereniging, te weten de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille", aan de verkrijgende vereniging, te weten de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Het GielsBos", definitief is geworden zij het mits toepassing van een termijnbepaling waardoor de verrichting pas effectief uitwerking zal hebben per 1 januari 2014 en dit zowel op juridisch, boekhoudkundig als fiscaal vlak.

MODALITEITEN VAN DE OVERDRACHT VAN EEN ALGEMEENHEID

Deze overdracht van een algemeenheid heeft plaats overeenkomstig volgende modaliteiten. de overdracht heeft plaats op basis van een staat van de overdragende vereniging afgesloten per 31 december 2012 met dien verstand dat de overdracht gekoppeld is aan een termijnbepaling in deze zin dat dat de juridische, en dus ook de boekhoudkundige en fiscale, uitwerking van het besluit tot overdracht om niet van een algemeenheid zal worden uitgesteld tot 1 januari 2014. Te dien einde verbindt de overdragende vereniging er zich toe om een geactualiseerde staat op te maken per 31 december 2013.

vanaf 1 januari 2014 worden alle verrichtingen gesteld door de overdragende vereniging met betrekking tot het overgedragen vermogen, boekhoudkundig en fiscaal geacht te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vereniging.

de overdracht omvat onder meer alle om het even welke activa en passiva bestanddelen, rechten en verplichtingen deel uitmakende van het vermogen van de overdragende vereniging, onder voorbehoud evenwel van de actualisering per 1 januari 2014.

VOORWAARDEN VAN DE OVERGANG ONDER ALGEMENE TITEL.

De verkrijgende vereniging zak de eigendom hebben van alle lichamelijke bestanddelen en zal, zonder dat hieruit schuldvernieuwing kan voortvloeien, in de plaats gesteld worden in alle overgedragen rechten, overeenkomsten en schuldvorderingen, te rekenen vanaf 1 januari 2014. De verkrijgende vereniging zal hiervan het genot hebben vanaf 1 januari 2014.

De verkrijgende vereniging zal vanaf hetzelfde ogenblik aile belastingen, bijdragen, taksen, verzekeringspremies en, in het algemeen, alle lasten dragen die de haar overgedragen goederen belasten of zouden kunnen belasten en die inherent zijn aan de eigendom of het genot ervan. De verkrijgende vereniging zal de overgegane goederen nemen in de staat waarin deze zich per 1 januari 2014 zullen bevinden, zonder enig verhaal te kunnen uitoefenen tegen de overdragende vereniging voor welke reden dan ook.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 5 5C, 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT

Oeiffelffler

Ondememingsnr : 0445.059.655

Benaming :

(voluit) Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk.

Zetel : Kerkstraat 3

2460 Kasterlee (Tielen)

IWN~G~~NINí~l~~ll~~~

V beh aa Be Staz

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Vbor-

"béiio fen

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

De verkrijgende vereniging zal alle transacties, overeenkomsten en welkdanige verbintenissen ook moeten uitvoeren met betrekking tot de haar overgedragen activa-bestanddelen, zoals de contracten en verbintenissen zullen bestaan per 1 januari 2014.

De verkrijgende vereniging zal alle betwistingen en rechtsvorderingen, gerechtelijke of niet, zowel in de hoedanigheid van eiser als van verweerder, met betrekking de respectievelijke aan haar overgedragen activa-bestanddelen vervolgen en zal hieruit voordeel trekken of er de nadelige gevolgen van dragen met volledige en gehele ontheffing van de overdragende vereniging met ingang op 1 januari 2014.

De overdracht van het vermogen zal alsdan op datum van de effectieve verwezenlijking van de inbreng op algemene wijze bevatten:

1. alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke ert buitengerechtelijke vorderingen, persoonlijke waarborgen en waarborgen waarvan, om welke reden dan ook, de overdragende vereniging tegenover aile derden, hierin begrepen de openbare administraties, geniet of titularis is.

2. de archieven en bcekhoudkundige documenten betreffende de ingebrachte vermogensbestanddelen, met last voor de verkrijgende vereniging om ze te bewaren gedurende de wettelijk voorziene termijn.

TWEEDE BESLISSING.

Aan het bestuursorgaan en elke individuele bestuurder van de verkrijgende vereniging worden, met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk te handelen en met recht van in de plaatsstelling, alle om het even welke bevoegdheden verleend met het oog op de praktische verwezenlijking en uitvoering van de overdracht van het vermogen van de VZW "Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille" en om, desgevallend door bemiddeling van een erkend ondernemingsloket naar keuze, alle wettelijke administratieve formaliteiten te laten uitvoeren voor het actualiseren van de in de Kruispuntbank van Ondernemingen geregistreerde identificatiegegevens, alsook bij enige andere overheidsdienst. De notaris

(get.) T. Coppens

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de akte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11/07/2013
ÿþ(eD( _~~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

t

tl

Benaming : Gehandicaptenzorg Kasten

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 3

2460 Kasterlee (Tielen)

Ondernemingsnr : 0445.059.655

NEERGELEGD

GRIFFIE 13E1.11TeK VAN

0 2 JULI 2013 _Ge

KOO-PHANDFI Tl)RNH

De grittier

Vi beha

aai Bel Staa

YI

Voorwerp akte : VOORSTEL VAN OVERDRACHT OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID.

Het blijkt uit een akte verleden voor meester Tom Coppens, geassocieerd notaris te Vosselaar,

houder der minuut, en meester Greet Van Eepoel, notaris te Lille op 20 juni 2013, dat:

Op het kantoor van notaris Tom Coppens,

ZIJN VERS CHENEN:

1. "Het GielsBos", Vereniging Zonder Winstoogmerk, met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, ondernemingsnummer 0408.318.233 RPR Antwerpen, identificatienummer 4488, opgericht op 7 mei 1971 en waarvan de statuten werden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 10 juni daarna.

Bij deze, overeenkomstig artikel 14 van haar statuten, vertegenwoordigd door 2 bestuurders, te weten

a. De heer Cornelis Rudolf Jozef Maria, geboren te Lier op 25 juli 1959, (rijksregisternummer 59.07.25-447.91), wonende te 2060 Antwerpen, Constitutiestraat 75, ondervoorzitter van de vereniging.

b. De heer Van Miert Leo Jozef Anna, geboren te Oud-Turnhout op 11 mei 1950, wonende te 2360 Oud-Turnhout, Verbindingsweg 28, penningmeester van de vereniging.

2. "Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille", Vereniging Zonder Winstoogmerk, met maatschappelijke zetel te 2460 Kasterlee (Tielen), ondernemingsnummer 0445.059.655 RPR Turnhout, opgericht blijkens onderhandse akte zonder datum, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 15 augustus 1991, onder nummer N.012516.

Bij deze, overeenkomstig de wijziging der statuten bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 1 juni 2010 onder nummer 10078598, vertegenwoordigd door 2 bestuurders, te weten;

a. De heer Otten Walther Augustinus, geboren te Kasterlee op 2 augustus 1937, (rijksregisternummer 37.08.02-245.43), wonende te Kasterlee, Pater Damiaanstraat 17.

b. De heer Peeters Florent Elisabeth, geboren te Tielen op 5 november 1943,

(rijksregisternummer 43.11.05-231,17), wonende te Kasterlee, Leistraat 30.

Welke comparanten ons, notarissen, verzoeken om op authentieke wijze akte te nemen van de hierna volgende inhoud van het gezamenlijk voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid zoals overeengekomen tussen, enerzijds, de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Het GielsBos", voormeld, als verkrijgende vereniging, en, anderzijds, de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille", voormeld, als overdragende vereniging, waardoor ;

het ganse vermogen, zowel de activa als de passiva, rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, van de overdragende vereniging zal worden overgedragen aan, respectievelijk overgenomen worden door de overnemende vereniging op basis van een staat per 31 december 2012;

zonder dat de overdragende vereniging (van rechtswege) wordt ontbonden;

A  Identificatie van de verenigingen die bij de overdracht om niet betrokken zijn: A.1. De overdragende vereniging:

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B Vervolg

"Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille", Vereniging Zonder Winstoogmerk (ook genoemd "'t Margrietje ") met maatschappelijke zetel te 2460 Kasterlee (Tielen), ondernemingsnummer 0445.059.655 RPR Turnhout, opgericht blijkens onderhandse akte zonder datum, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van 15 augustus 1991, onder nummer N.012516:

Het doel van de vereniging luidt als volgt:

"De vereniging heeft tot doel de opvang, begeleiding en huisvesting van personen met een handicap enerzijds en hun integratie in de maatschappij anderzijds. Hiertoe kan zij, bij middel van de door haar verzamelde gelden, alle initiatieven nemen, waaronder handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ook medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare. Voor het bereiken van haar doel is de vereniging bevoegd alle roerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten en er zakelijke rechten op te vestigen en uit te oefenen."

A.2. De verkrijgende vereniging:

"Het GielsBos", Vereniging Zonder Winstoogmerk, met maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Koningin Elisabethlei 22, ondernemingsnummer 0408.318.233 RPR Antwerpen, identificatienummer 4488, opgericht op 7 mei 1971 en waarvan de statuten werden bekendgemaakt in de bijlagen b( het Belgisch Staatsblad van 10 juni daarna.

Het doel van de vereniging luidt als volgt

"De vzw Het GielsBos wil een veilige en geborgen thuis bieden aan volwassenen en kinderen met een beperking. We bieden deze mensen en hun leefomgeving een brede ondersteuning vanuit ervaring en professionalisme. Zo stellen we hen in staat een eigen leven uit te bouwen en hun dromen na te jagen. Altijd staat maximale levenskwaliteit centraal.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreek of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden besteed voor haar doel."

B  Datum vanaf wanneer de verrichtingen van de vereniging die de overdracht om niet doet, geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vereniging:

De geplande verrichting is gekoppeld aan een termijnbepaling in deze zin dat de juridische, en dus ook de boekhoudkundige en fiscale,. uitwerking van het besluit tot overdracht om niet van een algemeenheid zal worden uitgesteld tot 1 januari 2014.

C  De geplande verrichting zal gebeuren met toepassing van de artikelen 58 van de VZW-Wet en 770 van het Wetboek van Vennootschappen en zal onderworpen worden aan het regime van de artikelen 760-762 en 764-767 van het Wetboek van Vennootschappen.

D. Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de verenigingen die bij de overdracht betrokken zijn.

DE NOTARIS

" (get) J. COPPENS

Tegelijk hierbij neergelegd: uitgifte van de akte.

Op de laatste blz. van Luik S vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordtgen

Verso Naam en handtekening

19/01/2012
ÿþMOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter _iffie

Onaiernemingsnr : 445.059.655

BB?9aC79G3Ue

(veto : Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Kerkstraat 3 2460 Tielen

Olma' reep ak4e :

De Raad van Bestuur benoemt eenparig tot nieuwe leden van de Algemene Vergadering:

Ferre Lammens (Kasterlee), Paul Meynen (Kasterlee), Greet van Eepoel (Lille), Paul Diels (Lille),

Ann Van der Heggen (Kasterlee) De vergadering gaat hier eenparig mee akkoord.

De Algemene Vergadering benoemt eenparig tot leden van de Raad van Bestuur:

Paul Diels, statutair als nieuwe burgemeester van Lille,

Ann Van der Heggen, statutair afgevaardigde van OCMW Kasterlee in de plaats van Ria Stessens,

Jef van Duppen (Lille), voorheen statutair lid als burgemeester van Lille,

Ferre Lammens (Kasterlee), Paul Meynen (Kasterlee), Greet van Eepoel (Lille) als bijkomende leden.

De Algemene Vergadering verkiest en herbenoemt eenparig tot leden van de RvB:

Walter Otten, Flor Peeters, Wim Peeters, Eric Van Echelpoel, Pierre Schreuders, Tom De Jongh,

Ward Kennes, Walter Van Baelen, Antoine Heylen.

Walter Otten, Voorzitter van de VZW Gehandicaptenzorg Kasterlee-Lille.

u

u

1I1i

VII

i

GRIFFIE RECHT ANK N , /6 JAN. 2012

KOOPHAND

a.~BeTURNHOUT De Ariftfer

BVI

*12017964*

V bah aa Be Stal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
GEHANDICAPTENZORG KASTERLEE - LILLE

Adresse
Zetel: 2460 Kasterlee (Tielen), Kerkstraat 3

Code postal : 2460
Localité : KASTERLEE
Commune : KASTERLEE
Province : Anvers
Région : Région flamande