GEORGISCH-ORTHODOXE GEMEENSCHAP HEILIGE NINO, AFGEKORT : HEILIGE NINO

Association sans but lucratif


Dénomination : GEORGISCH-ORTHODOXE GEMEENSCHAP HEILIGE NINO, AFGEKORT : HEILIGE NINO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.945.516

Publication

21/05/2015
ÿþ MOD 22

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Onderwerp akte: Oprichtingsstatuten

Dhr. Maglaperidze, Zaza geboren op 10.04.1979 te Kharagauli (Georgië), wonend te 9810 Eke Nazareth, Steenweg 135, NN 79041071392, houder van Cypriotisch nationaliteit hierna genoemd als voorzitter.

Dhr. Kavelashvili Petre, geboren op 31.01.1972 te Bolnisi Georgië, wonend te 2050 Antwerpen, Julius Vuylsterklaan 4, A10, NN 72013151574, houder van Georgische nationaliteit, hierna genoemd als ondervoorzitter.

Mevr. Petrosian Naira, geboren op 17.02.1987 te Tbilisi, (Georgië), wonend te 2640 Mortsel, Kardinaal Cardijnlaan 5, NN 87021746095, houder van Belgische nationaliteit, hierna genoemd als secretaris.

Mevr. Gogokhia Ekaterine, geboren op 20.11. 1980 te Sukhumi (Georgië) wonend te 2100 Deume, Ter Heydelaan 69/2, NN 80112033645 houder van Belgische nationaliteit, hierna genoemd als coördinator van interne- en externe activiteiten.

De heer Bogveradze, Dimitri (Bischop Dositheos van Georgisch-Orthodoxe kerk), wonend te Gendebienstraat 9, te 1030 Brussel, geboren te Kharagauli op 29 december 1964, NN 69122960550, houder van van Georgische nationaliteit, verder genoemd als penningmeester.

Mevr. Makharadze Khatuna, geboren op 14.06.1972 te Tbilisi (Georgië), wonent te 2018 Antwerpen, Plantin en Moretuslei 128/10, NN 72061453814 houder van Georgische nationaliteit, verder genoemd als bestuurslid, educatief medewerker.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekenina

afdeling Antwerpen

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 1 MEI 2015

Griffie

v,.

Benaming

(voluit) : Georgisch-Orthodoxe gemeenschap Heilige Nino VZW

(verkort) : VZW Heilige Nino

Rechtsvorm : Vereninging Zonder Winstoogmerk Zetel : Ter heydelaan 69/2, 2100 Deurne Onderwerp akte : Oprichting

-- - ----=--.~..- _ ....

Ondernemingsnr: f.2 0. 9 45 0 51' 6 a

07 997

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

zijn overeengekomen een vereniging op te richten, met de volgende statuten:

Titel I -- Benaming, duur, maatschappelijke zetel doel, duur

Artikel 1

Naam. De verenining zonder winstoogmerk draagt de naam Georgisch-Orthodoxe gemeenschap Heilige Nino vzw, hierna aangeduid als, "Georgisch-Orthodoxe gemeenschap Heilige Nino vzw". Het is een `vereniging zonder winstoogmerk' zoals omschreven in de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002.

Artikel 2

Duur. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en ze kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3

Maatschappelijke Zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd in Ter Heydelaan 6912, 2100 Deurne, gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Het gebied eigen aan de vereniging omvat geheel België. De zetel kan naar elders in België worden overgeplaatst, maar dit enkel na een betreffend besluit, genomen door de Algemene Vergadering. Elke verandering van sociale zetel moet neegelegd worden ter Griffie van de Handelsrechtbank van het juridisch arrondissement waaronder de vereniging ressorteert. Deze daad zal worden gevolgd door een publicatie in de bijlagen van het Staatsblad.

Artikel 4

Doel. Georgisch-Orthodoxe gemeenschap Heilige Nino vzw heeft als doel om in België, binnen haar mogelijkheden en volgens eigen keuze, het verzekeren van de orthodoxe eredienst (onder de bescherming van de patriarchale kerk van Georgië), alsmede het behartigen ban de orthodoxe spiritualiteit en van alle sociale, culturele, educatieve en jeugdactiviteiten die hiermede verband houden. Andere activiteiten omvatten o.a. theologische, historische, Georgische en Russische en Nederlandse lessen, sport en vakantie activiteiten, evenals andere socio-culturele activiteiten. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Eveneens zal de vereninging een brug vormen tussen de autochonen en allochtonen om de inburgering van allochtonon te bevorderen.

Artikel 5

De vereniging kan alle initiatieven nemen die op directe of indirecte wijze met de doelstellingen in verband staan of ze helpen realiseren. In het bijzonder kan ze contacten leggen, overeenkomsten afsluiten met derden of rechtspersonen, met firma's en organisaties, en kan ze activiteiten van commerciële aard uitvoeren of uitbesteden.

Voor het bereiken van haar doel mag ze in gebruik of eigendom alle roerende of onroerende goederen bezitten, ontvangen, verkopen of verwerven.

1

NJ

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Titel Il  Lidmaatschap

Artikel 6

Het getal van de leden is onbeperkt, doch moet ten minste drie bedragen.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de leden van bestuur en gewone leden.

Leden van bestuur maken deel uit van Raad van Bestuur.

Derden kunnen zich aansluiten bij de vereniging op vrijwillige basis met of zonder betaling van lidgeld.

Artikel 7

Elk kandidatuur voor lidmaatschap is onderworpen aan de goedkeuring van de Raad van Bestuur of, bij delegatie, aan die van het Dagelijks Bestuur, zonder mogelijkheid van beroep. Zij beslissen soeverein en kunnen een lid weigeren zonder dit te moeten motiveren. Eventueel betaalde lidgelden of aansluitingskosten worden dan teruggestort. Als een kandidaat-lid door het Dagelijks Bestuur wordt afgewezen, dient dit door de Raad van Bestuur achteraf te worden bevestigd of rechtgezet.

Artikel 8

Toetreding tot de vereniging veronderstelt dat het kandidaat-lid zich akkoord verklaard met de statuten en het huishoudelijk reglement.

Artikel 9

De hoedanigheid van lid gaat verloren door overlijden, door vrijwillige ontslagneming, door uitsluiting door een beslissing van de Algemene Vergadering.

In geval van ernstig wangedrag van een lid eniof inbreuken op de statuten en het huishoudelijk reglement, kan de Raad van Bestuur een toetredend lid schorsen.

Ontslagnemende en uitgesloten leden noch hun afstammelingen of rechthebbenden kunnen enig recht laten gelden op het patrimonium van de vereniging.

Titel III -- Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt geleid door een Raad van Bestuur, gekozen uit de stichters en de effectieve leden, bij gewone meerderheid en bij geheime stemming. Deze Raad telt minstens 3 en hoogstens 12 leden, die voor een periode van 4 jaar worden benoemd. Zij kunnen zich onbeperkt herverkiesbaar stellen.

Artikel 11

De Raad van Bestuur kiest tussen zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn verenigbaar. Tevens kiest de Raad van Bestuur de gemandateerden die namens Heilige Nino vzw in een andere vereniging kunnen zetelen.

Om de vlotte werking van de vereniging te verzekeren, mandateert de Raad van Bestuur minstens twee leden naar het Dagelijks Bestuur, onder leiding van een afgevaardigde bestuurder, dat alle handelingen voor het dagelijks beheer kan stellen. Zij verantwoorden zich ten opzichte van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo 22

Artikel 12

Op uitnodiging van de voorzitter of op aanvraag van minstens drie van zijn leden, vergadert de Raad van Bestuur minstens tweemaal per jaar. Hij heeft alle bevoegdheden door de wet voorzien en die niet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij bekrachtigt alle toetredingen en uitsluitingen van de vereniging, organiseert de activiteiten en bepaalt de inhoud van de publicaties.

De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Raad vergadert geldig als de helft van de bestuursleden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Raad opnieuw samengeroepen, waarna hij geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 13

Indien in de loop van een mandaat een plaats van een bestuurslid vrijkomt, kan de eerstvolgende Algemene Vergadering een bestuurslid benoemen, dat dit mandaat beëindigt.

Artikel 14

Handtekeningbevoegdheid wordt toegekend onder specifieke vorm.

Alle bestuursleden hebben het recht om bij de Post een aangetekende zending af te halen en voor ontvangst te ondertekenen.

Hieronder genoemde besuursleden, hebben het recht om een bankrekening te openen en alle bankverrichtingen uit te voeren en de rekeningen te beheren. En dit afzonderlijk of gezameliljk.

Eveneens hebben ze de bevoegdheid om alle officiële documenten te ondertekenen.

Bogveradze Dimitri NN 69122960550

Maglaperidze Zaza NN 79041071392

Gogokhia Ekaterine NN 80112033645

Titel IV: De Algemene Vergadering

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De Algemene vergadering bestaat uit het geheel van de stichters en effectieve leden. Ze heeft het soevereine gezag over de vereniging. Haar beslissingen zijn rechtsgeldig en binden alle leden.

In het bijzonder is ze bevoegd voor:

-De wijziging van de statuten;

-De benoeming en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur;

-De kwijting van de bestuursleden op het einde van het werkingsjaar;

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-De ontbinding van de vereniging;

-De uitsluiting van een toetredend of effectief lid in laatste instantie

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd, dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige beheerders.

Elk lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem, eventueel aangevuld met hoogstens één volmacht. Voor het stemmen bij volmacht moet een schriftelijke en uitdrukkelijke verklaring van het afwezige lid worden voorgelegd, eventueel per elektronische post.

De Algemene Vergadering vergadert geldig als de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, tenzij voor die gevallen waarin de wet dit anders voorschrijft. Wordt dit quorum niet bereikt, dan wordt de Algemene Vergadering opnieuw samengeroepen, waarna ze geldig vergadert, ongeacht het aantal aanwezigen.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt minstens éénmaal per jaar bijeengeroepen. Verder kan ze vergaderen wanneer het doel of het belang van de vereniging dit vereist of op uitdrukkelijk verzoek van minstens drie stichtende enlof effectieve leden.

Alle leden worden bij de voorzitter mondelijk of schriftelijk uitnodigt. De uitnodiging wordt opgesteld en ondertekend door de voorzitter of de secretaris en vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, alsook de agenda. Ze worden hiertoe gemandateerd door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, uitgezonderd over de wijziging der statuten, op voorwaarde dat alle aanwezigen er mee instemmen dat het niet-geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

t

MOD 2.2

{x,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij het een wijziging van de statuten

betreft, waar alle wettelijke beschikkingen van kracht zijn.

Een wijziging in de doelstellingen van de vereniging kan slechts met unanimiteit van alle aanwezige leden tot stand komen.

Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend.

Artikel 18

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en de voorzitter en ingeschreven in een daartoe bestemd register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. Deze uittreksels blijven steeds ter beschikking van de leden.

Titel V: Middelen en begroting

Artikel 19

De middelen en het vermogen van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de leden, uit aansluitkosten van verenigingen met rechtspersoonlijkheid, uit leningen, subsidies, legaten, schenkingen, inkomsten en baten in functie van het maatschappelijke doel.

Artikel 20

Elk jaar wordt de balans van het afgelopen werkingsjaar, dat loopt van 1 januari tot 31 december, vastgelegd en wordt een begroting opgemaakt voor het volgende werkingsjaar. Beide worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur voor het einde van de maand juni en onderworpen aan de goedkeuring op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Op deze vergadering wordt de balans al dan niet goedgekeurd, en al dan niet ontheffing verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

Bij wijze van uitzondering loopt het eerste dienstjaar van 16 maart 2015 tot 31 december 2015 Titel VI: Ontbinding en vereffening

Artikel 21

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de Algemene Vergadering. Na vereffening van alle schulden wordt het patrimonium aangewend ten gunste van een aan de Georgische eparchie binnen België en Nederland onder de leiding van eparchos. Tenzij de stichter het anders beslist.

Titel Vil: Slotbepalingen

Artikel 22

MaD 22

Luik B - Vervolg

De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd op 2 mei 2002, is onverminderd van toepassing voor de eventualiteiten waarvoor geen regeling is voorzien.

Het Huishoudelijk Reglement voorziet in alle instanties, waarin de wet geen uitsluitsel geeft en regelt de zaken van inwendige orde. Tevens bevat het de aanvullingen

bij en de verdere omschrijving van bovenstaande artikels.

Artikel 23

Als leden van de Raad van Bestuur worden benoemd:

1.Dhr. Maglaperidze Zaza Voorzitter

2.Dhr. Kavelashvili Petre Ondervoorzitter

3.Mevr. Petrosian Naira Secretaris

4.Mevr. Gogokhia Ekaterine Coördinator

5.Dhr. Bogveradze Dimitri Penningmeester

6.Mevr. Makharadze Khatuna bestuurslid

Gedaan te Aantwerpen op 23 maart 2015 bij onderhandse akte, in twee exemplaren.

Malaperidze Zaza (voorzitter)

Kavelashvili Petre (ondervoorzitter)

Petrosian Naira (secretaris)

Gogokhia Ekaterine (coordinator)

Bogveradze Dimitri (penningmeester)

Makharadze Khatuna (bestuurslid, educatief medewerker)

Voort behouden Vaan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik _B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GEORGISCH-ORTHODOXE GEMEENSCHAP HEILIGE NINO…

Adresse
TER HEYDELAAN 69/2 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande