GLORIEPOORT

Association sans but lucratif


Dénomination : GLORIEPOORT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.771.490

Publication

15/06/2015
ÿþ~-----------~ Moors

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

iu 1111113 1111111

Ondernemingsnr : ó 3, 1 .. 7 7 1 . 4.90

Benaming

(voluit) : Gloriepoort

(verkort)

Rechtsveren : vzw

Zetel : Pansgatelaan 43, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Oprichtingsakte Gloriepoort

Ondergetekenden:

CASSIMON Danny, Pansgatelaan 43, 2640 Mortsel. Geboren te Antwerpen, 21/1211962, DESAEGER Ilse, Pansgatelaan 43, 2640 Mortsel. Geboren te Sint-Niklaas, 26/07/1968.

SCHWA1 ZL, Andrea, Hellestraat 269c, 9190 Stekene. Geboren te Graz (Oostenriyk},1311211970.

GERADS, Carin, Meerstraat 30, 1840 Londerzeel. Geboren te Echt (Nederland), 08103/1959. SIMONS, Philippus, Waverbloemstraat 2, 9190 Stekene, Geboren te Diest, 07/1011966.

Artikel 1

De vereniging draagt als naam "Gloriepoort" en de maatschappelijke zetel ervan is gevestigd te 2640

Mortsel, Pansgatelaan 43, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3

Vertrekkende vanuit een christelijke inspiratie en gebaseerd op de Bijbel heeft de vereniging als doel mensen in België en de wereld te stimuleren om hun gekregen talenten en gaven te ontdekken en ten volle te ontplooien, om vanuit een relatie met God rust en herstel te brengen in gebrokenheid van mensen, ten gevolge van zowel fysische, financiële als psychische oorzaken, zodat ze zelf ook gaan uitstappen om ondersteuning en; herstel te brengen bij anderen,

De vereniging wil dit streven naar ondersteuning en herstel ook expliciet vormgeven door het ondersteunen van en geven van financiële hulp aan projecten in ontwikkelingslanden, die bijdraagt tot structurele en duurzame ontwikkeling in die tanden. Dit gebeurt onder meer door het ondersteunen van zendelingen in die. landen; door deze zendelingen en andere ontvangers van onze ondersteuning expliciet in te schakelen in de' activiteiten in België wil de vereniging daarenboven werken aan meer internationale solidariteit door meer bewustwording in België voor ontwikkelingsproblematiek en zijn mogelijke oplossingen.

Artikel 4

De vereniging tracht dit doel te bereiken door

-Het organiseren van samenkomsten en conferenties;

-Het organiseren van nieuwe en ondersteunen van bestaande initiatieven in België ter bestrijding van

armoede en maatschappelijke uitsluiting, en de bevordering van zelfredzaamheid;

-Het verspreiden van christelijke lectuur en muziek en ander onderwijsmateriaal;

-Het geven van christelijke counseling;

-Het ondersteunen van projecten en zendelingen in ontwikkelingslanden, waarvan de hulp rechtstreeks

bijdraagt tot structurele en duurzame ontwikkeling;

Deze opsomming is in geen geval limitatief. Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die

rechtstreeks bijdragen aan de verwezenlijking van het voormelde doel, met inbegrip van bijkomstige,'

commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de

opbrengsten integraal worden bestemd aan het realiseren van het statutair doet.

Pp de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende en stille leden; ze bestaat uit tenminste drie werkende leden. Alle leden dienen de statuten van de vereniging te onderschrijven en respecteren en mogen geen handelingen uitvoeren die de vereniging schade toebrengt. Alleen werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering, Stille leden hebben alleen die rechten en plichten welke hen in het huishoudelijk reglement worden toegekend.

Artikel 6

De eerste werkende leden zijn diegenen die bij deze akte verschijnen. Bijkomende werkende leden treden toe op voordracht van een werkend lid en indien zij worden aangenomen door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Kandidaat-werkende leden dienen hun kandidatuur te stellen per email of gewone brief bij de voorzitter van de algemene vergadering. Werkende leden kunnen zich ten allen tijde uit de vereniging terugtrekken, per aangetekend schrijven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen enkel recht laten gelden op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Artikel 7

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. De vereniging mag giften, schenkingen, erfenissen en subsidies

ontvangen. De Raad van Bestuur nodigt de leden uit tot een vrijwillige bijdrage.

Artikel 8

Alle werkende leden van de vereniging vormen de Algemene Vergadering. De vergadering komt eenmaal per jaar samen op bijeenroeping door de Raad van Bestuur. De oproeping tot de vergadering gebeurt schriftelijk, per email, ten minste acht dagen op voorhand. Een buitengewone Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen indien ten minste één vijfde van de leden daarom verzoekt. De agenda wordt bij de oproep gevoegd.

Artikel 9

De Algemene Vergadering heeft de volgende bevoegdheden:

-Het wijzigen van de statuten

-Het benoemen en desgevallend afzetten van de bestuurders

-Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen, en het versenen van kwijting aan de bestuurders

-liet benoemen en afzetten van de commissarissen, het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend, en het verlenen van kwijting aan de commissarissen

-Het aanvaarden van nieuwe leden, en desgevallend het uitsluiten ervan

-Het veranderen van het adres van de maatschappelijke zetel van de vereniging

-Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-Het ontbinden van de vereniging

-Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 10

De voorzitter van de Raad van Bestuur zit de Algemene Vergadering voor; in geval van afwezigheid duidt hijlzij een van de andere bestuurders als plaatsvervanger aan, De beslissingen van de Algemene Vergadering warden genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige leden, behalve indien de wet het anders voorschrijft. Bij gelijkheid van stemmen wordt het punt verdaagd naar de volgende vergadering of beslist de voorzitter. Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, maar niemand kan meer dan één lid vertegenwoordigen; hijlzij dient zijn mandaat door een schriftelijke volmacht te bewijzen.

Alle beslissingen worden opgenomen in de notulen, welke door alle werkende leden geraadpleegd kunnen worden op de zetel van de vereniging. Uittreksels uit de notulen kunnen, indien de wet dit voorschrijft, door de voorzitter van de Raad van Bestuur worden afgeleverd aan belanghebbende derden,

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, die uit tenminste drie leden bestaat en waarvan de leden voor een onbepaalde duur worden verkozen door de Algemene Vergadering onder haar leden. Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door dit per mail te melden aan de voorzitter van de algemene vergadering. De bestuurder is afzetbaar door de algemene vergadering. Het mandaat van de bestuurder vervalt van rechtswege van zodra deze niet langer lid is van de vereniging; enkel de algemene vergadering is bevoegd om toegetreden werkende leden uit te sluiten. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een eecretaris en een penningmeester die de taken vervullen die horen bij deze functie,

Artikel 12

De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden tot het beheren van de vereniging welke niet door deze statuten of door de wet worden voorbehouden aan de Algemene Vergadering. Tegenover derden wordt de vzw rechtsgeldig vertegenwoordigd door elke bestuurder afzonderlijk optredend,

Mao 2.2

Luik B - Vervolg

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders; de Raad van Bestuur beslist hierbij als een college. Bij gelijkheid van stemmen wordt het punt verschoven naar de volgende vergadering.

Artikel 13

Het dienstjaar begint op 31 maart en eindigt op 30 maart van het daaropvolgende jaar. De Raad van Bestuur stelt elk jaar een financieel verslag en begroting op en legt deze ter goedkeuring voor op de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 14

De Raad van Bestuur kan elk huishoudelijk reglement opstellen dat hij nuttig acht. Het wordt goedgekeurd

door de algemene vergadering.

Artikel 15

Bij de ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het eventuele netto-actief van het maatschappelijk bezit za! gegeven worden, Deze bestemming dient in elk geval te gebeuren aan één of meerdere organisaties met een gelijkaardig doel als de vereniging.

Voor beheiuden aan )let Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Akte betreffende de benoeming van de Bestuurders

Gloriepoort vzw

Pansgatelaan 43

2640 Mortsel

Overeenkomstig artikel 9 van de oprichtingsakte benoemt de vzw Gloriepoort op haar buitengewone Algemene Vergadering van 06/04/2015 de volgende bestuurders;

CASSIMON Danny, Pansgatelaan 43, 2640 Mortsel. Geboren te Antwerpen, 21/12/1962, als voorzitter DESAEGER lise, Pansgatelaan 43, 2640 Mortsel. Geboren te Sint-Niklaas, 26/07/1968, als penningmeester SCHWARZL, Andrea, Hellestraat 269c, 9190 Stekene. Geboren te Graz (Oostenrijk), 13/12/1970, als

secretaris

De Raad van Bestuur beschikt over alle bevoegdheden tot het beheren van de vereniging welke niet door deze statuten of door de wet worden voorbehouden aan de Algemene Vergadering. Tegenover derden wordt de vzw rechtsgeldig vertegenwoordigd door elke bestuurder afzonderlijk optredend.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders; de Raad van Bestuur beslist hierbij als een college. Bij gelijkheid van stemmen wordt het punt verschoven naar de volgende vergadering,

Oc - Q.11ily Ci zSS t veto n p,elteEz -_4tYat,ee

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GLORIEPOORT

Adresse
PANSGATELAAN 43 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande