GRIP

Association sans but lucratif


Dénomination : GRIP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.724.068

Publication

28/02/2014
ÿþ MOD Z2

In de bijlagen bij bet Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernerningsnr Benaming

(voluit) : grip

Nsergelegd ter gilifio von de Rechtbank van Koophandel te Antwrpen, op

19. 02. 201&

Griffie

11

H

11

*14053669*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Schijfstraat 50/5, 209 Antwerpen

Onderwerp akte: oprichting vzw: neerlegging van de statuten

« grip»

STATUTEN

Tussen

1.Jan Martens, Schijfstraat 50/5 2020 Antwerpen, geboren te Beveren op 04108/1985

2.Klaartje Oerlemans, Zuidstationstraat 8/0301 9000 Gent, geboren te Antwerpen op 03/12/1987

3.Peter Seynaeve, Nationalestraat 27 2000 Antwerpen, geboren te Ronse op 27/01/1970

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten ais volgt

luiden

Naam-zetel-doel-duur

Mikell,

De vereniging draagt de naam "grip". Zo nodig wordt de naam voorafgegaan of gevolgd door de afkorting

VZW.

De vereniging behoudt zich het recht om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere

stukken, uitgaande van de vereniging de volledige of afgekorte benaming "grip" te gebruiken.

Artikel 2,

De zetel van de vereniging is gevestigd te Schijfstraat 50/5, 2020 Antwerpen. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3.

De vereniging stelt zich tot doel: de productie, de uitgave, de spreiding, de stimulatie en de promotie, de organisatie en de realisatie van producties, evenementen, en activiteiten van artistieke, culturele en kunsteducatieve aard.

De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid van betreffend artikel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit deel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mi» 2.2

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ontbonden worden door beslissing van de

Algemene Vergadering.

Lidmaatschap

Artikel 5,

De vereniging bestaat uit minstens drie werkende leden.

De vereniging kan werkende leden en niet-werkende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden.

Het totaal aantal leden van de vereniging is onbeperkt. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden. De niet-werkende leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten of een eventueel op te stellen huishoudelijk reglement.

De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de niet-werkende leden worden gewijzigd.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de Raad van Bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de Raad van Bestuur. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De Raad van Bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Artikel 6.

De zowel werkende als niet-werkende leden van de Algemene Vergadering betalen een bijdrage waarvan de hoogte jaarlijks door de Raad van Bestuur wordt bepaald en waarvan het bedrag minimum E 0 en maximaal E 100 is.

Artikel 7.

De leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a.De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

b.De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden

Artikel 8.

Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de Raad van Bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen en nadat het lid is gehoord, althans is opgeroepen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de Raad van Bestuur het

lidmaatschap schorsen van de persoon

a.clie de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 7, punt a, op ernstige wijze schendt;

b.die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen;

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. De schorsing kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de Algemene Vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de Algemene Vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de Algemene Vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap van een lid of toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of in geval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of niet-werkende leden en hun rechtsopvolgers kunnen noce teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

é . ' MOD 2.2

Algemene Vergadering

Artikel 9.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de werkende leden van de vereniging en de Raad van

Bestuur en is bevoegd voor hetgeen bepaald werd in de wet van 27 juni 1921,

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend [id, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Een ledengerister van de vereniging wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Artikel 10.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen minstens één maal per jaar en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt.

Een Buitengewone Algemene Vergadering wordt opgeroepen wanneer hier uitdrukkelijk om gevraagd wordt en nodig wordt geacht

Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de Algemene Vergadering geregeld volgens de wet van 27 juni 1921.

Deze houdt in dat alle werkende leden schriftelijk dienen te worden opgeroepen en dit ten minste acht dagen vÉn5r de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de datum, de plaats en het uur van de vergadering en de agenda die opgesteld werd door de Raad van Bestuur en ondertekend door ten minste twee van de bestuurders of een vijfde van de leden van de verenlging.

Artikel 11.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de Raad van Bestuur afwezig is.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Artikel 12.

De besluiten worden genomen bij tweederde van de stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking

van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Bij zowel een Buitengewone Algemene Vergadering ais een stemming omirent het wijzigingen van het doel van de vereniging worden beslissingen genomen bij vierde vijfde van de stemmen.

Artikel 13.

De notulen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de Raad van Bestuur ondertekend.

De besluiten van de Algemene Vergadering worden de [eden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Artikel 14,

De Algemene Vergadering is bevoegd vcor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.het goedkeuren Van de begrotingen en rekeningen;

d.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

e.het aanvaarden en uitsluiten van een lid ;

f.de omzetting van de vzw in een vereniging met sociaal oogmerk;

g.het geven van kwijting aan de bestuurders;

h.andere bevoegdheden kunnen aan de algemene vergadering toegekend worden bij huishoudelijk

reglement;

br

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Raad van Bestuur

Artikel 15.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens 2 bestuurders, al dan niet lid van de vereniging, indien het ledenregister van de werkende leden slechts drie leden bedraagt. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat hun vervanging is voorzien.

De bestuurders handelen als een college. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. ledere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Zij zijn eveneens ten allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

glke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de Algemene Vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt

Tijdens het mandaat van de bestuurders kan de Algemene Vergadering reeds vervanging vragen. De bestuurders blijven herverkiesbaat

Artikel 16.

a.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter zit de vergadering voor en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter is automatisch voorzitter van de Algemene Vergaderingen.

b.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend.

c.ledere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere

bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

d.De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoonconferentie of mail. De regels opgenomen onder de punten a, tot c. hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

0.In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

f.Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de aanwezige bestuurders van de desbetreffende vergadering en ingeschreven in een daartoe bestemd register.

Artikel 17.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in al haar gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van Bestuur is bevoegd voor alle administratie en het bestuur van de vereniging en zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, aile handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken, het ondertekenen van verdragen en contracten en het aanvaarden van giften en legaten, beleggingen en ontvangsten.

De Raad van Bestuur kan, al dan niet en onder zijn leden, of aan een derde een afgevaardigde-beheerder aanduiden.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18..

De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere of meerdere bestuurder(s), en die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en aile andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van twee bestuurders samen, waaronder de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur en kan eveneens te allen tijde door de Raad van Bestuur ontslagen worden.

Artikel 19,

De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken In het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht_

Begrotingen  rekeningen  controle

Artikel 20-

a.Fiet boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b.De Read van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

Algemene Vergadering.

c.De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde

stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van

koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de

leden worden uitgekeerd.

Ontbinding  vereffening

Artikel 21.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan in de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22.

In gevel van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging; stichting of inrichting, dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt_

Artikel 23.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Overgangsbepalingen

Artikel 24.

Heteerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 01/02/2014 tot

31 december 2014.

Benoeming Raad van Bestuur

De Buitengewone Algemene Vergadering van 18/02/2014 waarop de drie oprichtende leden aanwezig zijn

benoemt de leden van de Raad van Bestuur van "grip" voor een mandaat van drie jean

Kristel Vervloessem, De Beuckerstraat 33, 2018 Antwerpen, geboren te Mechelen op 13 juni 1971 en benoemd tot voorzitter.

eVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B -Vervolg

Kristof Blom, Molenwalstraat 3, 9030 Mariakerke, geboren te Gent op 06 september 1977.

Rudi Meulemans, Maurice Herbettelaan 67, bus 310, 1070 Brussel, geboren te Herentals op 10 augustus 1963.

Renée Copraij, Overtoom 232-3, 1054 HZ Amsterdam, geboren te Den Haag op 23 juni 1964.

Benoeming Dagelijks Bestuurders

De Buitengewone Algemene Vergadering van 18/02/2014 waarop de drie oprichtende leden aanwezig zijn

benoemt de Dagelijks Bestuurders van "grip" voor een mandaat van drie jaar:

1Jan Martens, Schijfstraat 50/5, 2020 Antwerpen, geboren te Beveren op 04/08/1984,

2.Klaartje Oerlemans, Zuidstationstraat 8/0301, 9000 Gent, geboren te Antwerpen op 03/12/1987.

Aanvaarding van toetredende leden

De Buitengewone Algemene Vegadering van 18/02/2014 waarop de drie oprichtende leden en de

benoemde bestuurders aanwezig zijn, aanvaardt de toetreding van de volgende leden:

1. Klmmy Ligtvoet, Retiefstraat 206 1092 SW Amsterdam, geboren te 's Hertogenbosch op 27106/1981..

Opgemaakt te Antwerpen, op 18/02/2014, in vijf exemplaren, door de oprichters, Jan Martens, Peter Seynaeve en Klaartje Oerlemans.

Klaartje Oerlemans

Kristel Vervloessem, bestuurder en benoemd tot voorzitter.

Kristof Blom, bestuurder.

Rudi Meulemans, bestuurder,

Renée Copraij, bestuurder.

De oprichtende leden en de raad van bestuur leggen de statuten van grip vzw neer bij de griffie.

Jan Martens Peter Seynaeve

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Rego: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)r(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
GRIP

Adresse
SCHIJFSTRAAT 50/5 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande