HANDICAR ESSEN

Association sans but lucratif


Dénomination : HANDICAR ESSEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 452.462.141

Publication

22/01/2013
ÿþr º% 4

MOD 2.1

. ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

t~~l i Irml J

í+. z

.~_ ~

Oridernemingsnr : 452.462.141

Benaming

(voluit) : Handicar Essen

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nollekensstraat 5, 2910 Essen

Onderwerp akte : Vrijwillige Ontbinding - Bestemming van het vermogen na vereffening - Aanstelling van de vereffenaar

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk Handicar Essen, bijeengekomen in Bijzondere Algemene Vergadering op 5 november 2012 te Essen.en vaststellend dat het vereiste aanwezigheidsquota is bereikt, hebben overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 27 juni 1927 en overeenkomstig artikel 12 § 7 en art.17 van de statuten, met eenparigheid van stemmen, volgende beslissing genomen:

- De vereniging wordt ontbonden met ingang van 1.1.2013

- de bestuurders van de vzw Handicar nemen ontslag met ingang van 1.1.2013:

* SCHRAUWEN Imelda, voorzitter, Nieuwstraat 40 bus 1, 2910 Essen

* VAN HOOF Theresia, onder-voorzitter, Beukendreef 23, 2910 Essen

* HENNEKAM José, schatbewaarder, Oude Baan 129, 2910 Essen

* VAN DOREN Jeanne, secretaris, Den Uil 9, 2910 Essen

* BOUVE Brigitte, lid bestuur, Moerkantsebaan 299, 2910 Essen

* LAMMENS Hildegarde, lid bestuur, Melkerijstraat 18, 2910 Essen

* DEJONGE Peter, lid bestuur, Hey-Endlaan 39, 2910 Essen

* QUICK Brigitte, lid bestuur, Kerkstraat 41, 2910 Essen

- de activiteiten van de vzw Handicar worden overgeheveld naar het O.C.M.W. Essen, omwille van de administratieve vereenvoudiging

- Tot vereffenaar wordt aangsteld

- Dieter Berebrouckx, Molenheide 24 - 2910 Essen, wordt vanaf 1,1.2013aangesteld als vereffenaar, hij zal

vanaf die datum de VZW Handicar beheren.

- Het eventuele netto actief wordt overgedragen aan de gemeente Essen, conform art.18 van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

KOOPHANDEL

\,RECHTBANK ï û -61- 2013

AN TW E N

Dieter BEREBROUCKX

Vereffenaar.

I1111 1111111128* I~IRI

*130130

09/07/2012
ÿþM002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

r

I III IIi I1I I! liii I II I I1 ~B

*12120638*

Voor-behoude

aan het Belgrscl Staatshl[

Kwe rjd ter griffie van de frhtf?ank

voizeb ifiandef lts Antwerpen, op

Griffie 8 Me 21312

Ondernemingsnr 0452.462.141

Benaming

(volurn : vzw HANDICAR ESSEN

[verkort,

Rechtsvorm Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel

NOLLEKENSSTRAAT 5 2910 ESSEN

Onderwerp akte :

TITEL I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ART.1 - De vereniging draagt als naam: HANDICAR ESSEN.

ART.2 - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2910 Essen, Nollekensstraat 5, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

ART.3 - De vereniging heeft tot doei in te staan voor het vervoer van personen, al dan niet gehandicapt, die geen of moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Hiervoor stelt de vereniging een voertuig ter beschikking, dat aangepast is voor het vervoer van rolwagens. De vereniging mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van dat doel te maken hebben. Zij mag onder andere alle roerende of onroerende goederen verwerven die nodig zijn om de verwezenlijking van haar doel te realiseren, alle diensten in dit verband uitbaten, alle nuttige overeenkomsten afsluiten met openbare machten of private personen en deelnemen aan of meewerken met verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven, in zover zij niet strijdig zijn met de wet van 27 juni 1921, gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002.

ART.4 - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

TITEL Il : LEDEN

ART.5 - Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste 3 (drie) bedragen. De helft van de leden plus 1, dient te bestaan uit gemeenteraadsleden, die door de gemeenteraad van Essen worden aangewezen.

ART.6 -

§ 1 - Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat men zich akkoord verklaart met de doelstellingen van de vereniging zoals opgenomen in artikel 3 van deze statuten en een actieve bijdrage levert tot het verwezenlijken van voornoemde doelstellingen.

§ 2 - Nieuwe leden worden aanvaard door de algemene vergadering. ingeval een lidmaatschap beëindigd wordt, akn iemand van dezelfde fractie / adviesraad zijn kandidatuur indienen bij de algemene vergadering.

ART.7 - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen een vrijwillige inbreng doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van het lidmaatschap kunnen leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te doen leggen.

Clà

ART.8 - Het lidmaatschap kan worden verloren als volgt:

- door ontslag van het lid: dit ontslag dient schriftelijk aan de voorzitter van de algemene vergadering voorgelegd te worden;

- door overlijden of rechtsonbekwaamheid;

- door uitsluiting, uitgesproken door de algemene vergadering, met twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden; in dit verband wordt een niet-gemotiveerde afwezigheid op drie achtereenvolgende vergaderingen waarop het lid uitgenodigd werd, als een reden van uitsluiting aanvaard;

- wanneer een lid dat aangewezen is door de gemeenteraad, zijn mandaat van gemeenteraadslid verliest, om welke reden ook.

>[ i . i,urrsle blz, van Luik B vermr.iden Recto Naam en hood,srugtn ri vw. de rnstrwnenlerende notaris hetzij van de perso(o)n(ent bevoegd de vereniging .11r I }rIrf of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handrek rrnr.a

[7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

ART.9 - Het lidmaatschap start op 1 januari volgend op de datum van de wettelijke gemeenteraadsverkiezingen en mag niet langer duren dan 6 jaar. Het lidmaatschap is hernieuwbaar. De huidige leden blijven in functie tot 1 januari 2013.

TITEL III ; ALGEMENE VERGADERING

ART.10 - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

ART.11 - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1. De wijziging van de statuten;

2. De benoeming en afzetten van de leden;

3. De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van een bezoldiging indien een bezoldiging wordt toegekend;

4. De kwijting van de leden en de commissarissen;

5. De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. De ontbinding van de vereniging;

7. De uitsluiting van een lid;

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

ART.12 -

§ 1 - In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar, wordt ten minste één algemene vergadeting gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgend jaar.

§ 2 - Bijzondere algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één derde van de leden van de vereniging.

§ 3 - Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk en minstens één week voor de vergadering verzonden te worden. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter of van twee leden.

§ 4 - Alle leden dienen opgeroepen te worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 5 - De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige leden uit de raad van bestuur.

§ 6 - De algemene vergadering kan enkel geldig besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 7 - In gewone gevallen kan de algemene vergadering besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden, mits de wettelijke voorwaarden in acht genomen worden.

§ 8 - Bij staking van stemmen, behalve bij geheime stemming, is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim. De stemming is steeds geheim wanneer het over personen gaat.

§ 9 - Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan aile leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping voor de volgende algemene vergadering. Belanghebbende derden kunnen te allen tijde het verslag opvragen bij de secretaris.

TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

ART.13 -

§ 1 - De raad van bestuur bestaat uit minstens 3 (drie) leden, benoemd door de algeneme vergadering en ze zijn te allen tijde afzetbaar.

§ 2 - De raad van bestuur wordt verkoezen bij geheime stemming met gewone meerderheid van stemmen door de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering.

§ 3 - De hoedanigheid van bestuurder wordt verloren onder dezelfde voorwaarden als deze van lid van de algemene vergadering. ln geval van vacature zullen in afwachting van de eerstvolgende algemene vergadering, de overige leden de volledige bevoegdheid van de raad van bestuur uitoefenen.

§ 4 - Het mandaat van bestuurder loopt over een termijn van zes jaar, aanvangend op 1 januari volgend op de wettelijke gemeenteraadsverkiezingen. De huidige leden blijven in functie tot 1 januari 2013.

§ 5 - De leden duiden onder elkaar een voorzitter, een ondervoorzitter, en een schatbewaarder aan. Door de raad van bestuur wordt vrij een secretaris aangeduid.

§ 6 - Aan de raad van bestuur neemt, met raadgevende stem, de persoon deel die de dagelijkse leiding heeft over de dienstverlening. Bovendien kan de raad van bestuur deskundigen zonder stemrecht op de vergadering uitnodigen,

ART.14 -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0022

§ 1 - De raad van bestuur, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor aile rechtshandelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor het om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2 - Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3 - De raad van bestuur kan zijn beveoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer leden, in het bijzonder wat betreft het dagdagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar. De leden kunnen schriftelijk en vrijwillig ontslag indienen bij de algemene vergadering. De algemene vergadering is ook bevoegd ingeval van ambtsbeëindiging en afzetting van personen.

§ 4 - Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee leden, behoudens wanneer de raad één afgevaardigd - lid wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5 - De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

ART.15 -

§ 1 - De raad van bestuur vergadert minstens vier (4) maal per jaar.

§ 2 - De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee leden. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§ 3 - De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de leden aanwezig is. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een lid mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd warden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§ 4 - Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de leden bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

TITEL V : FINANCIEEL BEHEER

ART.16 - Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

ART.17 - Behoudens jet geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

ART.18 - In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan de gemeente Essen met de verplichting deze aan te wenden voor de verwezenlijking van gelijkaardige doelstellingen als deze van de vereniging.

ART.19 - Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

Aansluitend bij deze statuten wordt een lijst gevoegd van de leden met naam, voornamen, adres, geboorteplaats en geboortedatum.

In de algemene vergadering van 16 mei 2007 werden volgende leden aangeduid als leden van de raad van

bestuur:

HERBENOEMD:

- SCHRAUWEN Imelda Joanna Josepha Maria, geboren te Essen, 9.5.1959,

Nieuwstraat 40 bus 1 te Essen, lid en voorzitter van de raad van bestuur

- VAN HOOF Theresia Catharina Karel Gerarda, geboren te Reet, 28.12.1946,

Beukendreef 23 te Essen, lid en ondervoorzitter van de raad van bestuur

- HENNEKAM José Joannes Maria, geboren te Essen, 28.5.1953,

Oude Baan 128 te Essen, lid en schatbewaarder van de raad van bestuur

BENOEMD:

- BOUVE Brigitte Maria, geboren te Brasschaat, 16.6.1959,

Moerkantsebaan 299 te Essen, lid van de raad van bestuur.

- LAMMENS Hildegarde Elisabeth Albert, geboren te Essen, 13.11.1960

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HANDICAR ESSEN

Adresse
NOLLEKENSSTRAAT 5 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande