HARMONIE ESSENTIA

Association sans but lucratif


Dénomination : HARMONIE ESSENTIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.571.636

Publication

14/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

OPRICHTINGSAKTE VZW HARMONIE ESSENTIA

- De heer Leo Peeters, wonende te 2910 Essen, Sint-Jansstraat 33A, geboren op 1 december 1961 te Essen - De heer Luc Kerstens, wonende te 2910 Essen, Nolsebaan 87, geboren op 9 juli 1956 te Hoogstraten - De heer Guy Van Loon, wonende te 2910 Essen, Sint-Jansstraat 182, geboren op 9 augustus 1972 te Essen zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

I. NAAM / ADRES / DOEL / DUUR

Art. 1 de naam

De vereniging draagt de naam 'Harmonie Essentia'. Alle stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk gevolgd door de afkorting v.z.w.

Art. 2 adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2910 Essen, Nolsebaan 87. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen (Antwerpen).

De zetel van de vereniging mag, bij besluit van de raad van bestuur, overgebracht worden naar een andere plaats. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgische Staatsblad. Art. 3 doel

De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het gewetensvol en in vriendschap beoefenen van muziek en aanverwante kunstuitingen door het samenbrengen van muzikanten en dit in een streven naar het bereiken van een steeds grotere individuele en collectieve bekwaamheid.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten ontwikkelen: repetities organiseren, concerten organiseren, jeugdwerking opstarten, deelnemen aan concerten en stapconcerten.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Alle wettelijke middelen die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van dit doel bijdragen kunnen hiervoor aangewend worden terwijl de eventueel beschikbare financiële mogelijkheden aan het gestelde doel zullen besteed worden. De vereniging kan ter uitvoering hiervan onder meer diensten bewijzen of prestaties verrichten onder welke vorm ook, giften aanvaarden, eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te houden of er het gebruik van te hebben.

De vereniging kan plaatselijke of andere afdelingen oprichten en opheffen en daarover alle gezag uitoefenen. De handelingen van deze afdelingen verbinden de vereniging.

Art. 4 duur

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Harmonie Essentia

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nolsebaan 87

*15300730*

Luik B

2910

België

0568571636

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Essen

Griffie

Neergelegd

10-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

II. DE LEDEN

Art. 5 De vereniging is samengesteld uit werkende leden (ook effectieve leden genoemd) en niet-werkende leden (ook toegetreden leden genoemd). Het ledenaantal is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt alleen de werkende leden toe.

Art.6 De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere categorieën van leden, zoals ereleden, steunende leden, logistieke medewerkers tot de vereniging toelaten en de rechten van deze categorieën bepalen, zonder evenwel dezelfde rechten toe te kennen als deze van de werkende leden. Art.7 De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de bijdrage van de leden. De jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage mag maximaal 30 euro bedragen. De leden zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw 'Harmonie Essentia'.

Art.8 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door het ontslag te melden, door om het even welk middel, aan de voorzitter. Het lidmaatschap van een lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat lid. Het lid dat weigert de lidmaatschapsbijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een werkend lid kan slechts door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. De algemene vergadering beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren. Tegen deze beslissing is beroep mogelijk binnen de maand na kennisgeving van de weigering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur en zal voorgelegd worden aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Art.9 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane intresten vorderen. Art. 10. Ieder lid is ertoe gehouden de statuten van de vereniging alsook de besluiten van de algemene vergadering en van de raad van bestuur na te leven en bovendien regelmatig de activiteiten van de vereniging bij te wonen. Verder zal het lid alle mogelijke inspanningen leveren om het doel van de muziekmaatschappij te bewerkstelligen of te bevorderen.

Art. 11 werkende leden: ledenregister

De raad van bestuur van de V.Z.W. is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de V.Z.W., moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd. De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de V.Z.W. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur.

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de werkende leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten. TITEL III DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 12 Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art. 13 bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

De goedkeuring van de statuten;

De goedkeuring van een wijziging van de statuten;

De benoeming en afzetting van bestuurders;

De benoeming, afzetting en het eventueel bepalen van de bezoldiging van de commissarissen;

De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

Alle gevallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering vereisen;

Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

De ontbinding van de V.Z.W.;

De benoeming van de vereffenaars, wanneer de V.Z.W. ontbonden zal worden;

De uitsluiting van een werkend lid;

Het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement.

Art. 14 samenkomst

De algemene vergadering moet éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht of wanneer 1/5 van het aantal werkende leden het vraagt. De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De algemene vergadering mag bijgewoond worden door de niet-werkende leden, doch deze hebben geen stemrecht.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 15 aanwezigheidsquorum & meerderheden

De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen. Bij een wijziging van de statuten,

een wijziging van het doel, bij uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, wordt het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Elk werkend lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt. Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

Art. 16 notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen.

TITEL IV DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 17 voorwaarden en samenstelling

Minstens de helft van de leden van de raad van bestuur moet actief lid zijn van de harmonie.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een werkend lid. De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris, penningmeester onder de bestuurders. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter.

Art. 18 aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. Er is geen maximum bestuurders bepaald.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien. Art. 19 benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de benoeming van bestuurders is geheim. De bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 jaar. Bestuurders zijn herkiesbaar. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene vergadering.

Art. 20 bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt de V.Z.W. en vertegenwoordigt de V.Z.W. in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden alleen uit. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig oordeelt en legt deze ter bekrachtiging voor aan de algemene vergadering. Art. 21 einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. Het ontslag wordt overgemaakt aan de algemene vergadering. De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

wanneer de bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in de V.Z.W. , wanneer een bestuurder drie maal na elkaar niet gerechtvaardigd aanwezig is geweest op een samenkomst van de raad van bestuur. De hoedanigheid van een lid van de raad van bestuur gaat automatisch verloren door het verlies van zijn mandaat als lid van de algemene vergadering.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

TITEL V VERTEGENWOORDIGING

Art. 22 meerhandtekeningclausule

De V.Z.W. wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders indien het onderwerp het bedrag van 3000 euro te boven gaat.

TITEL VI BEGROTING & REKENINGEN

Art. 23 Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van 01/01 tot 31/12. Het eerste boekjaar loopt van de datum van oprichting tot 31/12/2015.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Art. 24 Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VII VEREFFENING

Art. 25 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding of van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals in deze statuten vermeld.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen vastgesteld.

Art. 26 In geval van ontbinding zullen de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan een vereniging, instituut of stichting, ermee rekening houdende dat deze vereniging representatief kan geacht worden voor de plaatselijke gemeenschap. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

TITEL VIII SLOTBEPALINGEN

Art. 27 Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt in twee exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de

stichtingsvergadering, gehouden te Essen op 7 januari 2015.

Handtekeningen van de stichters:

Guy Van Loon Luc Kerstens Leo Peeters

BENOEMING RAAD VAN BESTUUR

Na goedkeuren en ondertekening van de oprichtingsstatuten van de vzw, verkiest de Algemene Vergadering

unaniem volgende leden tot lid van de raad van bestuur :

- De heer Leo Peeters, wonende te 2910 Essen, Sint-Jansstraat 33A, geboren op 1 december 1961 te Essen

- De heer Luc Kerstens, wonende te 2910 Essen, Nolsebaan 87, geboren op 9 juli 1956 te Hoogstraten

- De heer Guy Van Loon, wonende te 2910 Essen, Sint-Jansstraat 182, geboren op 9 augustus 1972 te Essen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor een goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Te Essen, op 7 januari 2015.

Van Loon Guy Peeters Leo Kerstens Luc

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD OM DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De Raad van Bestuur heeft onder zijn leden de volgende functies verdeeld:

voorzitter: Guy Van Loon

secretaris: Luc Kerstens

penningmeester: Leo Peeters

Voor alle administratieve verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en/of de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht.

Voor alle financiële verplichtingen hebben de voorzitter, de secretaris en/of de penningmeester onbeperkte en afzonderlijke volmacht tot een bedrag van 3000,00 euro. Boven dit bedrag zijn twee handtekeningen nodig van de bestuurders.

De leden van de Raad van Bestuur mogen bankvolmachten geven aan werkende leden binnen de hierboven gestelde voorwaarden.

Te Essen, op 7 januari 2015.

Van Loon Guy Peeters Leo Kerstens Luc

Coordonnées
HARMONIE ESSENTIA

Adresse
NOLSEBAAN 87 2910 ESSEN

Code postal : 2910
Localité : ESSEN
Commune : ESSEN
Province : Anvers
Région : Région flamande