HERENTALS SQUASH CLUB

Association sans but lucratif


Dénomination : HERENTALS SQUASH CLUB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.073.968

Publication

28/08/2012
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

In de billagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor. behouder aan het Belgisch Staatsbta

Neergelegd ter griffie van de RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

17 Aü6. 2012

Turnei OUT

Ue_tàrmrrier,

" 1214jt11"

1111

Ondernemingsnr : d 878 " o7.2 .5'8

Benaming

(voluit) : Herentals Squash Club

(verkort) : HSC

Reei>tsvesm : \fZ.W

Zetel : 2440 Geel

Onderwerp akte : Oprichting

Op heden, 01/06/2012 zijn ondergetekenden:

1.Steve Dries, bediende, wonende te 2440 Geel, Bel 21,

2.Wouter Remeysen, bediende, wonende te 3110 Rotselaar, Kerkhofstraat 2A

3.Raf Helsen, arbeider, wonende te 2250 Olen, Voortkapelweg 18

4.Jan De Smet, student, wonende te 2260 Westerco, Zwarte Heide 1

5.Jurgen Boeckx, arbeider, wonende te 2220 Hallaar, Molenstraat 183

6.Guy Vandepoel, zelfstandige, wonende te 2460 Lichtaart, Poederleesteenweg 10 bus 4

7.Franky Coenraerds, arbeider, wonende te 2440 Geel, Laar 81A

allen van de Belgische nationaliteit, overeengekomen een vereniging op te richten als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna `VZW genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 20021, de Wet van 16 januari 20032 en de Programmawetten van 22 december 20033 en 9 juli 20044 (hierna genoemd'/&S-wet") waarvan zij de statuten hebben bepaald als volgt:

Hoofdstuk 1  Benaming, zetel, oogmerk, duur

Artikel 1. Herentals Squash Club is een entiteit niet rechtspersoonlijkheid, meer bepaald een vereniging zonder winstoogmerk, Zij wordt hierna aangehaald met de initialen "HSC". Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "v ereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting 'VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2440 Geel, Bel 21, gerechtelijk

arrondissement Turnhout. Haar zetel kan naar eender welk adres in België overgebracht worden bij

eenvoudige beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3, De vereniging heeft tot doel:

a)In alle maatschappelijke geledingen van de bevolking de kennis van sport te bevorderen en sport

beoefening aan te moedigen en dit zowel met een sportief als een opvoedend doel.

b)Het organiseren en begeleiden van activiteiten die de vereniging steunen

c)Steun te verlenen aan alle ondernemingen en initiatieven die sport propageren.

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Zij mag hiertoe aile nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen.

" Artikel 4. De vereniging bestaat voor onbepaalde tijd. Het werkingsjaar begint op 1 september en eindigt op 31 augustus.

Hoofdstuk 2  leden

Artikel 5. De vereniging bestaat uit

a)Werkende leden, hiervan is het aantal onbeperkt, doch het mag niet minder dan vijf bedragen. De,

werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering en kunnen deel uitmaken van de raad van

Op de laatste plz. van Luik B vermelden : Recto.: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bestuur. De lijst met werkende leden moet steeds op de algemene vergadering goedgekeurd worden voor de volgende activiteitsperiode.

b)Actieve leden, dit zijn personen die lid zijn van de vereniging doordat ze hun jaarlijkse toetredingsvergoeding betalen, maar niet vermeld worden op de lijst met werkende leden van de laatst gehouden algemene vergadering. Zij kunnen ook geen deel uit maken van de raad van bestuur. Zij steunen de vereniging in het verwezenlijken van haar doelstellingen en kunnen enkel raadgevend optreden.

c)Sympathiserende leden, dit zijn personen die geen lid zijn van de vereniging en dus ook geen jaarlijkse toetredingsvergoeding verplicht zijn, maar de vereniging wensen te helpen in het verwezenlijken van haar doelstellingen.

d)Ereleden, dit zijn leden die door hun verdienstelijkheden een speciale band hebben met de VZW, Het dagelijks bestuur kan ereleden voordragen welke dan bij gewone meerderheid van stemmen als erelid aanvaard kunnen worden. Een erelid is een ceremoniële functie en heeft geen stemrecht tenzij het erelid ook behoort tot de raad van bestuur.

d)Een raad van bestuur.

Hoofdstuk 3. Geldmiddelen, bijdragen

Artikel 7. HSC betrekt haar geldmiddelen uit de bijdragen van de leden, uit toelagen van de openbare besturen, uit giften van privé-instellingen of personen en uit allerlei activiteiten.

Artikel 8. De bijdragen van de leden worden jaarlijks geïnd wanneer er een jaar verstreken is ten opzichte van de eerste aanmelding ais lid van de club. De maximale bijdrage van de leden aan HSC bedraagt maximaal 250 euro per jaar.

Hoofdstuk 4. Algemene vergadering

Artikel 8. De raad van bestuur vormt de algemene vergadering van HSC waarop enkel de werkende leden stemgerechtigd zijn. De algemene vergadering komt ten minste 1 maal per jaar samen in de loop van de maand juni. Bij deze gelegenheid wordt door de secretaris en de penningmeester verslag uitgebracht over het afgelopen werkingsjaar en worden de bestuursactiviteiten en ook de begroting voor het komende werkingsjaar voorgesteld.

Aan werkende leden wordt individueel en ten minste 10 dagen op voorhand bij eenvoudig schrijven tot de algemene vergadering opgeroepen. ln de oproeping moet ook de agenda vermeld zijn. De vergadering beraadslaagt op geldige wijze ongeacht het aantal aanwezige leden. Beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen genomen, behalve in gevallen waar door de huidige statuten of bij wet een andere regelgeving Is voorzien. Bij staking van stemmen is de stem van de voozitter of van de beheerder die hem vervangt doorslaggevend. Elke stemming gebeurt bij naamafroeping of indien gevraagd door een meerderheid van de aanwezigen anoniem.

Hoofdstuk 5. Bestuur

Artikel 9. Het bestuur van HSC wordt waargenomen door een raad van bestuur, die is samengesteld uit minimum 4 werkende leden die door de algemene vergadering zijn verkozen.

De raad van bestuur duidt telkens wanneer nodig aan wie de functies van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester, secretaris waarnemen. Dit gebeurt bij verkiezing met eenvoudige meerderheid binnen de raad van bestuur. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang. Elk jaar zijn 2 bestuurders uittredend volgens hun anciënniteit te rekenen vanaf de laatste verkiezing en herverklesbaar. Een tussentijdse verkiezing kan plaatshebben wanneer tweederde van de werkende leden dat eisen.

Bij voortijdig ontslag van een bestuurder of bij vacature verkiest een algemene vergadering of een buitengewone algemene vergadering een plaatsvervangend bestuurder. Het op deze vergadering verkozen lid voleindigt het mandaat dat oorspronkelijk vrijgekomen was. In ieder geval zal, bij voortijdig ontslag, het mandaat van bestuurder niet verstrijken voor zijn vervanging.

Het mandaat bestuurder wordt niet bezoldigd. Elk afzonderlijk lid van de raad van bestuur mag bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's afhalen, alle postwissels of postassignaties of kwijtingen innen.

Artikel 10. De raad van bestuur vergadert minstens om de twee maanden na oproeping door de voorzitter of op verzoek van ten minste 3 van zijn leden. Hij stemt geldig bij eenvoudige meerderheid van de aanwezigen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, De raad van bestuur vergadert geldig wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De bestuurders die belet zijn kunnen stemmen per aangetekend schrijven. Zij kunnen ook macht geven aan een ander lid van de raad, ten einde hen bij de beraadslagingen te vertegenwoordigen en in hun naam te stemmen, doch zonder dat een lid meer dan een van zn collega's mag vertegenwoordigen. in de gevallen voorzien voor de bestuurders die belet zijn wordt de afwezige beheerder geacht ais zijnde tegenwoordig. Van iedere vergadering worden notulen opgesteld dewelke in de eerst volgende vergadering worden goedgekeurd en na goedkeuring door de raad van bestuur door de voorzitter en secretaris worden ondertekend en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 11. De raad van bestuur neemt het bestuur van HSC waar, ijvert voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging. Hij is bevoegd voor alle handelingen die horen bij het besturen in de ruimste betekenis, maar wel overeenkomstig deze statuten en overeenkomstig de door de algemene vergadering getroffen

Mon 2.2

y

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

beslissingen. Binnen de beperkingen van de algemene financiën kan hij alle 'betalingen verrichten of gelden ontvangen, daarvan kwijtschrift eisen of geven; hij kan elke inbewaring doen of aanvaarden, alle roerende en í onroerende goederen verkrijgen, ruilen of vervreemden, hij kan huren of verhuren, alle subsidies, tegemoetkomingen, legaten en giften aanvaarden, toestemming geven in hypotheken op onroerende goederen van HSC; hij kan alle leningen en voorwaarden afsluiten, van aile zakelijke rechten en waarborgen handlichting geven voor en na vervalsing van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; hij kan pleiten als eiser of als verweerder, alle vonissen doen uitvoeren, dading treffen. Deze opsomming is niet beperkend.

Artikel 12. De raad van bestuur kan met eenvoudige meerderheid:

a)Ieder persoon die tot de vereniging wenst toe te treden, actief lid maken en ais sympathiserend lid aanvaarden.

b)Enkel actieve leden die door de raad van bestuur aanvaard werden komen in aanmerking om op een volgende algemene vergadering in aanmerking te komen ais werkend lid.

o)De raad van bestuur dient deze beslissingen niet te verrechtvaardigen

d)De raad van bestuur bepaalt de voorwaarden van aanvaarding voor aile leden van de club,

e)Zowel actieve leden als sympathiserende leden kunnen enkel raadgevend optreden en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

f)Een werkend lid kan zijn ontslag indienen bij de raad van bestuur, voor dit ontslag dient geen reden opgegeven te worden. Het zal slechts door de raad van bestuur aanvaard worden wanneer het ontslagnemend lid aan al zijn verplichtingen aan HSC heeft voldaan.

g)Een werkend lid ais ook een actief lid wordt de facto als ontslagnemend beschouwd ais het:

" Zijn jaarlijkse bijdrage niet heeft betaald binnen de 14 dagen na een eerste schriftelijke eenvoudige aanmaning.

" Het ontslagnemend of uitgesloten lid heeft geen enkel recht op het maatschappelijk bezit van HSC en kan geen terugbetaling eisen van bedragen tenzij als dusdanig in de boekhouding van HSC gedocumenteerde terugbetaalbare leningen aan HSC. Dit geld eveneens voor de rechthebbenden van een overleden lid,

Artikel 13. De raad van bestuur mag bijzondere, door hem vast te stellen taken en machten aan één zijner leden afvaardigen, Het incasso van de vereniging wordt op een rekening bij een financiële instelling plaatsen. Hoofdstuk 6. Wijzigingen in de statuten:

Artikel 14. Deze statuten kunnen door de algemene vergadering gewijzigd worden bij aanwezigheid van twee derde van de werkende leden en met een meerderheid van twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen. is geen twee derde van de werkende leden op de algemene vergadering of geldig vertegenwoordigd, dan zal een tweede vergadering bijeengeroepen worden die onafgezien van het aantal aanwezige of geldig vertegenwoordigde werkende leden, geldig zal kunnen beslissen.

Hoofdstuk 7. Ontbinding:

Artikel 15: Ingeval HSC ontbonden wordt zal, na afsluiting van de rekeningen haar tegoed aan een vereniging niet gelijkaardig doel, of, bij het ontbreken hiervan, aan een vereniging binnen de stad Herentals besteed worden.

Hoofdstuk 8, Betwistingen

Artikel 16, Alle betwistingen met betrekking tot deze statuten zullen oppermachtig beslecht worden door de

algemene vergadering met tweederde meerderheid.

Hoofdstuk 9. Bestuursfuncties

Artikel 17. De verdeling van de bestuursfuncties binnen de raad van bestuur kan gewijzigd worden zonder ,

dat daarvoor enige aanpassing aan de statuten nodig is.

Aldus luiden de overeenkomsten van voormelde partijen.

Opgemaakt en ondertekend door voormelde partijen te Geel, op datum als hierboven vernield.

Benoemingen:

Voorzitter. Steve Dries

Penningmeester Wouter Remeysen

Secretaris: Raf Helsen

Jeugdverantwoordelijke: Jan De Smet

Communicatie en PR: Jurgen Boeckx

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Naam en handtekening

Coordonnées
HERENTALS SQUASH CLUB

Adresse
BEL 21 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande